Şimdi Ara

10.000TL bütçeli kasa tavsiyesi (Sonunda Bitti) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dün hepsiburada'dan 4 bileşeni sipariş etmiştim. Bunlar,

Gigabyte aorus gaming 7 X470 anakart
    Corsair 750watt psu
    Corsair 570x kasa
    Samsung 970 evo ssd

işlemci ve ramlari ise başka bir firmadan satın almıştım

yaklaşık 5000TL ödedim hepsiburada'ya bu ürünler için. Az evvel bir mail aldım Hepsiburada'dan, ürünlerinizin 3 ü kargoya verildi, 1 ürününüz iptal edildi parası size iade edilecek.

Anakartı iptal etmişler benim hiç haberim yok. Aradım belki 20 dakika hata bekletildim (yurtdışından arıyorum) sonra açtı bir arkadaş haklısınız özür dileriz. Ben bütün ürünleri anakarta takacağımı şimdi bunları biblo olarak mı kullanmam gerktiğini söyledim. sadece dinledi arada özür diledi.

Yani kısacası rezilliğin danişkası!

2018 yılında Türkiye'nin en büyüğü olduğunu iddia eden bir şirket, bilgisyar parçaları alan bir müşterisinin temel bileşeni olan anakartı iptal ediyor ama haber bile verme gereksinimi duymuyor. Rezillik kelimesinin eş anlamlısı budur.

İşin kötüsü başıma geldikten sonra internette arattığımda yalnız olmadığımı ve onlarca bu şekilde şikayetin şikayet sitelerinde bulunduğunu öğrendim.

Söyleyecek kelime bile bulamıyorum!!!

• gıcıklıgına hepsini iptal et tüm alışverisini yurtdısından yap türkiyede hepsiburada vatan gibi yerlerden alışveriş yapılmaz
  • Kusura bakma ne kadar kullandın bilmiyorum ama yaşamayan bilemez derler ya... Ben de upgrade düşüncesindeyim PUBG oynuyorum ve upgrade ettiğim makine ister inan ister inanma 10 yıllık intel makine 1. nesil i7 işlemci üzerine dizdiğim sistemle 45-60 arası fps ile görüntü motoru o biçim sıkıntılı olan PUBG ve nice MMORPG oyunu oynadım sağolsun 10 yılı değil 5 yılı bile çıkaracaksa 2kat para veririm uzun ömürlü olur.

4yıl önce son model AMD dizen arkadaşım kanser oldu PUBGyi sildi taraftar olanlar da var tabii sözüm meclisten dışarı....
  • quote:

Orijinalden alıntı: adamıhastaetme

Kusura bakma ne kadar kullandın bilmiyorum ama yaşamayan bilemez derler ya... Ben de upgrade düşüncesindeyim PUBG oynuyorum ve upgrade ettiğim makine ister inan ister inanma 10 yıllık intel makine 1. nesil i7 işlemci üzerine dizdiğim sistemle 45-60 arası fps ile görüntü motoru o biçim sıkıntılı olan PUBG ve nice MMORPG oyunu oynadım sağolsun 10 yılı değil 5 yılı bile çıkaracaksa 2kat para veririm uzun ömürlü olur.

4yıl önce son model AMD dizen arkadaşım kanser oldu PUBGyi sildi taraftar olanlar da var tabii sözüm meclisten dışarı....
    Dostum amd zaten ryzen serisi ile yeniden tırmanışa geçti. Ryzenden önceki amd ile kıyaslamıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: adamıhastaetme

Kusura bakma ne kadar kullandın bilmiyorum ama yaşamayan bilemez derler ya... Ben de upgrade düşüncesindeyim PUBG oynuyorum ve upgrade ettiğim makine ister inan ister inanma 10 yıllık intel makine 1. nesil i7 işlemci üzerine dizdiğim sistemle 45-60 arası fps ile görüntü motoru o biçim sıkıntılı olan PUBG ve nice MMORPG oyunu oynadım sağolsun 10 yılı değil 5 yılı bile çıkaracaksa 2kat para veririm uzun ömürlü olur.

Aslında ben de intel taraftarıydım, çünkü amd uzun zaman boyunca intel karşısında bir varlık gösterememişti. Ama arkadaşların yoğun şekild amd önermesi sonucunda son 1 haftadır sürekli videolar ve testler inceledim. Görünen o ki amd gerçekten bu sefer bir şeyleri düzeltmeye başlamış. Beni amd ye ikna eden aslında ekonomisi değil 2020 yılına kadar aynı soket yapısına destek verecek olması idi. Böylece bir sonraki nesil işlemciyi sistemi tamamen bozmadan da kullanabilecektim.

Ancak bugün bir şeyi tekrar anladım ki piyasayı domine eden ile çalışmak her zaman kolay. Şu gün Türkiye'de üst düzey bir AMD tabanlı anakart bulmak neredeyse imkansız. Zaten sayıları az bir de her yerde kolayca stokları tükenince halen kendime bir anakart bulamadım. Bugün Hepsi Buradanın da bana attığı kazık sonucunda şu an ne yapacağıma karar verememiş bir halde beklemekteyim. MSI dışında kart yok resmen piyasada. Gigabyte ve Asusun üst düzey kartlarının hepsi stok dışı.

