Şimdi Ara

1 tb ssd tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi forumlar, yeni bi pc topladım parçalarım şunlar;

Ekran Kartı: 6800xt (alındı)

İşlemci: 5900x (alındı)

Anakart: Msi x570 tomahawk (alındı) 

Ram: Crucial ballistix 16x2 (alındı)

PSU: Corsair rm750 (Alındı)

İşlemci soğutucusu: Arctic liquid freezer ii 240 (alındı)

Kasa: Cooler Master Td500 mesh white (alındı)

Ssd:?

şimdi bu sistemi render, modelleme vb şeyler için topladım. Tüm parçalar içime sinerek aldım. (3 hafta süren uzun araştırmalarım sonucu) Oyun 2. Planda kısacası. Ama ssd kısmında takılı kaldım ne alsam bilemiyorum. Ve şöyle bişi var, 1 tb için atıyorum 1700 tlye çıktım fiyat olarak, o zamanda diyorum ki 2 tane 1100 tllik al en azından 2tb ssdin olur. Arada kaldığım ve fiyatlarını en ucuza bulabildiğim ssdleri yazıyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

Crucial P1 1 tb: 1077 tl

Kingston a2000 1 tb ssd: 1140 TL

Samsung 970 EVO: 1370 TL

:Adata XPG SX8200 Pro 1TB: 1460 TL

Samsung 970 evo plus: 1700 tl

sizce tercih ne olmalı? Siz ne tercih ederdiniz?

dediğim gibi 1100 tlden 2 tane 1 tb ssd alsam, 2200 tl yapar. Tam evo plusa yüksekliyorum, sonra bu aklıma geliyor, vazgeçiyorum.

• Çok güzel bir sisteminiz var, güzel de bir SSD yakışır. 970 Evo Plus diyorum ben.

Söylediğiniz Adata modeli ile ilgili şöyle bir durum var, DH editörü haberini yaptı:

https://forum.donanimhaber.com/adata-nin-giderek-yavaslayan-ssd-si-ayni-isim-altinda-tamamen-farkli-yavas-kontrolcu-ve-nand-flash--146823062

Crucial P1 TLC değil QLC. Bir iki yerde de sorunlu diye ilan edildiğini gördüm. Ama kullanıp çok memnun olanlar da var kesin bir şey diyemiyorum.

Kingston A2000 gayet iyi. Eğer depolama ihtiyacınız 2 TB ise son cümlede yazdığınız gibi bunu tercih edebilirsiniz. Yok 1 TB ise bu tür üst düzey bir sistemde üçe beşe bakmadan Samsung'a yönelmenizi tavsiye ederim.

PCIe 4.0'ın hızına ihtiyaç duyan bir iş yapıyorsanız bu arabirimi kullanan SSD'ler de önerilebilir fakat fiyatı biraz daha yüksek olur tabii.

• Yardımınız için teşekkürler hocam. Biraz daha iyi olsun diyerekten 1 tb Samsung 970 evo aldım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.