Şimdi Ara

1 milyar dolarınız olsa ne yaparsınız? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
0
Favori
3.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DH yi satın alır tüm ergen veletleri forumdan üyeliğini siler,TC kimlikle kayıt sistemine geçerdim.Tabi paranın bir kısmıyla bunu yaparım.
  • İlk olarak ablamın tedavisine ne gerekiyorsa sağlardım.

Aileme sağlayabileceğim imkanı sağlardım.

Ömrüm ne kadarsa yardıma muhtaç ülkere gidip yardım yapardım. Şehir hayatından uzak dururdum.

Bu süreçte Allah'ıma şükreder, dua ederdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 6 Mayıs 2016; 22:34:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ailemin tüm hayallerini gerçekleştirirdim.
  • Üniversite acarim

• Ev alir kiraya veririm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 milyar dolarim olsa ona denk olan bir is acmiyacagima eminim yillik 50 milyon$ getirecek bir is kurarim muhtemelen bunun maliyeti 500 milyon$ ila 700 milyon$ olacaktir . Kalan minimum 300-500 Milyon$ ile Trnin gozde tatil yerlerinde 3-5 tane malikane tarzi villa ozellikle Didim de orayi bir sempatim var :D Herneyse evlere toplam 50Milyon$ giderdi. 30-50 Milyon$ luk bir lux yat dunyayi gezmek icin . Arabalari saymiyorum 5Tane Super Lux ve Elegant araba alirdim. Cesitli milli olan hayir kurumlarina 15-20 Milyon$ arasi bagislardim (e nickimin hakkini vermek lazim ) . Ne biliyim 30-50Milyona$ super jet alirim . Kizlara 10-20$ harcarim . Dunyanin her memleketinden bir ucak dolusu kiz getiririm falan filaaan diye uzar bu kalan 50-100 milyon$ bankaya atarim isler kotuye giderse o para beni kurtarir.

Edit : Bu para beni degitirecek gibi olursa butun parayi yakarim hic bir sekilde beni degistirmesine izin vermem . Allahada her zaman sukur ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖLÜCÜ -- 7 Mayıs 2016; 0:07:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Notorious

ilk iş türkiyeden çıkar abd ye giderdim californiada denizin yanında güzel bir ev ve araba alırdım geri kalanı da sistematik bir şekilde yerdim.

aynen
  • olum o para varsa zaten yapacak bişey kalmamış işte yerdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: genso

2.800.000.000 TL oluyor
    Bi E39 M5 alıp sıfırlamak var hayalimde 100.000 e alsak 100.000 ede sıfırlasak. 200.000 eder geri kalanını da yakıtı için kullanırdım.

2.799.800.000 tl lik yakıtı bitirebilmek için sanırım epeyce bir e39 m5 harcaman gerekecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SıradanÇinkoKarbonPil -- 7 Mayıs 2016; 0:54:41 >
  • İlk önce barselonadan bir ev alırdım çünkü avrupanın en güzel şehiri. ispanyol vatandaşlığına başvururdum böylece. veya stockholm isveçte ev alırdım. isveç vatandaşı felan olurdum. Ondan sonra parayı istanbul,barselonada restorant açarak biraz harcardım. Türk mutfağı,ispanyol,italyan yemekleri olur güzel şefler sokardım dükkana. İnşaat şirketi kurardım birde Türkiyede gelirim olsun diye. Güvendiğim insanlara emanet ederdim şirketi. en iyi iş saglıgı güvenliği tedbirlerini alırdım. Kesinlikle yapılan binalarımda ihtiyaç sahibine eşyası hazır evler verirdim. Bunu hakeden ailelere ama. Kyk'da durumu kötü olan öğrencileri bi şekilde bulup onlara ücretsiz yüksek miktarlı burslar verirdim. Aileleri ile irtibata geçip para kazanmalarını sağlayacak iş desteği sağlardım. bazı şehirlerde öğrencilerin olduğu çevrede uygun fiyata kaliteli dönerci felan açardım öğrenci gelsin temiz , doyurucu yemek yesin diye. köy okullarını tamir ettirip çok iyi yapardım kesinlikle. çalıştırdığım işçilerin çocuklarını toplatıp lunaparka götürürdüm arada. hatta bizim çocuğu da salardım aralarına. hastahaneler ile irtibata geçip maddi yardıma ihtiyacı varmı birisi diye araştırırdım. fakir çocukları ailelerinin izinleri ile yurtdışına çıkartıp oradaki hayatları da görmelerini isterdim. eşim onlara bi güzel kek yapardı birde oturup parkta yerdik onlarla. daha birsürü şey var aslında da işte yaz yaz bitmez.