Halbuki intel öyle mi! istediğin çeşit karttan istediğin kadar var. Amd nin sadece işlemcisini düzetmesi yeterli değil aynı zamanda piyasasını da güçlendirmesi gerekiyor bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aspolat -- 25 Mayıs 2018; 22:32:56 >

• aspolat kullanıcısına yanıt
    hepsiburada kadar adi bir firma görmedim vatan neyse hepsiburada o online kantta bu iki firmadan uzak durmak gerekiyor ulan adiler adam görmüş stokta olan ürüne kredi kartı ile almış nasıl yok dersin ya resmen saçmalık git hepsini iade et birdahada hepsiburadadan alışverş yapma varmı böyşe birşey ya sen dolar düsükken siparisi ver elin adamı aa stokta yokmuş iptal etsin yok arkadaş bu firmalar adam olmaz alışveriş yapmıcaksın bunlardan git hakkını ara kardeşim sonuçta bu ürün stokta vardı ben bu gürünü görüp lredi kartımla siparısimi verdim göndermek zorundasınız de sonra tüketici hakları mahkemesine git kredi kartı extrenle ilk önce aldıgını sonra kendi kafalarına göre iptal ettigini söyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

hepsiburada kadar adi bir firma görmedim vatan neyse hepsiburada o online kantta bu iki firmadan uzak durmak gerekiyor ulan adiler adam görmüş stokta olan ürüne kredi kartı ile almış nasıl yok dersin ya resmen saçmalık git hepsini iade et birdahada hepsiburadadan alışverş yapma varmı böyşe birşey ya sen dolar düsükken siparisi ver elin adamı aa stokta yokmuş iptal etsin yok arkadaş bu firmalar adam olmaz alışveriş yapmıcaksın bunlardan git hakkını ara kardeşim sonuçta bu ürün stokta vardı ben bu gürünü görüp lredi kartımla siparısimi verdim göndermek zorundasınız de sonra tüketici hakları mahkemesine git kredi kartı extrenle ilk önce aldıgını sonra kendi kafalarına göre iptal ettigini söyle
    Hocam yurt dışında bulunmasam sonuna kadar uğraşırım bunlarla da, uzaktan olmuyor maalesef.

• Bir de utanmadan 20 TL hediye ediyor. Görün bunların rezilliklerini

Değerli Müşterimiz,

***** nolu siparişinizde yer alan Gigabyte Aorus Gaming 7 AMD X470 3200MHz(O.C.) DDR4 Soket AM4 ATX Wi-Fi Anakart ürününüz temin edilemediği için iptal edilmiştir. Ücret iadesine ait ödeme bilgileri aşağıdaki gibidir:

Siparişinizdeki ürün iptaline istinaden, 1965,0 TL'lik tutar 25.05.2018 16:37 tarihinde Hepsi burada tarafından ödeme yaptığınız banka kartınıza iade edilmiştir. Ödeme yaptığınız bankanızın, bu tutarı hesabınıza yansıtma süresi ortalama 1 iş günüdür. Bu süre tamamen ödeme yaptığınız banka tarafından belirlenmektedir. Geri ödemenizin hesabınıza yansımasını ödeme yaptığınız banka ile takip edebilirsiniz.

Yaşanan gecikme nedeniyle üyelik sayfanıza 7 gün kullanım süreli 1 adet 20 TL hediye çeki tanımladım.

Çekinizi Altın , Fotokopi , Oto Lastik ve Cep Telefonu kategorileri hariç ,satıcısı Hepsiburada olan bütün siparişlerde kullanabilirsiniz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: aspolat

Hocam yurt dışında bulunmasam sonuna kadar uğraşırım bunlarla da, uzaktan olmuyor maalesef.

Alıntıları Göster
    bütün siparişleri iptal et. anakart yoksa neyleyim diğer bileşenleri de.
  • Merhabalar yeniden,

Hepsi Buradanın kazığından dolayı hala sistemi bir araya getirmiş değilim. Anakartı amazondan sipariş etmek zorunda kaldım ve hala bekliyorum.

Yalnız canımı sıkan bir mevzuyu daha farkettim. Satın aldığım Corsair rm750i güç kaynağının üzerinde sadece 1 adet 8 pin CPU besleme kablosu var. 2 Adet ise 6+2 pci kablosu. Asus 1080TI üzerinde 2 adet 8 pin besleme hattı var. Dolayısıyla güç kaynağının 6+2 olan iki kablosu sanırım buraya ait. Geriye sadece bir adet 8 pin CPU kalıyor ki o da gigabyte aorus gaming 7 üzerindeki 8+4 beslemeye yeterli değil.

Bu durumda bu güç kaynağı ile bu sistemi besleyemeyecek miyim?

