Şimdi Ara

halloldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakso

quote:

Orijinalden alıntı: onurjancelep34

öyle ahım şahım bilgim yok benim fakat baktığım yerler incelemer göz önünde bulundurulursa gördüğüm çoklu işlemci kullanımında ryzenin solladığı. Kaldı ki ben stream oyun render gibi amaçlar için kullanacağım. Amd fx 6300 kullanıyordum 2013 yılından beri hiç problem yaşatmadı bana ryzen de yaşatmayacaktır eminim. Fanboyluk bir kenara rakamlar sonuçlar ortada.

Hocam ben bir Ryzen kullanıcısı olarak 13000 TL ye sistem toplayacak olsam kesinlikle 8700K alır yada acelem yoksa yeni nesil ryzenları beklerim. Alt seviyelerde 8400, 8100 almak yerine 1600X falan almak çok çok daha mantıklı ama üst seviyelerde 1700X-1800X yerine 8700K almak daha mantıklı.

Para sizin, tercih sizin burada ki intel fanboylarına da fazla takılmayın önüne geleni intele yönlendirdikleri için gerçekten mantıklı 1-2 kelime ettikleri zaman da insanlar takmıyor, iplemiyor.

Özetle ya bekleyin yeni nesil ryzen ve X470-B450 anakart şeklinde sistem kurun yada 8700K ama bence bekleyin şu ryzenlar bir çıksın piyasaya.

Kişi kendinden bilir işi, sıkı amd fanboyu olarak ara sıra sende mantıklı düşünebiliyormuşsun. Hala umut var demekki, tedavinin olumlu sonuçları bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakso

quote:

öyle ahım şahım bilgim yok benim fakat baktığım yerler incelemer göz önünde bulundurulursa gördüğüm çoklu işlemci kullanımında ryzenin solladığı. Kaldı ki ben stream oyun render gibi amaçlar için kullanacağım. Amd fx 6300 kullanıyordum 2013 yılından beri hiç problem yaşatmadı bana ryzen de yaşatmayacaktır eminim. Fanboyluk bir kenara rakamlar sonuçlar ortada.

Hocam ben bir Ryzen kullanıcısı olarak 13000 TL ye sistem toplayacak olsam kesinlikle 8700K alır yada acelem yoksa yeni nesil ryzenları beklerim. Alt seviyelerde 8400, 8100 almak yerine 1600X falan almak çok çok daha mantıklı ama üst seviyelerde 1700X-1800X yerine 8700K almak daha mantıklı.

Para sizin, tercih sizin burada ki intel fanboylarına da fazla takılmayın önüne geleni intele yönlendirdikleri için gerçekten mantıklı 1-2 kelime ettikleri zaman da insanlar takmıyor, iplemiyor.

Özetle ya bekleyin yeni nesil ryzen ve X470-B450 anakart şeklinde sistem kurun yada 8700K ama bence bekleyin şu ryzenlar bir çıksın piyasaya.

Kişi kendinden bilir işi, sıkı amd fanboyu olarak ara sıra sende mantıklı düşünebiliyormuşsun. Hala umut var demekki, tedavinin olumlu sonuçları bunlar.

Ben intel fanboyu dedim donanımcı123 demedim ama niyeyse isim vermeden bile nokta atışı laflar doğru yere gidiyor

Kendini biliyor olman çok güzel. Ben en azından sizin gibi fanboylardan bile ''mantıklı düşünebiliyor'' lafını duyuyorum sen benden bu lafı duyamazsın duyman da pek mümkün değil bu beyin yapısıyla

• Ben ryzen 1700 kullanıyorum
    Ekran kartı olarak msi gaming x 1080 tercih ettim (2500tlye aldım kasımda)

Kasa olarak phanteks p400 (2 adet fanı var)

Psu seasonic 620w 80+ bronze

ramler corsair vengeance 3200 lpx red

ssd samsung evo 850 500gb

ssd 1 tb seagate

anakart olarak Asus Rog Strix F plus gaming am4 anakart tercih ettim.

monitör olarak dell s2417dg (2k 165hz g-sync şuan 2000tl civarında fiat)

Genellikle pubg lol csgo oynuyorum

Csgo orta yüksek ayarlar 300 fps
    Pubg 3 ayar ultrada diğerleri en düşükte 120-140 arası fps alıyorum
    Lol hepsi yüksekte gölge ortada 180-250 arası fps alıyorum

Çift ekran kullanıyorum stream yapıyorum sistemden memnunum
    Sorun varsa özelden sorabilirsin sistemi 2 aydır kullanıyorum bana toplam maliyeti yaklaşık 10000tl idi

