Şimdi Ara

10 Bin kisinin canli izledigi CSGO turnuvasinda turknet sanssizligi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SLA verilmiş mi söz konusu internet erişimi için? Verildiyse sözleşmede tazmini de bellidir. SLA yok mu, ISS dilediği zaman bakım da yapar, kesinti de yapar. Hukuk mercilerine gitse de hadise sonuç değişmez muhtemelen. Sözleşme belli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 30 Ocak 2023; 17:52:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Burası Türkiye yapacak bir şey yok. Benimde vdsl2 gül gibi çalışan internetim 23 ocakta haber verilmeden kesildi. Hala gelmedi. 1 haftadır internetim yok. İşin ilginç yanı 3 gün önce turknet hariç diğer komşuların interneti gelmiş. Türknete durumu bildirdim ısrarla çalışma devam ediyor diye ezbere yazıyor. Turktelekomdan tanıdık vasıtası ile gelen ekip binadan evime sorun yok sinyal var türknet ip vermiyor diyor. Bunu yazınca yunuz isimli müşteri temsilcisi arıza var isterseniz birde biz tespit edelim ama 300 TL har(a)ci var diyor. Edep yahu. Fahiş zamlar yetmiyor birde keyfi internet kesintisi ile ilave gelir derdine düşmüş bunlar. Yakında biter bunlar ben pes ettim artık. 3 gündür binada internet var türknetli aboneye internet yok. Sanki yeniden keşif yapacaklar. Port var hat var ilgi alaka yok nedeni hakkını 300 TL har(a)ç vermeden aramak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2311asd -- 30 Ocak 2023; 18:3:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Adam gelmiş hak ve hukuktan bahsediyo. Türkiye'de hak hukuk. Yargıçların karar vermeden önce telefon beklediği yer ve bizim "acemi" gelmiş hukuk şöyle der diyor. Tamam hukuk. Ben sanki hukuki bir açıklama bekliyorum, biri gelse de bana bu konuda hukuki açıklama yapsa diye. Yıllardır sözleşmelerle haşır neşir olan adamım. Gelmiş bize ders veriyor sözleşmede böyle yazıyosa şöyle böyleyse. Aferin ya. Olayı çözmüşün.

• İstediklerinizi duymak ve okumak istiyorsunuz burada bahsedilen ISS in avukatı değiliz ya da savunmak gibi bir misyonumuz yok

Ms gibi SOL ve TT var ufak tefek ISS ler ile olacak iş değil bu İSS işi madem biraz da neden oligopol bir piyasa var onu irdeleyelim 300 e yakın ISS varmış Türkiye de BTK dan lisans alan bu iki dev nasıl diledikleri gibi at koşturuyor bunu sorgulayalım daha faydalı olur son olarak oligopol piyasa nedir onu paylaşayım

Baba yarısı BTK nın korumacı karar ve icraatları paralelinde okuyun lütfen bu yazıyı

tr.wikipedia.org
    Oligopol piyasası - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Oligopol_piyasas%C4%B1

sahi bir SAYE vardı ne oldu o işe seçim ardına mı kaldı?

• Sözleşmeler, hukuki varlıklardır. O sözleşmeye imza attığınızda, imza attığınız sözleşmedeki tüm maddeleri kabul etmiş sayılıyorsunuz. Üstteki mesajımda bahsettiğim gibi, bu kesinti konuları sözleşmelerde yer almakta ve BTK nın kesinti giderme ve kesintilerin sebepleri konulu düzenlemeleri mevcut.

Türkiye de değil, dünyada da internet kesiliyor, elektrik kesiliyor. Arıza dediğimiz şeyin yeri, saati veya zamanı olamaz. Planlı bakım onarım çalışmaları ise, önceden duyurulmak koşulu ile sağlanabilir.

Ayrıca işletmeciler arıza durumlarında herhangi bir bildirim yapmadan hizmeti kesme hakkına sözleşmeden doğan haklar sebebiyle sahiptir. Ayrıca BTK düzenlemeleriyle de bunun yasal olduğunu ortadadır.

Ayrıca elektrik kesintileri için de Enerji Bakanlığının düzenlemeleri mevcut. Arıza kaynaklı kesintilerde bir bildirime konu olmadan kesinti yapma hakkı işletmeciye verilmiştir. Planlı bakım onarım çalışmalarında ise BTK gibi, önceden bildirilme şartı koşulmuştur.

Sözleşmedeki kesinti maddeleri kabul edilmiş ve altına imza atılıp hizmet alınmaya başlanmış ise, BTK nın kesinti ve bakım onarım ile ilgili düzenlemelerine bir muhalefet (aksi bir durum) söz konusu değilse ortada bir sorun yoktur hukuki anlamda.

