Şimdi Ara

⏩ 1 Yıl 3 Ay Sonra Lumia 950 ⏪

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
1.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 Yıl Sonra: Lumia 950 (Kullanıcı Genel Görüşü)

Bundan yaklaşık bir yıl üç ay önce, Kasım 2015, Amerika ve Avrupa'da satışa sunulan Lumia 950, aynı gün elime geçti. 1 hafta kullanıp burada görüşlerimi belirttim. Kaçıranlar, hiç okumamış olanlar veya tekrar okumak isteyenler için link vereyim.https://forum.donanimhaber.com/lumia-950-aldim-ve-goruslerim-1-haftalik-deneyim-icerir--112499694 O günden bu güne halen daha telefonun üstünde bir ilgi olduğunu ve kaynak eksikliğini görünce 1 yıllık deneyimlerimi meraklıları/ilgilileri ile paylaşayım dedim. Atladığım, unuttuğum noktalar varsa, yorumlar kısmında muhabbet eşliğinde yazışabiliriz. Sakın unutmayın, 1 yıllık bir telefondan bahsediyoruz.

Tasarım

Her fırsatta üstüne basa basa söylediğim özellik tabi ki ilk olarak geliyor burada. Halen daha benzeri yapılamayan unibody ve kapaklı tasarımın birleştiği arka kapak, kolay değişimi sayesinde kullanıcının isteğine bağlı olarak hiçbir alet kullanmadan kolayca çıkarılıp yerine takılabiliyor. Kullanım senaryolarına bağlı olarak hergün farklı bir renk bile takılabilir telefona, şahsen her hafta değiştiriyorum :) Arka kapağı bırakıp öne geçtiğimizde Nokia zamanından kalma ClearBlack ekran karşılıyor bizleri. Ekran kilitliyken LCD sınırlarının adeta görülmez olması farklı bir hava katıyor telefona.

Hoparlör konumunun da tasarım içinde olduğunu düşünerek, ona da değineceğim. Kamera çıkıntısı dezavantajını bu konumlandırma sayesinde avantaja çeviren Microsoft, benden büyük bir artı puan alıyor. Hoparlörü telefonun arkasına yerleştirmenin insanın aklına getireceği ilk şey, masaya koyunca sesin gideceğidir tabi ki. Fakat hoparlörü kamera çıkıntısının yanına yerletirerek çok küçük bir detayla, büyük bir sorunun çözüldüğünü görüyoruz burada. Aynı şekilde telefonun alt kısmına yerleştirildiğinde(önceki telefonlarımda deneyimledim) oyun esnasında telefonu yan çevirince, sağ veya sol el hoparlörü kapatıyor, bu da kulaklıkla oynamıyorsanız oyunun tüm tadını kaçırıyor. Elinizi mesafeli tutunca bu sefer butonlara basamıyorsunuz yine ayrı bir dert. Hoparlör ön kısma yerleştirilseydi bu sefer ilk madde ile aynı durum, telefonu yüzüstü masaya koyunca ses gelmeyecekti. Uzun lafın kısası hoparlör konumlandırması benim çok hoşuma gitti. Kalınlık olarak 8.1mm ile güncel amiral gemilerine yakın olması, günümüzdeki cihazların yanına koyduğunuzda gayet güncel gözükmesini sağlıyor. Tasarımda son değineceğim mesele malzeme kalitesi. Telefonu eline alan almayan, gören görmeyen yani tabiri caizse ağzı olan konuşuyor. Bir plastik lafıdır geldi gidiyor. Benim beklentilerimin üstünde çıkan malzeme kalitesinin kaynağı "polikarbon" maddesi. Normal plastikten daha kaliteli ve dayanıklı, metalden ise daha esnek ve şok absorbe etmesi nedeniyle tercih edildiğini düşünüyorum. Telefonu çok sık düşürmeme rağmen bana mısın demedi, en sonunda betona düşüp ekranda çatlak oluşsa da, kasada sadece çizikler mevcut. 150g hafifliğiyle az hasar almasının da bağlantısı vardır tabi ki.