Klavye logitech 810 spectrum (muazzam bir kalvye tavsiye ederim)
    Kulaklık hyperx cloud 2
    Maus Miniox castor

• Sen zaten kafanda kalıp sistem belirlemişsin.Gelen tavsiyelere kulak astığın yok.Topladığın sistemin iyi olduğunu falan duymak istiyorsan konuya not düşseydin daha iyi olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu bütçeyle Ryzen yada 8700K'lı bir sistem toplarsan yazık olur. Gerekirse su soğutma ve kasadan kıs ama işlemci ve anakartta X299'dan aşağıya inme.

https://www.hepsiburada.com/intel-core-i7-7820x-3-6ghz-11-mb-2066-p-HBV000007HYK9?magaza=Yenisey

https://www.hepsiburada.com/msi-x299-tomahawk-intel-x299-4266-oc-ddr4-soket-2066-atx-anakart-p-HBV000006DYV6?magaza=AtesOutlet

• JoiWoo kullanıcısına yanıt
    iyi de ben sistem toplayın demedim sistem uyumlu mu dedim intel önerin demedim parça önerin demedim zaten konuyu düzgün okuyun hele bi
  • Gktupc G kullanıcısına yanıt
    kimseden öneri istemedim ben nerenizle okuyonuz arkadaş uyum olmuş mu olmamış mı diyorum
  • Abim birak monitoru o sisteme 4k tv iyi gider

• quote:

iyi de ben sistem toplayın demedim sistem uyumlu mu dedim intel önerin demedim parça önerin demedim zaten konuyu düzgün okuyun hele bi

Amacım tecrübeli arkadaşların bilgisi olan arkadaşların sunduğu parça önerileri ile hazırlanan toplama pc.. Olmuş mu olmamış mı ?

sen duzgun yaz ve anlat kı ınsanlarda duzgun cevap versın oyle degıl mı?

daha ne yazıp ne yazmadıgını bılmıyorsun bıde duzgun okuyun dıyorsun

burası forum, olmamıs kı topladıgın pc ınsanlar bıldıklerını yorumları tecrubelerını aktarıyor sana

yazsaydın en basta INTEL onerısı ıstemıyorum dıye kımse bısey demezdı oyle degılmı

OLMUs MU OLMAMIS MI?

CMYLMZ:EEE Cocuk olmus mu?https://www.youtube.com/watch?v=euupky6zsss

• O zaman Anlam karmaşası var hocam cümlede.Olmuşmu olmamışmı diye değil parçalar uyumlumu diye sormanız lazım.Aksi taktirde olmamışın açıklaması sistem önerisidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JoiWoo -- 13 Şubat 2018; 20:1:58 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurjancelep34 -- 14 Nisan 2020; 11:33:0 >
  • onurjancelep34 kullanıcısına yanıt
    Güle güle. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp. Bilmediğin halde atıp tuttun yine de öneriler sundular sana. 13000 TL gibi güzel bütçeye kazıklanmadan doğru bir sistem toplarsın umarım.
  • quote:

ne dandik forummuş burası hadi güle güle size.

yorumu begenmıyorsanız
    tesekkur eder ama dusunmedıgnı belırtırsınız

ben ve benım gıbı ınsanlar burada kendı zamanları harcayıp sıze yardımcı olmaya calısıyor
    ama sonuc bu cıkıyor

"Cocuk olmus mu" sorusunun cevabını aldım
  • onurjancelep34 kullanıcısına yanıt
    nanokatolog sitesinden link verecek kadar cahilsin gelmiş kaç yıllık üyelere ve foruma laf ediyorsun.Kaybol burdan beyin yaşın buraya girmeye müsait olunca gir.

• quote:

ne dandik forummuş burası hadi güle güle size.

Sizin gibi üyeler bu hale getirdi forumu, haklısın.
  • quote:

2449 ABD Doları =
    9 307,54029 Türk Lirası yapıyor adam 11k demiş ayrıca monitö? Dell ne alaka. benq LG ya da VS olabilir kanımca

Dell ne alaka derken?