Mesela banyo yapıyorsunuz diyelim, banyonun ortasında sular kesilebilir. İSKİ ise açıklama olarak "enerji kaynaklı kesinti" veya "basınç kaybı" bilgisini sisteme girebilir.

Velhasıl özetle, sözleşmeler bağlayıcıdır. Tarafları bağlar. O sözleşmelerdeki "arıza ve kesintiler" başlıkları ise BTK nın düzenlemeleriyle oraya eklenir. Düzenlemelere aykırı bir durum yoksa, sözleşmeye aykırı bir durum yoksa ortada hukuken değerlendirilecek bir durum bulunmamaktadır.

Mevzuata aykırı hareket etme, sözleşmeye aykırı hareket etme durumlarında ise hukuki tartışma zemini doğar.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt

Aynen öyle hocam.

• E-sporcuya geçmiş olsun. Ancak önlemini almamak da onun hatası. Türknet içinse çok berbat bir imaj olmuş. Oyuncularla, yayıncılarla el ele veren bir firma sonuçta.

Geçen sene miydi yoksa 2021'de miydi ney hatırlamıyorum ama Türknet sponsorluğunda Twitch'te bir yayın vardı onu açmıştım. Görüntü donuyo diye izleyememiştim. Herhalde benim donanımda benin hatta sorun var galiba diye düşünürken sohbet bölümünde başka bir Türknet'linin de aynı dertten muzdarip olduğunu görünce Türknet'in o anki imajını gördüm zaten. E rezillik tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Öyle bişey yok demekki sözleşme yanlış yapılmış durumda. Sözleşmelerde karşı taraf zarar görmek amaçlı yapılmaz sozlesmedeki şeyler zarar doguruyorsa hukuk sözleşmeden üstün konumdadır . Hukuk bu nedenle var adam dolandirilmasin diye. O zmn feto hesabını ele geçirmiş diye kendi eliyle parasını teslim edenlere de kendi isteginle vermişsin diyip kıçına tekmemi basacak devlet herkesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-827554943 -- 30 Ocak 2023; 20:19:44 >
  • Siz bana acemi demişsiniz, ben acemi olmayı, çırak olmayı bir şeref adlederim. Acemilik süreci yaşanmadan kimse kalfa veya usta olamaz. Çıraklık çok kutsal bir müessesedir. Kalfa veya ustanın farkedemediğini farkedip renk katar, yenilik katar. Her çırak ve kalfa ustaları için birer yardımcıdan öte, aslında birer bakış açısıdır. Kişi kendine "usta" demez, ona ustalığı resmi makamlar (belge) ve çevresindeki, hizmet sunduğu insanlar verir.

Bizlerin kendine "usta" dediği yok. Olsam olsam çırağım, olsam olsam kalfayım. Ustalık da da gözümüz yok açıkcası. Ne demiş Ömer baba,(Kurtlar Vadisi) iyi bir çırak iyi bir ustadan evladır. İyi bir çırak olmaya bakalım evvela.

Yıllardır sözleşmelere hakim birisi olduğunuzu beyan etmişsiniz, ben size kalfa diyeyim (siz bana acemi demiştiniz) ve sizi dinleyeyim. BTK nın düzenlemelerinde yeri olan ve bu düzenlemelere bianen sözleşmelere konulan maddelerle ilgili, kanunda yeri olan bir konuyla ilgili nasıl tam tersi hak iddia edip sonra da onu elde edeceksiniz ben merakla okumayı bekliyorum mesajınızı.

Yani en basit haliyle, kanunun A dediği bir konuya B diyerek (konumuz özelinde) nasıl haklı çıkacaksınız?

Merakla kıymetli fikirlerinizi ve yıllarını sözleşmelere vermiş bir insanın derinine bilgisiyle konuyu aydınlatmanızı bekliyorum.

• Elbette bildiğiniz gibi konumuz özelinde fikir tartışması yapıyoruz. Konumuz özelinde konuştuğumuz için ben yine konumuz özelinden devam ediyorum.

Konumuz özelinde, sözleşmeden doğan bir zarar yok ortada. Ayrıca sabit internet hizmet sözleşmeleri BTK tarafından onaylanır. Yani, işletmeci hazırlamış olduğu sözleşmeyi veya bu sözleşmeye istinaden yapmak istediği güncelleştirmeleri BTK ya sunmak ve onayını almak zorundadır. BTK nın onayını almamış hiçbir sözleşme tüketiciye imzalatılamaz.