Tasarım kısmını toparlayacak olursak, yıllar sonra tatminlik derecesinden taviz vermeyecek, keşke şunu da yapsaydılar demediğim bir tasarıma sahip.

Performans

Menüler arası geçişler vs. bunlar bu dönemin tartışma listesinden çıkan maddeler, onlara hiç değinmeyeceğim, en giriş seviye telefon bile tatmin eder zaten insanı şu zamanda. Kamera butonuna bastığımda 2,5 saniye de çekime hazır hale geliyor. Yüksek kalite videoları rahatlıkla açıp, ileri geri sararken takılmaması zaten zamanının amiral gemilerinde de görülecek durumdur. Tarayıcıda hiçbir sitede sorunla karşılaşmadım henüz kasma-donma gibi. Facebook, Whatsapp, Skype, Groupme vs. telefonda yüklü gelmese de yine de yazayım, sonuçta performans. Facebook kullanımında sorun yaşayan bir çok kullanıcı mevcut. Atmalar, donmalar, kasmalar. Kasma hariç hiçbir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Nedendir bilmiyorum, aşağı/yukarı kaydırırken sürekli bir kasma mevcut yanlız henüz hiç donma-uygulamadan atma olmadı. Skype ve Groupme çok iyi. Whatsapp idare eder seviyede. Bildirimden cevaplama, güncel arayüz, hız gibi özellikler maalesef yok. Sık güncellenen bir uygulamada bunların olmaması can sıkıcı fakat fonksiyonel olarak baktığımızda arama, mesajlaşma, profil durumları vs. her şeyiyle tam takır. Genel performanstan bahsedecek olursa, evet, çıktığı ayın ilk haftalarında mail uygulamasından bile atmıştır beni, ayarlarda kimi kısımlara girince atıyordu vs. garip sorunlar vardı. Ne mutlu ki şuan olduğu gibi o zamanlar da da her hafta verilen güncellemelerle bu sorunların hiçbiri daha 1. ay dolmadan halloldu. O zaman bu zaman, ne atma-donma yaşarım ne kasma-reset yeme. Uygulamaları bırakıp oyunlara geçecek olursak, öncelikle şunu söyleyeyim, telefonda oyun oynayan birisi değilimdir ancak telefonun performansı hakkında bilgim olsun diyerekten Asphalt 8, Asphalt Extreme ve Modern Combat 5 kurdum. Asphalt 8 ve Asphalt Extreme üst seviye performans verirken, Modern Combat 5 sanıyorum optimizasyondan kaynaklanıyor olsa gerek, vasat bir performansı vardı, tamam oyun oynanacak derecede fakat aynı işlemciye sahip diğer işletim sistemli telefonlara baktığımda çok daha yüksek FPS değerlerinde oyunu çalıştırdıklarını gördüm. Yani bazı oyunlar iyiken, kimisi kötü olabiliyor.

Performans olarak oyun için ideal değil, günlük kullanımda üst seviye performans.

Batarya

Arka kapağın altında rahatlıkla ve hızlıca çıkarılıp değiştirilebilir konumda batarya. Amiral gemisinde 3000mAh kapasiteli bataryaya yer vermiş Microsoft. Bu pil hücresel veri kapalı konumda 2-3 gün götürüyor beni. 2G ile 1-2 gün kullanım süresi var. 3G açık akşamı zor görüyor, 4G açık geceye kadar gidiyor. Bana yeterli geliyor genel kullanımda. Hızlı şarj ile 70 dakikada tam dolum gerçekleşiyor. Normal şarjda 2 saat, kablosuz şarjda 3 saat gibi bir sürede tam kapasiteye ulaşıyor.

