Şimdi Ara

1 TB HDD 32MB oldu lütfen yardım edin ÇÖZÜLDÜ-KENDİM ÇÖZDÜM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    dün 1 TB Western Digital WD10EAVS model usb harddiskimin üzerindeki 250gblık müzik arşivime(250gb lık partisyon) giremiyordum
    hdd yi pc den çıkarınca hiç bişi yok ama hdd takılıyken bilgisayarıma bile girmiyordu
    linuxta ise kasma yok ama o partisyona giremiyordum
    sonra partition find and mount programıyla o bölümü buldum ve yedeklememi yaptım (bulduğum bölümde sadece dosyaları okuyabiliyordum yazamıyordum)
    yedeklemeyi hallettikten sonra biçimlendiriim dedim
    ilkönce 75gblık bi bölüm açtım sonra da tüm dosyalarımı tek hdd ye atiim diye 600gblık bi partisyon açtım ama biçimlendiremedi windows
    bu işlemi bi kaç kez yaptım ve sonuç aynı windows biçimlendirmeyi tamamlayamadı...
    harddisklerimde bi hata olduğu zaman hep maxblast4ü kullanırdım (zero fill drive aracını)
    dün akşam maxblastı başlattım ve sabah 8saat olmuş ve 8saatte sadece %1 ilerlemiş
    8saatte %1 ilerlerse %100ü 800 saatte biter şeklinde bir doğru orantı kurdum ve iptal ettim işlemi
    external ını çıkarıp satadan bağlarsam daha hızlı olur diye düşündüm(mallık işte)
    ama satadan takıp tekrar maxblastı açtığımda işte o berbat şeyle karşılaştım
    hdd de normalde 1000,2 gb yazarken şuan sadece 80HEX 32MB yazıyo
    pardusta gparted denedim makine 32mb grünüyo
    partisyon falan diil 1000gblık makine 32mb hatta windowsta yönetimde şöyle görünüyo
     1 TB HDD 32MB oldu lütfen yardım edin  ÇÖZÜLDÜ-KENDİM ÇÖZDÜM

düşünün belkide hayatım boyunca dolduramıycam bi makine 5tane mp3le doluyo :(
    hirens boot cd ye baktım büssürü araç var hangisine girsem diski 32mb görüyo :(
    lütfen arkadaşlar yardım edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barismanco -- 25 Temmuz 2009; 18:16:48 >

• başka bi bilgisayara takıp biçimlendirmeyi deneyebilirmsin?

//edit

madem hayatın boyunca doldurmayacan niye alıyosun o kadar büyük

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoriKalina -- 24 Temmuz 2009; 20:42:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoriKalina

başka bi bilgisayara takıp biçimlendirmeyi deneyebilirmsin?

//edit

madem hayatın boyunca doldurmayacan niye alıyosun o kadar büyük

ne dalga geçiyon arkadaşım
    çıldırıyom burda alla alla
    32gb bile diil 32mb düşün yani

• arkadaşlar lütfen bi bakın delirmek üzereyim
  • Partition Magic gibi bir programla diski yeniden yapılandırmayı deneyin.Sistem diskinizi 32mb olarak görürken Patition Magic ile nasıl tanımlandığına bakın.
  • partition magic de 31,3mb olarak görünüyo
    analamadığım koskoca diskteki 1000000mb dan fazla alanı görmeyip 32 mb olarak görmesi
    sonuçta yapılandırılmamış bölüm yok ortada tüm makine 32mb oldu
  • hocam jumper lar düzgün mü bi kontrol edin

elinizde bi xp cd si varsa eğer onunla boot edip bi kontrol edin harddiskinizi ordan anlaşılır zaten olmazsa aldığınız yer ile iletişime geçip servise yollayın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardesım 32 mb gordugu hddd keşi olması lasım arkadasa katılıyorum jampırları hdd uzerınde kaç gb nasıl takılır gosterır .bırde bios dan bak baklalım ne gorunu yo hdd kolay gelsın
  • arkadasşlar sorunumu hallettim
    artık o kadar dert ettim ki rüyama girdi
    saat 3te yattım dün gece o saate kadar nette aradım yok kimse böyle bi hatayla karşılaşmamış
    gece aklıma geldi madem %1de iptal ettim diye böyle oldu demekki sectole ilgili bi hata sonra yapmak istediimi yapmadım hadi len dedim geri uyudum

ama sabah aklıma takıldı bugün direksiyon sınavı vardı sınavdan geliim uyguluycam dedim
    ve gene taktım maxblast4 cd sini
    zero fill drive dedim ve dediğimi uyguladım %98-99da iptal ettim direkt pc yi kapattım açtım tekrar maxblastla baktım bu sefere 1000,2gb yazıyo
    size tavsiyem büyük boyutlu hdd lerinizi bilgisayarım sağ tık yönet disk yönetiminden biçimlendirmeyin
    sanırım büyük boyutlu olduğundan biçimlendiremiyo 75gb lığı biçimlendirdi güzelce ama 600gb da takıldı kaldı ben de bad sector sandım
    partition magic vb kullanın
    teşekkürler

• Oy oy oy... Çözüme bak.

Paylaştığın için teşekkürler. Faydalı bilgi.
  • Macera filmi gibi olmuş birde sonunda kızı öpseydin tam olurmuş
  • kızı öpemedim çünkü kızda bad sector var yani kız değil
    şimdi naapçam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.