Bide LG feln var demişsin, LG ve Dell. Yanyana yazılınca bile eziyor Dell

• 2) diye belirttiğiniz kasanın aşağı yukarı aynısını 6 bin tlye topladım sadece 3 ay önce falan hatta link atayım

işlemci yi+ 892,52http://www.teknolojipazar.com/amd-ryzen-5-1600-3634ghz-19mb-am4-65w
    ssd yi+ 535,35https://www.webdenal.com/samsung-250g-960evo-nvmem-2-mz-v6e250bw_933733.html
    ram yd+ 771,70https://www.amazon.com/gp/product/B06ZXY4V59/ref=od_aui_detailpages00?ie=UTF8&psc=1&ie=UTF8&language=tr_TR&tag
    anakart yd+ 655,40https://www.amazon.de/Gigabyte-GA-AX370-Gaming-K5-GIGABYTE-AORUS/dp/B06WWC7BFH/ref=pd_cart_vw_2_1?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=NV9MP2NV6R9CX4ZAFE3S
    psu yd+ 485,51tlhttps://www.amazon.de/gp/product/B00ZRL7F4G/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
    kasa yi+ 972 Tlhttps://www.webdenal.com/corsair-cc-9011098-ww-crystal-570x-rgb-fanli-tempered-glass-pencereli-atx-kasa-p_934841.html?gclid=CjwKCAjw1ufKBRBYEiwAPI_r4Wzdz0R8DWGzpDl3zUkTkljHP9VnBmnHLydRKdr6V3U5FVqpXXJXIBoCHGwQAvD_BwE
    ekran kartı yd+ 2000tl https://www.amazon.de/gp/product/B01N3AKZJF/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

toplam : 6312.48 tl

linkler hala duruyor mu öldü mü bilmiyorum aldığım fiyatlar ve linkler bunlar ekran kartı net 2543 tl idi 543 tl vergi iadesi geldi şansıma +500 eklerseniz 6800 tl yapar,

sistem yorumum, ben şuan sistem dizsem intel 6 çekirdek çıkmışken intel 8700k alırım kesinlikle yada belki 2. nesil ryzen beklerim, nedenleri çok kesin şeyler değil belki ama bir kaç can sıkıcı nokta mevcut,

işlemci de çok ayrıntı sıkıntılarım var ama benim gözüme batmıyor

anakart ısı değerlerinde bir noktası çok ısınıyor(55derece) ama diğer yerlerin sıcaklığıda çok düşük nedenini çözemedim ama 3 aydır 1 kere reset yemedi makine o yönde bir sıkıntı göremedim

ssd sıkıntısız++

ram sıkıntısız

ekran kartı sıkıntısız++

power sıkıntısız+

kasa sıkıntısız++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Vagrant -- 13 Şubat 2018; 23:40:13 >

• Epeydir gördüğüm en boş adam olabilir. Atsın parayı çöpe

• Dostum ne alacaksın bilmiyorum ama şu kadarını söyleyeyim sana öncelikle "13k yani 13 bin türk lirası" paran varmış bu para ile çok güzel sistem toplanır. Kasanın içine ne tıkıştıracaksın bilmiyorum ama 13 k bütçen varsa senin en çok kullanacağın ve kullanmaktan en çok keyif alacağın, sistemin tadını çıkarmanı sağlayacak en önemli şey "Monitör!". Önce kendine en güzelinden bir monitör seç tavsiyem en az 2k çözünürlüğe sahip olsun Full Hd alma o sisteme ayıp olur ben olsam küser açmazdım bilgisayarı . İkinci olarak ekran kartını GTX 1080 Tİ mutlaka ama mutlaka al. Geri kalan paraya da İntel işlemci al tavsiyem i7 8700K. Amd önermiyorum çünkü tamam performanslı güzel işlemciler ama hiç bir zaman intel olamadılar ve hala da olabilmiş değiller birçok testte inteli geçmiş görünüyor ama oyun konusunda hiçbir zaman geçemedi ve performans olarak da ikisi arasında gözle görünür bir fark yok üstelik teknolojiyi geliştiren intel, Amd ona yetişmeye çalışan oldu her zaman. 3. ve son olarak da kaliteli bir m sata ssd alman Samsung 960 EVO gibi. Kalan paraya da diğer bileşenleri alırsın markaya ve isimlerine takılma 3 aşağı 5 yukarı hepsi aynı işi yapıyor kağıt üzerinde yazan teknik veriler pratikte genellikle fark etmiyor. Bunun haricinde ekran kartı konusunda kaliteli soğutması olan en uygun fiyatlı modeli almanı tavsiye ederim aynı sınıftaki modellerde aradaki performans farkı yüzde 20' nin üzerinde değilse fazladan yüzlerce lira vermenin hiçbir anlamı yok çünkü gerçekte en fazla 3-5 fps artacaktır bunun içinde parayı boşa harcamaya gerek yok. O paraya belki diğer bileşenlerden daha güzel bir şey alabilirsin. Aklında bulunsun.

• 4k ultra da oyun deneyimi yaşamadığın çok belli insanlara hakaret etmemeyi öğrenmelisin dostum. Parası var ki alıyor bu da seni ilgilendirmez ve hakaret etme hakkını da vermez
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.