Şimdi Ara

TRAFİKTE HER ÇAKAR LAMBASI VE SİRENİ OLANA YOL VERMEK ZORUNDAMIYIZ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
0
Favori
5.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçenlerde Ankara Kızılay'ın merkezinde dört yolun ordaki kırmızı ışığın yanmasıyla ,orta şeritte yeşil ışığın yanmasına beklediğim sırada arkama gri renkli çakal lambalı ve sivil plakalı ford focus araç kırmızı ışıkta geçmemi istedi,yeşil ışık yanana kadar da sürekli siren ve kornayla taciz etti.(kamera olduğu için)bende yeşil ışığın yanmasını bekleyip hareket ettim(kamera olmasada beklerdim),bu sırada yeşil ışığın yanmasını beklerken sol yanım ve sağ yanım boştu,niye böyle birşey yapmış olduğunu anlamış değillim.Sonradan aklıma şunlar geldi;

Vasıfsız ve egosuz birisinin sanayide 50 tl ye taktırıp,kendince kendisini üstün görmesi.
    Polis araçı olsa ve acil göreve gitmesi gerekse sol ve sağ tarafta transit geçebilecek yerin olması.

Aracın plakasını aldım,emniyetteki arkadaşımı arayıp durumu anlattım,plakayı sorgullatı ve hiçbir şekilde resmi,makam aracı olmayan şahsa ait sivil araç çıktı

Sizlerinde bu tür olaylar başınızdan geçti mi ve ne yaptınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhangun1992 -- 28 Ekim 2014; 9:26:58 >

• Ne yol vermesi hepsini iem'e fotoğraflarıyla şikayet ediyorum.

Ekleme: Bazı şikayetlerime "bilgi dahilindedir" diye cevap geliyor, onlar da muhtemelen sivillerdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ugur851 -- 16 Ekim 2014; 12:01:00 >
  • çakar lambasi olsa çakacaktı yani..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul da da oluyor böyle tipler ,tabi oturduğum mahallede genelde böyle araçlar koruma arabası oluyor ama yolda gördüğüm dandik arabalara aldırış etmiyorum.Genelde kaliteli arabalarda oluyor.
  • Dün saat 17.00 sıralarında ist büyükçekmece çıkışında deli gibi makas atarak giden bir trafik canavarına rastladım. Araba ford mondeo idi. ben sol şeritte gidiyorum, yol 2 şeritli, canavar makas atmaya çalışırken önündeki frene basınca o da frene basarak benim önüme kırdı. Ben de kornaya bastım güzelce. Yanından geçerken bana baktı, "bişeyler" dedi, ben de tekrar kornaya bastım. Bi hışımla arkama geçti hemen çakar yaktı polis kornasına benzer bi seste korna çaldı bide el kol yaptı.
    Kim olursa olsun trafikte böyle davranmamalı. Nasıl bir acil durumun olduğu önemli değil. Trafikte masum insanların canını tehlikeye atmaya yetkisi yok kimsede. Kaldı ki çakar denilen şey 10 liraya takılabilen bir şey. Yol bekliyolarsa, çok beklerler.
    Neyse işte ben de canavarın plakasını aldım IEM'e yolladım. Hayırlısı bakalım.
  • resmi polis(kesin polis olduğu belli olan sivil araçlar),itfaye ve ambulans hariç trafikte hiç kimseye yol vermek zorunda değilsin ve vermiyorum zaten..
  • araç piyasasını bile etkiler oldu bu işlemler, çok duydum sırf bunları takabilmek için araç alırken tercih olarak polis araçlarından (accent, fluence, mondeo,...) alanları, kimin neci olduğu belli olmuyor bu ülkede ama başa iş almamak için çok da bulaşmamak lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: knowledqe

