Bildirim
1 olasılık sorusu ayt
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
yok mu çözen -
19/128 buldum ama şıklarda yok :( -
çözüm yolunu yollasana bi bakıyım -
şöyle düşündüm 16 atış olsa 1 4 6 4 1 diye düşerler
3 gelme olasılığı 1/8
2 gelme 1/2
1 gelme olasılığı 3/8
1,2,3 veya 2,2,2 gelebilir
1/2 x 1/8 x 3/8 + 1/2 x 1/2 x 1/2 dedim o da 3/128 + 16/128 -
-
2,2,2de sıkıntı var bi tek. kutulardaki sayıların toplamı dediği için 3,3 olarak düşünmek lazım. ama ben bunu yapmama rağmen çözemedim. -
haklısınız dikkat etmemişim sizinki doğru. -
evet haklısın anlam karışıklığı olmuş çünkü 2,2,2 varsa 3,3 yok. 3,3 durumu varsa 2,2,2 durumu yok
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
topların düştüğü her kutudaki sayıyı toplamamız gerekiyor yani sorunun anlatmak istediği bu. yani topların 3 ü de aynı 2 numaralı kutuya düşse bile bu 2 lerin hepsini toplamamız gerekiyor. bu mantıkla çözersek 3,3 durumu olmuyor. soru bunu anlatmak istememişse farklı ve daha küçük bir olasılık çıkıyor
hocam yok mesela 2 top baştaki 3e, 1 top sondaki 3e düştüğünde topların düştüğü kutulardaki sayılar dediği için soru topların düştüğü kutular 3 ve 3 toplamı 6. ama iki tanesi soldaki 2ye bir tanesi sağdaki 2ye düşerse topların düştüğü kutular 2 ve 2 toplamı 4quote:
Orijinalden alıntı: Guest-88BB6CDAE
topların düştüğü her kutudaki sayıyı toplamamız gerekiyor yani sorunun anlatmak istediği bu. yani topların 3 ü de aynı 2 numaralı kutuya düşse bile bu 2 lerin hepsini toplamamız gerekiyor. bu mantıkla çözersek 3,3 durumu olmuyor. soru bunu anlatmak istememişse farklı ve daha küçük bir olasılık çıkıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babilov -- 24 Haziran 2020; 17:36:41 > -
evet aslında mantıklı olan bu ama bu şekilde bulmaya çalışınca şıklardan alakasız bir sonuç çıkıyor
bi o şekilde çözebilir misin şıkları yanlış girmiş ya da soruyu yanlış hazırlamış olabilirler. ben çözüm metodunda sıkıntı yaşıyorum. bugünkü fen bilimleri denemesinden bu soru bu arada. -
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X