Şimdi Ara

750 Watt PSU Ne kadar yakar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
8.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bilgisayar almayı planlıyorum ve aklıma bi soru takıldı.

1-)750 Watt PSU günde en az 10 saat açık kalırsa 1 ayda kaç TL elektrik yakar (1 kW/h elektrik (1000 watt) : 0.37 TL)

• 750 watt gücünde çalıştırdığınıza göre 10 saat sonucunda 7500 watt güc eder.Bu sonuç 7,5kW değerine denktir.7,5 / 0,37 = 2,7 tl hesaba denk gelir yalnız bu gündelik hesap.Bir günde 10 saat çalıştırmamızın sonucunda 2,7 tl ödüyor isek 30 günde 2,7 x 30 = 81 tl hesaba denk gelmektedir.Yanlışım varsa özür dilerim kolay gelsin iyi forumlar.
  • Hicbir psu tam guc calismaz. Takilacak kadar yuklensen bile 750 watt kullanmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akorukmez kullanıcısına yanıt
    Peki çok çok teşekkür ederim
  • oyun oynamazsan pek farketmez
    pc yi ne kadar yorarsan o kadar fazla
  • dewmez D kullanıcısına yanıt
    Full oyun oynucam malesef :( Günde 10 saat oynarsam 2 saat internette takılırım geri kalan full oyun :(

Şimdiki pcnin PSU'su 300 Watt.Elektrik faturası gelince ailem yine bana yüklencek senin yüzünden fatura fazla geldide felan filan o yüzden konu açma gereği duydum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leopard2A6

Full oyun oynucam malesef :( Günde 10 saat oynarsam 2 saat internette takılırım geri kalan full oyun :(

Şimdiki pcnin PSU'su 300 Watt.Elektrik faturası gelince ailem yine bana yüklencek senin yüzünden fatura fazla geldide felan filan o yüzden konu açma gereği duydum

Hesabı göster, (sayılar gerçekçi olmak zorunda değil, şimdi de sallıyorum. Anlamazlar zaten bir şekilde ikna edersin) şimdi aynı kullanımda bilgisayarım 20 lira yakıyor ayda, onu alınca bilgisayarı parçalayana kadar oynasam da 70-80 lira yakacak. Harçlığımı 50 lira kesin kafam raad olsun de. Bu tip şeylerde öyle yapıyorum ben.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Psu kaç Watt?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende öyle yapmayı planlıyorum zaten :D Hadi hayırlısı
  • benim psu 500 watt FSP Blue Storm II

sistemimde son seviye oyun oynarken max 350 watt çekiyor

hiç bir oyun pc si crossfire veya SLI yapılmamışsa bırak 750 watı 500 watt bile çekmez

bizimkilerde bana yükleniyor senin yüzünden bir sürü fatura geliyor
  • tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Aynı durum bendede var :ASD:ADS:
  • 300 Watt psu ile (gerçek değer 230) ekran kartı olmadan (onboard) 2.8 işlemci ile rahaaat rahat oynarken günde 14 15 saat :D elektrik faturasına 10-15 tl yansıyor :D oda şeyden bilgisayarın altında 8li priz var ekran bilgisayar modem hoparlör sürekli telefon şarjı ev telefonu fln hepsi toplam yaksa yaksa aylık 25 yakıyodur taş çatlasın :D 5-6 sene önce 25-30 tl öderken son 4 sene yani tahminimce ben büyüdükçe fatura 50-60 oldu oda yeni ev eşyaları fln geldi tabi onlarında var katkısı kafam rahat ya
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    İnşallah bendede öyle olur :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

benim psu 500 watt FSP Blue Storm II

sistemimde son seviye oyun oynarken max 350 watt çekiyor

hiç bir oyun pc si crossfire veya SLI yapılmamışsa bırak 750 watı 500 watt bile çekmez

bizimkilerde bana yükleniyor senin yüzünden bir sürü fatura geliyor

350W'a ekranda dahil ise yine çok.Bence sizinkiler haklı.
    Bende bir örnek vereyim;PC+107 3D ekran max.=180-190Watt arası tüketim.Gerek PC ile 3D film izlerken gerekse orta boy oyunlarda hep aynı.
    Evet net ölçümünü yaptım,zaten UPS üzerine dijital panel tipi AC volt ve amper metre montajladım.Devamlı anlık olarak izliyorum.Günde en az 6-8 saat PC açık aylık toplamda 33-35 tl. gibi fatura gelir.
  • 500W Tt güç kaynağım var. Sistem boşta 132 W çekiyor. E 8400 core 2 duo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nipp10 -- 3 Şubat 2014; 0:56:33 >
  • bizim sistemde yaksa yaksa ayda 40 tl yakar tahmini

500 watt psu
    8 çekirdek amd cpu
    xfx 7870 grafik kart
    3 tane hdd
    asus sabertooth 990 fx anakart

sistem bu
  • tda 1562q kullanıcısına yanıt
    AMD FX 9370 (veya 8350 kararsızım) işlemci

2x4 Gskill ripjawsx ram

R9 290 Tri-x OC ekran kartı

700 W psu

asus crosshair V formula

120 gb ssd

1 tb hdd
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.