Şimdi Ara

1 oda yapmak ne kadar tutar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
21.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • forumda bulamadım bu konuyu açabileceğim yer bende buraya açtım

evin üstüne 1 oda yapmak istiyoruz
    evin üstü beton
    imarlı burası 4 kat a kadar sıkıntı yok
    tek kat bizim
    yapılacak oda 14 metre kare

ne kadar tutar acaba işçilik + malzeme

kapı ve penceresi dahil değil
    sadece çimanto tuğla ve kum olarak hesaplarsanız sevinirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bir Oda Yapmanın Maliyeti

Bir eve ek oda yapmak önemli bir yatırımdır ve maliyeti, odanın büyüklüğü, konumu ve inşaat türü gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir.

Müstakil Eve Oda Ekleme Maliyeti

Müstakil bir eve oda eklemek, genellikle bir apartman dairesine göre daha maliyetlidir. Çünkü yeni bir temel, duvarlar ve çatı gibi ek yapısal unsurlar gerektirebilir. 20 m2'lik bir odanın maliyeti yaklaşık 20.000 TL ile 50.000 TL arasında değişebilir.

Dama Oda Yapma Maliyeti

Dama oda yapmak, mevcut evin yapısına bağlı olarak daha uygun maliyetli bir seçenek olabilir. Ancak, çatı yalıtımı, elektrik ve sıhhi tesisat gibi ek hususlar maliyeti artırabilir. 20 m2'lik bir çatı katı odasının maliyeti 15.000 TL ile 30.000 TL arasında değişebilir.

Bir Oda Yapmanın Maliyeti Etkileyen Faktörler

Bir oda yapmanın maliyetini etkileyen faktörler şunlardır:

• İşçilik: İşçilik maliyetleri bölgeye ve müteahhide göre değişebilir.
    • Malzemeler: Kullanılan malzemelerin kalitesi ve miktarı maliyeti artırabilir.
    • İzinler: Yeni bir oda için izin almak ek maliyetlere neden olabilir.
    • Konum: Odanın konumu, gerekli olan yapısal değişiklikleri ve maliyeti etkileyebilir.

Örnek Maliyetler

Bazı örnek maliyetler şunlardır:

• 20 m2'lik bir mutfağın maliyeti: 30.000 TL - 60.000 TL
    • 20 m2'lik bir yatak odasının maliyeti: 25.000 TL - 50.000 TL
    • 20 m2'lik bir banyonun maliyeti: 20.000 TL - 40.000 TL

Tam maliyet için güvenilir bir müteahhitten teklif almanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • Up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam pen yaptırsanız daha ucuz olur.

• En az 10-15

• quote:

Orijinalden alıntı: noxyyprom

En az 10-15

oha naptın
    neye göre bunu diyorsun
    bir tuğla ne kadar?
  • Bence 3 falan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4 ayda olur mu ?
    12 ay önce açıldı
    1 Dolar 10 TL Ne Zaman Olur ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Tuğla çimeto koyup duvar yapılacaksa ucuz olabilir ancak demiri var tesisatı var izalasyonu,kaplaması,alçıları,boyası badanası var.Pencereleri var ve hepsinin ustası var bu nedenle böyle söyledim

• sadece tek oda extra birşey lazım değilse elektrik su kapı pencerede boya ıvır zıvır dahil 3-4 bin liraya yapılır.
    edit: sadece 4 duvar + işçilik çok ucuz tutar 2-2,5 bin lirayı geçmesi mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muradisdan -- 20 Aralık 2015; 7:33:04 >
  • en az 8 bin gider tuğlası sıvası tesisatı bide üstünü kapatırsan 10 bini bile geçer üstü beton da yapsan sandviç panelde yaptırsan 13 bine gelir ...

TAMAMI GENE 10 15 GELİR.

2 3 BİN DİYEN arkadaşlar sadece işçilik o kadar tutar adam 15 gün 2 kişi çalışsa ortalama 90 100 tl usta yövmiyesi olur 3000 tl ye yakın işçilik tutar.

Benim tavsiyem.

Prefabrik olarak yaptırman bulunduğun şehirdeki ikinci el prefabik yapıları araştır. İKİNC EL şantiye yada ofis binası çoğuda gayet temiz oluyor.

Prefabrik ev metre kare fiyatı 250 tlden başlıyor bulunduğun şehre göre değişiyor.14 METRE DEMİŞSİN 250*14 3500 civarı cıkıyor ıvır zıvırla 4000 diyelim. CATI PANEL OLUR.

1)Prefabrik Binanın Montaj Yapılması
    2)Dış cephe duvar kalınlığı 10 cm iç cephe duvar kalınlığı 10 cm
    3)Asma tavan alçıpandan yapımı
    4)Tavan arası 10 cm izocam serimi
    5)Pencerelerin takılması
    6)iç kapılar amerikan panel kapı-dış kapı çelik kapı takılması
    7)Elektrik,su tesisati ve boya yapımı
    8)ŞAP-LAMİNAT-KALEBODUR-FAYANS-KARTONPIYER-MUTFAK DOLABI(2.5METRE)BANYO DOLABI-KORKULUKLAR-MONTOLAMA SİSTEMİ

1 oda yapmak ne kadar tutar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazate48 -- 20 Aralık 2015; 9:35:45 >

• 2 sene önce babam evine yaptırmıştı ama alçıpan dan yaptırıp arasına cam yünü koydurmuştu neredeyse evden daha sıcaktı cam yününden dolayı fiyatı bilmiyorum ama betondan daha ucuza geleceği kesin hem fazla yükte vurulmuş olmaz eve

• quote:

Orijinalden alıntı: beyaz1616

2 sene önce babam evine yaptırmıştı ama alçıpan dan yaptırıp arasına cam yünü koydurmuştu neredeyse evden daha sıcaktı cam yününden dolayı fiyatı bilmiyorum ama betondan daha ucuza geleceği kesin hem fazla yükte vurulmuş olmaz eve

alçıpan dayanıklı olur mu ki?
  • ben banyo yaptırdım 6000 tuttu
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Yani 2 senedir hiç bir sıkıntı yok ama bizim çatının üstü kapalıdır yanları açık tek çelik çatı yani yağmur zarar verebilir tabiki ama yağmur vuran kısımlarınıda dış cephe köpük kaplama yaptırdık hiç bi sıkıntı çıkmadı hatta banyoyuda ondan yaptırdık üstüne fayans kaplattık oradada bir sıkıntı çıkmadı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.