Şimdi Ara

1 tb verim yokolma aşamasında yardım edin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hemen durumu izaha geçeyim. Benim bilgisayarımda 1Tb ve 400 Gb olmak üzere 2 hdd var. 1 Tb de işletim sistemim (win7), 400 Gb de ise arşivim (film, dizi, Oyun) Vardı. Bilgisayarıma 64 bit işletim sistemi yüklemeye karar verdim. Bilgisayarım a sağ tıklayıp "Yönet" bölümünden Deoplama kısmına geçtim ve 1Tb lik hdd nin üzerine sağ tıklayıp küçült dedim. 102400 Mb olarak ayarladım. Artık Sürücülerim "C:900Gb - E:400Gb H:100Gb" şeklinde olmuştu 100 gb lik ayirdiğim yere 64 bit işletim sistemi kuracaktım.burayakadar herşey normaldi 2 gün böyle kullandım bilgisayarı. Bugün netten edindiğim bu işletim sistemini kurayım dedim DVD mi taktım boot tan dvd romu çalıştırdım normal kuruluma geçtim. yükleme yeri kısmı gelince 100 Gb lik alanımı seçtim ama şöyle bir hata verdi: "Kur yeni bir sistem bölümü oluşturmayı veya varolan sistem bölümünü bulmayı başaramadı. Daha fazla bilgi için kur günlük dosyalarına bakın." Bilgisayarı yeniden başlattım ve yine bilgisayarıma sağ tıklayıp Yönet i açtım depolama kısmından 64 bit win yüklemek için oluşturduğum 100Gb lik kısıma sağ tıklayıp "Bölümü etkin olarak işaretle dedim" yeniden bilgisayarı dvd den başlattım. yüklemenin yapılacağı sürücüyü seçme kısmında aynı hatayi verdi. 100 gb lik kısmı sildim yeniden oluşturdum biçimlendirdim ama nafile yüklemiyor. Bende madem olmuyor çıkayım "yönet" bölümünden böldüğüm kısmı birleştirip yeniden 1tb yapayim dedim ama büyük bir felaketle karşılaştım. bilgisayar açılırken hata verdi hata şu: eskiden bilgisayarda disket unutunca bişi yazardı ya aklımda kalmadı tam "please insert boot cd/dvd" falan yani artık hdd deki işletim sistemini görmüyor bilgisayar. Telaşla hdd yi kapıp başka bir bilgisayara taktım içindeki verilere bakmak için ama hdd açılmıyor biçimlendirmem gerektiğini söylüyor bilgisayar. Şimdi konunun üstadlarından dileğim ben bu hdd nin içindeki bilgileri kurtarabilirmiyim. Hadi işletim sistemim olmasa bile 400 gb ye yakın verim vardi benim için çok değerli olan. onları kurtarabilirmiyim. recovery programları falan işe yararmı. tamirciye götürsem birşey yapabilirmi. Bedeli ne olursa olsun bana hdd min içindekiler lazım yardımlarınızı bekliyorum.

• bölümü etkin yapınca sorun düzelecek gibi görünüyor. bilgileri kurtarabilirsiniz sorun çıkacak gibi gelmedi anlattıklarınızdan. dosya sistemini formatlamadan olduğu gibi bırak diyerek xp de kurabilirsiniz.

ERD veya Hiren boot cd ile açıp işletim sisteminin olduğu bölümü etkin yapın ya birde şöyle BIOSTAN ilk hangi diski açması gerektiğini belirleyen bölümü değiştirin.

