Şimdi Ara

4 ohm luk oto anfisine 6 ohm hoparlör ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • araç için arka bölümde 4 ohm luk oval hoparlör temin ettim, ancak ön kapılar için( 13 cm) hoparlör arayışımda istedigim verimde ve uygun fiyatta bir çözüm bulamadım. (focal çok pahalı) yumuşak tonlarda ancak 13 cm e göre de doyurucu bir mid ve ön girişlere dahil edebilecegim kalitede tümleşik veya ayrık (component tizleri) malesef çok vasatlar. bu sebeple ev sinema sistemlerinde kullanılan center içerisindeki 13 cm e denk gelen 2 adet mid ve ortadaki tweter ı sökü araca baglamam teknik anlamda sorun yaratırmı sizce?

center 6 ohm . arka hoparlörler 4 ohm alınacak anfi 4 ohm luk oto anfisi.zararsız sıkıntısız, kesintisiz verim alabilirmiyim sizce?

center içerisindeki hoparlörlerin ve tiz in kalitesinin konuyla ilişkilendirilmemesini rica ediyorum.

• ? destek verebilecek üstadlar bu konu hakkında.

ses gücünün zayıflaması sorun degil ancak arka tarafta 4 ohm hoparlörler önde 6 veya 8 ohm olacak sorun çıkarmı sizce?

anfide extrem ısınma problemi veya kayıp frekanslar söz konusu olabilirmi endişesindeyim.ancak yumuşak çalabilen orta fiyatta makbul bir oto hoparlörü ne denk gelemedim malesef 13 cm olarak kapılara .
  • sen bu hoğrlorleri amfiylemi besliycen amfin ne yazrmısn
  • anfi henüz temin edilmedi,

: dlc ca 41/51
    :jlaudio a/e4300
    :xetex 172
    : soundstream
    : g.zero 5125 vs..

bu veya bunların muadillerinden birisini düşünüyorum.

yukarda bahsettigim hoparlör ise 6veya 8 ohm luk ev sinema center ları içerisinde mevcut olan 2 midbass ve 1 inch tweteri. normalde bu center da yer alan hoparlörler tek kabin içinde ve tek kanaldan bütünleşik olarak çalışıyor biliyorsunuz.

bu hoparlörleri kabinden çıkarıp ayırdıgımızda ohm degeri farklı olur mu bilmiyorum.veya rms olarak kabinde yazan güç degerinde bölünme olurmu ondan da tam emin degilim.
  • bu bahsettıgın amfılere o hoparlörleri girersen aanında yanar gider ev sınemayı bır kenara bırak hertz alpine kenwood comp lara bak üçüde güzeldir
  • cone si kevlar olan veya wood fibre cone olan bir marka model tavsiye edebilirmisiniz 13 cm lik midbass ve minumum 25/28 mm tiz i mevcut olan. max 200 tl lik bütçe içerisinde ?

arka bölümde dls 1070 coax lar çalacak pandizot içerisinde muhtemelen. (pandizot içinde alabilecegim bass etkisinden tam emin degilim. belkide teybin sub çıkışını anfiye girip ordan da dls ovallere de girebilirim.

teyp : jvs kd-a725 (3 kanal çıkışlı)
    arka hoparlör : dls 1070 (dahili tizlerden birisi çalmıyor, belki digerinide söküp atarım.)

şimdilik kadro da sadece bunlar yer almaktadır.araç hb.ön kapılara izalasyon malzemesi eklenecek yapışkanlı olanlardan bikaç parça.

aşagıdaki gibi bişey olaydı iyiydi bir çift.yanına da 25/28 mm adam gibi bi tiz.

http://www.youtube.com/watch?v=O7waauIA7SE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedoman34 -- 15 Temmuz 2012; 14:52:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yespeed

bu bahsettıgın amfılere o hoparlörleri girersen aanında yanar gider ev sınemayı bır kenara bırak hertz alpine kenwood comp lara bak üçüde güzeldir

neden yanacagını teknik olarak izah edebilirmisiniz. 4 ohm çıkışlı bir anfiye 2 ohm hoparlör baglamak anfiyi ısıtabilir veya hoparlörü yakabilir ancak 6 veya 8 ohm da direnç artmış olmuyormu burda bi kayıp varsa 6/8 ohm da anfinin gücünün(watt ) belli bir miktar düşmesi dışında bir sıkıntı olmaması gerekmezmi ?

veya oto anfilerinde misal:

•A Series 4-Channel Class AB Car Amplifier
    •RMS Power Rating at 14.4V:
    ◦4 ohms: 70 watts x 4 chan.
    ◦2 ohms: 110 watts x 2 chan.
    ◦Bridged, 4 ohms: 220 x 2 chan.
    •RMS Power Rating at 12.5V:
    ◦4 ohms: 45 watts x 4 chan.
    ◦2 ohms: 75 watts x 2 chan.
    ◦Bridged, 4 ohms: 150 x 2 chan.

burdaki tablonun benzerlerini çogunda görürüz. 2 ohm da yüksek watt gösterdikleri için üreticinin işine geliyor haliye.

yani 4ohm da oluyor demekki 2 ohm da oluyor ise: 6/8 ohm da da yanma fln olmaması gerekir. sadece teknik olarak anfinin çıkış gücü 2 ohm da ne denli artıyorsa 6/8 ohm da da aynı parelellikte düşmesi demek olmuyormu?

