Şimdi Ara

1'İNCİ J. EĞT. TB. K.LIĞI - GÖLKÖY / KASTAMONU (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
575
Cevap
0
Favori
95.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xpugur

1) uchar17: biniş: ist, metroyla (44 numara) 23:59---->varış: 9:30
    2) sinnocence: ist, ulusoy 23:30---->sabah da
    3) sinan05: Samandıra, metro, 22:15---->sabah 7 de
    4) wftroy: izmir 18:30---->varış:sabah 9 da
    5) huawéi: biniş: 24:00---->varış: sabah 9
    6) b.ozcan: izmirden ucakla---->varış: SİNOP 11.30
    7) jacketneo:ist pazar sabah 7---->varış: 17:00
    8) Raskolnikov: Zonguldak sabah 7----->varış: ?
    9) rayber: ist ulusoy 23:30----->varış sabah 8 civarı
    10) mutluturk05: ulusoy 00:30 ---->varış: sabah 9 da
    11) asas4458: METRO cumartesi saat 23:00 da samandıradan---->sabah 7 de
    12) GoKHaNTR3: izmir, metro 18.30----->sabah 9
    13) teacher30, 11 aralık harem 00.15 ulusoy -------->07.45 de
    14) wedokimya, biniş: ist, metroyla 23:59---->varış: 9 da
    15) mali22, ist, c.tesi gece 12 ye metro-----> 9 da
    16) kamugücü, ankara, Pazar 09:30'da metro------2 de
    17) TRajikomik, ist, özlemtur, 9:00--------> 16:00 da
    18) cuma aksamustu, metro turizm cumartesi gecesi 23:30-----> 9 da
    19) casiraghi, kastamonu özlem, c.tesi 1:30-------> 9 heralde :)
    20) h.olajuwon, ............------------> varış: 1 ve ya 2 de
    21) monte41, özel araç en kral devre :)---------> kaçta ?
    22) exp41, cumartesi gece 1 de izmitten------->
    23) felermun, pazar günü saat sabah 10.00------->18:30
    24) xpugur "uğur coşkun" pazar sabah 10 da arabayla samsun dan yola çıkıcam ...

uğur arkadaşım sabah izmitten 7 gibi hareket edecem inşallah (tabi hareket edecem derken arabayı tabur'un önüne çekip yemin törenine kadar orada yatacak anlamında değil ailem'le beraber gelicez ) inş. uğur senle tanışırız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monte41 -- 11 Aralık 2010; 1:20:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: monte41

quote:

uğur arkadaşım sabah izmitten 7 gibi hareket edecem inşallah (tabi hareket edecem derken arabayı tabur'un önüne çekip yemin törenine kadar orada yatacak anlamında değil ailem'le beraber gelicez ) inş. uğur senle tanışırız

babamda beni bırakıp bursa ya devam edicek :) orda görüşürük ;) elimizde DH'den den diye bi karton bulunduralım :P ...yada kim ne renk valiz le falan geliyo :D...ben koyu mavi ve bordo renkli orta boydaki heyden çanta ile geliyom (eskiden gazetelerin kupon ile verdiği:D )

• JANDARMA EĞİTİM BİRLİKLERİNDE ACEMİ EĞİTİMİ YAPACAK YÜKÜMLÜLER İÇİN BİLGİLER

YÜKÜMLÜLERİN BİRLİĞE TESLİM OLURKEN YANLARINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER İLE ÖZEL EŞYALAR:

Sevk pusulası,

Askerlik cüzdanı,

Nüfus cüzdanı,

Sürücü belgesi,

Doktor raporu (rahatsızlığı varsa),

Bonservis, lisans belgeleri, özel yetenek ile ilgili belgeleri

yükümlülerin beraberlerinde bulundurmaları gerekmektedir. Erlerin kayıt kabul işlemleri esnasında sivil elbiseleri alınarak birlikte muhafaza edilir. Cep telefonu, radyo, volkmen vb. malzemeler kışlaya sokulmaz. Ayrıca;

Tıraş malzemeleri (jilet, tıraş sabunu, tıraş fırçası vb.),

İç çamaşırı (beyaz-haki),

Çorap (siyah),

Spor ayakkabısı, spor kıyafeti,

Terlik,

Dikiş takımı (iğne, iplik),

Havlu (el-yüz, banyo),

Diş fırçası ve macunu,

Tırnak makası

Siyah ayakkabı boyası ve malzemesi

Pijama vb.

malzemeleri beraberlerinde getirebilecekleri gibi, bu malzemelerin tamamını piyasaya göre daha ucuz olarak birliklerin kantinlerinden temin edebilirler.