Dün saat 17.00 sıralarında ist büyükçekmece çıkışında deli gibi makas atarak giden bir trafik canavarına rastladım. Araba ford mondeo idi. ben sol şeritte gidiyorum, yol 2 şeritli, canavar makas atmaya çalışırken önündeki frene basınca o da frene basarak benim önüme kırdı. Ben de kornaya bastım güzelce. Yanından geçerken bana baktı, "bişeyler" dedi, ben de tekrar kornaya bastım. Bi hışımla arkama geçti hemen çakar yaktı polis kornasına benzer bi seste korna çaldı bide el kol yaptı.
    Kim olursa olsun trafikte böyle davranmamalı. Nasıl bir acil durumun olduğu önemli değil. Trafikte masum insanların canını tehlikeye atmaya yetkisi yok kimsede. Kaldı ki çakar denilen şey 10 liraya takılabilen bir şey. Yol bekliyolarsa, çok beklerler.
    Neyse işte ben de canavarın plakasını aldım IEM'e yolladım. Hayırlısı bakalım.

Hocam siz baya sabırlı birisiymişsiniz ,benim olayın sizin ki kadar olsaydı kesin kavga çıkardı ,öfkeyle kalkan zararla oturur derler ama ,yapı meselesi maalesef ,yinede en iyisini siz yapmışsınız.Birde video mu yoksa fotorağ mı çekiyorsunuz hangisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

araç piyasasını bile etkiler oldu bu işlemler, çok duydum sırf bunları takabilmek için araç alırken tercih olarak polis araçlarından (accent, fluence, mondeo,...) alanları, kimin neci olduğu belli olmuyor bu ülkede ama başa iş almamak için çok da bulaşmamak lazım

Doğru söylüyorsunuz hocam iyi güzelde,bulaşmayalım diyorsunda ,bunların önlemek için bir kanun gelsin o zaman,ya da denetimler artırılsın büyük semtlerde yoğun yollarda sivil polisler olsun ama,polis olduğu anlaşılmasın örn;taksici,dolmuş,polis olduğu anlaşılmayan bir araçlarla denetimler artırılsın derim.

Hayatımdan beklentim olmasa,bu magandalarla öyle güzel uğraşırım ki ,değil makas atmak arabaya binemezler, ama hayattan beklentilerim var,bu kendini bilmez cahil,egosuz insanlarla uğraşamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ugur851

Ne yol vermesi hepsini iem'e fotoğraflarıyla şikayet ediyorum.

Ekleme: Bazı şikayetlerime "bilgi dahilindedir" diye cevap geliyor, onlar da muhtemelen sivillerdir

Polisin uygulamalarındaki tutarsızlıklara şahit olduktan sonra canıma veya malıma kastetmeyen kimseyi şikayet etmiyorum.
  • oguzhangun1992 O kullanıcısına yanıt
    Hocam fırsat bulursam video çekiyorum, fotoğraf çekmeye çalışmak çok meşgul ediyor insanı araç başında, o yüzden sadece müsait durumlarda video çekiyorum. Gerekirse video'dan resim alabiliyorum, daha verimli oluyor.
    Fakat çoğu zaman sürüş esnasında video çekemiyorum. Sadece plakayı alıp şikayet etmekle yetinmek zorunda kalıyorum.
  • quote:

Hocam fırsat bulursam video çekiyorum, fotoğraf çekmeye çalışmak çok meşgul ediyor insanı araç başında, o yüzden sadece müsait durumlarda video çekiyorum. Gerekirse video'dan resim alabiliyorum, daha verimli oluyor.
    Fakat çoğu zaman sürüş esnasında video çekemiyorum. Sadece plakayı alıp şikayet etmekle yetinmek zorunda kalıyorum.

Bu konudan haberdar mısınız?
    http://forum.donanimhaber.com/m_74988670/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orijinalden alıntı: Ugur851

Ne yol vermesi hepsini iem'e fotoğraflarıyla şikayet ediyorum.

Polisin uygulamalarındaki tutarsızlıklara şahit olduktan sonra canıma veya malıma kastetmeyen kimseyi şikayet etmiyorum.

Haklısınız, bir çok tutarsızlıkları mevcut fakat kaldırıma park etmiş araçlar, yaya geçidini kapatanlar dahil yayaları ve trafiği zora sokacak kural dışı herkesi, her aracı şikayet ediyorum. İlgilenip ilgilenmemek onların sorumluluğunda.