Bankacılık hizmet sözleşmeleri, bankaların kendi iç hizmet sözleşmeleri de doğrudan BDDK ya bağlıdır. BDDK nın onayı olmadığı müddetçe üzerinde oynama yapılamaz, güncelleme getirilemez. Getirilecek olan güncellemeler BDDK ya bildirilir ve onayı alınır.

Elektrik dağıtım şirketleri ise, hizmet sözleşmeleri ve genel akış açısından Enerji Bakanlığına doğrudan bağlıdır. Aynı zamanda EPDK tarafından tüm süreçleri etkin bir şekilde denetlenmektedir.

Konumuz özelinde,

İşletmeciler BTK ya tabidir. BTK nın düzenleme ve mevzuatlarına aykırı hiçbir sözleşme teşkil edilemez, tüketiciye imzalatılamaz. Kanunen de bunun bir geçerliliği olmaz. Buradan doğacak olan zararlarda, özel hukuk devreye girer ve şahısların zararları noktasında hak doğar.

Gel gelelim konumuz özeline,

Konumuz özelinde yaşanan kesinti, sözleşme şartları içerisinde yer alan, tüm işletmecileri bağlayan ve BTK nın üzerinde düzenleme yaptığı konulara bianen yüzde yüz kanuni zemine oturmuş bir olgudur.

Aynı mantıkla, fiberinizin veya bakır hattınızın geçtiği güzergahta kazı yapan İSKİ veya İGDAŞ veya AYEDAŞ / BEDAŞ da kabloları koparabilir. Bu kopmalar dahi BTK düzenlemelerinde kendine yer bulmuştur.

Velhasıl kelam sizleri bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi için aşağıda linkini bıraktığım sayfaya bekliyorum.

www.btk.gov.tr
    Kanunlar - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
    https://www.btk.gov.tr/kanunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 30 Ocak 2023; 20:29:11 >

• kaçan balık büyük oluyor internetini yedeklemeli bir zahmet b planın olacak zararın telafisi ile uğraşmak yerine çare üreteceksin ha bir de şunu unutmayalım ev aboneliği üzerinden ticari kazanç elde edilen bir işi yerine getiriyor sporcu arkadaş acaba sözleşmeye aykırı bir durum olabilir mi ticari ve kazanç amaçlı kullanıyor internet bağlantısını? fikir jimnastiği yapmak iyidir

Ya arkadaşım ben sana özel bi cevap yazmış mıyım? Hayır. Ortaya konuşuyorum. Ha üstüne alındın ok, kalfaymış çırakmış geç bunları. Sen kurtlar vadisi izlemeye devam et. Oradan çok süper hukuk öğrenirsin. Kalfa da olursun usta da olursun. Genellikle o diziyi izleyerek "mafya" olmak öğreniliyor ülkede ama olsun. Mafyacılığı en seven ülkelerden biriyiz bu arada. Hukuk filan hikaye. Paran kadar hukukun var. Paran varsa, gücün varsa en süper hukuk sende.

Benim firmaya bi garezim var, baktım elime fırsat geçmiş, vermişim veriştirmişim. Kimseye bi eyvallahım yok. Firma reklamlarında gamerlar ve streamerları kullanmasını biliyor. O zaman mağdur etme kardeşim gamer arkadaşı. Hayır gamer seven bi insan da değilim ha. Bence vakit kaybından başka bir şey değil. Bilgisayar oyunlarına da komple lanet olsun. İnsan kültürünün içine eden bir başka unsur bence.

Ben yaşlı bi adamım. Her şeye çemkirme hakkım var. Aksi yaşlı insan diye bir model var. O benim işte.

• Bizim yine de yaşlılara saygımız sonsuzdur.

Ben de bu konuya yazdığım ilk mesajımda dedim ki, reklamlarını Gamerlar ile yapan bir firma açısından kötü reklam olmuş diye belirttim, orada da görebilirsiniz.

Ancak hukuki anlamda ortada bir sorun olmadığını da onun evvelinde ilettim.

Firma bahse konu müşterisini kötü reklamını telafi etmek için ödüllendirecektir, başka seçenekler sunacaktır ona eminim. Kabul edip etmemek de şahısa kalmış bir meseledir.

İnsanların neyi izleyip neyi izlemeyeceğini de karışmak yersiz olur hocam. Yaşınız var, zaten siz benden daha iyi bilirsiniz.

İnsanın neyi gördüğü ile ilgili bir şey.

Eski yıkık dökük arabaya bakarsın, hurda dersin ama bir başkası için mirastır alıp restore eder örneğin.

Yani Kurtlar Vadisinden alıntım da öyle aslında, siz mafya görmek istiyorsunuz, öyle görmüşsünüz. Ben Ömer babayı görmek istedim onu gördüm.

