Şimdi Ara

10/60 MOBİL YAĞ MUCİZESİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
233
Cevap
8
Favori
197.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: meteg

arkadaşım sakın ukalalık olarak algılama ama 238,000 km de olan bir araca tam sentetik yağ koymak çok risklidir.ilk başta performansın artmış gibi olsa de kısa vadede motoru eline alabilirsin.çünkü bu kmde bir motor belli bir oranda aşınmıştır ve biraz daha kalın bir yağa ihtiyaç duyar.

benden sana sadece bir öneri yarı sentetik kullanmaya devam et...

ama gene de son karar senin ne de olsa araç da senin..

Bu yorumu doğrulayacak ya da yanlışlayacak biri var mı? Aracım 170 bin de dizel mondeo eksiltme yok..10 30 yarı sentetik kullanıyordum. Şimdi mobil1 0-40 new life aldım.Yağın en iyisi koyarak motoru yakın zamanda elime mi alacağım şimdi..?!

• quote:

Orijinalden alıntı: x15

quote:

Orijinalden alıntı: meteg

arkadaşım sakın ukalalık olarak algılama ama 238,000 km de olan bir araca tam sentetik yağ koymak çok risklidir.ilk başta performansın artmış gibi olsa de kısa vadede motoru eline alabilirsin.çünkü bu kmde bir motor belli bir oranda aşınmıştır ve biraz daha kalın bir yağa ihtiyaç duyar.

benden sana sadece bir öneri yarı sentetik kullanmaya devam et...

ama gene de son karar senin ne de olsa araç da senin..

Bu yorumu doğrulayacak ya da yanlışlayacak biri var mı? Aracım 170 bin de dizel mondeo eksiltme yok..10 30 yarı sentetik kullanıyordum. Şimdi mobil1 0-40 new life aldım.Yağın en iyisi koyarak motoru yakın zamanda elime mi alacağım şimdi..?!

eksiltme yapmazsa motrunuzu m1 daha iyi korur, piyasadaki en iyi yağlardandır, fakat kilometrenizden dolayi ince yağ ile motorunuz eksiltme yapabilir iyi takip etmek gerek. eksiltme sonucu motor yağsız kalabilir bu da motora zarar verir.

bu yağı deneyecekseniz tedbiri elden birakmayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetyilmaz77 -- 19 Haziran 2014; 4:01:41 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: haydia

arkadaslar yakında mobil 10/60 yağ alan varmı fiyatı nekadar yakıt tasarrufuda sağlıyomu acaba

10-60 yağ tasarruf için değil yağ yakan araçların daha sağlıklı çalışması için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

quote:

Orijinalden alıntı: haydia

arkadaslar yakında mobil 10/60 yağ alan varmı fiyatı nekadar yakıt tasarrufuda sağlıyomu acaba

10-60 yağ tasarruf için değil yağ yakan araçların daha sağlıklı çalışması için.

hem yağ yakmasını önlüyo hemde motor rahat çalıstıgından yakıttanda tasarruf sağlıyo dediler burada 90 tl 4 litresi
  • Mobil motor yağı uzmanı ile görüştüm ( tamamen tesadüfen karsilasip tanıştık)...
    Mobil 10/60 yağın yipranmiş yada yağ yakan araçlar için en iyi çözüm oldugunu soyledi...
    Zaten uretim amacıda buymuş...
    Rahatlikla kullanilabilir bence..
    Benim aracimda vectra b 2.0 1998 model lpg ve 221000 km de...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    10/60 eklemeylede olsa mutlakaki faydasını görürsünüz elbette ama paraya acımayın hemen 4litre 10/60 la yağınızı ve yağ filtrenizi değiştirin
    ve 3bin km sonra bir daha 10/60 la değiştirin ve sonunda göreceksiniz aracın çekişi artacak yakıtı %20ye kadar düşecek yağ yakması ciddi oranda azalacak motor sesi azalacak vede yağ kaçakları %100 kesilecek vede hararet düşecek ve daha önemlisi sizi 3bin liradan kurtarıp motoru tamir etmiş olacaksınız selametle..
  • Sapla saman birbirine çok karışmış.

