Şimdi Ara

1.sınıfta 3.8 ortalama ne kadar zordur? Odtü İtü için (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
5
Favori
6.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İtü için konuşayım, ilk sene tüm bölümlerle ortak alınan havuz dersleri var bunlar için çok ortalama bir çalışmayla AA alabilirsin bir de dönem başına 1veya 2 tane bölümüne özel ders var bunlardan aldığın not için bölüm dersini veren hocaya dersin zorluğuna göre değişebilir.

Şahsi fikrim Üniversite sınavına hazırlanan yılki çalışmanın dörtte biri kadar bir çalışmayla itü içerisinde istediğiniz bir bölüme yatay geçiş yapmak oldukça mümkün
  • sekomiko S kullanıcısına yanıt
    Peki kıl hocalar var mı çok, kimseye aa vermeyen vb

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bölümüne göre değişebilir ama en çok bölümün kendi derslerinin zorluğu etkili, mesela makine için konuşayım sadece Makine öğrencilierinin aldığı RES105 kodlu bir teknik resim dersi var diğer teknik resim derslerinden daha zordur, bu dersten AA almak için çok efor sarfetmek gerek ben ilk aldığımda kaldım ikinci alışımda her şeyi çok iyi biliyordum ve çok uğraştım ancak BA getirebildim bu bahsettiğim 2012 senensi tabi şuan nedir vaziyetler bilmiyorum
  • Kagoteak kullanıcısına yanıt
    niye 3.8 le 3.2 peki? nerden geliyor bu sayılar? neden 3.9 la 3 arası değil mesela? kime göre neye göre? kaba etinizden element sallamayın.
    3.2 ile 3.8 arasında dağlar kadar fark var. 3.8 ile 3.2 arasındaki fark 2 ile 3.2 arasındaki farktan daha fazladır.
  • Bi yerden sonra bal lazım hocam. Gerçekten çok etken var. Hepsini denk getirmek zor.

• aqualung0123 A kullanıcısına yanıt
    Öyle yok ama bizim okulda (hacettepe) havuz derslerine farklı farklı hocalae giriyor. Bizim bölüme giren fizikçiler olmayacak zorlukta sınav hazırlıyor. Sınav test olmasına rağmen klasik matematikten daha zordu. Çünkü hocalar inadına süreyi az veriyorlar, sınav orta zor arası oluyor her sınav çıkışı süre yetse yapardım diyordum. Bildiğin lise konusunu yapamıyorsun.

Bence bi önemli etken de ingilizce bazı kelimeleri bilmediğim için kaçırdığım sorular oldu ki ingilizce soru çözmüştüm. O yüzden ingilizce soru tipi görmek önemli.

• Hocam sana tavsiyem eğer ingilizcen az buçuk iyiyse hazırlığı yarı dönemde bitirip irregular olman yaz okuluyla birlikte 2 dönemi 4 dönem okuma hakkın oluyo düşük gelen dersleri tekrar yükseltmeye alabilirsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aqualung0123 A kullanıcısına yanıt
    Şansına bağlı.Her ders yaz okulunda açılmıyor.
  • Eskidendi belki ortalama ile yarışmak Var olabilir artık ortalama değil okulun size kazandırdıklarını nasıl uyguladığınız önemli projeler katıldığınız eğitimler kaç dil bildiğiniz..İstersen 3.99 yap adam ne yapsın fizikten matematikten AA almışsın.Gayet 3 ile ya da 2.78 ile de çok iyi işler bulunuyor.Ortalama anca CV de hava atmanıza yarar tabi arkasını doldurabildiğiniz taktirde de işe yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kagoteak -- 17 Ağustos 2020; 17:40:45 >
  • Hocam bir sürü etken var bir kere kafan rahat olacak aga kafan rahatsa mutluysan 3.8 de yaparsın 4 de bazen hayat ònune oyle problemler çikariyoki bırak ortalama yapmayı kitap sayfasi acamayacak hale geliyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Dell_Naja