Batarya hakkında 1 yıllık düşünceme gelecek olursak, 1 yıllık bir düşünce belirtemeyeceğim lakin kutudan çıkarttığım andan itibaren sadece hızlı şarj adaptörünü kullandığımdan olsa gerek 9 ay sonra telefon kapanmaya başladı. Ufak bir araştırma sonucu bataryadan olduğunu anladım ve yeni bir batarya ile sorunu çözdüm. Belirtmeden geçmeyeyim, pazarından liderlerinde de aynı sorun meydana geldi ve Galaxy Note 7 gibi patlamasından yada iPhone 6S gibi garantiye verme mecburiyetindense arka kapağı açıp pili değiştirmeyi yeğlerim açıkçası.

Ekran

İlk kullanımda beni kendine hayran bıraktı. Müthiş bir derinlik var piksellerde. Harfleri geçtim, hiçbir yerde pixeller belli olmuyor. 2K ekran 5" sınıfında son noktaymış gibi hissettiriyor kullanıcıya. AMOLED bir ekrandan bahsediyoruz, Siyahlar tam siyah, renkler tam canlı. Sadece beyaz renk biraz yapay duruyor, o da ayarlarda "Renk Profili" kısmından halledilebiliyor isteğe göre. Çerçeveler günümüz amiral gemileriyle karşılaştırıldığında kesinlikle çok kalınlar. Her ne kadar ergonomik olarak iyi bir durum olsa da tasarıma önem verenler için artı puan alınamayacak bir durum. Gorilla Glass 4 koruması bulunan ekranda dikkatle bakıldığında belli olan kılcal çizikler mevcut. Aldığımdan bu yana henüz hiç ekran koruyucu takılmadı. Çok kez de ekran masaya değecek şekilde masaya, oraya buraya koymuşluğum vardır.

Full HD'nin bile tam standart hale gelemediği bu dönemde 2K AMOLED ClearBlack ekran kesinlikle tatmin ediyor 1 yıl sonraki deneyimde.

Kamera

Geldik meşhur kamera performansına. 1/2.4" sensör büyüklüğü ve f/1.9 diyafram genişliği mevcut. Güzellik her ne kadar göreceli bir kavram olsa da, keskinlik-detay her zaman mutlak bir sonuç verir. Keskinlik ise kullanılan lensten gelir. Henüz piyasada eşi benzeri bulunmayan Carl Zeiss lens ile yine zamanının ötesinde bir kalite görüyoruz. Çıkışından itibaren 1 yılı aşkın zaman geçmesine rağmen günümüz telefonlarıyla aynı, hatta kimi kısımlarda daha iyi sonuçlar görmek şaşırtmıyor Lumia tarafında. Video tarafında 1080p@60FPS, 4K@30FPS desteği var, hayli yeterli. Örneklerle baş başa bırakayım ben. Fotoğrafların hepsi otomatik modda çekilip, oynanmadan, orjinal haliyle yüklenmiştir. Boyut düşürülmüştür, isteyene özelden orijinal hali atılabilir.

İlk resimde görülen bina ile arada fotoğrafın çekildiği binanın kaldırımı, ardından dere, tramvay durağı ve yanyol var. Buna rağmen gerek sağ üstte çatıdaki çalışanları, duraktaki reklam tabelalarını, karşı yoldaki trafik işaretlerini, durakta bekleyenlerin yüzlerini ve sayamadığım birçok ayrıntı sanırım kameranın kalitesini açıklamaya yeter. Ben yine de ekstra örneklere yer verdim.

Örnek 2

Örnek 3

Örnek 4

Örnek 5

Kamerayı 2 veya daha fazla yıl geçtikten sonra değerlendirmek lazım lakin günümüz için fazlasıyla yeterli durumda.

İris Tarama

İlkleri denemeyi pek seven Microsoft, bu sefer güvenlik tarafında bir yenilikle geliyor Lumia 950 ve Lumia 950 XL ile. Zamanının ve günümüzün amiral gemileri parmak izi seçeneğini kullanırken Microsoft göz taramayı seçmiş. Ayarlar kısmından çok kolay bir kurulumla kilit ekranı şifresini göz taraması ile değiştirebiliyoruz. Kilit tuşuna bastığımız andan itibaren yaklaşık 2 saniyede gözümüzü taradıktan sonra otomatikman kilit ekranını açıyoruz. Batarya ömründe ben pek bir etki hissetmedim, gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Parmak izi gibi kopyalanamaması da bir avantaj. Teknolojinin yeniliğinden olsa gerek, parmak izli cihazlarda kilit ekranının yarım saniye içinde geçildiğine şahit olabiliyoruz. Böyle bir avantajın yanında eldiven takıldığında yada hafif nemli parmaklarla kilit ekranını parmak izi ile açamama gibi bir dezavantaj da geliyor.