10-40 20-50 vs bunların hepsi akışkanlık ölçüsü. Aynı akışkanlığa sahip iki yağ aynı değildir.

En iyi yağ tartışmasız sentetik/sentezlenmiş yağdır. Çünkü adam onu sentezlerken istediği niteliklere uygun sentezleyebiliyor.

Mineral/madeni yağa gelince, petrolün içinden çıkan yeraltında doğal yollarla sentezlenmiş yağdır. Allah ne verdiyse... İçinde neler vardır neler bir bilsen...
    Kromotogramı vereyim sen de gör:

10/60 MOBİL    YAĞ  MUCİZESİ

Petrolün içinden çıkan yağ süzülür damıtılır katkı falan konur belli bir kaliteye getirilir olur sana mineral/madeni yağ. Ama her zaman için sentetik yağ daha niteliklidir/iyidir.

Mobil 10-60 sentetik yağı güvenle kullanın. Kar kış kıyamet zamanında Erzurum gibi çok soğuk bölgelerde kış zamanı/soğuk havalarda verimli olmaz o kadar.

Akışkanlık mevzuuna gelince, çok soğuk havada en akışkan çok sıcak havada en az akışkan yağ konur.

10/60 MOBİL    YAĞ  MUCİZESİ

Her otomobilin kullanma kılavuzunda buna benzer bir tablo vardır. Yoksa arayın Mobil'i sorun

• Kışın en soğuk havalarda motora neden en akışkan yağı koymalıyız?

http://www.youtube.com/watch?v=-tB3lwag5Xs

Gördüğünüz üzere sıcaklık düştükçe akışkanlık da düşer (akmazlık artar, şırıl şırıl akan yağ tahin pekmez gibi olur) Aynı deneyi +20 derecede yapsaydık arada hemen hemen hiçbir fark olmayacaktı.

• merhabalar

45 bin km de auris mmt kullanıyorum 2011 kasa . valvoline 5w30 yağ kullandım .Yağ eksilme devam ediyor. 10 bin kmde 2-3 litre civarı. mobil 10w60 bizim araç için uygun olurmu. Castol edge 5w40 ve castrol turbo dizel 5w40 kullan diyenler var. Yada 5w30 dan devam edip takviye yaparak devam mı etmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: myhopes

merhabalar

45 bin km de auris mmt kullanıyorum 2011 kasa . valvoline 5w30 yağ kullandım .Yağ eksilme devam ediyor. 10 bin kmde 2-3 litre civarı. mobil 10w60 bizim araç için uygun olurmu. Castol edge 5w40 ve castrol turbo dizel 5w40 kullan diyenler var. Yada 5w30 dan devam edip takviye yaparak devam mı etmek lazım.

aracınız daha yeni 10w60 için oldukça etken öncelikle ara basamakları tüketin sonra hepsi başarısız olursa 10w60 geçilmesi lazım

5w40
    10w40
    15w40
    10w60
  • İklim koşuluyla çelişmemek üzere birçok akışkanlıktaki yağı aracınıza koyabilirsiniz.

Akışkanlığı belirten rakamlar şu anlama gelir:

10-40w > sıcak iklimde 10 numara yağın akışkanlığı, soğuk iklimde 40 numara yağın akışkanlığı

Akışkanlık sıcaklıkla değişir. Sıcaklık arttıkça akışkanlık artar, azaldıkça azalır. Bir de olay sadece akışkanlık değil. Kaliteli yağ ile kalitesiz arasındaki farklar da bu farklardır.