Aga kolay gözüküyor ama bir tane sınavda hoca puştluk yapıp notuna dc dd falan verse 3.80 olan ortalaman oluyor sana 3.40 o yüzden hiç sektirmeden hepsinden ba üstü getirmen lazım o kadar kolay bir şey değil.Bak mesela ben o kadar fiziği matematiği falan aa verdim 2 dersten dc geldi hop ortalamam oldu sana 3.50'den 3.05.Hani seneye tekrar alıp yükseltirim de bu çap yatay geçiş başvuruları falan ilk sene olduğu için riskli yani.
    Hocam bütün derslere elden geldiğince DEĞER versek, hor görmesek; ayrıca hocalarla aramızı iyi tutmaya çalışsak, bol bol ders hakkında ilgili olduğumuzu göstermeye çalışsak olur mu bu iş? Ben de yüksek ortalama yapmak istiyorum odtüde.
    tamam ben söyleyeyim:
    3.2 ort almanca anadil ingilizce b2-c1 arası, 2 senedir rüzgar enerjisi kulübünde iş yapıyorum, projemiz rüzgar enerjisiyle çalışan kapasitörsüz difüzörlü araba. bana verir misin iş? :)
  • bunu diyen de aşırı avel bir sorumluymuş gerçekten. ortalaması iyi olan ama sosyal zekası yüksek olan adam olamaz mı yani? zaten ortalaması 2.5 olan birisi işini biliyodur ama teorik kısmı eksiktir belki. sonuçta pratiğin sosyal zekan ne kadar iyi olursa olsun teorin eksik oldukça argede asla ama asla iş yapamazsın.
  • Vezhack2 kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğim gibi bir kesinliği yok yani 3.5 üstü kesin olur belki ama 3.8 biraz da şans işi çünkü dediğim gibi bir sınavın kötü geçse veya hoca çözümünü beğenmese puştluk yapacağı tutsa sınavın dd dc gelebiliyor o zaman ortalaman 0.30 falan düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dell_Naja -- 17 Ağustos 2020; 18:7:40 >
  • Ben iş veren bir kişi değilim ama birçok iş görüşmesinde bulundum.Anlat kendini ne anlatıcan ortalamam 3.8 yaptım şöyle çalıştım böyle çalıştım dıttt elendin.Gidecen Erasmus yaptım İngilizce dil seviye. Upper intermdiate -advance kulüplere üyeydim tabi bu kulüp içinde üretim yaptınız mı ya da sosyal sorumluluk projeleri anlat
    Eğer anlattığın projeler şirketle uyumluysa seçilme şansın çok yükselir.Şöyle düşün sen ilk önce insan kaynaklarını geçmen lazım karşındaki kişi büyük ihtimalle senden daha düşük bir ortalama ile mezun olmuş ve sana soru soruyor.
    Baş vurduğun departman ile mülakatta adam mezun olmuş 20 sene önce aynı şartlar mı değil ortalamanı sormaz bile artık Bilgi ister ne öğrendin bunları pratiğe dönebiliyor musun önemli olanlar bunlar.
    Tavsiyem 4 ortalama yapmaktansa çok iyi bir yerde staj yap dilini geliştir. Son olarak özelliklerinin Mercedes ile uyumlu istersen orada iş bak ama zor alımlar

• Avcı Bekılayv kullanıcısına yanıt
    Okulların online olcağını düşünerek evde kafam rahat olur zaten hocam

memleket stuttgart zaten mercedes ile bir bağımız var hocam :)
  • zerkalos Z kullanıcısına yanıt
    Hocam online eğitim konusunda katılmıyorum size. Sadece kopyayı önlemek için alınan önlemler alında sadece çok akıl karı önlemler değildi ve her bölüm birbirinden bağımsız önlemler aldı.

Bir çok sınava soru başı 1 dakika süre verildi ve üstüne notlarda ya da dersle işlenenle alakası olmayan sorular soruldu. Bazı sınavlar için gerçekten kısıtlı bir sürede çözümü elimizle yapıp sisteme yüklememiz gerekiyordu.

Ayrıca benim aldığım bir derste hocalar kopya olduğuna inandığı herkese sıfır verdi ve hemen hemen dersi alan her 4-5 öğrenciden biri sıfır almış oldu.

En azından matematik bölümü için böyleydi durum, duyduğum kadarıyla diğer bazı bölümler normal kameralı ve internet kesilince sıfır aldığınız sınavlar yapıldı.

Bir de bence itü daha zor odtü daha zor kıyasını ancak aynı yıllar için ve bölümü belirterek hatta hangi dersi hangi hocadan aldığını belirtip yapmak gerekiyor. İki okulda da sanki varlığının tek amacı öğrenciyi süründürmek olan hocalar var.

Ülkedeki en iyi çalışma şartlarından birini veren kurum olarak Aselsan direk not ortalamasına bakıyor. Not ortalaması önemli değil ya da sadece hava atmanıza yarar demek doğru değil ve birazcık züğürt tesellisi.

Yine de belirteyim mühendisliklerin çoğu için bir işe alınırken sadece ortalamanız yüksek diye işe alınmazsınız. Stajlarınız, mezun olduğunuz okul kaç yılda mezun olduğunuz ve diğer alanda tecrübeleriniz en az ortalamanız kadar hatta başvurduğunuz yere bağlı olarak ortalamadan daha önemli de olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.