Aradan 1 yıl geçmesine rağmen koca alemde sadece Lumia 950/XL kullanıcılarında olması tabi özel hissettiren bir ayrıcalık :) (Rahmetli Note 7 hariç tabi)

Depolama

Tek seçenek olarak 32GB dahili hafıza ile geliyor Lumia 950. Yetmeyene 2TB'a kadar artılabilir microSD hafıza kartı desteği mevcut. Kendimden örnek verecek olursam, kamera 4K desteklediği için 32GB alanın çoğunu video dolduruyor. Yaklaşık 1 senede boşaltmak durumunda kalıyorum hafızayı, microSD'de önemli bilgileri tutmak istemiyorum. Her ne kadar artırılabilir hafıza olsa da günümüz amiral gemilerinde 3-4 katı dahili depolama alanı görebiliyoruz.

Artırılabilir hafıza olmasaydı 32GB belli bir süre sonra sıkıntı oluşturabilirdi fakat hafızayı artırabildiğimiz için depolamadan da pekiyi almayı başarıyoruz.

Yüklü Gelen Uygulamalar

Bir telefonu diğerlerinden ayıran en önemli özelliklerinden birisi tabi ki yüklü gelen uygulamalar. Bir akıllı telefonda aranacak çoğu şey mevcut. Basit fotoğraf-video düzenleme ve bunun yanında profesyonel biçimde ayar yapılabilen Kamera uygulaması, gelişmiş Hesap Makinesi(ağırlık-uzunluk, mesafe çevirmeleri vs. dahil), Aksesuarlar uygulaması(her kulaklığa ayrı profil atayıp, o kulaklık takıldığında otomatik açılacak uygulamayı seçebilme, Xbox kontrolcüsü bağlama gibi kullanışlı özellikler mevcut), lisanslı Office paketi(Word-Excel-PowerPoint), Groove Music(müzik satın alma, bilgisayardaki müzikleri senkronize etme vs.), Filmler ve TV(mağazadan satın alınan filmlerin, dizilerin, aynı zamanda telefon ve SD kart hafızasındakilerinde toplandığı bölüm), Finans, Haber, Havadurumu uygulamaları, HERE Maps altyapılı navigasyonlu ve internet gerektirmeyen Haritalar, telefonu keşfetmeye yarayan İpuçları, diğer telefonlarla senkronize halinde olan Rehber ve Mesajlar, bilgisayardaki Sık Kullanılanların, Okuma Listesinin senkronize olduğu Microsoft Edge, OneDrive 2GB bulut depolama, en iyi not alma uygulamalarından OneNote, yine en iyi e-mail ve takvim istemcilerinden Outlook Posta, Outlook Takvim, telefon konuşmalarını da kaydedebilen Ses Kaydedicisi, başka bir telefona geçmek isterseniz verilerinizi aktarabileceğiniz uygulama, ve oyun başarımlarının kaydedildiği, sosyal medya gibi fotoğraf paylaşılabildiği Xbox uygulaması, özelleştirilmiş sayaçlar ve kronometre. Bütün bunları saydığımda sosyal medya haricinde cihaza indirilmesi gerekebilecek bir uygulama yokmuş gibi geliyor insana :)

Yüklü gelen uygulamalardan kesinlikle tam not alıyor benden.

