Şimdi Ara

TRAFİKTE HER ÇAKAR LAMBASI VE SİRENİ OLANA YOL VERMEK ZORUNDAMIYIZ ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
5.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tyll

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orijinalden alıntı: knowledqe

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orijinalden alıntı: knowledqe

Hocam fırsat bulursam video çekiyorum, fotoğraf çekmeye çalışmak çok meşgul ediyor insanı araç başında, o yüzden sadece müsait durumlarda video çekiyorum. Gerekirse video'dan resim alabiliyorum, daha verimli oluyor.
    Fakat çoğu zaman sürüş esnasında video çekemiyorum. Sadece plakayı alıp şikayet etmekle yetinmek zorunda kalıyorum.

Bu konudan haberdar mısınız?
    http://forum.donanimhaber.com/m_74988670/tm.htm

Evet haberdarım. Mümkün olan en kısa zamanda temin edicem zaten.

http://www.aliexpress.com/item/New-design-full-HD-1080P-car-DVR-with-GPS-and-G-sensor/1549998345.html

65 Dolara alabilirsiniz.
    Ben çok memnun kaldım, 2. siparişi de arkadaşım için aldım.
    170 derece görüş açısı + Full HD + Antene gerek duymayan dahili GPS + Malzeme kalitesi

satıcının bir adet feedback'i var o da Türkiye'den ,

sanırım sizsiniz.

En geç 3 haftada teslim ediyor

• Ozellikle sabahlari koprude cok rastliyorum. Kendileri ayi olduklarindan kopruyu gecene kadar dayi dememizi istiyorlar.

Bu hastaligi yasayanlar icin bir belgesel yapilabilir. Baslarina ne geldi ? Cakar , korna ya da selektor olmayinca neden kendilerini ciplak hissediyorlar vs.. gibi sorulara cevap bulunabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
  • Sivil plakalı araçların diğer araçlardan hiçbir farkı yoktur dediniz diye yazdım onu. Hiç eskort olmadan ve kendi şahsi aracını kendi kullanarak seyahat ettiğini bildiğim insanlar var ve 71/f maddesi kapsamında araçları. Ayrıcalıkları var yani. Hiçbirinin yoktur demek yanlış olur.

• ambulans ve itfaiye hariç hiç bir çakarlı çukarlı cıvk cıvk öten araçlara yol vermiyorum. resmi polis araçları da buna dahil! bunlar iyice işi cıvıttılar, yalancı çoban hikayesine döndüler. çoğu resmi polis aracı mesaisi bittiği için acele ederek bir an önce gitmek istemekte. oysa bizlerin de mesaisi bitmiş evimize dönmekte olduğundan haberdar değiller. kanunları kendi kişisel amaçları doğrultusunda kullanıyorlar.
  • Doğru söze ne denir, ağzınıza sağlık. Adam işinden çıkmış evine gidiyor, civ civ sirenlerle gidiyor. Biz insan değiliz sanki. Sanki suçlu kovalıyor...
    Ama ne yapayım üzerime süren ve bu tarz olan arabalara yol veriyorum, sırf başım derde girmesin diye, çünkü güzergahım üzerinde 4-5 yerde polis olmasına rağmen hiçbirisi sen necisin demiyor bunlara, bişey olsa al başına belayı. Bu tavır da doğru değil ama yapabilecek birşey yok, polise gidiyorsun "tamam bakarız" diyor. aynı tas aynı hamam. yolda o araçlarla dalaşacak durumumuz da yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gadget46 -- 16 Ekim 2014; 16:29:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamlar çakallık yaptığı için bilerek mi çakal lambası diyorsunuz?
  • basın ekspress yolunda sağdan gelen A8 ve arkasında Mondeo vardı siyah ve çakarlı,

neyse A8e binbir nazla yol verdikten sonra Modeo'yu sıkışdırdım :D

o da benim üzerime sürdükten sonra devam etti,

bunlardan hiçbir korkum yok üzerine sürerim :D
  • Ego tatmini yapmaya çalışan saygısız insanlar. Eskişehir yolunda çakarları yakmış biri geliyordu beyaz mondeo. Ama hız limitini geçemiyor ne hikmetse Sonra bi baktım direksiyonda daya bıyıkları bile yeni terlemiş tahmini 18 19 yaşlarında bir ergen, yanında anneannesi herhalde arkası da dolu güle oynaya gidiyorlar. Önde de çakar lambaları geçtim ızgara içine kırmızı mavi polis ışığı da koymuş. Fotosunu falan çektim de sonra gereksiz insanlar için neden zamanımı gereksizce harcıyayım ki ne uğraşacam Allahından bulsun dedim bıraktım.
  • Hergün e5 merter istikametinde crafter volt ve arkasında polis aracı siren çala çala gidiyor. Volt ta arkada plaka da yok.