• Şirket kurar ve bu milyarın trilyon olması için uğraşırdım. Kendim için bir isteğim yok insanın mutlu olmak için pahalı oyuncaklara ihtiyacı yok ama dünyadaki kötülükleri haksızlıkları sorunları bitirebilmek için gerekli gücün yolu paradan geçiyor. Ben de parayı bununla anlamlandırıyorum konudaki düşünceleri görünce üzüldüm açıkçası insanın hedefleri yaşam amacı bu kadar basit olmamalı. Eleştirdiğiniz şımarık zengin çocuklarını eleştiri sebebiniz hallerine üzüldüğünüz için mi yoksa kıskandığınız için mi bunu kafanızda netleştirin bence.

• SıradanÇinkoKarbonPil kullanıcısına yanıt
    Ben belkide param yetmezde satmak zorunda kalabilirim diye düşünürken siz ne diyorsunuz.
  • oncelikle bir Retro oyun koleksiyoncusu olarak tum zamanlarda Nintendo'nun NES, SNES, N64, GCN, Wii, Wii U, GB, GBC, GBA, NDS ve 3DS Sega'nin SMS, SMD, Saturn, Dreamcast ve Game Gear Atari'nin 2600, 5200, 7800, Jaguar ve Lynx Microsoft'un XBOX, XBOX 360 ve XBOX One Sony'nin ise PSX, PS2, PS3, PS4, PSP ve PS Vita daha bircok markanin konsollari ve oyunlarini koleksiyonumuza katardim.butun konsollarin her modelini, her bolgesini ve her rengini isterdim koleksiyonumda.kisaca dunyanin cok buyuk bir farkla bir numarasi olmayi, yapilabilecek en iyi koleksiyonu yapmayi isterdim.kalan paranin bir kismini gelecekte cikacak konsollar ve oyunlari icin kendime ayirirdim.artik kac para kaliyorsada %80'isini Nintendo'ya, diger %20'sini Sega bagislardim.yeniden konsol uretimine donmesi icin.bu dediklerimi ruyamda bile gormek istesem goremem ama hayelini kurmak bile bir ayricaliktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScottishJR -- 7 Mayıs 2016; 3:22:14 >
  • Yenene vermek şartıyla yunanistanla ispanyayı birbiriyle savaştırırdım ikisi de krizde zaten reddetmezlerdi

• şirketler grubu açardım.

enerji, maden, petrol, inşaat ın her türlüsünü barındıran dev bir şirketler grubu...
  • amerika'ya yerleşir , 70-62 arası sevdiğim model araçları alıp toplardım ve restorasyon yapan bir tamirhane açardım kendime(işin parasında değilim) , elimdeki para ile de yasadışı kumar oynardım
  • İki ihtimal var. Kendimi biliyorum zengin olmaktan da sıkılırdım ve bunalıma girip intihar ederdim. Ya da kendimi iyice bilime bağlardım, bilim adına güzel şeyler yapardım.

• Şirket kurardım. Daha fazla para için değil. İstediğim yaşam bu. Şeffaf, güvenilir ve faydalı hizmet ve ürünler sunardım. Daha çok yazılım ve elekronik üzerine olurdu. Bunun yanında Dünya'yı herkes için yaşanabilir hale getirmek, "çalışma imkanı olmadığı için" fakir ve açlara imkan sağlamak, linsanları eğitmek ve bilinçlendirmek adına farkındalık yaratacak bir vakıf kurardım. Televizyon ve radyo hizmeti veren bir şirket açardım. Demiryolu ulaşımına yönelik yatırımlar yapardım. Bir de hep bir otelim olsun istemişimdir.

Kendim içinse, lüks demeyeyim de iyi dekore edilmiş diyeyim, bir daire. Hatta kendi yaptığım bir sitede. Hiç araba almazdım. Zaten arabaya karşıyım. Her ihtiyacıma uygun bisiklet alırdım. Uzak yerlere ulaşımımı da trenle sağlardım. Boğazımı önemserdim tabii. Lüks olsun hava olsun diye değil de severek kullanacağım ürünler alırdım kendim için pahalı olsa da.

• -Tokiye rakip bir firma kurardım.Dar gelirli vatandaşlara uygun taksitlerle (bedava olmasın diye) ev satardım.Suistimal edilmesin diye özel şartlar koyardım.
    -Okul,yurt,cami ve burs vakfı kurardım babamın adına.
    -Yurtdışında eğitim görmek isteyenler için ayrıca bir vakıf kurardım.
    -Çeşitli sektörlerde iyi bir araştırmayla şirketler kurar arkadaşlarımla birlikte holding şeklinde çalışmak isterdim.
    -Güzel bir araba koleksiyonu yapardım.Az ve öz olarak.
    -İşçi ve eşinden şiddet gören kadın ve çocuklar için ücretsiz avukatlık hizmeti veren bir büro kurardım.

Neticede o kadar paradan kendime 5 milyon ayırsam o bile yeter 77 sülaleme.İnsanlara faydamız olsun.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.