Continuum

Aslında yüklü gelen uygulamalar kısmına girecek kadar yüklü gelen, fakat bir o kadar da ayrı bir bölüm açılması gerekecek kadar büyük bir özellik Continuum. "Bilgisayar gibi çalışan telefon" sloganıyla piyasaya sürülen özellik, telefonu büyük bir ekrana bağlayınca bilgisayar denilecek kadar Windows'a benzeyen, ama bir o kadar da "gibi" takısını alacak kadar fonksiyondan yoksun bir özellik. Büyük bir monitörde kullanılabilir alanı en iyi şekilde değerlendirerek daha hızlı ve pratik uygulamalar arası geçiş, yeni uygulama açma/kapama, daha geniş uygulama yüzeyi gibi özellikler sağlıyor. Yanına klavye ve fare de bağladığınızda bir nevi bilgisayar kasasına dönüşüyor yani anlayacağınız. Unutmadan, hem kablolu, hem kablosuz, hem de dock'a bağlanarak Continuum özelliğinden yararlanılabilir.

Günlük olmasa da ara sıra gerek kablosuz gerekse dock ile kullanıyorum. Telefonun doğal olarak hafif ısınması haricinde bir durumla karşılaşmadım henüz.

Geldik zurnanın Windows dediği yere. Birçok kesimden, birçok eleştiri alan Windows'un telefon tarafı Windows Phone/Mobile, garip bir şekilde büyük bir kesimden de olumlu geribildirimler alıyor. Eleştiren kısmın büyük bir bölümü etrafında sürekli gördükleri Android ve iOS'a doğal olarak alışıp, Windows'u görünce garip gelenler ve aktif olarak sosyal medya kullanıcıları. Her incelemenin sonunda mutlaka göreceğimiz cümlenin genelde "Aslında mağazası daha geniş olsa pastadan büyük bir dilim yiyecek Windows Mobile" şeklinde olması da durumu net bir biçimde açıklıyor. Olumlu geribildirim yapan kısmın büyük bir bölümü ise masaüstü ve mobil birleşimini, sade ve akıcı arayüzü, derin kişiselleştirme özelliklerini, evrensel mağaza, güvenlik gibi kendini diğer platformlardan kolayca ayıran ayrıntıları benimseyenler.

Diğer bir deyişle Windows mobil, günlük olarak; e-posta kontrolü, bilgisayar ile rehber, müzik, tarayıcı, haritalar, kablosuz ağ bağlantı ayarları, notlar senkronizasyonu, bulut bilişimde yada Word, PowerPoint, Excel ile dosya düzenleme, haberleri takip etme, hava durumuna bakma, (destekliyorsa)banka hesabını takip etme, kendi seviyesinde ortalamanın üstünde fotoğraf ve video çekimi, sağlamlık özelliklerinin yanında az biraz Facebook, Instagram ve Whatsapp deneyimi arayan kullanıcılar için biçilmiş kaftan.

Yukardakilerin yetmediği, ek olarak; her çıkan mobil oyunu oynama, tüm sosyal medya uygulamalarını edinme, üst düzey video-resim düzenleme, her şirketin mobil uygulamasını kullanma, telefonun yazılımını değiştirme, işlemci-ram-ekran çözünürlüğü yarıştırma, çıplak gösteren kamera uygulamaları, kafede telefonu masanın üstüne koyunca ego takviyesi, telefon ile PC arasında müzik-resim aktarımı gibi basit bir olay için bir programa kelepçelenme, ne zaman geleceği belli olmayan, gelse de telefonu güncelleştireceği mi, hantallaştıracağı mı belli olmayan güncellemeler, gibi özellikleri arayanlara malesef(iyi ki) hitap etmiyor Windows mobil.

Almadan önce uzun süre araştırma yaptığım, okuduğum, izlediğim ve bu telefonu 1 yıldan fazla kullanacağımı kestirdiğim için olsa gerek, doğru işletim sistemini seçtiğimi düşünüyorum. Henüz beni gerek kullandığım uygulamalar, gerek aradığım özellikler bakımından yarı yolda bırakmayan, üstüne de her ay özellik ve güvenlik güncelleştirmeleri alan ve almayan devam eden Windows 10 Mobile, 1 yıl sonra da bana telefonu aldığım gün oluşturduğu heyecanı devam ettiriyor.