10.000TL bütçeli kasa tavsiyesi (Sonunda Bitti)10.000TL bütçeli kasa tavsiyesi (Sonunda Bitti)10.000TL bütçeli kasa tavsiyesi (Sonunda Bitti)10.000TL bütçeli kasa tavsiyesi (Sonunda Bitti)

hocam gigia aurus x470 anakartta 8 pin giriş var internette baktım yani bir sorun yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 5 Haziran 2018; 12:53:18 >
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Hocam ürünün 8 pinlik cpu beslemesinin hemen altında bir adet 4 pinlik besleme var. ürünün sayfasında da görsel buldum. Sadece 8 pinlik besleme ile çalışır mı? çalışırsa da ne kaybım olur? Merak ettiğim bu10.000TL bütçeli kasa tavsiyesi (Sonunda Bitti)
  • Yıllar sonra bir bilgisayar toplayayım dedim, demez olaydım!. Türkiye'deki bilişim firmalarının durumu tokat gibi yüzüme vuruldu. Daha bir kaç gün evvel Hepsi Buradanın yaptığı rezillik yetmez gibi şimdi de İtopyanın rezalati ile karşı karşıyayım.

Daha önce de anlattığım gibi anakart ve diğer bileşenleri hepsi burada dan sipariş vermiştim ve ödemeden iki gün sonra anakartın stok dışı olduğunu ve iptal ettiklerini söylediler. Yurtdışından dakikalarca çağrı merkezlerinden birilerine ulaşabilmek için uğraştım. gelecek telefon faturası cabası.

anakartı amazondan sipariş ettim, ve adamlar dedikleri gibi gününde teslimatı yaptılar sağolsunlar.

ardından sistem bir araya gelince, yine akıllı duramadım ve itopya. com'dan corsair h150i su soğutma, 970 evo 1tb ssd, corsair LL120 3lü fan ve kontrolcü, ve bir adette termal macun sipariş ettim. Bu siparişi ise 10 haziran da bayrama bir hafta kala yaptım ki bayram da türkiyede bulunacağım birkaç gün içerisinde siparişim bulunacağım adrese ulaşır ve ben de dönerken ürünleri yanıma alırım.

aradan geçen iki günde kargoya verildi bilgisi gelmeyince ben de önce sitenin canlı destek kısmından (çevrim dışıyken mesaj atılabilen yerden), ardından en az 10 kere çağrı merkezinden ulaşmaya çalıştım. Ve en son da info@itopya adresine mail atarak ulaşabildim. Çağrı merkezini her aramam da operatris i dinletip ardından tüm birimlere en az iki kere bağladım ve 1 dakikalık müzik dinletme ardından "cevaplayan yok" ya da "meşgul" uyarısıyla telefon suratıma kapandı.

Mailden ulaştığım arkadaş; ürünlerden termal macunun stoklarında olmadığını bu nedenle de kargolama yapmadıklarını, istersem daha ucuz bir modelle termal macunu değiştirip kargo yapabileceklerini belirttiler. Ürünün bayrama kadar bana ulaşabilmesi kaydıyla ona da olur verdim. Bu sefer de ürünün bayram sonrası elimde4 olabileceğini söylediler. Son olarak başka bir adrese gönderip gönderemeyeceklerini, gönderebilirler ise bayram sonrası teslimatın problem olmadığını bir şekilde ürünü alabileceğimi belirttim. Bu sefer de kusura bakmayın elimizde fan da kalmamış dediler.

Bu firmaların nasıl bir sistemi var aklım almıyor. ellerindeki malların stok durumunu takip edemiyorlar mı! stoklarında olmayan ürünleri satıyorlar sonra da elimizde kalmamış diyebiliyorlar. Bunları denetleyen bir kurum kuruluş yok mu?

REzilliğin tepe noktaları bunlar...

10.000TL bütçeli kasa tavsiyesi (Sonunda Bitti)
    10.000TL bütçeli kasa tavsiyesi (Sonunda Bitti)

• Büyük rezalet, itopya denilen siteden uzak durmamız gerektiğini gösterdiniz, geçmiş olsun.

bundansonra hepsi burada itopyada bitti gözümde

bundan sonra sadece inventus incehesap ve eksen bilgisayar iyi gerisi çöp

suanda sistemin hangi bilesenleri yurt dısından aldın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 16 Haziran 2018; 10:3:34 >
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Anakart, gigabyte aorus gaming 7
    VGA asus 1080TI

Bu ikisini dışarıdan satın aldım.

İtopya hala para mı transfer etmedi. Perşembe sorduğumda bayram sonrası olur ancak diyorlardı. Bakalım orada problem yaşatacaklar mı?
  • bayram dan sonra olur çünkü bayramda bankalar transfere kapalı idi
  • Arkadaşlar siz değerli forum üyelerinin de büyük yardımlarıyla sonunda sistemi tamamlamayı başardım. Görsellerini ekliyorum. Herkese teşekkürler...

10.000TL bütçeli kasa tavsiyesi (Sonunda Bitti)10.000TL bütçeli kasa tavsiyesi (Sonunda Bitti)10.000TL bütçeli kasa tavsiyesi (Sonunda Bitti)

Güle güle kullan dostum

• hadi geçmiş olsun çok ugrastık sonunda başardın inş oyun testlerinide en kısa sürede bekliyoruz
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.