GÜNLÜK YAŞAMLA İLGİLİ KONULAR:

Yakınları ile haberleşme :

Acemi erler katıldıkları ilk günden itibaren, Birlik postanesi ve Bölüklere ait ankesörlü telefonlarla, ayrıca hafta içerisinde öğle istirahatlerinde ve mesai bitiminden yat saatine kadar olan sürede, hafta sonlarında ise, 09.00-20.00 saatleri arasında ailelerini telefon ile arayabilmekte, aile ve yakınlarında kendilerine bildirilen telefon numaralarından, yukarıda belirtilen saatlerde acemi erlerle görüşebilmektedirler.

Erlerin yakınlarına yazmış oldukları mektuplar, ücretsiz olarak postalanmakta, gelen mektup, koli ve emanetler Bölük Komutanları tarafından kontrol edildikten sonra sahiplerine verilmektedir.

Yemin Töreni, tarihi, ve hafta sonu izinleri :

Yemin töreni, dört haftalık temel eğitim safhasının bitimini müteakip Cuma günleri yapılmaktadır.

Dört haftalık temel eğitim safhasını tamamlayıp yemin eden acemi erlere hafta sonu bir gün çarşı izni verilmektedir (Yemin töreninden önce çarşı izni verilmemektedir). Yemin törenin olduğu gün garnizon dışına çıkmamak kaydı ile acemi erlere, annesi, babası, eşi,evli ağabey ve ablası refakatinde bir gün yat izni verilir. Acemi erler çarşı izinlerini 1 no lu (askeri elbise) kıyafet ile çıkarlar.

Ziyaret ile ilgili hususlar :

Ziyaretçilerin yükümlülerin eğitimini aksatmadan görüşebilmesi için, hafta içi mesai saatleri içerisinde 13.00-14.00 saatleri arası ve akşam 17.30-20.00 saatleri arasında ve hafta sonları ise Cumartesi günleri saat 12.00’ den sonra, Pazar günleri ise gün boyu ziyaretlerine müsaade edilmektedir. Ziyaretlere ailesi, akrabaları, yakın arkadaşları ve tanıyan herkes gelebilir.

Sağlık hizmetleri ile ilgili hususlar :

Birliklerde asgari 30 yataklı iaşeli revir bulunmakta olup, biri diş tabibi olmak üzere yeteri kadar doktor görev yapmaktadır. Acemi erler birliklere katıldıkları ilk hafta bu tabipler tarafından sağlık taramasından geçirilirler. Her birlikte 24 saat süreli acil müdahale odası ve mesai saatlerinde erlerin muayene oldukları muayene odaları mevcuttur. Revirde tedavisi mümkün olmayan hastalar en yakın Askeri Hastaneye yada Devlet Hastanesine sevk edilirler. Tüm bu muayene, tedavi ve ilaç masrafları Devlet tarafından karşılanır.

Beslenme ile ilgili hususlar :

Beslenme ihtiyaçları birlik mutfağından karşılanmaktadır. Mutfaklar en son teknoloji ile donatılmış olup, hijyenik koşullarda hizmet vermektedir. Birlik mutfaklarında genellikle sabah kahvaltısı üç çeşit, öğle yemeği dört çeşit ve akşam yemekleri üç çeşit çıkarılmakta olup, günlük kalorisi 3400-5000 civarındadır. Mutfağın fırın bölümünde üç öğün taze ekmek yapılmaktadır. Birlik mutfaklarında sivil aşçı, fırında sivil fırıncı tarafından hizmet verilmektedir. Mutfaklardan alınan yemekler özel termoslarla sıcaklığını ve tazeliğini kaybetmeden yemekhanelere getirilir, yine özel ısıtmalı benmari cihazları ile muhafaza edilerek servis yapılır.

Temizlik-hijyenik durumlar :

Birliklerde görev yapan Veteriner Hekimler tarafından mutfak, yemekhane, banyo, tuvalet gibi müşterek kullanılan yerlerde sık sık ilaçlama yapılmak suretiyle bulaşıcı ve mikrobik hastalıklara karşı önlem alınmaktadır.

Her Taburun asgari iki adet banyosu bulunmaktadır. Bu banyolar bir defada ortalama elli kişiye hizmet edecek kapasitede olup acemi erlerin haftada en az iki kez banyo yapma imkanları bulunmaktadır. Ayrıca her sabah saat 05.00-06.00 saatlerinde ihtiyaç duyulması halinde banyo yapılabilmektedir.