Kişiselleştirme

İşletim sistemi bölümünde bahsettiğim "Kişiselleştirme" maddesini açıklamazsam, okuyuculara haksızlık ederdim. Kişiselleştirmeden maksadım, Ahmet'in telefonunu, Mehmet'in telefonunundan en fazla ne kadar ayırt edebileceğimizdir aslında. Kimisi kılıf takar, çıkartma yapıştırır, kimisi aldığı aksesuarla. Fakat benim kastettiğim, işletim sisteminde bunu ne kadar yapabildiğimizdir. Kutudan çıktığı haliyle karşılaştıracak olursak, ne iOS ne de Android(evet yanlış okumadınız) Windows mobil kadar kişiselleştirme sağlamıyor. Gerek kutucukların renk, şeffaflık hatta büyüklük ayarı, gerek kilit ve göz atma(Glance) ekranı olsun bize üst seviye bir kişiselleştirme imkanı sunuyor. Bunu açıklamanın en iyi yolu görseller.

Üstünkörü, Windows 10 Mobile ana ekranları diye aratıp, hızlıca birkaç tanesini birleştirdim. Beni her seferinde çok daha fazla şaşırtmayı başarıyor Windows mobil kullanıcıları.

Hiçbiri birbirine benzemiyor değil mi ?

:) Windows mobilde kişiselleştirme, hayalgücünüzle sınırlı.

Benim Görüşüm

Lumia 950'me her baktığımda, 5 yıl önce Lumia 920'mi çıktığı haftası alarak ne kadar doğru bir karar verdiğimi her seferinde bir kez daha anlıyorum. Almadan önce uzun bir liste ve geniş çaplı bir araştırma yaptım. Buna gerek telefonun sunduğu donanımsal özellikler, gerek kullandığım uygulamaları tek tek Microsoft'un internet sitesinde aramam da dahil. Ne istediğini bilenlere kesinlikle tavsiye edebileceğim yegane Windows 10 Mobile cihazlardır Lumia x50 ailesi.

Sağlıcakla kalın diyerek son noktayı koyuyorum.

Düzenleme: Resim boyutları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biyturs_OnSr -- 12 Şubat 2017; 18:3:50 >

• Güzel bir inceleme olmuş, zevkle okudum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kamera ve kişiselleştirme bölümü çok iyi olmuş ama en iyi bölüm sanırım işletim sistemi başlığındaki üçüncü paragraf

zevkle okuduk... eline sağlık :)
  • Benim wp hastaligim HTC ile başlamıştı Lumia 920 unutamayacağım bir his yaşatmıştı. Fakat Microsoft pek güvenilir bir firma değil. 950 almak istiyorum fakat bir sene sonra cihazın elimde kalmasından korkuyorum.

Elimde kalması derken cihaza destek kesilebilir.

• Elinize sağlık gayet güzel bir yazı olmuş.

Benim de telefonumda + olarak gördüğüm özellikleri çok ancak can sıkan bir kaç detay da var tabi. Telefon ısınınca performansı düşüyor (diğer kullandığım telefonlara oranla daha fazla düşüş var). Ayrıca kulaklıktan verilen ses kalitesi ve yüksekliği bu modelde fazla değil. (XL da durum ne bilmiyorum ancak 1520 ye oranla düşük durumda)

Telefonun en sevdiğim yanı kamerası. Her arkadaş ortamında fotoları ben çekiyorum herkesde abartısız iphone 7 ve 7plus varken. Ama canlı fotoların ön izleme bölümünü çok kısaltmışlar. Keşke bunu en azından ayarlayabilseydik. (ya da belki ayarı vardır da ben bilmiyorumdur)

Diğer sorunum ise windows ile ilgili olarak (ya da telefonda olması gereken özellik) telefonla görüşmelerimi kayıt edemememdi. Androidde zibillah kadar ses kayıt uygulaması varken windowsta hiç yok. Sanırım insider ile yeni versiyonlarda telefona bu özellik eklenmiş umarım en kısa zamanda ana sürüme de gelir.