şöyle derseniz başka : hoparlörden ve anfi den daha az çıkış gücü watt olarak almak sizi rahatsız etmeyecekse hiçbir sorun olmaz .kaldiki anfi de daha rahat edecekse daha uzun ömürlü dahi olabilir teknik olarak.

niye böyle macera arıyorsunuz derseniz , 100/200 tl ye temin edilebilir oto hoparlörleri gerek dizayn gerekse üretim kalitesi olarak yerlerde sürünüyor. conileri bir alem tizleri zaten ölü dogmuş gibi. bu paralara kesinlikle ses tınısı olarak gerçekten bir hoparlör almak tamamen tesadüf oluyor. e iyi de bütçe bu kadar. fakat o paralara tizi de midwooferi de gayet kaliteli center lar temin edilebiliyor. elbette ki kabin tasarımı burda büyük faktör ama tabiki hoparlör de belli bir seviyede.
    sözüm 400 tl...+ olan componentlere degil tabiki.

benim merak ettigim bu iş te teknik olarak bir risk varmı yokmu, atladıgım bir yer varmı ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bana inanmıyorsan bagla teybın hoparlor cıkısına yuklen bakalım sese yanık kokusu gelmeye baslıycakmı sen bana amfı baglayıp kullanmaktan bahsedıyorsun daha teybe dayanmaz o küçük hoparlör ohm olayına gelınce elbette 4ohm ve 8ohm bır olmaz ama takdıgın kucuk hoparlorlerın watt degerı kucuk olur yuklendıgın an hemen duman atar dıkkat et o hoparlorlerın mıknatısları ufacık olur buda ne watt verdıgını anlatır bu işlerden çakıyorsan bunları bılmen veya ögrenmen gerekır
  • hocam youtube linkine ekledigim hoparlör temsilidir, coni nin iniş kalkış kabiliyetini ve nasıl güzel çaldıgını anlatmak içindi sadece, kaldiki 30 watt rms, hiçbir oto teybinin bu hoparlörü anfisiz olarak yakabilmesi mümkün degildir. çünkü oto teypleri genelde max 25 watt kanal başı verebilecek durumdadır sizde iyi bilirsiniz , üstelik en üst düzey olanları standart genelde 15/25 watt 4 ohm aralıgındadır. bu 8 ohm oldugu için en fazla biraz zorlar ancak hoparlörün kalitesi standart teybe rahatlıkla gögüs gerecek gibi , kaldıki, benim düşündügüm hoparlörler için yani center içerisinde yer alanlar 30/100 watt rms aralıgında genelde.

dali gibi, jamo gibi, wharf gibi polk gibi vss.

linkteki ürün sadece temsildir yani ha keşke elimde olsa birlikte baglar sürerim tek kanaldan anfi ile ama mlsf memlekette genelde dandik çin malları ile dolup taşıyor. her hoparlör markasında alınabilecek tek seri var onlarda 400 tl den başlıyor zaten 10 markadan 1 yada 2 si giriyor ülkeye . diger girenlerin alayı markanın en dandik ürünleri.

bu jbl de de öyle jl de de öyle dls de infinitiy veya magnat içinde geçerli jvs içinde kenwood , pio içinde geçerli .

bu yazdıklarımı nhepsi anfi,teyp, hoparlör ve sub içinde geçerli.1000 t ye sq bir sistem mümkünatı yok bulunamıyor.conisi hareket edemeyen çin malları ile dolmuş memleket.

• uygun wattlarda ve ohm degerlerinde tas direnclerle ohm degerini istedigin seviyeye ayarlayabilirsin
  • Bencede hoparlörde yanma vs olmaz olsa olsa volüm birazcık az kalır herhangi bir sıkıntı olmaz. Ama ben olsam center yerine bir çift surround'hoparlör kullanır içindeki crossover ile anfiye bağlardım...
  • öleyse kuzen en kısa sürede şu işi bi halledelim bi el atıver uygun zamanında halledelim beraber.
  • Tamam abicim halledelim..
  • eyvallah sagolasın, center düşünmem deki ilk neden ön kapılardaki hoparlör korumalıgını ölçtügümde çap 13 cm civarı geliyordu sandımki içteki hoparlör çapı da 5 inch lik tir. ve bu yüzden genelde center larda 5 inch kullanıldıgı için center kutusundan 2 mid bir tiz çıkarmaktı, ancak üşenmeyip sag kapının içini açıp hoparlöre ulaştıgımda 6.5 inch e yakın bir çapta hoparlör buldum.(infinity oldugunu ama kaç watt oldugunu teyit edemesemde çok önemli degil muhtemelen 15/25 watt bişeydir) , sonrasında center ları bırakıp surround ve kulelere göz diktim ama bu sefer de yüksek fiyatlar önüme taş koydu , ve artık pes ettim. çünkü kabin çöp olacak mdf pandizota nasılsa para verecegim.
    ve son olarak ta jvs den orta/üst bi compo ya denk geldim, satıcıdan haber bekliyorum.ama asıl focal kr3 e bitmiş durumdayım. yok böyle bir coni, resmen arap kökenli bir oryantal gibi maşallah.