Erbaş ve erlerin bütün çamaşırları birliklerce görevlendirilen personel tarafından toplanarak haftada bir gün birlik çamaşırhanesinde son sistem otomatik yıkama makinelerinde kaliteli deterjanlar ile yıkanmaktadır.

Kolaylık tesisleri ve hizmetler :

Erbaş ve erlerin faydalanacağı bütün tesisler mevcuttur. Personel, alışveriş ihtiyaçlarını mevcut kantinlerden, dinlenme ve istirahat saatlerinde ise Bölük çay ocağı-bahçesi, yemekhanesi ve spor komplekslerinden faydalanırlar. Eğitim alanlarındaki ihtiyaçlarını karşılamak üzere seyyar kantinler hizmet vermektedir. Bölüklerde berber, terzi ve saraç mevcuttur.

Günlük mesai :

Acemi erler kış ve yaz mesai çizelgesinde her gün saat 06.30 da kalkar, şahsi temizlik, kendi sorumlu oldukları koğuş ve dolap temizliklerini yaptıktan sonra kahvaltılarını yaparlar. Öğleden önce beş saat eğitim yapılarak mevsim şartlarına göre 13.00-14.00 saatleri arasında öğle yemeği ve dinlenmeye geçilir. Öğleden sonra üç saat daha eğitim yapılarak 17.30 da akşam yemeğine girilir. Bir saat gece dersini müteakip TV., sinema izlenmesi gibi faaliyetler için serbest bırakılır.

Uğurlama, dağıtım izini ve yeni birliğe katılış :

Acemi erler on haftalık eğitim sürelerini tamamladıktan sonra yeni birliklerine katılmak üzere on günlük dağıtım iznine ayrılırlar.Birliklerde acemi eğitimini tamamlayan erler onuncu haftanın sonunda birlikte bulunan personel tarafından törenle uğurlanır. Erleri taşıyan otobüsler birlikler tarafından kiralanır.

Acemi erler dağıtım izni sonunda, dağıtım oldukları birliklere, acemi birliğinden kendisine teslim edilen izin kağıdı, kimlik kartı, giyecekler ve diğer eşyaları ile birlikte verilen süre sonunda katılırlar.

http://www.jandarma.tsk.tr/ adresinden genel konular kısmından alıntıdır.

• devreler kastamonu bayağı bi kalabalık oldu. biz nasıl bulusucaz:))
  • quote:

quote:

quote:

babamda beni bırakıp bursa ya devam edicek :) orda görüşürük ;) elimizde DH'den den diye bi karton bulunduralım :P ...yada kim ne renk valiz le falan geliyo :D...ben koyu mavi ve bordo renkli orta boydaki heyden çanta ile geliyom (eskiden gazetelerin kupon ile verdiği:D )

hocam walla benim daha hangi valizle geliceğim bile belli değil izmitten geliyorum nissan marka 41 plaka en kötü bir teleni verirsin girmeden önce ararım inş.

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam walla benim daha hangi valizle geliceğim bile belli değil izmitten geliyorum nissan marka 41 plaka en kötü bir teleni verirsin girmeden önce ararım inş.

telefon almadıkları için götürmiycem sanırsam tel i (ama ben yinede özelden atayım tel noyu, götürürsem diye) :) ... orda bi şekilde buluşuruk zaten DH ciler olarak :D

• quote:

Orijinalden alıntı: kamugücü

JANDARMA EĞİTİM BİRLİKLERİNDE ACEMİ EĞİTİMİ YAPACAK YÜKÜMLÜLER İÇİN BİLGİLER

YÜKÜMLÜLERİN BİRLİĞE TESLİM OLURKEN YANLARINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER İLE ÖZEL EŞYALAR:

Sevk pusulası,

Askerlik cüzdanı,

Nüfus cüzdanı,

Sürücü belgesi,

Doktor raporu (rahatsızlığı varsa),

Bonservis, lisans belgeleri, özel yetenek ile ilgili belgeleri

yükümlülerin beraberlerinde bulundurmaları gerekmektedir. Erlerin kayıt kabul işlemleri esnasında sivil elbiseleri alınarak birlikte muhafaza edilir. Cep telefonu, radyo, volkmen vb. malzemeler kışlaya sokulmaz. Ayrıca;

Tıraş malzemeleri (jilet, tıraş sabunu, tıraş fırçası vb.),

İç çamaşırı (beyaz-haki),

Çorap (siyah),

Spor ayakkabısı, spor kıyafeti,

Terlik,

Dikiş takımı (iğne, iplik),

Havlu (el-yüz, banyo),

Diş fırçası ve macunu,

Tırnak makası

Siyah ayakkabı boyası ve malzemesi

Pijama vb.

malzemeleri beraberlerinde getirebilecekleri gibi, bu malzemelerin tamamını piyasaya göre daha ucuz olarak birliklerin kantinlerinden temin edebilirler.