Telefonumdan genel olarak memnunum ancak windowsun son zamanlarda kendi kullanıcı kitlesini elinin tersiyle itmesi ve mobil platformunu bile bile sonlandırma sevdası yüzünden artık firmayı çok antipatik bulmaya başladım. Bu sebeple surface phone ya da ismi ne olursa olsun hangisi gelirse gelsin, bu telefonu kullanabildiğim kadar kullandıktan sonra bu platformu bırakacağım.

• telefon hastalık gibi... olanda bırakamıyor, memnun olmayanda bırakamıyor :D

• Hocam sen de 2500 tl versen ve telefonun ikinci eli sürünüyor ve alıcı bulmakta bile zorlanıyorsan, telefonu ölene kadar kullanırsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmucit

Hocam sen de 2500 tl versen ve telefonun ikinci eli sürünüyor ve alıcı bulmakta bile zorlanıyorsan, telefonu ölene kadar kullanırsın.

valla ben o paraya kalite almak isterim. 950 serisi yeterince iyi bence o açıdan.

nazar etme nolur çalış seninde olur :D
  • Herkese güzel yorumları için teşekkürler @erhanercan @ddnet

@akgozoktay Evet Lumia 920 benim için de yeri apayrı bir cihaz

@sadelipoğaça Lumia 950 veya XL kullanıyorsanız Ayarlar -> Sistem -> Telefon -> Varsayılan Uygulamalar -> Kaydedilen telefon aramaları kısmından Ses kaydedicisini seçerseniz telefon görüşmelerini kaydedebilirsiniz. Telefon daha piyasaya sürüldüğü ilk günden beri açık bende

• Güzel bir inceleme olmuş. Fazlasıyla emek vermişsiniz. Keşke ülkemizde kolay ulaşılabilir bir cihaz olsaydı ama değil maalesef. Her şey bir yana değiştirilebilir pil gerçekten hayati önem taşıyor. LG ve Microsoft'u bu konuda tebrik etmek gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whippoorwill -- 12 Şubat 2017; 18:22:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yol haritalarını aciklasarda ne yapmak istiyorlar anlasak. GM 5 peluş kullaniyorum çok memnunum ama wp gibisi yok.

Not olarak yol haritaları da pek güvenilir değil ama :)

• İkinci eli para eder mi etmez mi diye bir telefonu hala yatırım aracı olarak gören kişiler var. Ula araba mı bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhanercan -- 12 Şubat 2017; 22:51:37 >
  • 920 925 bu cihazlarin kulaklik ses cikisi gayet kaliteli be iyiydi bunun nasıl

• erhanercan kullanıcısına yanıt
    Telefondan memnun değilsen ve satmak istiyorsan... Bir düşün bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhanercan

920 925 bu cihazlarin kulaklik ses cikisi gayet kaliteli be iyiydi bunun nasıl

L920'den sonra kulaklık değiştirdim, fırsat olursa elime geçtiğinde denerim

• quote:

Orijinalden alıntı: mmucit

Telefondan memnun değilsen ve satmak istiyorsan... Bir düşün bakalım.

Yanlış oldu herhalde cihazı ben kullanmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: erhanercan

İkinci eli para eder mi etmez mi diye bir telefonu hala yatırım aracı olarak gören kişiler var. Ula araba mı bu

Ben bu cevabınıza istinaden yazmıştım. Sonuçta çoğu insana göre az para değil.

• Oldu canım

• akgozoktay A kullanıcısına yanıt
    MS 2018'in son aylarına kadar Windows 10 mobile'ye destek veriyor. Zaten halihazıda sistem takvime gore işliyor işte bu şubat ayı gecikti bitek. Onun dışında 2018'den sonra da üstündeki donanımla en az 1 yıl daha götürür diye düşünüyorum... Gersi Allah kerim :)

• Halbuki 520 kere 120 sene destek vermesi lazım öyle düşünenler vardı bak

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.