Bildirim
1 LİTRE LPG İLE KAÇ KM GİDİLİR
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
27 litre ile 300 km gidiyorsa;
1 litre ile ?? Km gider.
300/27 = 11,111 km gider.
Şehir iciyse 27 litre lpg ile 300km normal. -
Ortalama bir LPG'li otomobil şehiriçi trafiğinde bu kadar yakar. Normaldir. -
bu araç için fazla diyenler oldu. clio lar daha az yakar diyorlar, benim değerler hemen hemen bu şekilde -
100kmde 9 litre lpg yakıyor aracınız. 1.4 atmosferik ve 2006 model bir araba için gayet iyi değer. -
Daha detaylı hesaplama örneği yapalim;
300 km 27 litre depo.
100 km’de 9 litre yakar.
1 km’de 0,09 litre yakar.
0,09 x (lpg litre fiyati)=(1 kmde yaktığı kuruş)
0,09 x 3,30 = 0,29 kuruş.
Şimdi size cok yakıyor diyenleri dinleyip, lpg ustasına sağı solu kurcalatip ayar yaptırıp 0,27 kuruşa falan düşürtebilirsiniz.
Bu farka deger diyorsanız uğraşın. Ama arabanizin yakiti normal, kafaya takılacak bir sey yok.
Edit: Lpg fiyati
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Witwickyyy -- 30 Eylül 2020; 12:48:44 > -
Benim arac 36 litreyle gidiyor 300km yi. Gayet normal araciniz -
Teşekkür ederim hepinize ilginizden dolayı. -
100 tl benzin aldim 14.5lt benzin geldi 220km yaptim arac era 1.4 tahminen 3,4 lt daha benzin var.. -
1.4 LPG polo ile 27litre şehir içi 270-300km, şehirler arası 360-380km yol yapıyorum. Bana normal geldi. -
Demek ki lpg'li arabanın hiçbir ekonomisi yokmuş.
Benim dizel aracım 1 litre mazotla şehir dışı 25 km gidiyor.
Şehir içinde yaklaşık 12-15 km gidiyor. -
Araç vwquote:
Orijinalden alıntı: sssemih24
Demek ki lpg'li arabanın hiçbir ekonomisi yokmuş.
Benim dizel aracım 1 litre mazotla şehir dışı 25 km gidiyor.
Şehir içinde yaklaşık 12-15 km gidiyor. -
Cliolar az yakıyor lafı 1.5 dizeller için denilen bir şey. 1.4 atmosferik motora az yakıyor diyen adamla araba muhabbetini kapatın. Ayrıca söylediğiniz veri şehiriçi verisi ise güzel. Ancak ben şehiriçi olduğunu sanmıyorum. Karma tüketimdir vermiş olduğunuz veri.
Kullandığım araç 2004 fiesta 1.4i comfort modeli. Şehiriçi verisi 8.6 litre.
Lpg de;
ileri seviye sürüş teknikleri ile ortalamam şehiriçi 9.25 litre
ileri seviye sürüş teknikleri ile ortalamam şehirdışı 6 litre lpg
Karma tüketimde 7.25 seviyesinde diyebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34HIL34 -- 29 Eylül 2020; 23:7:42 > -
1.4 motoru bilmem ama clio gibi hafif siklet bir araç için çok gibi. tabi yoğun trafik varsa normaldir. çünkü daha ağır araçlarla bile o kadar yaktığını söyleyen var. -
Mesajınızda gazın fiyatına aklım takıldı gaz 4,16 mı oldu ? Çok fazla artmış dizel arabayla aynı yakıyordur o zaman artık lpgli araçlar. -
atmosferik motor nedir? benim kullandığım araç ta varmıdır? bilmediğim için yazdım. -
LPG nerede 4.16 yahu.quote:
Orijinalden alıntı: Witwickyyy
Daha detaylı hesaplama örneği yapalim;
300 km 27 litre depo.
100 km’de 9 litre yakar.
1 km’de 0,09 litre yakar.
0,09 x (lpg litre fiyati)=(1 kmde yaktığı kuruş)
0,09 x 3,30 = 0,29 kuruş.
Şimdi size cok yakıyor diyenleri dinleyip, lpg ustasına sağı solu kurcalatip ayar yaptırıp 0,27 kuruşa falan düşürtebilirsiniz.
Bu farka deger diyorsanız uğraşın. Ama arabanizin yakiti normal, kafaya takılacak bir sey yok.
Edit: Lpg fiyati
İstanbul'da AYGAZ olarak 2.99'a alıyordum. Şimdi kampanya bitti 3.45'e alıyorum. -
Valla ben 2 senedir lpgli arac kullanmadığım için güncel fiyati takip etmiyodum. Shell in sitesine girdim otogaz fiyatina baktim yazdım.
Denklem orda oraya kendi aldiginiz gaz fiyatini yazip hesaplama yapabilirsiniz. Orada anlatılmak istenen lpg fiyatı kac kuruş yaktigi değil, bi ayar yaptirsa da cok birsey değişmeyeceği ve aracin litre bazinda normal yaktığıni anlatmaktir. 😁👍🏻
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Witwickyyy -- 30 Eylül 2020; 11:28:2 > -
Hocam 3.16 yazacaktın heralde nereden alıyorsun o gazi dur daha o kadar olmadı gaz seneye olur ama 😅 -
Benzer içerikler
- 16 cm hoparlör tavsiyesi
- cruze çelik subap maliyeti 2024
- turbo intercooler yağ kaçağı
- golf midline plus
- arabanın 90 km hızı ile otobüsün 90 i aynı mıdır
- yeni honda accord
- bmw i4 fiyat
- renault logan
- togg servis
- byd dolphin ne zaman türkiye"ye gelecek
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X