• Memleket memleket değil ki biraz yüz bulan cebine para giren topçusu , şarkıcısı , müteahhiti hemen bu tarz işlere kalkışıyor.

Zaten trafik de gördüğünüz 7/24 pavyon gibi gezen arabalar tercihen üst sınıf oluyor veya minibüs oluyor.

Bu arabaların büyük kısmı türkiye de yazılı görsel medyada göz önünde olan insanlar.

O yüzden resmi plaka yoksa yol vermiyorum.

Sivil bir plakalı aracın trafikte diğer motorlu araçlardan hiçbir farkı ve ayrıcalığı yoktur.

Tabi memlekette hukuk ve hukuki yaptırımlardan çok orman kanunları benimsendiği için dalaşma potansiyeli hayli fazla oluyor :)
  • quote:

quote:

Evet haberdarım. Mümkün olan en kısa zamanda temin edicem zaten.

• Çakal lambasi ¿

• quote:

quote:

quote:

http://www.aliexpress.com/item/New-design-full-HD-1080P-car-DVR-with-GPS-and-G-sensor/1549998345.html

65 Dolara alabilirsiniz.
    Ben çok memnun kaldım, 2. siparişi de arkadaşım için aldım.
    170 derece görüş açısı + Full HD + Antene gerek duymayan dahili GPS + Malzeme kalitesi

• quote:

quote:

quote:

quote:

http://www.aliexpress.com/item/New-design-full-HD-1080P-car-DVR-with-GPS-and-G-sensor/1549998345.html

65 Dolara alabilirsiniz.
    Ben çok memnun kaldım, 2. siparişi de arkadaşım için aldım.
    170 derece görüş açısı + Full HD + Antene gerek duymayan dahili GPS + Malzeme kalitesi

satıcının bir adet feedback'i var o da Türkiye'den ,

sanırım sizsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: NİTROUS666

Memleket memleket değil ki biraz yüz bulan cebine para giren topçusu , şarkıcısı , müteahhiti hemen bu tarz işlere kalkışıyor.

Zaten trafik de gördüğünüz 7/24 pavyon gibi gezen arabalar tercihen üst sınıf oluyor veya minibüs oluyor.

Bu arabaların büyük kısmı türkiye de yazılı görsel medyada göz önünde olan insanlar.

Sivil bir plakalı aracın trafikte diğer motorlu araçlardan hiçbir farkı ve ayrıcalığı yoktur.

Tabi memlekette hukuk ve hukuki yaptırımlardan çok orman kanunları benimsendiği için dalaşma potansiyeli hayli fazla oluyor :)

Karayolları Trafik Kanunu'nun 71/F maddesine göre bazı sivil görünümlü plakalı araçların geçiş üstünlüğü vardır ama bu üstünlük diğer araçlara karşı değil de mesela emniyet şeridinin kullanımı, azami süratin geçilmesi gibi maddeler kapsamındadır. Yoksa çakar veya siren yoktur bu tür araçlarda.

• quote:

Orijinalden alıntı: SonNn_

quote:

Orijinalden alıntı: NİTROUS666

Memleket memleket değil ki biraz yüz bulan cebine para giren topçusu , şarkıcısı , müteahhiti hemen bu tarz işlere kalkışıyor.

Karayolları Trafik Kanunu'nun 71/F maddesine göre bazı sivil görünümlü plakalı araçların geçiş üstünlüğü vardır ama bu üstünlük diğer araçlara karşı değil de mesela emniyet şeridinin kullanımı, azami süratin geçilmesi gibi maddeler kapsamındadır. Yoksa çakar veya siren yoktur bu tür araçlarda.

O sivil plakalı araçlar zaten bu tür hareketle girmez ve çoğunlukla eskort vardır yanlarında sivil plakalı bile olsa polis eşliğinde yol alırlar.

Bu sürekli karşılaştığımız trafik normal akışı içinde bu pavyon ışıkları ile maymunluk yapanlar konu olan.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.