Bütçemin esnekliği doğrultusunda alt ve üst fiyat olarak bu iki ürünü uygun gördüm kendim için. Bu cihazı üniversite süresince ana cihazim olarak kullanacağım ve rendering gibi ağır işler yapmayacağım. Oyun elbette oynanacak, yazılım ile uğraşılacak (ağırlıklı olarak AMATÖR BİR ŞEKİLDE siber güvenlik ve web tasarım ile yani çok fazla güç gerektirmeyecek şeyler) ve bunlar haricinde günlük cihazım olacak. Oyun olarak WoW ve FFXIV oynayacağım gibi duruyor ilerleyen dönemlerde fakat bunun dışında son jenerasyon oyunları takip eden ya da performans delisi bir insan değilim, yani bu cihazdan beklentim ultrada 120 FPS değil fakat high ve normal ayarlarda 60 FPS görebilmek.
Kısaca söyleyecek olursam ne tarz önerilere ihtiyacım oldugunu; üniversite boyunca kullanabileceğim, fiyatı 10-12k bandında olan, WoW gibi oyunları sıfır sıkıntısız oynatacak bir cihaz.
Monster konusunda bir fikrim yoksa sadece fiyatı ve özellikleri uygun olduğu için seçtim fakat firma hakkında bir iki kötü şey duymuştum o yüzden şüpheliyim. HP konusunda ise OMEN 15'te (en azından attığım modelde) ısınma gibi problemler yok fakat dış kasa plastik olduğu için ekran vs. biraz sallanıyor ama incelemelerde bunun bir problem olmadığı söyleniyor.