Şimdi Ara

1 mono+1 stereo ampli+ekolayzer = sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var :
    Kendi yaptığım bir mono ampli ve bir de stereo ampli var beslemeleri ayrı fakat trafoları aynı ( ekolayzer beslemesinin trafosu ayrı) birde hazır satın aldığım ekolayzer var (otomobil için) ekolayzerin 3 çıkışı var ön,arka ve sub neyse sorun şu, ampli leri tek başlarına ekolayzere bağladığımda bir sorun yok fakat iki ampliyi aynı anda bağladığımda şaseleme problemine benzer bir gürültü çıkıyor ekolayzerin bütün çıkışlarında tüm kombinasyonları denedim olmadı .Benim amacım şu stereo ampliyi ekonun ön çıkışlarına bağlamak mono ampliyi de sub çıkışına bağlamak ama gürültüyü bir türlü kesemedim çalışıyor fakat dediğim gibi alttaki gürültüyü kesemedim bir türlü yardımlarınızı bekliyorum hepinize kolay gelsin ...

• arkadaşım bir ses cihazı -bir ampli-bir eko senin yapmaya çalıştığın şey olmaz yükseltilmiş bir sesi dahada yükseltmeye çalışıyorsun

şunu yapabilirsin
    ses çıkışı ampli hoparlör
    ses çıkışı ekolayzer hoparlör

amplinin önüne arkasına ekolayzer koyamazsın
  • arkadaşım bir ses cihazı -bir ampli-bir eko senin yapmaya çalıştığın şey olmaz yükseltilmiş bir sesi dahada yükseltmeye çalışıyorsun

şunu yapabilirsin
    ses çıkışı ampli hoparlör
    ses çıkışı ekolayzer hoparlör

amplinin önüne arkasına ekolayzer koyamazsın

amplinin arkasina bişey koymuyorum zaten arkadasim olurmu öyle şey, ama amplinin önüne ekolayzer bal gibi koyarsın zaten ekolayzer amplinin önüne konur tonlama ve preanfi yerine kullanabilirsin preanfisi varsa tabi
  • equnun beslemesinide powerlardan besle başka türlü aşman zor...
  • ampliler simetrik 55 voltla besleniyor nasıl 12 volta düşürücem ? şu anda eko çıkışı 20 volt olan bir trafoyla besleniyor o da sorun çıkartmıyor 7812 kulllanabiliyorum rahatlıkla ama 55 vcd de nasıl 7812 kullanabilirim onu bilmiyorum
  • Selamlar...

1. öncelikle , ekolayzırı unstabilised yani yarı-regüle bir kaynakla beslememelisiniz. 7812 tek başına bu cihazı besleyemezse ( ki şayet çıkışlarda bir yük mesela hoparlör gibi ! birşey bağlı ise özellikle ) 1Amperlik regüle devresi yamulacaktır ve 50 Hz lik gürültü üretmeye başlayacaktır. Şayet iyi soğutulan bir 7812 ise ve çekilen akım 600-700mA i geçmiyorsa sorun yok demektir.

2. ekolayzırın çıkışlarının köprü olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bu nasıl olacaktır ? şöyle :
    Şayet herbir hoparlöre bağlanacak çift kablonun birisi şase ise çıkış köprü değildir. Ya da tam tersine ,
    çıkşlar köprü ise , hoparlör ucu ile şase arasına ölçü aletini bağladığınızda beslemenin yarısı civarı bir DC voltaj ölçülecektir. Bu durumda ampliye girmek için en azından bir adet 1uF lık polyester kondansatörden sinyali geçmek gerekecektir. Çünkü bir amplinin girişine DC voltaj uygulanmamalıdır.

3. şase loop larından ( çevrimlerinden ! ) kaçınmalısınız. Yani : 3ü aynı kaynaktan beslenen 3 adet amplinin şaseleri birdir. Bu durumda siz herbir sinyal girişini bu 3 ayrı ampliye bağladığınızda şayet herbirinin şase ucunu da bağlarsanız , bir toprak loop u oluşturmuş olursunuz ki bu da kaçınılmaz bir şekilde yol su elektrik ve UĞULTU olarak size dönecektir. Ne yapılmalı ? Herbir ampliye yine blendajlı kablo ile sesi taşımalı , ancak 3 ampliden bir tanesine şase ucunu bağlamalısınız. Bu denem yolu ile bulunabilir. şayet sorun devam ediyorsa tam tersi şekilde 3 ampliye de canlı ve şaseler bağlanıp , ekolayzır tarafında bir tek ampliden gelen şase ucu bağlanmalıdır. Halen devam ediyorsa , amplilerdeki şase uçlarını boşta bırakıp , ekolayzırın ( equaliser ! ) besleme ucunun şasesinden , her üç ampliyi besleyen regüle devresindeki besleme filtre kondansatörlerinin şasesi arasına 2.3-3mm çapında yani kalın bir kablo ile şaseleri birleştirirsiniz. Bu arada , kutuya şasenin verildiği nokta da bu durumda önem arzedecektir.
    Saygılar.

• tek bir güç kaynağından besle. diğer güç kaynağından gürültü lapıyor olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    stereo yu mono yapmak
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • untayk hocam döktürmüşsün gene walla sende olmazsan eloktornik forumu çökecek dediklerinizi bir bir deyeyip sonucu buraya yazayım cevaplar için tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.