• Abi Comp aldınmı bilmiyorum ama geçenlerde yenibosnada cadence cvl6kn vardı ikinciel temizdi 200w rms sağlam anfi isteyen spl cinsi bişey satıcı fiyat için 200TL demişti. Dynaudio kopyası gibi geldi ama kullanıcı yorumları çok olumlu. Ses bobini 3'' kasa 6.5''

4 ohm luk oto anfisine  6 ohm hoparlör ?
  • complar sağlam duruyor. lakin bu tarz komplarda düşük seste çok iyi müzik dinlenmiyor.
    meretler sesi açtıkça şıkırdıyor :)
  • fotoda görünen comp la google amcaya sordugum cadence arasında farklılıklar var ancak fotodaki yapı daha çok hoşuma gitti, lakin : ben arka taraf için 100 watt rms coax dls temin etmiş oldugum için ön kapıya fazla vibrasyon verdirmeyecek yumuşak çalacak geniş mid frekanslı bi comp arıyorum ancak tiz kısmı da min 1 inch olsun istiyorum. piyasa parlak çalan conisi oynamayan sert/parlak çin malları ile dolu. üstelik ünlü markaların giriş seviyeleri de b kapsam içinde malesef ki. bu focal markası bu kadar pahalı olmayaydı tam kriterim di ama mlsf .
    netten vibe black miydi neydi sarı olanlar , şuanda gözüme onları kestirmiş durumdayım. ancak satanlar mlsf 200 olmaz diyor. üstelik kıyaslamam da sadece youtube de dinleme yönteminden ibaret. ama bana model yapısı,spec leri ve netten dinlemeyle !!! bana hitap edebilecegi kanısındayım. bu modeli kullanan forumdaşlardan fikirlerini bekliyorum.

hazır konu içindeyken sormak istiyorum: crossover sız olarak anfiye arka taraftaki coax lara (kendi tizlerinden birisi arızalı ve zaten yetersiz)haricen 2.5 cm lik ortalama 50/60 watt tiz baglamak (coax lar 100 watt rms) tizlere zarar verirmi ve/ veya çalan müzikte frekans kaymalarına veya karışıklıga neden olurmu çelişkideyim. çünkü tizlere min 50/60 tl vericem ön tarafa da zaten comp takılacagı için gereksiz masraf olmasın istiyorum.
    not: arka tarafa kutulu sub koyma işi coax lar bende oldugu sürece düşünülmüyor. zaten 100 tl ye pandizot yaptırıp sonra da arkadan yeterli ses gelmiyor coax ları satıp sub alayım da diyemem 100 tl çöp olacak bu durumda da.
    ama ben müzigin ortasında olayım diye istedim hem önde hem arkada hoparlör. bu yüzden arkada tiz e gerek yok yorumlarından ayrıştırmanızı istiyorum , cros suz tiz sorun olurmu olmazmı sorunsalımın . tşk ler.

• rms değeri yüksek sağlam tiz olursa amfiye her türlü girilir. yok
    orta halli bir tiz kullanıcam dersen basit bir direnç ve kondansatörler işi çözersin.
  • tşkler ,

birde aracın arka kısmına 100 tl pandizot için para bayılmadan uygun anfi temin edip 100 rms coax lar nasıl bir etki verir diye test etmelimiyim sizce diye sormak istiyorum.kabin etkisi yaratacak uygun malzeme bulup denemek istiyorum .

ayrıca 7*10 coax lara teybin sub kanalından anfiye gidip ordan baglantı yapma yöntemiyle hoparlörün bass deneyimini izlemek 50 hz e inebildigini vaad eden hoparlörlere zarar verirmi? bu performansa göre pandizot, anfi 4 kanal mı 5 kanal mı , olmalı kesinleştirmeme yardımcı olabilir .yani arkadaki hoparlöre teybin rear ve sub rca larından çıkış alıp 2 türlü de kullanıp en verimlisini ölçmeye çalışmak mantıklı bir fikir midir?
  • coaxlarla alabileceğin bas etkisi aman aman olmaz kaldıki bir subwoofer in yerini asla tutmaz.
    her hoparlör eğer önünde crossover yoksa 50 hz ve daha altına iner. lakin önemli olan inince neler
    yapabileceğidir.
    illa pandizot dersen coaxdan bas almak yerine freeair bass kullanmak daha mantıklıdır.
    yada vibe nin kare bir modeli var coax tarzında baya övüyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.