Evet beyler ortalama bir laptop ekran kartı paylaşımlı ve 15 inch bir laptop ortalama ne kadar guc harcar ? Ve elektrik dalgalanmaları laptopları ustunde pil takılı olsa bile herhangi bir sistemine yada parcasina zarar verebilir mi tesekkurler.
ortalama 60 watt'güçtüketimi vardır laptopların. Çok aşırı yüklenmeler olmadıkça elektrik dalgalanmaları laptoplara zarar vermez. Bu tür konular makina dizaynı yapılırken düşünülür ona göre bir tolerans aralığı verilir.
cevabın icin tesekkur ederim bu 60 watt ın dogrulugundan eminmisin ve ayriyetten 600va yani 350watt lık bir UPS beslemesi ile bir laptop pilsiz ne kadar gider.Benim hesabım verdiginiz bilgiler dogrultusunda 600va full yuklendiginde cogu UPS 10 goturur yaziyor ufak bir hesapla 60watt harcayan bir laptopu pilsiz iken 1saat goturebilecegi hesapı dogrumudur ayrica yine laptoplarin asiri dalgalanma olan yerlerde kullanildiginda LCD ekranlarında olu pixel olusabilecegi soyleniyor bu durumda asiri dalgalanma yasayan bolgelerde laptop prize takılıyken UPS kullanılması gerekir mi?
laptop adaptorlerinin üzerinde genelde 60 watt yazar (benimkinde 90 yazıyor ama) makina da gücü adaptorden aldığına göre... hesabın lise fizik bilgilerine göre teorik olarak doğru ama pratikte ciddi kayıplar mutlaka olur.(10 dk masa üstü için değer olabilir mi? ) Bana sorarsan UPS yle falan uğraşma hiç gereği yok. ben yıılardır pilsiz ve UPS siz kullanıyorum hiçbir sorunla karşılaşmadım.
350 WATT yuklendiginde 10dk goturur yaziyor 600-700va UPS lerde 350WATT pc de olabilir herhangi bir elektrikli cihazda bunu gercekten denemis olanlar varmı 600 veya 700 va bir UPS le nekadar sure laptop çalıştırabildiler benim oldugum yerde voltaj cok gidip geliyor sakata gelmeden UPS ile onlem almak için araştırıyorum aslında regulsayonu saglaması daha onemli tepki suresi hızlı olmalı UPS inki ise yarasin