GÜNLÜK YAŞAMLA İLGİLİ KONULAR:

Yakınları ile haberleşme :

Acemi erler katıldıkları ilk günden itibaren, Birlik postanesi ve Bölüklere ait ankesörlü telefonlarla, ayrıca hafta içerisinde öğle istirahatlerinde ve mesai bitiminden yat saatine kadar olan sürede, hafta sonlarında ise, 09.00-20.00 saatleri arasında ailelerini telefon ile arayabilmekte, aile ve yakınlarında kendilerine bildirilen telefon numaralarından, yukarıda belirtilen saatlerde acemi erlerle görüşebilmektedirler.

Erlerin yakınlarına yazmış oldukları mektuplar, ücretsiz olarak postalanmakta, gelen mektup, koli ve emanetler Bölük Komutanları tarafından kontrol edildikten sonra sahiplerine verilmektedir.

Yemin Töreni, tarihi, ve hafta sonu izinleri :

Yemin töreni, dört haftalık temel eğitim safhasının bitimini müteakip Cuma günleri yapılmaktadır.

Dört haftalık temel eğitim safhasını tamamlayıp yemin eden acemi erlere hafta sonu bir gün çarşı izni verilmektedir (Yemin töreninden önce çarşı izni verilmemektedir). Yemin törenin olduğu gün garnizon dışına çıkmamak kaydı ile acemi erlere, annesi, babası, eşi,evli ağabey ve ablası refakatinde bir gün yat izni verilir. Acemi erler çarşı izinlerini 1 no lu (askeri elbise) kıyafet ile çıkarlar.

Ziyaret ile ilgili hususlar :

Ziyaretçilerin yükümlülerin eğitimini aksatmadan görüşebilmesi için, hafta içi mesai saatleri içerisinde 13.00-14.00 saatleri arası ve akşam 17.30-20.00 saatleri arasında ve hafta sonları ise Cumartesi günleri saat 12.00� den sonra, Pazar günleri ise gün boyu ziyaretlerine müsaade edilmektedir. Ziyaretlere ailesi, akrabaları, yakın arkadaşları ve tanıyan herkes gelebilir.

Sağlık hizmetleri ile ilgili hususlar :

Birliklerde asgari 30 yataklı iaşeli revir bulunmakta olup, biri diş tabibi olmak üzere yeteri kadar doktor görev yapmaktadır. Acemi erler birliklere katıldıkları ilk hafta bu tabipler tarafından sağlık taramasından geçirilirler. Her birlikte 24 saat süreli acil müdahale odası ve mesai saatlerinde erlerin muayene oldukları muayene odaları mevcuttur. Revirde tedavisi mümkün olmayan hastalar en yakın Askeri Hastaneye yada Devlet Hastanesine sevk edilirler. Tüm bu muayene, tedavi ve ilaç masrafları Devlet tarafından karşılanır.

Beslenme ile ilgili hususlar :

Beslenme ihtiyaçları birlik mutfağından karşılanmaktadır. Mutfaklar en son teknoloji ile donatılmış olup, hijyenik koşullarda hizmet vermektedir. Birlik mutfaklarında genellikle sabah kahvaltısı üç çeşit, öğle yemeği dört çeşit ve akşam yemekleri üç çeşit çıkarılmakta olup, günlük kalorisi 3400-5000 civarındadır. Mutfağın fırın bölümünde üç öğün taze ekmek yapılmaktadır. Birlik mutfaklarında sivil aşçı, fırında sivil fırıncı tarafından hizmet verilmektedir. Mutfaklardan alınan yemekler özel termoslarla sıcaklığını ve tazeliğini kaybetmeden yemekhanelere getirilir, yine özel ısıtmalı benmari cihazları ile muhafaza edilerek servis yapılır.

Temizlik-hijyenik durumlar :

Birliklerde görev yapan Veteriner Hekimler tarafından mutfak, yemekhane, banyo, tuvalet gibi müşterek kullanılan yerlerde sık sık ilaçlama yapılmak suretiyle bulaşıcı ve mikrobik hastalıklara karşı önlem alınmaktadır.

