Aradım , taradım . Girmediğim sayfa ve grup kalmadı. Bir kişi bile yok mu şu kışlaya askerliği çıkan ya da kışla hakkında bilgisi olan . Merak ediyorum < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
1. Ordu Komutanlığı Destek Grup Komutanlığı ve Kara Hava Birlik Komutanlığı/Selimiye Üsküdar/İstanbul
1. Ordu Komutanlığı Destek Grup Komutanlığı ve Kara Hava Birlik Komutanlığı (1. Or. Kh. Des. Gr. Kh. ve Kh. Bl.), İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki Selimiye semtinde yer alan bir askeri birliktir.
Tarihçe
- Or. Kh. Des. Gr. Kh. ve Kh. Bl., Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde faaliyet göstermektedir. Birliğin sorumluluk alanları arasında destek hizmetleri, lojistik destek ve hava savunma operasyonları yer almaktadır.
Görevleri
-
Or. Kh. Des. Gr. Kh. ve Kh. Bl., şunlardan sorumludur:
-
Destek birliklerinin komuta ve kontrolü
- Lojistik destek ve malzeme temini
- Kara ve hava savunma operasyonlarının koordinasyonu
- Askeri personel eğitimi ve gelişimi
Askerlik Hizmeti
Selimiye kışlasında, 1. Or. Kh. Des. Gr. Kh. ve Kh. Bl. bünyesinde acemi birliği bulunmaktadır. Bu kışlada temel askerlik eğitimi almak üzere görevlendirilen askerler, birlik hakkında detaylı bilgi sahibi olurlar.
Ulaşım
- Or. Kh. Des. Gr. Kh. ve Kh. Bl.'ye ulaşım, Üsküdar İskelesi'nden kalkan vapurlar veya Marmaray hattı ile Kadıköy'den Üsküdar'a geçildikten sonra otobüs veya dolmuşlarla sağlanabilir.