Simdi merak ediyorum. Koskoca volt aracla her sabah ve aksam trafiğin ırzına gecerek nereye gidiyorsunuz ?

• Benım arkadasım mıllet vekılı danısmanı resmı arac genelde onda kalıyor ıstanbula geldıgınde mutlaka gorusuyoruz.

Bırgun acelesı var bende arabadayım hızlı bır sekılde suruyor kırmızı ısık yandı ama yol musaıt oldugu ıcın durmadı gectı bızımkısı trafık polıslerıde kırmızıda gectıgımızı gorunce hemen yola cıkıp el yaptılar bızımkısı durmadı bıle cakarları yakıp bıde sıren çaldı oyle kala kaldı polısler ıyı ne yalan soylım ıyı hıssettım gercekten :)

Onun dısında trafıgı katletmek ıcın cakar takıp makas atan emnıyet serıdını kullanmak ıcın cakar takan dolu üzücü bır durum ama yınede ımkan varsa foto cekıp ıem gondermek gerekıyor sahtekarları ayıklamıs oluruz boylelıkle...
  • Avrupa veya Amerika'daki trafikte kaos göremezsiniz, korna sesine hasret kalırsınız.. Kendi mikine göre, fazladan direksiyon çevirmemek için gelişigüzel parketmiş araçlar ve trafikte öyle herşeyi istediğin gibi yapmak gibi sınırsız özgürlükler bulamazsınız.. Ne kadar zincirini koparmış it, kaçık, üşütük, serseri, maganda ve insan görünümlü yaratık varsa hepsi bir araya gelip sözlenmişcesine İstanbul trafiğinde, yollarda dolaşmakta ve kendisine denk gelecek bir masum gelinceye kadar serseri mayın gibi trafikte cirit atmaktadır..
    Ağzını burnunu kırsanız dahi, gene de başa bela olurlar bu tipler... Bu tiplerin en meşhur ve bilinen türleri minibüs ve taksi tayfasıdır.. Kadir Topbaş denilen herif bile minibüsleri altedememiştir..
  • genelde yol vermiyorum.
  • bu tür sığırlar devletin bütün imkanlarından yararlandığı için aldığı aracın sizin aracınızdan daha güçlü olduğu için ve sol şeritte arkasından kovalayan it varmış gibi hızlı gelmesinden dolayı mecburen yol veririsiniz.ve arkasından bi güzel sülalesini anarsınız.
  • Tek başına gezen (konvoy harici olan) çakar lambalı araçlar, arkama gelirse istediği kadar sinyal korna çalsın, hayatta yol vermem. Geçiyorsa solumdan geçsin gitsin.
    Konvoy , koruma görevi dışında trafikte sizden, benden hiçbir üstünlükleri yok..

Ben sallıyorum.
  • Orijinalden alıntı: OneTheMillOn

Benım arkadasım mıllet vekılı danısmanı resmı arac genelde onda kalıyor ıstanbula geldıgınde mutlaka gorusuyoruz.

Bırgun acelesı var bende arabadayım hızlı bır sekılde suruyor kırmızı ısık yandı ama yol musaıt oldugu ıcın durmadı gectı bızımkısı trafık polıslerıde kırmızıda gectıgımızı gorunce hemen yola cıkıp el yaptılar bızımkısı durmadı bıle cakarları yakıp bıde sıren çaldı oyle kala kaldı polısler ıyı ne yalan soylım ıyı hıssettım gercekten :)

Onun dısında trafıgı katletmek ıcın cakar takıp makas atan emnıyet serıdını kullanmak ıcın cakar takan dolu üzücü bır durum ama yınede ımkan varsa foto cekıp ıem gondermek gerekıyor sahtekarları ayıklamıs oluruz boylelıkle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhangun1992 -- 17 Ekim 2014; 0:20:01 >
  • Valla bogaz trafiginde ve altunizade treafiginde cok var bunlardan poliste var neden gordugu anda birseyler yapmiyor.

• geçen e5 maltepe nin oralarda vardı bir tanesi normal sağ şeride girmiş şeridinde gidenlere düdük yapıyordu madem resmi araçsın çakar lambaların sirenlerin var bas geç emniyet şeridinden. bu aralar denetim şart.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek başına giden sivil çakar lambalı araçların geçiş üstünlüğü yoktur. Ancak en sol şeritteyseniz gelen kim olursa olsun, lambası olsun olmasın, resmi olsun sivil olsun, müsait olduğunuz anda yol vermeniz gerekir. Çünkü sol şerit sollama içindir.

• Ben veriyorum ama sivil olduklarını düşündüğüm için değil.Arkamda zart zart iiiiğğğğyyyyıııı diye ötüp basımı ağrıtmasın diye.Zaten işten yorgun geliyorum , ruhumu dinlendirici güzel bir müzik acık sakinleştirici etkisi yaratarak evime gidiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.