Sözün özü böyle vesselam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 30 Ocak 2023; 22:42:12 >

• Tüm yazılanları okudum sabrınıza hayran kaldım. "Ben yaşlı bi adamım. Her şeye çemkirme hakkım var. Aksi yaşlı insan diye bir model var. O benim işte." diyen birisine hâlâ daha cevap vermeye çalışmak cidden müthiş bir sabır ve iyi niyet göstergesi. Okurken yoruldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simos35 -- 30 Ocak 2023; 22:46:11 >
  • simos35 kullanıcısına yanıt

Benim adamla olan münasebetime sen neden maydanoz oluyosun kardeş? Bi de hele. Nedir derdin? Yaşlıyım ve aksiyim evet. Sana niye dert oldu şimdi bu?

• "Sen yaşlı aksiysen ben de gencim kanım deli akıyor. Peki bu sana neden dert oldu arkadaş istediğim yerde istediğim yorumu yaparım?" mı diyeyim şimdi sana ne desem bilemedim.

• simos35 kullanıcısına yanıt

Delikanlı adamsın, sana hiç yakışmıyor.

Avrupa Müzikyoutube
    Güçlü Soydemir'in, Bonus Müzik etiketiyle yayımlanan "On Beş Kişiye Saldırdım" isimli şarkısı, Avrupa Müzik kanalında! Kanala Abone Olmak için: https://bit.ly/AvrupaMuzik Dinlemek veya İndirmek için Muud: https://www.muud.com.tr/sa/541752 iTunes & Apple Music: https://apple.co/2D7Nyc9 Spotify: https://spoti.fi/2M7agEg fizy: https://fizy.in/IY82l Bizi Takip Etmek için: Facebook: https://www.facebook.com/avrupamuzik Twitter: https://twitter.com/avrupamuzik Instagram: https://www.instagram.com/avrupamuzik #GüçlüSoydemir #OnBeşKişiyeSaldırdım #Arabesk
    https://www.youtube.com/watch?v=8wBJ8ZnfQJE

Mahkemeye gitsin bence de o zmn çıkan sonuca göre konuşalım. Eğer kanunda bile boşluk varsa kanunlar değişir biliyorsunuz. Önceki mesajımda belli biri zarar görüyorsa bunun sorumlusu cezalandırılır hukuk böyle işler yoksa tasdevri zaten

• Oldukça iyi kazancı olan arkadaş için ne çoluk çocuktan öğüt ve mesaj alırım ne de tartışmaya girerim arkadaş TR de bu işe devam edecek ise Profesyonel olarak ( bu işten gelir elde eden hayatını kazanan) olarak önlemini alacak burası ütopya değil Türkiye hayat da DH den ibaret değil benim asıl derdim Şubat ayında ISS lerin yapacağı zamlar BTK nın kolladığı Varlık fonuna ait TT ve SOL ün istediği aylık bedeller düşük tuttukları upload hızları ve ülkenin internetinin gelişmemesi yoksa TT International olsun kapasitesi gani ama araplar bile bizi tercih etmiyor trafiği taşımak için yeni med-nautilius da yokuz projede SMW-3 iki iss in CGNAT da keyfi hareketleri SAYE sürecinin bir türlü ilerlememesi 5G konusunda ağır davranmamız vs. yoksa Pro oyuncudan bana ne işine ciddiyet ile yaklaşsın bu olay da tecrübe olur kendisine.

hltv.org
    Player stats for Ismailcan Dörtkardeş
    https://www.hltv.org/stats/players/7938/xantares

kazançları:

www.esportsearnings.com
    XANTARES - İsmailсan Dörtkardeş - CS:GO Player Profile :: Esports Earnings
    https://www.esportsearnings.com/players/13134-xantares-ismailan-dortkardes

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 31 Ocak 2023; 0:24:39 >

• Mahkemelik bir olay değil ki bu. Şansızlık olarak nitelendirilebilir. İşini şansa bırakmak istemeyenler kendi önlemini alır zaten.

Eğer hizmet sağlayan firmanın sözleşmede şahsa veya firmaya özel bir taahhütü yoksa kesintisiz iletişim ile alakalı, bildirim yapılmaksızın başlatılan planlı bakım ve onarım standartlarını aşan uzun süreli kesintilerde kullanmadığı günlerin iadesini alabilir en iyi ihtimalle tüketici hakem heyetine başvurarak. Eğer planlı bakım bildirimi yapılmış ve süre belirtilmiş, bu süre içerisinde de bakım tamamlanmışsa, hizmet alınamayan süre ile ilgili hiçbir iade alma hakkı yoktur tüketicinin. Tazminat kapsamı budur taahhütsüz sözleşmelerde.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.