Şimdi Ara

1 TB HARİCİ HANGİSİNİ ALMALIYIM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SÜREKLİ CD ÇEKİMİ YAPICAM VE HARDDİSKİ ETHERNET KARTIYLA PC YE BAĞLICAM...NORMAL USB HARİCİ HARDDİSKE GÖRE VERİM NASIL OLUR NE ALMALIYIM YADA ALMALIMIYIM YARDIMCI OLABİLİLECEK DENEYİM SAHİBİ ARKADAŞLARIN MESAJLARINI BEKLİYORUM...

• WD My Book World II yi öneririm 1 aydır kullanıyorum, ama kullanırken sabırlı olmalısın dosya kopyalarken özellikle, çünkü bildiğimiz hardisklerin transfer hızında değil.. ama arşivlemek için harika, fiyatları da bana göre makul.
    Ben evdeki wireless cihazıma bağladım, evde 3 bilgisayarım var istediğimden erişebiliyorum...
    keyif verici..
  • keyif verici omasından çok data transfer hızı önemli ..yani iş için kullanılacağından dolayı normal usb bağlantısında yakalayabildiğim performansı bekleyebilirmisiyim aslında öğrenmek istediğim bu.yani makinamda 4 tane 500 gb usb harddisk olacağına 2 tane 1 tb ethernet harddisk olsa dahamı iyi olur onu öğrenmeye çalışıyorum ama ilk deneyecek olan benim heralde kimse ilgilenmediğine göre...
  • 1000 mb internet bağlantısı nın usb 2.0 dan iyi yada kötü olduğunu söleyebilecek arkadaş varmı aramızda.data transfer yada cd çekiminde ikisi arasında nasıl bi seçim yapabiliriz...
  • usb 2.0 480mbit transfer hızına sahiptir

eğer ağın gigabit hızında ise tabiiki usb yavaş kalır
  • maxtorun ethernet 1 tb harddiskinin açıklamasında 10-100-1000 yazıyo ..bende 1000 mb lik bi ethernet kartıyla beraber kullandığımda usb 2.0 ın üzerine çıkabilirim sanırım...aldığımda deneyimlerimi yazıcam..
  • ethernetten bağlantı yaparsan çok daha hızlı veri transferi yapabilirisn ayrıca tanıttığın tüm ağda aynı hızda kullanabilirsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 tb mı 4 tb mı
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Forumda buldum asagida yazanalri isine yarayan ciakbilkir diye yaziyorum

Mantıklı olarak düşünülünce firewire veya gigabit ethernet gibi bağlantılar pek bir avantaj getirecek gibi görünmüyor. Şöyle ki;

USB 2.0 bağlantı hızı 480 Mbps = 60 MBps
    Firewire 800 bağlantı hızı 800 Mbps = 80 MBps
    Gigabit Ethernet bağlantı hızı 1000Mbps = 125 MBps

Harici disklerin içindeki sabit diskin okuma yazma hızına bakınca en fazla ulaşabileceği zaten 60- 70 MBps civardadır. Ufak bi inceleme yaptım ve şu linki buldum.

http://www.tomshardware.com.tr/storage/charts/index.html

buradan çeşitli sabit disklerin okuma yazma kapasiteleri görülebilir.

Sonuç olarak sabit diskin okuma yazma hızı belli biz ister 125MBps hızında ister 500MBps hızında bağlayalım değişen bişey olmayacak. Veriler yazılmak veya okunmak için sabit diski beklemek zorunda. O yüzden gigabit ethernetten felan medet ummaktansa alacağımız harici diskin içindeki sabit diskin okuma yazma hızının yüksek olanını araştırmak daha mantıklı olacaktır.

• quote:

Orjinalden alıntı: kaygisiz

Forumda buldum asagida yazanalri isine yarayan ciakbilkir diye yaziyorum

Mantıklı olarak düşünülünce firewire veya gigabit ethernet gibi bağlantılar pek bir avantaj getirecek gibi görünmüyor. Şöyle ki;

USB 2.0 bağlantı hızı 480 Mbps = 60 MBps
    Firewire 800 bağlantı hızı 800 Mbps = 80 MBps
    Gigabit Ethernet bağlantı hızı 1000Mbps = 125 MBps

Harici disklerin içindeki sabit diskin okuma yazma hızına bakınca en fazla ulaşabileceği zaten 60- 70 MBps civardadır. Ufak bi inceleme yaptım ve şu linki buldum.

http://www.tomshardware.com.tr/storage/charts/index.html

buradan çeşitli sabit disklerin okuma yazma kapasiteleri görülebilir.

Sonuç olarak sabit diskin okuma yazma hızı belli biz ister 125MBps hızında ister 500MBps hızında bağlayalım değişen bişey olmayacak. Veriler yazılmak veya okunmak için sabit diski beklemek zorunda. O yüzden gigabit ethernetten felan medet ummaktansa alacağımız harici diskin içindeki sabit diskin okuma yazma hızının yüksek olanını araştırmak daha mantıklı olacaktır.

yukarıdaki yazı bana aittir ve Firewire 800 bağlantısını çevirirken yanlış yazmışım 80 değil 100 MBps olacak düzeltemediğim için belirteyim dedim yanlış bilgilenme olmasın.

• onlar 80veya 100 mbps değil mb olması lazım

çünkü denklemde bi yanlışlık oluyo her ikisinede mbps yazarsanız
  • o zaman e -sata almak mantıksız mı?
  • dikkat edersen denklemin bir tarafında Mbps yazıyor diğer tarafında MBps yazıyor. Aradaki fark 2. harf olan B nin birinde küçük diğerinde büyük yazılmasıdır ki buda bilgisayar dünyasında büyük bür farktır. Küçük b harfi biti temsil eder büyük B harfi ise Baytı temsil eder. Buradan yola çıkarak şöyle diyebiliriz.

Mbps Mega bit per second (saniyedeki bit sayısı)
    MBps Mega byte per second (saniyedeki bayt sayısı)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.