Şimdi Ara

1 Yılda 3 ten Fazla Araç Satışı Ticari Faaliyet Sayılacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

"3" Adet diye bir sayı hiçbir kanun ya da genelgede yoktu (En azından ben bugüne kadar okumadım), süreklilik kavramına göre vergilendiriliyordu.

Alıntıları Göster
    Aynen doğru söylüyorsunuz geçmiş mevzuatta araç satışı için adet belirtilmemiş , süreklilik teşkili ile mükellefiyet gerekliliğine atıf yapılmış.
    Artık adet belirlenmiş oldu 3 ten fazla satışa vekalet ile dahi müdahil olunursa bu TİCARİ FAALİYET sayılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8D107F370

Ben şimdiden 6 araç aldım bile kimse keyfine karışamaz o işleri geç , kimse size zorla ikinci el satmıyor beğenmeyen gider sıfır alır

Şimdi BMW X5 bakıyorum ondan alacağım para benim kimseye sormam harcarken

İnternet alemi fakir aglak yeri olmuş 2. el araba alamayan internete konu açıyor kim Cimer vs konu aç sayın başkanım ben neden sıfır araba alamıyorum diye sorunun cevabı orada çünkü

Yarın çamaşır bulaşık makinesi alacak parayı bulamayanda nette konu açacak al satçı ve spotçular yüzünden beyaz eşya alamıyoruz diye bunun için ne yapacağız? SIFIR ALACAKSİN KİMSE MALINI ZORLA SANA SATMIYOR
    Bi dene yin hocam karışabiliyor mu karışamıyor mu görün ..
    Bizde sayenizde kanun çalışıyor mu çalışmıyor mu öğrenmiş oluruz

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    burada 1 yılda 3 araçtan fazla alım satım yapılmamış ki.
    2007 - 2011 yılları arası 5 alım satım olmuş. bunun neresi davalık?
  • Her yıl şu haber çıkıyor, geçen sene iki idi üçe çıkarmışlar galiba, isteyen yolunu bulup bunun da üstesinden gelir, devlet herkese adil olmalı, kurala uyan ödüllendirilir uymayan cezalandırılır ama burada tam tersi oluyor, kaçak elektrşk kullanmayan, vergisini ödeyen hep yarını çıkarır mıyım derdinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41D8E7635 -- 19 Ağustos 2020; 16:42:35 >
  • Merhaba. Bu yönetmelik uygulanıyor mu ? 2022 yılında 3 araç sattım. Şimdi bir araç daha satacağım.Acaba 1 yılda kaç araba alıp satabilirim? Bununla ilgili bilgisi olan var mı?

• merhaba sonuç nedir bende mecburiyetten 4.aracımı satacağım.?

• Siemens10 S kullanıcısına yanıt

15/08/2020 tarihli ve 31214 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklikler Yapılmasına Dair Yönetmeliğe” göre; bir takvim yılı içinde doğrudan veya aracılık yapılmak suretiyle gerçekleştirilen üçten fazla ikinci el motorlu kara taşıtı satışı, aksi Ticaret Bakanlığınca tespit edilmedikçe ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti kabul edilmektedir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.