Her Taburun asgari iki adet banyosu bulunmaktadır. Bu banyolar bir defada ortalama elli kişiye hizmet edecek kapasitede olup acemi erlerin haftada en az iki kez banyo yapma imkanları bulunmaktadır. Ayrıca her sabah saat 05.00-06.00 saatlerinde ihtiyaç duyulması halinde banyo yapılabilmektedir.

Erbaş ve erlerin bütün çamaşırları birliklerce görevlendirilen personel tarafından toplanarak haftada bir gün birlik çamaşırhanesinde son sistem otomatik yıkama makinelerinde kaliteli deterjanlar ile yıkanmaktadır.

Kolaylık tesisleri ve hizmetler :

Erbaş ve erlerin faydalanacağı bütün tesisler mevcuttur. Personel, alışveriş ihtiyaçlarını mevcut kantinlerden, dinlenme ve istirahat saatlerinde ise Bölük çay ocağı-bahçesi, yemekhanesi ve spor komplekslerinden faydalanırlar. Eğitim alanlarındaki ihtiyaçlarını karşılamak üzere seyyar kantinler hizmet vermektedir. Bölüklerde berber, terzi ve saraç mevcuttur.

Günlük mesai :

Acemi erler kış ve yaz mesai çizelgesinde her gün saat 06.30 da kalkar, şahsi temizlik, kendi sorumlu oldukları koğuş ve dolap temizliklerini yaptıktan sonra kahvaltılarını yaparlar. Öğleden önce beş saat eğitim yapılarak mevsim şartlarına göre 13.00-14.00 saatleri arasında öğle yemeği ve dinlenmeye geçilir. Öğleden sonra üç saat daha eğitim yapılarak 17.30 da akşam yemeğine girilir. Bir saat gece dersini müteakip TV., sinema izlenmesi gibi faaliyetler için serbest bırakılır.

Uğurlama, dağıtım izini ve yeni birliğe katılış :

Acemi erler on haftalık eğitim sürelerini tamamladıktan sonra yeni birliklerine katılmak üzere on günlük dağıtım iznine ayrılırlar.Birliklerde acemi eğitimini tamamlayan erler onuncu haftanın sonunda birlikte bulunan personel tarafından törenle uğurlanır. Erleri taşıyan otobüsler birlikler tarafından kiralanır.

Acemi erler dağıtım izni sonunda, dağıtım oldukları birliklere, acemi birliğinden kendisine teslim edilen izin kağıdı, kimlik kartı, giyecekler ve diğer eşyaları ile birlikte verilen süre sonunda katılırlar.

http://www.jandarma.tsk.tr/ adresinden genel konular kısmından alıntıdır.

anlamadığım bi kaç nokta var :S ...

1. "Bu banyolar bir defada ortalama elli kişiye hizmet edecek kapasitede olup acemi erlerin haftada en az iki kez banyo yapma imkanları bulunmaktadır." denmiş en az derken ? yani aslında istediğimiz kadar yapabiliyoruz dimi ?

2. "Acemi erler on haftalık eğitim sürelerini tamamladıktan sonra yeni birliklerine katılmak üzere on günlük dağıtım iznine ayrılırlar." denmiş ... acemilik 30 gün değil mi ya? 10 hafta eder 70 gün? (ben mi bişileri yanlış anladım) ve 10 günde izin derken kullanırsak askerliğe eklenicek olan izin süresi bu dimi? (normalde 2 gün evci izni olması lazım sonra gidip uzman birliğe teslim olucaz diye biliyorum --ama jandarma olunca bunlar farklı mı oluyor acaba?--)

3. bide internet cafe olduğu nu duydum (2007 de varmış askeri kantinin orda) acemiler e de serbesttir herhalde diye umuyorum ..(internet cafe olayı doğrudur muhtelemen çünkü burda samsun sahra sıhhiye nin içindeki askeri kantin yanında da vardı ;) )

• 70 gün acemiliği olanlar uzun dönem erler, dağıtımdan sonraki 10 günlük izin askerlikten sayılmıyor kullanıp kullanmamak kişisel tercih..
  • 1) uchar17: biniş: ist, metroyla (44 numara) 23:59---->varış: 9:30
    25) ereg, pazar sabah ankaradan araba ile yola çıkacağım

20) h.olajuwon, istanbul özel araç------------> varış: 1 ve ya 2 de

Edit: geleceğim araç ve yer

• Ekşi sözlükten bile 10-15 kişi varmış oraya düşen Varın gerisini siz hesap edin
    26) ilkeraistlin, pazar sabahı özel araçla 07:00-------->14:00

