Şimdi Ara

10.000TL bütçeli kasa tavsiyesi (Sonunda Bitti) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Marka algısı degil insal algısı youtuber algısı zaten mantıklı

düsünen biri gidipte 2018 yılında intel almaz

Ryzen aldım oc yaptım tertemiz 325 tl ye aldıgım anakartla oc yaptım intel bunu 700 tl ye veriyor ve exstra k bilmem ne işlemci sokuyor yetmiyor sıvı sogutma alman gerekiyor k serilerinde sogutucu yok eee sonra arkam niye açık diye gezen çok

2000 işlemci 700 anakart 700 sıvı sogutma bu nedir ya bi işlemci kullanmak bukadarmı kazık olur oyunda verdigi fps batsın benim kafamı s.... den sonra ben nasıl mutlu oluyim

2700x içinden çok güzel sogutucu çıkıypr masraf sıfır git 350 tl lik anakartla kullan zorla x serisi anakart al demiyor açık yok oyundada başarılı daha ne yapacagın masraf

1800 artı 500 tl x370 anakart yada 350 tl ye b350 anakart

2300 nere 3400 nere

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: danteauditore

Bu insanlardaki intel manyaklığını anlamıyorum çok daha ucuza (hem anakart hem işlemci) çok daha kaliteli güvenli hızlı extra soğutucu bile gerektirmeyen bir sistem toplamak varken intele yöneliyorlar. Yapacak bir şey yok gerçekten. Marka algısı böyle bir şey

Marka algısı değil dostum oyun(sadece oyun) için, şuan gerçekten sunduğu performans amd'den daha iyi. İşin içine render, yayın v.b işler girdiğinde amd ön planda oluyor. Ayrıca x470 anakartlar hiçte ucuz değil, x470 varken gidip x370'de almanın bir mantığı yok. Bence ne kadar yeni, o kadar iyidir teknolojide her zaman. Sende haklısın forum da çoğu kişi olaylara, objektif bakmıyor herkes subjektif görüş içerisinde...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    Hocam oyun konusunda ise sadece 1080p te ön plana çıkıyor intel. 2K ve özellikle 4K da neredeyse hiç bir fark yok. Sadece oyun amaçlı alt ve orta seviye ekran kartı alacaklar için intel tabi daha mantıklı. Ama bu sistem 80ti ile kurulacak 4K 60 fps yi her oyunda verir. Kendim de ryzen 1700 strix 1080ti kullanıyorum. Ses sıfır oyunda bile zar zor duyuyorum.

Şöyle de bir durum var oyun için 1080p de 240 hz oynamak isteyen kişiler oluyor onlar için de tabi intel daha mantıklı olacak. Ama bu arkadaş hem render hem oyun amaçlı toplamak istiyor, bu durumda ister alt ister üst segment olsun tartışmasız ryzendir. Ki bunu siz de belirtmişsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: RageofTurk

Hocam oyun konusunda ise sadece 1080p te ön plana çıkıyor intel. 2K ve özellikle 4K da neredeyse hiç bir fark yok. Sadece oyun amaçlı alt ve orta seviye ekran kartı alacaklar için intel tabi daha mantıklı. Ama bu sistem 80ti ile kurulacak 4K 60 fps yi her oyunda verir. Kendim de ryzen 1700 strix 1080ti kullanıyorum. Ses sıfır oyunda bile zar zor duyuyorum.

Şöyle de bir durum var oyun için 1080p de 240 hz oynamak isteyen kişiler oluyor onlar için de tabi intel daha mantıklı olacak. Ama bu arkadaş hem render hem oyun amaçlı toplamak istiyor, bu durumda ister alt ister üst segment olsun tartışmasız ryzendir. Ki bunu siz de belirtmişsiniz
    2k monitör almak ayrı dert onu besleyecek kart ayrı dert :) 70ti kullandım o bile 2k kartı değil benim gözümde :) Zaten arkadaşın beklentilerini en iyi şekilde ryzen karşılayacaktır. Şimdiden hayırlı olsun diyelim

• Guest Account kullanıcısına yanıt
    Sormayın hocam

• Peki diyelim ki böyle bir sistem toplamaya karar verdim. Bu bileşenlere tavsiyeniz nedir. Anakar konusunda özellikle öneriniz (OC işini de öğrenmek istiyorum, o nedenle OC yapacakmışım gibi varsayabilirsiniz)

ekran kartı ve psu işini yurtdışından almayı düşündüğüm için eklemedim. 1080 TI alma şansım olabilir. PSU için ise corsairin 700watt civarı bir ürününü temin edebilirim.

