Şimdi Ara

Tedaş Durup Durururken Mührü Kesti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bügün dışarı çıktığımda tedaş yetkilisi geldi ve saatleri kurcalıyordu bizimkide kurcalananlar atasındaydı bir plastik parçaya sarınmış bir teli geldi penseyle kesti gitti napıyorsun sen dediğimde değişcek bu saatler dedi birde geçikme kağıdı vardı gecikmede 5-10 olmuştur neyse baktım 3 kişinin mührü kesilmiş internetten baktığım kadarıyla hapis cezası ve yüksek para cezası varmış hemen gittim faturayı yatırdım baktım bizden önce bi komşunun daha mührü yok 2 yıldır öyle kullanıyor ancak faturalarını ödüyor sürekli şimdi sorum bi problem olurmu acaba ceza vs gibi birde bu mühür takılırmı ne yapılır yardım edin lütfen

bu arada sayaçlar dijital sayaç

• analog sayaçların 10 yılda bir değiştirilmeleri yönetmelik gereği zorunludur. bu sayaçlar bakım ve kalibrasyon için götürülür. illegal kullanımlar gibi nedenlerle, erkende değiştirilebilir. aynı şey mutlaka dijital sayaçlar içinde geçerlidir.

sayaç üzerindeki mühürlerin sökülmesi, kaçak kullanımın işaretidir. normalde sacı okuyan memur tarafından kontrol edilmesi gerekir. ama çoğunlukla gözardı edilir. yasal sorun oluşturmaması için, tedaşın bölge müdürlüğüne başvurmanız gerekir. kendiniz bu mührü takmaya kalkmayın. çünkü resmi mühür olması şarttır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

analog sayaçların 10 yılda bir değiştirilmeleri yönetmelik gereği zorunludur. bu sayaçlar bakım ve kalibrasyon için götürülür. illegal kullanımlar gibi nedenlerle, erkende değiştirilebilir. aynı şey mutlaka dijital sayaçlar içinde geçerlidir.

sayaç üzerindeki mühürlerin sökülmesi, kaçak kullanımın işaretidir. normalde sacı okuyan memur tarafından kontrol edilmesi gerekir. ama çoğunlukla gözardı edilir. yasal sorun oluşturmaması için, tedaşın bölge müdürlüğüne başvurmanız gerekir. kendiniz bu mührü takmaya kalkmayın. çünkü resmi mühür olması şarttır.

teşekkür ederim peki bunun için bir ceza ödermiyim
  • zannetmiyorum, kendin başvurursan, büyük ihtimalle ceza vermezler.
  • Mühürleri neden kesip gitti acaba..?
  • herkese teşekkür ederim ilk önce sorun çözüldü bugün yetkli yere giderek derdimi anlattım ordaki beyde fatura kayıtlarını inceledi ve 16 sında ihtar gelmiş mühürünüzü kesicez diyerek bende o sırada şehir dışındaydım yetkili beyefendi açma kapama olduğundan mührün kesildiğini ve mühür dilekçesi vermemiz gerektiğini söyledi mühür dilekçesi verdik daha doğrusu onlar bilgisayardan verdiler mührün takılacağını ancak 18 tl ceza kesileceği söylendi faturaya yansıyacakmış bu süre zarfında kaçak elektrik kullandınız diye ceza gelirmi diye sorduğumuzda bir problem çıkmaz dediler bilgilendirmiş olayım dedim.
  • 18 TL ceza neden kesiliyor...?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eloko

18 TL ceza neden kesiliyor...?

bende anlayamadım 18 lira neden kesiliyor.
  • Bu yaptıkları suç değil mi? Nasıl gidip de saatin mührünü sökerler anlamadım.
  • 18 TL cezadır.Açma kapama ücreti adı altında alınan para zannediyorum.Yani fatura ödenmediği için elektriğinizi kesmişler ancak kesmemişler:).
    Yani şöyle oluyo ki mühürü keserek elektirğinizin kesildiğini belgelemiş oluyolar ve açma kapama ücreti alıyolar.Elektriğinizi de kesmiyolar nasılsa faturayı ödeyip tekrar geri takacağınızı varsayarak bu şekilde bırakıyorlar.Şayet bir sonraki okumaya geldiklerinde mühürünüz hala yoksa bu sefer okumada cezalı okuyup %100 e kadar katlamalı fatura yazıyorlar.Sonuçta saati söküp alsalar saatten geçmeden kullanacağınızı varsayarsak bunun daha karlı olduğu çok açık.TEDAŞ artık işi biliyo:D
  • O ceza herkese uygulanan bir kural
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.