Araç çok fazla yağ yakıyorsa diğer arkadaşların da belirttiği gibi sibop lastikleri de gitmiş olabilir. Yağı deneyin, eğer bir değişiklik olmazsa yağ yağ yakmasının sebebini (sibop lastiği, kapak contası, sekman,silindir...) araştırırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vezir

quote:

Orijinalden alıntı: myhopes

merhabalar

aracınız daha yeni 10w60 için oldukça etken öncelikle ara basamakları tüketin sonra hepsi başarısız olursa 10w60 geçilmesi lazım

5w40
    10w40
    15w40
    10w60

vezir abime katılıyorum ama mobil 10/40 kullan 8 binde deyiş bi takip et bence sonucunu yaz ama unutma

• 10-60 yağı ikinci kez koyduruyorum. İlk olarak bundan önceki bakımda koydurmuştum. Daha da öncesinde 10-40 konuyordu, yanlış hatırlamıyorsam 15.000 km'de 5-6 litre yağ eksiltiyordu. Mobil 10-60 yağ koydurduktan sonra eksiltme 14.000 km'de 3 litreye düştü. İnşaallah daha da düşer.
  • 10 w40 yağı aracınızda 15.000 km kalmamalıdır. Bundan dolayı eksiltme değerleri için yağ değişim periyodu içindeki miktar baz alınması gerekmektedir.

eski araçlar için 7-8 bin km 10w40 için değişim sıklığıdır. Bu km'ye kadar 1 lire ve biraz üstü tüketim normal olarak kabul edilmektedir. Araç eskiyince bu miktar da %30-40 civarında artabilir.

Yapılacak olan şey ilk önce değişim sıklığını düşürmektedir. Mesela yağ 7500 km de değişiyorsa 6000 km de değişim yapılabilir veya 5000 km'ye kadar çekilebilir. İşte konulan yağın miktarının yaklaşık yarısı bu km yapmadan tüketiliyor ise yağ viskozitesini değiştirmek için adım atılmalıdır.

Sanılıyor ki tüketim arttı hemen yağı kalınlaştırarak doğru bir çözüm olduğu düşünülüyor.

Ağrıyan başa aspirin almak sadece ağrınızı öteler , ancak kronik sorunların daha da derinleşerek daha büyük masrafla kapınıza dayanılmasına neden olabilir.

10w60 konusu için yukarıda açıklamaya çalıştığım gerçekleri değerlendirdikten sonra geçilmesi gerekmektedir.

• Merhaba arkadaşlar aracım 2002 otomatik higline bora km 211000 aracım yag eksiltiyordu mobil1 10w60 ile yeniledim ve şuan sıfır motor gibi kullanıyorum hiç yağ eksiltmiyor.tavsiye ederim.
  • 123 binde 1.5 dizel mercedes motorunun yap yaktığını söyledi yetkili servis
    derhal arabayı servistrn çıkarıp ilk yağ merkezine girip eski yağı (yaklaşık 3,5 litre yağ çıktı) mobil 10-60 ile değiştirdim
    henüz km yapmadım ama bu yapın mucizesini daha önce lpg li araçta görmüştüm

• silindir keçelerden yağ eksilten araca iyi gelir mi bu 10-60 yağ ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10-60 dan sonra yağ yakma arttı arabaya 2 metrden fazla yaklaşınca rahatsız eden kötü bir koku var
    değiştirsemmi

• merhaba arkadaşlar 2004 model opel meriva aracımı yağ eksiltmesinden dolayı götürdüğüm özel opel servisindeki usta mobil 10w 60 yağ kullanmamı tavsiye etti bu konularda biraz titiz olduğumdan dolayı başka bir opel ustasına da danıştım burdaki yorumları inceledim tam yağı almaya gittiğimde yağcı bu yağı opel ve fort araçlarda sabahları sibop sesi yaptığından dolayı tavsiye etmediğini söyledi acaba aranızda opel motorunda bu yağı kullanan varmı var ise görüşleri nelerdir
  • Hocam 115'lik Laguna 2 var. 170bin kmde. 5-30 yağ vardı içinde vuruntu yapmaya başladı. Servis yağ ince geliyor dedi. 10-40 mı koymalı yoksa 10-60 denenmeli mi ? Trakya bölgesinde araç.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.