Boot sequence den HDD seçili olsun
    HDD boot priority bölümünden diğer diski birinci yapın deneyin derim ilk olarak.

hiç olmadı diskin birinin elekrtik kablosunu çekin açın bilgisayarı
    olmazsa onu çıkarın diğerini takın açın bilgisayarı.

geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TVT(Patron) -- 1 Mayıs 2010; 19:48:00 >
  • cevap için teşekkürler şöyleki;

depo olarak kullandığım 400Gb olan yere işletim sistemi kuramıyorum bir veya birden fazla dinamik bilmem ne içeriyor diyor. Zaten kursamda işimi görmeyecek gibi çünkü başka bir bilgisayara bozulan hdd yi taktim ama hiç biçimlendirilmemiş 0 hdd gibi görüyor. "Bilgisayar yönetimi" ndende baktım ama bölümü etkin yapacak bişi yok çünkü kosakoca 1 tb hdd yi 32 mb olarak görüyor. Üzerine yeni işletim sistemide kuramıyorum çünkü kur programlarıda aynen biçimlenmemiş bir disk olarak görüyor. hatta win7 kurarken hiç görmüyor sürücü ekledeyip c yi seçiyorum biçimlendirme gerekli diyor.

ERD veya Hiren boot cd programmıdır? nasıl kullanılır?

sıralamadan kaynaklanan bir sıkıntı yok sanırım zaten 900gb - 100gb olarak böldüğüm ü ayrı ayrı görmüyor bios samsung hdd olarak görüyor. şimdiden teşekkürler

• erd cd den çalışan bir işletim sistemidir. cd den boot edince ufak bir işletim sistemi açılır. hdd içinde gezinebilir silinmiş dosyaları kurtarabilirsiniz ama dosyalarınızn bulunduğu diske hiçbir şey yazmayın. dosyalar kalıcı hasar görmesin
  • bir adet usb hdd ile veyatta normal bir hdd alacaksınız hemen bir mini xp kurup verilerı istedıgınız hdd ye aktaracaksıınz olay bitti ondan sonra istediniz gbi biçimlendrıp k64 bıt kurablırsınız. ama bnce 64 kurmayın bnde bı hevesle 64 kurdum benchlerde ble en fazla 1 k farketmedi onn dısında 2 tane program files cart curt eskı arsıv programlarının cogu uyumlulukta bile çalışmayacak :S o yuzden mini xp ile kurtarın dosyalarınız tekrar normal 32 bt wın7 kurun . mini xp yı usb ıle kullanablırsınız 37 mb :)
  • benim hdd nin ön belleği 32 mb galiba Disk yönetimindede hdd yi 32 mb görüyor arkadaşım bilgisayarın hdd den güvenlik bölümünü gördüğünü söylüyor olabilirmi böyle birşey
  • verilerı istedıgınız hdd ye aktaracaksıınz diyorsunuzda o nasıl olacak hiçbir şeilde içini göremiyorumki hdd nin
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahbukey

verilerı istedıgınız hdd ye aktaracaksıınz diyorsunuzda o nasıl olacak hiçbir şeilde içini göremiyorumki hdd nin

Yedek harddiske işletim sistemi kurup Easy Recovery gibi programlarla kolayca dosyalarınızı kurtarabilirsiniz.
    İşletim sistemini xp kurmanızı tavsiye ederim easy recovery kullanıyorsanız.

Bunun dışında arkadaşların söylediği gibi Hiren's Boot CD'nin içindeki diğer programları da kullanabilirsiniz. Kurtaracağınız bölüm formatlansa dahi üzerine başka şeyler yazmadığınız sürece dosyaları kurtarabilirsiniz.

Geçmiş olsun.
  • Harddiski başka bir bilgisayara takarak verilerinizi kurtalabileceğinizi düşünüyorum. Eğer kurtarma programlarına ihtiyacınız olursa imzamdaki linkte bulabilirsiniz.
  • arkadaşlar şimdi şöyle başka bi disk e xp kurup bozuk hdd yi taktim normalde görmüyor ama bazı recovery programları dosyalarımı görüyor ama şu şekilde isimleri ve dizinleri yok "PowerDataRecovery" böyle buluyor. bana isimleri ve alt klasörleriyle bulacak bi program lazım öneriniz varmidir?
  • Power Data recovery "deep scan" yerine advanced scan yapınca istediğim gibi buldu herşeyi yerli yerinde. cevap veren arkadaşlara tekrardan teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.