Şimdi Ara

1 UZUN 3 KISA BİP SESİ ANCAK WINDOWS AÇILIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle sistemim i3 8100, asus tuf b360 pro gaming, msi gaming x gtx 1060 6gb, 2 x 8gb corsair 2400 mhz kırmızı ram, corsair le200 240gb ssd, high power 550watt bronze güç kaynağı.

Bugün bilgisayarı açtığımda enteresan bir sorunla karşılaştım. Bilgisayar açılış aşamasında 1 uzun 3 kısa bip sesi verdi ve donanım bilgilerini gösteren dos ekranı hiç göstermeden direk windows açılış sayfasına geldi.

1 Uzun 3 Kısa bip sesi olduğu için ilk olarak tabi ki ekran kartından şüphelendim. Hava sıcaklığı değişiminden dolayı önce tüm parçaları (işlemci hariç) söküp tekrar taktım değişiklik yok, kısa bir siyah ekrandan sonra windows açılıyor. 2 rami ayrı ayrı denedim sonuç yine aynı. En son ekran kartını tamamen söküp hdmi kablosunu anakartın üzerindeki girişe takarak pc'yi öyle açtım bip sesleri yine geldi ancak bu sefer windows ekranı da gelmedi ancak sadece görüntü gelmiyordu çünkü windows açıldıktan sonra çıkan sesleri ve hatta bildirim seslerini duydum.

Şu anda ekran kartını tekrar takarak bilgisayarı çalıştırdım, dos ekranı hiç gelmediği için bios'a giremiyorum. Ancak bilgisayarı sorunsuz olarak, oyunlar da dahil olmak üzere kullanabiliyorum ve oyunlarda herhangi bir performans kaybı söz konusu değil.

Ancak dikkatimi çeken bir şey var, i3 8100 içinde bulunan intel hd630 entegre ekran kartnın aygıt yöneticisi, cpu-z veya gpu-z de göremiyorum. Belki driverda bir sorun vardır diyerek günce intel hd graphics driverını indirdim ancak yüklemeye çalıştığımda "Bu bilgisayar, yazılımı yüklemek için minimum gereksinimleri karşılamıyor" hatası veriyor.

Acaba işlemcinin üzerindeki entegre ekran kartı bozulmuş ve bu bip seslerini o çıkartıyor olabilir mi? Şayet öyle ise net olarak nasıl tespit edebilirim ve normal şekilde açılış sağlayabilirim?

Yukarıdaki benim fikrim yalnızca ancak sorun bambaşka bir şey de olabilir. Konu hakkında yorumu veya önerisi olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim. Şu an bios'a bile giremediğim için herhangi bir işlem yapmaya da korkuyorum açıkcası.

• Benim PC de 13. Uzun bip sesinde kendi kendine kapanıyor kurtarma ekranına geliyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar,

Konu sorunum hakkında yardımınızı rica ederim.
  • Dediğin gibi dahili ekran kartının işlemcisi yüksek ısıya maruz kalıp bozulma olasılığı yüksek. yerleşik ekran kartını ısıtıcıyla söküp tekrardan yeni leğimlemeyle denene bilir. bir de köprülere ve kapasatörleri kontrol et şişkinlik lehim atma falan varmı diye kontrol et istersen.
  • cancanin kullanıcısına yanıt
    Hocam sanırım bir yanlış anlaşılma oldu, anakart üzerinde ekran kartı yok entegre ekran kartından kastım i3 8100 üzerindeki hd630 ekran kartı.

Acaba boot ekranını hd630 ile açmaya çalışıyor ve bundan dolayı sesli uyarı veriyor diye düşündüm.

Ek olarak dikkatimi çeken bir nokta bilgisayar açıldığında biosa giriş için delete tuşuna bassam dahi hiç bir işlem yapmadan windowsa giriyor, yani sorun yalnızca görüntü gelmemesi değil boot sırasında bilgisayarın komut almaması da olabilir. Ben uyarı sesi 1 uzun 3 kısa olduğu için direk olarak ekran kartı sorununa odaklandım.

Bu tip bir sorun yaşayan veya boot ekranının hiç gelmemesi hakkında yorumu olan var mıdır acaba?

Bir de anakartın pilini söküp takmayı düşündüm ancak bu seferde windows'ta açılmazsa ne yaparım diye düşünüyorum :) Bu konuda da yorumu olan var mıdır acaba?
  • En son yazıdğını söyleyecektim pili çıkart. Hiç bişey olmaz. Neden olmaz sonuçta boot etmek için hdd ihtiyacı olacak ektra birşey takmadıkça da görecektir.

Diğer yandan ekran kartlar eğer defult oalrak aktifse çakışma yapıyor olabilir tek tek çıkartıp denemen lazım ki yapmışsın.

Aygıt yöneticisini driver oack online olarak dene en ayrıntılı sürücüleri buluyor birde öyle dene.
  • cancanin kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız için teşekkürler. Çok enteresan şekilde HDMI kablosunu değiştirince sorun düzeldi, artık normal şekilde buzzerdan herhangi bir uyarı sesi gelmeden açılıyor.

İlk fırsatta windowsu sıfırlayıp tüm driverları baştan kuracağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.