8) Raskolnikov: Zonguldak sabah 7----->varış: 11:30
    26) ilkeraistlin, pazar sabahı özel araçla 07:00-------->14:00

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raskolnikov -- 11 Aralık 2010; 10:57:24 >

• 1'inci j. eğt. tb. k.lığı gölköy

ulaşım: garaja iniş yaptığınızda, sizi birliğinize teslim etmek için can atan insanlarla karşılaşacak ve doğal olarak kıllanacaksınız. rahat olun, "acaba .ikerler mi" diye düşünürken kendinizi kışlada bulacaksınız zaten. hem kim devlet malına zarar vermek ister ki? en iyisi güçleri birleştirip kişibaşı 3-5 liraya bi taksi tutun.

----------

iklim: yazlar soğuk ve yağışlı, kışlar kim bilir nasıldır a.ına koyim. ağustos ayında battaniyeyle uyumak da varmış kaderimizde. uyarıyorum, sonradan çıkıp da "dostum karadeniz demişsin ama bu iç anadolu çıktı" demeyin. ortama daha çok karasal iklim hakim. ama soğuk-sıcak filan; bunlar biraz da göreceli şeyler. ben bu satırları maki görmüş, yüksek sıcaklıkta kavrulmuş bir akdeniz insanı olarak yazıyorum. kars'tan gidecekler dal taşak gezebilirler.

----------

yemek: ilk 2-3 gün bol bol nimete küfredeceksiniz, fellik fellik buzdolabı arıcaksınız, o allahın emri. şayet benim gibi kahvaltısever bi insansanız, bi 50 kilo kaşar, 20 kilo sucuk filan sıkıştırın bavula. ya da en iyisi bi 6 ay için .aşşşaklı kahvaltıyı unutun, alışkanlıklarınızı değiştirin. zira menü, ekmek, milföyden börek, 7 adet yeşil zeytin ve kibrit kutusu büyüklüğünde bilumum kahvaltılıktan mürekkep. ha beğenmeyene poğaça var, gevrek var, çay var; ama onları devlet karşılamıyor, o ayrı.
    öğle ve akşam yemeklerinde ise genelde patlıcan, patlıcan ve patlıcan çıkıyor. türkiye'deki patlıcan tüketiminin %90'ının burda gerçekleştiğine bizzat şahit oldum. patlıcan ezme, fırında patlıcan, beşamel soslu patlıcan, ekmek arası patlıcan, patlıcanlı patlıcan; bütün kombinasyonları yapmış adamlar. onun dışında bakliyat, et filan da var ki et, hemen hemen her gün çıkıyor. sevinin.

alternatif tıkınma seçeneklerimize bakarsak; kantinde eti browni intense var ama nutella yok. bu askerliğinizi nasıl etkileyebilir bilemiyorum. nutella dışında ise hemen her şey var; fakat sırada hemen herkes olduğu için hiçbir şey yok. varlık içinde yokluk böyle bişey olsa gerek. misal ben ilk alışverişimi 4. gün yapmıştım ve bunu bütün gece koğuşta çılgınlar gibi kutlamıştık.
    bu arada dışarda bozuk parayla çalışan 3-4 adet çay-kahve makinesi var ve çeşitler arasında içinizi ısıtacak içeceklerimiz** mevcut.
    kalabalık yoksa, buralardan istediğiniz gibi tıkınabilirsiniz. ama varsa yapabileceğiniz tek bir şey var:
    kaynak yapın, yapanları uyarın.

----------

teknolojik imkanlar: yemekhanede bi tane lcd ekran tv var ama kime var, orası meçhul. sadece yemek esnasında tv izleyebiliyorduk biz. kahvaltının yanında yıldız tilbe alabiliyorsanız, alın. (bi de bi keresinde ntv açık kalmıştı da, haberlerde tayyip'i gördüm, yüzümde istemsiz bi tebessüm oluştu. lan tayyip'i bile özlüyor lan orda insan ahah)
    onun dışında maç seyrederiz diye pek ümitlenmeyin. zamanında kim hırgür çıkardıysa artık; süresiz saha kapatma cezası vermiş yetkililer. biz 1 bölük adam komutanın yanına gidip nerdeyse yalvardık, 300 kişi birden şımarık çocuk taklidi yapıp açtırmaya çalıştık ama olmadı. siz de deneyin, yenilin. bi daha deneyin, daha iyi yenilin. bi daha deneyin, tekrar yenilirseniz de siktir edin; gelince acısını çıkarırsınız benim gibi. haftada kafadan 10 maç huhuuh!!..
    gazete arada sırada geliyor. elden ele dolaşıyor. unutmayın ki, askerde böyle şeyler kamu malı. özel mülkiyet yok. o sebepten kılıbıklık yapmayın; gidin, sahibinden ısrarla isteyin.
    bi de internet mevzuu var dimi? ama şimdi internet cafe'nin yerini söylersem herkes birden üşüşecek ve kimse giremeyecek. o yüzden pm atın, koordinatlarıyla birlikte vereyim. ama internet cafe var, orası kesin.
    bankalardan da iş bankası var; ama nasıl olsa kimse orda mantık aramıyor diye kışlanın dışına koymuşlar. ama öyle bi yer ki, tam sınırda. izin aldıktan sonra gidip çekebilirsiniz. izin almadan da gidip çekebilirsiniz, ama mesuliyet kabul etmem.
    bi de ankesörlü telefon da bolca var. konuş torun konuş.

