Şimdi Ara

4 OHM MONO AMFİYE 8 OHM SUBWOOFER BAĞLAMAK?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şuanda aracımda aşağıdaki amfi ile 30 cm'lik powerbass marka woofer bulunmakta. Woofer da 4 ohm olması lazım.

760 Watt 2-Channel Pioneer GM-5200T Amplifier
    RMS Power Output
    4 ohms: 125 watts x 2 chan.
    2 ohms: 190 watts x 2 chan.
    Bridged, 4 ohms: 380 watts x 1 chan.

Bagajda yer sorunum olduğu için Logitech Z623 marka woofer (130 Watt RMS, 8 Ohm) bağlamak istiyorum. O da 8 ohm diye geçiyor. Bunu amfiye direkt bağlasam herhangi bir sorun olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 30 Nisan 2020; 21:57:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Herhangi bir sorun olmaz bağlayıp güvenle kullanabilirsiniz.
  • hakancekic88 kullanıcısına yanıt
    Sesi bozmayacak kadar yuklenme durumunda amfiyi ya da hoparloru yakma durumumuz var mi hocam?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Sesi bozmayacak kadar yuklenme durumunda amfiyi ya da hoparloru yakma durumumuz var mi hocam?
    Hoparlörünüz 8ohm olduğu için amfiniz 8ohmda kanal başı yaklaşık 75 rms gibi bir güç üretir. Subwooferı tek kanaldan 8ohm sürerseniz subwoofer tam beslenemez ses şiddeti biraz düşer ses kalitesi artar. Köprülü sürerseniz yaklaşık 140 rms gibi bir güç elde edersiniz subwooferınız yine 8ohmda çalışır yeterince beslenir ses şiddetiniz artar ses kalitesinde düşüş olmaz. Her iki bağlantı şeklinide açıkladım. İki seçenekle de güvenle kullanabilirsiniz amfiniz veya subwooferınız zarar görmez. Köprülü bağlantı hakkında bilginiz yoksa kısaca onuda açıklayabilirim. Subwooferınızın + ucunu 1. kanalın + sına bağlayın 1. kanalın - sini boş bırakın. Subwooferınızın - ucunu 2. kanalın - sine bağlayın 2. kanalın + sını boş bırakın. Böylece 2 kanalı birleştirip güçte artış sağlamış olursunuz.

Tesekkur ederim hocam cok guzel aciklamissiniz. Basta 8 ohmla deneme yaparim ki zaten bilgisayar hoparloru oldugu icin gercekten 120 watt oldugunu pek sanmiyorum. 75 civari olabilir. Ama ses siddeti yetersiz gelirse dediginiz gibi koprulerim. Hoparlor haftaya elimde olur gelince yazarim. Tekrardan tesekkurler bilgiler icin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Tesekkur ederim hocam cok guzel aciklamissiniz. Basta 8 ohmla deneme yaparim ki zaten bilgisayar hoparloru oldugu icin gercekten 120 watt oldugunu pek sanmiyorum. 75 civari olabilir. Ama ses siddeti yetersiz gelirse dediginiz gibi koprulerim. Hoparlor haftaya elimde olur gelince yazarim. Tekrardan tesekkurler bilgiler icin.
    Rica ederim.
    Aslında anfilerde , aşırı yük , kısa devre , ses limit aşımı gibi durumlarda , protection LED i olsa çok iyi olur.
    Mesela ; woofer olan sistemlerde ses limiti aşılırsa belli olmuyor bu durum, anfi hoparlör zarar görüyor.
    Oysaki ses %90 Lara gelince uyarı LED i yansa çok iyi olur.
    Ben teybin içine anfi yaptım, entegrede protec ucu var, LED bağlı, ses sona yakın göz kırpıyor ,, bedavadan tek LED'li vumetre misali 😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Subwoofer Amfi Ohm Uyuşması
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Aslında anfilerde , aşırı yük , kısa devre , ses limit aşımı gibi durumlarda , protection LED i olsa çok iyi olur.
    Mesela ; woofer olan sistemlerde ses limiti aşılırsa belli olmuyor bu durum, anfi hoparlör zarar görüyor.
    Oysaki ses %90 Lara gelince uyarı LED i yansa çok iyi olur.
    Ben teybin içine anfi yaptım, entegrede protec ucu var, LED bağlı, ses sona yakın göz kırpıyor ,, bedavadan tek LED'li vumetre misali 😂
    Bazı amfilerde bu tip uyarı ledleri mevcut. Benim kullandığım amfide distortion ledi var ses bozulmalarına karşı uyarıda bulunuyor. Amfilerin bir çoğu aşırı yük altındayken uyarı vermeden kesme yapıyor akım için genelde herhangi bir led kullanılmıyor. Full sistemlerin çoğunda volt ve anlık akımı görebilmek için dijital bir cihaz kullanılıyor. Aslında led çok maliyetli birşey değil fakat bu tip uyarı sistemleri üreticilerin işine gelmiyor sonuçta ürün arıza yaptığında ya yenisini alıyoruz yada tamir ettiriyoruz. Güzel proje yapmışsın ellerine sağlık. Elektrik işlerinden pek anlamıyorum devreler entegreler biraz kafa karıştırıcı olabiliyor. Cihaz üstünde görsem bazı parçaların hangi işe yaradığını çözebilirim fakat isim olarak hiç bilmem.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.