Teşekkürler...

10.000TL bütçeli kasa tavsiyesi (Sonunda Bitti)

• aspolat kullanıcısına yanıt
    kasa gereksiz pahalı kasayı düş çok pahalı

bide 980 evo durur iken 970 neden

anakart da güzel ama x370 e düş x470 ile x370 arasında fark yok

x370 al aldıgın yere bios update yaptırt

• asko56 kullanıcısına yanıt
    Hocam 980 EVO nerede satılıyor, ben bulamadım!

Sizlerin tavsiyeleri hep AMD yönünde olunca ben de iki gündür hep Ryzen 2700X i araştırıyorum ve internette izlediğim tüm video incelemelerde evet X370 kartlarda da çalışabildiğini ama hem TDP sinin 105watt larda olması hem de 2020 lere kadar soket yapısını koruyacak olması dolayısıyla yani ileriye dönük bir sistem kurmak amacıyla X470 anakart kullanımını tavsiye ediyorlardı. Böyle olunca da almışken iki yıllık değil en az 4-5 sene hiç dokunmadan kullanabilmek adına anakartı olabildiğince güçlü seçmek istedim. Yanılıyor muyum?

Kasa konusuna gelince corsairin 570X kasaları hoşuma gidiyor. o nedenle sanırım fanboyluk yapıp onu alacağım.

Teşekkürler cevabınız için
    pardon oruç agız kafa gitti 980 970 gayet iyi

tabi tercih senin ama daha psu hdd ve ekran kartı var bütçen yetmeyebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: RageofTurk

10K sisteme Ryzen 2700x gibi bir işlemci varken ileriye dönük? 8700k almak büyük saçmalık. Yine de karar senin tabi dostum
    2700x niye ileriye dönükte 8700k değil o.c yapılmıyo mu zaten

• Yeniden merhabalar

Gigabyte Aorus Gaming 7 AMD X470 3200MHz(O.C.) DDR4 Soket AM4 ATX Wi-Fi Anakart
    AMD Ryzen 7 2700X 3.7GHz-4.3GHz, 20MB, 105W, 8/16, AM4, Wraith Prism İşlemci
    GSKILL F4-3200C14D-16GTZRX G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200Mhz C14 16GB (2x8GB) DUAL (14-14-14-34) 1.35V Bellek
    ASUS ROG Strix GTX1080Ti
    Corsair Crystal 570X Mid Tower RGB LED Fanlı Cam Kasa-CC-9011098-WW
    Corsair RM750i 750W 80+ Gold Modüler Güç Kaynağı (CP-9020082-EU)

Bu ürünleri sipariş ettim. Yalnız sonradan aklıma tak etti ki 1080 ile 1080 Ti arasında çok fark var. sizce güç kaynağı yetecek midir?
  • yeterde 1080ti a kaç tl verdiniz
  • Şu an yurt dışındayım, kartı buradan bir tanıdıktan alacağım ikinci el gibi diyebilirim. Ancak daha 4 aylık bir ürün. Bana maliyeti 4000 civarı olacak.

750 watt yeterli olacaktır öyleyse. Şimdi rahatladım. Teşekkürler cevabınız için
    hocam 750 w hemde gold yeter de artar birde trde 1080ti 8k lara dayanmış ondan sordum
  • Aynen öyle, dolar zıplayınca her şey zıplayıverdi ziyadesiyle. Biraz da bu cesaretlendirdi beni ikinci el almaya. Gözünze çarpan bir uyumsuzluk var mı sistemde. Malum amd ye oldukça yabancıydım bir hafta evveline göre
    benim bir tek kasa hoşuma gitmedi kasa yutdısından alınıcaksa nzxt alınmalı yad aerocool un project 7 kasasıda süper kasadır bakılabilir

inventus
    NZXT H400i TEMPERED GLASS BLACK+RED (CA-H400W-BR) RGB Şerit LED microATX, miniITX Mid-Tower Pencereli Güç Kaynaksız Mat Siyah-Kırmızı Kasa - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9422

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 24 Mayıs 2018; 21:57:36 >

• Hocam ben nedense ilk karar verdiğim günden beri corsairin bu kasası kafaya koymuştum. Biliyorum fiyatıyle performansı kıyaslanmaz ama dediğim gibi ufak bir torpil geçtim diyelim kendime. :)
    neyse zevk meselesi ozaman hiçbir sorun yok hocam gayet iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 24 Mayıs 2018; 22:5:57 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.