----------

sağlık: bir adet revir var. öyle anlatıldığı gibi "adamın yüzüne bakmıyorlar" filan değil. zaten öyle olsaydı, şu an size bu entriyi yazıyor olamazdım. revirdeki hekim pratisyen olduğu için, uzmanlık alanı dışındakiler, kastamonu devlet hastanesi'ne sevk ediliyorlar ki, hakkaten izmir'deki tüm devlet hastanelerine bin basar. hatta ordan ankara'ya sevk edilenler de oluyor da konumuz bu değil (merak eden yine pm atsın)
    yani tüm mesele, gerçekten hasta olduğunuz konusunda karşı taraf ikna edebilmeniz.

----------

ast-üst meselesi: çeşit çeşit.. komutanlar arasında ben silopi'deyken adamları da var, cebinden ağrı kesici çıkarıp erine vereni de. ama n'olursa olsun, sonuçta hepsi aynı hiyerarşiye tabii ve aynı sistemin neferi. yani kendinizi, "hiç komutan gibi değilmiş" dediğiniz adamın karşısında ördek yürüyüşü yaparken bulursanız hayal kırıklığına uğramayın diye söylüyorum. (bu arada aralarından bi tanesi aynı woody harrelson lan)
    devrecilik olayı da pek yoktu bizim dönemde. tabii 1 uzun döneme 50 kısa dönem düşünce sıkar o biraz. ama yine de alttan alttan işlerler o ayrı. mesela bize "sizin için mağara kazdık, yanınıza fener vercekler. 1 hafta orda yatçaksınız" diyenler olmuştu. onlara itibar ederseniz, kısa zamanda el kaide'yle savaşacağınıza inanırken bulabilirsiniz kendinizi. o yüzden ya inanmayın ya da inanıyormuş gibi yapıp ne kadar ileri gideceklerini gözlerinizle görün. orası sizin keyfinize kalmış.

----------

kışla: uçsuz bucaksız boş bi arazi üzerine yerleştirilmiş 8-10 adet binadan oluşuyor. koğuşlar 20-25 kişilik. çok samimi bi ortam var, çok içiçe; osursanız kimse kanıtlayamaz. o yüzden salın arada. bu arada ranzalar tabut gibi. gerçi her sabah kendinizi paralel evrende hissedeceğiniz için pek sorun yok. tuvaletler de sürüsüne bereket. bok götürüp götürmemesi ise sizin elinizde. duş almak için de belli günler var. ama herkes o belli günlerde kalabalık olur diye belli olmayan günleri tercih ettiği sürekli bi keşmekeş var. belli günleri tercih edin.
    bu arada yanınıza kesinlikle tuvalet kağıdı alın. ben bu sebepten ilk 5 gün sıçamamıştım, hala içimde bi miktar var. ben ettim siz etmeyin. duş için de sıcak suyu bekleyin; gelirse sizindir, gelmezse de vatan sağolsun diye girip manyaklık etmeyin kış vakti. komando değilsiniz siz, kendinize gelin!.

----------

eğitim: sağlık sorunlarımdan dolayı konuk oyuncu olarak katıldığım için pek bişey söyleyemicem. zaten onlar anlatırken ben şu anın hayalini kurduğum için bi bok da anlamadım. ama standart jandarma eğitimi işte, sıkıcı. burayı geçelim. günde 5-6 posta içtima, 3-5 km yürüyüş var. mıntıka ise pek yok.

