Şimdi Ara

Yayaya yeşil yanan ışıkta bekliyorum diye amca bana kızdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Adamın teki yaya yokken beklemene gerek yok deyip bağırıp yanimdan geçti gitti hangimiz hakliyiz anlamadım acikcasi o ışık sonene kadar beklememiz gerekmiyor mu yaya olmasada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sana kırmızı yanıyorsa duracaksın yayadan sanane.

• kerotobil K kullanıcısına yanıt
    Hocam anlamadiniz sanırım yaya geçitlerine konulan ışıklardan bahsediyorum yeşil yanarken ortada yaya yoksa bile beklemek zorundamiyiz

• ^7pMş^ ^ kullanıcısına yanıt
    Sana kırmızı yanıp sönüyorsa, onlara yeşil yanıp sönüyorsa. Yaya varken duracaksın yokken de kontrollü geçiş yapacaksın.

Yanıp sönen kırmızı ışık dur tabelası anlamına geliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafik ışığı haklı
  • orktas O kullanıcısına yanıt
    Kardeş anlamiyorsunuz bak şu yeni yaya geçitlerine trafik ışıkları yapıldı özellikle kavşağı döndüğümüzde yeşil ve kirmizi yanıyor yanıp sönme yok Yeşilken yaya önceliklidir ve durup beklemen lazım kırmızı oluncada geçersin siz karistiriyorsunuz

• Bu konuda ben de tereddütteydim, ancak birkaç yurtdışı trafik videosunda da gördüğüm kadarıyla, yayaya yeşil yansa da, ortada karşıya geçecek yaya yoksa beklemeye gerek olmadığına kanaat getirdim.
    Kaldı ki sağa dönüşte yaya varken yol verdiğinizde bile arkanızda sadece 1 araç geçebilir yeşil ışığı.
    Bu yüzden bence yaya yoksa geçmede bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bazı tiplerin arabalarla, trafik kurallarıyla hiç derdi bitmiyor.
  • Yayaya ışık var ama araçlara ışık yok mu yani dediğiniz yerde?

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Yok hocam sadece yayaya var

• Hiç karşılaşmadım. Normal yaya geçidi gibi düşünmek lazım o zaman. Yaya varsa durulur, yoksa geçilir.
    Bana kırmızı yanmıyorsa diye durayım ki, yaya geçidi olup yayaya yol verme kuralı hariç...

Merhaba, dönüşte sadece yayalara yönelik ışık varsa ve orada yaya yoksa, yayalar için yeşil yansa dahi geçebilirsiniz. Hatta yayalar henüz yola yaklaşmamışsa (sizin araçla geçişiniz yayadan daha önce olacaksa) yine beklemeyip geçebilirsiniz. Bu nokrada dikkatli olun, kimileri yeşil yandı veya kırmızı yanmadan yetişip geçeyim diye koşturmaya da başlayabiliyor, bu yüzden dönüşlerde yavaş ve kontrollü geçiniz.
    Bu arada, dönüşte araçlar için de ışık konulmuş ve kırmızıysa bekleyeceksiniz.

Kirmizi yaniyorsa durmalisiniz.Yaya olsada olmasada.
    Kirmizi aralikli sinyal veriyor gibi yanar cok gec saatlerde ,sabaha karsi.Dur, kontrol et, gec anlamini taşır.
    Bu sekilde yanan isik sari ise konrtollu gec demektir.

O bey isguzarlik yapmis.Ne demek kirmizi yanar iken gecin.Dag basindamiyiz.
    Kopeksiz koy bulmuslar deyneksiz dolaşıyorlar.

• Trol konu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Pardon ben yanlış anlamışım bizim burada kimi yaya geçitlerinde dediğim gibi aralıklı kırmızı yanan yerler var onlardan sandım.
    Dediğiniz gibi sürekli ışık yanıyorsa, ışığa uyulur o adam sallamış.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yil once benzer sekilde kavsakta saga donuse yesil isik yaniyordu hemen döndükten 2 mt sonra yay gecidinde kirmizi isik varmis fark etmedim devam ettigime gore yaya da yoktur karsiya gecen. zaten oyle cok yaya olan bir bolgede degildi kirmizi isik cezasi yedim. hatta hayatimda yedigim tek trafik cezasi o

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.