----------

dağıtım: bize ilin dışına çıkmazsınız dediler, daha ilk günden doğuya dağı(tı)ldık. kura sırasında da benim gibi "belki doğu biter de bana kalmaz" diye arkalara kaçmayın; zira gideceğiniz yer arkalara kaçmanızdan çoook önce belli oluyor.
    ama şöyle söyleyeyim: biz kısa dönemler içinde gölköy'den doğuya dağıtımı yapılan ilk ve tek dönemdik. yani bizden önce hiçbir kısa dönem şehir dışına bile çıkmamıştı. yani kendinizi kesin doğuya gidicez diye hazırlarken, bakarsınız; kastamonu'da sabite geçmişsiniz. ama siz yine de her ihtimale hazırlayın kendinizi. seçenekler arasına diyarbakır, ığdır, mardin, hakkari, şırnak, tunceli, van, ağrı, kars, erzurum, bingöl, sivas, tokat filan da var. doğuda gidilen yerler ise %99 ilçe jandarmalar. %1 de sınır karakolu değil, heheh korkmayın lan. hata payı diye bıraktım ben onu.
    bi de bizim kuradan sonra 3-5 tane de gölköy'de kalan olmuştu. bi zahmet gidin ve onlara işin sırrını sorun.

evet arkadaşlar, benden bu kadar. böyle şakayla, komiklikle anlattım diye "bu bizi rahatlatmaya mı çalışıyo lan" diye boşuna kıllanmayın; komiğim işte, her zamanki halim. tam da sizin gittiğiniz yerden döndüm ve hala insanları güldürebiliyorum. hayat devam ediyor yani, fazla gözünüzde büyütmeyin. gidin, görün, gelin ve sizden sonra gidecekleri de siz bilgilendirin. e bu saatten sonra ben mi bilgilendireyim dimi?
    hem kıssadan hisseye gerek kalmayacak kadar uzun yazdım. zaten entry, askerliğimden uzun sürdü. 15 günlük tecrübeyle bu kadar. ama burdaki her şey based on a true story, bunu da bilin. kendinize dikkat edin. varınca arayın. ara sıra yoklayın. hadi bakalım dede kaçar.
    (davulcuolmakisteyenadam, 10.12.2010 23:58 ~ 11.12.2010 02:43)

• öncelikle herhese hayırlı teskereler tertipler....burda yazılanları okuyunca ben çok geç kalmışım yaw..meto-pazar sabah ı 07.00 esenler-istanbul arabası na binecem...sanırım tanışma faslına yetişemicem:( neyse içerde bol bol vaktimiz olur.... şu dağıtım olayınada moralim bozulmadı değil....
    Neyse görüşmek üzere kastamonu da.....
  • cep telefonlarımızı yanımızda goturelım nede olsa orada emanet kutusu gıbı bır yer vardır..orda yoksa buyuk postahanelerde yıllık 25 lıramıydı neydı saklama kutusu falan oraya bırakır ızınlerde kullanmak maksadıyla?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jacketneo

cep telefonlarımızı yanımızda goturelım nede olsa orada emanet kutusu gıbı bır yer vardır..orda yoksa buyuk postahanelerde yıllık 25 lıramıydı neydı saklama kutusu falan oraya bırakır ızınlerde kullanmak maksadıyla?

aslında askeriyede girişte toplayıp sonra geri veriyolar ama tabi belli olmaz :D ... .bide zaten ilk ay dışarı çıkamıycaz o yüzden hiç götürmeye gerek yok o bir ayın sonunda zaten yemin törenine falan ailelerde yada tanıdık birileride getirebilir...dışarı çıkarken giymek için fazladan ayakkabı götürmeyi düşündüm ama boşuna talımayım şimdiden diye vazgeçtim ( hem yemin töreninde aileler falan getirebilir hemde zaten biz ordayken muhtelemen heryer kar altında olcak anca botlarla gezilir:) )
  • Erzurumda iken hafta sonları telefon kiralanan yerleri görüyordum. Askerin çok olduğu yerde her türlü hizmet mevcuttur. Sim kartını alırsan yanına telefon bulursun bir yerlerden.
  • Ben spor ayakkabı getirecem ekstradan, normalde onlarla gelecektim ama havalar çok kötüledi. Spor ayakkabı da getirin demişlerdi sınavda malum. Olmadı çantada dursun.

Bu arada ekşi de internet cafe var özelden söyleyin koordinatlarını vereyim falan demiş tam komedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raskolnikov

Erzurumda iken hafta sonları telefon kiralanan yerleri görüyordum. Askerin çok olduğu yerde her türlü hizmet mevcuttur. Sim kartını alırsan yanına telefon bulursun bir yerlerden.

sim kartlarınıda topluyolar girişte diye biliyorum ...
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.