Şimdi Ara

10 Bin TL param var.Twingo alınır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öğrenciyim, 23 yaşındayım.çalışarak biriktirdiğim paramı değerlendirmek istiyorum. Boşta durduğunda (mevduat altın vade v.s.) pek getirisi olacağını sanmıyorum. Daha öncedende bu tür bir girişimde bulundum 6 bin tllik bir mebla için, bu yüzden tecrübe ile sabittir.

Şimdi aklımda bir araç almak var..
    Mekanik, motor, araba piyasaları hakkında çok bir bilgim yok.

Okuduğum Üniversite memleketime 2 saat mesafede, mini otobüslerle yolculuk acayip yoruyor ve dolmuş gibi rin tin tin gidiyorlar.Bu yüzden bu parayı yatırım olarak araba almak istiyorum.Twingo'yu gözüme kestirdim. Tüplüsü çok az yakıyor benzinliside, ama ben tüplüden yanayım tabi.

Sorularım şunlar, siz olsanız ne yapardınız ?
    Bir aracın sorun çıkarma ihtimali neye bağlıdır ? Hız yapıp 180 görecek değilim, tangur tungur çukurlara giricdek değilim, Tabiki kullanıma bağlıdır muhakkak ama bir araç durduk yere sorun verir mi ?

Bir aracın ortalama yıllık masrafı ne olur ? Sigorta, yağ v.s.? (Tüp/Benzinden bahsetmiyorum tabiki.)

Hiç aracım olmadı, pederde sağolsun pek öğretici olmadı.

Tipo / Uno al diyenlere şimdiden sorayım, neden tipo/uno ? Ama tipo /uno tarzı arabalarda konfor hiç mi hiç yok, ailemin eski arabası uno'ydu, oradan biliyorum. Halbuki Twingo'da klimasından sunroof'una kadar herşey mevcut oluyor, birazda bu yüzden Twingo'ya kanım çok ısındı. Tek kapı olmasını da hiç mi hiç dert etmiyorum, kullanıcıları için soruyorum çok mu kullanılşssız oluyor ?

Faça Şahin kartal v.s. hiç mi hiç sıcak bakmıyorum bu arada. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sh0cK. -- 25 Aralık 2014; 15:59:47 >

• 10 bin tl lik araba ancak oto sanayide çalışıyorsan alınır.
    hele öğrenciysen başına nasıl bir bela alacağının farkında değilsindir. bir kaç yıl içinde o tutar kadar daha para çıkar cebinden.
  • Twingo daha şirin durur uno yanında. tipo'ya hiç bulaşma yakar onlar. yıllık 10.000 km nin üzerine çıkarsan ortalama 100-150 tl yağ masrafın olur. filtreler falan 200 lira civarında olur. sigorta yaklaşık 300-400 TL/yıl 2 yılda bir muayene var 170 TL civarında da o gelir. oda 85TL/yıl gibi bir rakama tekabül eder. twingonun 6 aylık vergisi 65 tl civarında olur. onun dışında ekstra harcamaların olursa onu bilemem.
  • TWİNGO HOŞ BİR ARAÇ , hidrolik direksiyon ve klimalı modeli alın derim.
    ama genelde uzun yolda kullanılacaksa biraz daha büyük alternatiflere de bakılabilir.
    megane coupe
    mazda 323
    citroen xsara
    peugeot 306
    ford fiesta flair 1.25
    nissan micra 1.3
    reno clio

http://www.sahibinden.com/renault-megane?pagingSize=50&price_min=8000&sorting=price_asc&price_max=13000&a8=48626&a8=20
    .
    http://www.sahibinden.com/mazda-323?pagingSize=50&a4_max=300000&a4_min=50000&a5_min=1994&price_min=9000&a1864=51977&a1864=1118042&a1864=51978&price_max=13000
    .
    http://www.sahibinden.com/citroen-xsara?pagingSize=50&a4_max=300000&a5_min=1996&a4_min=50000&a1864=51977&a1864=1118042&a1864=51978&price_min=9000&sorting=price_asc&a8=48626&a8=20&a8=62068&price_max=14000
    .
    http://www.sahibinden.com/peugeot-306-1.6?pagingSize=50&price_min=9000&sorting=price_asc&price_max=13000
    .
    http://www.sahibinden.com/ford-fiesta?pagingSize=50&a4_max=300000&a5_min=1994&a4_min=50000&a1864=51977&a1864=1118042&a1864=51978&price_min=9000&sorting=price_asc&a8=48626&a8=20&a8=62068&price_max=12000
    .
    http://www.sahibinden.com/nissan-micra?pagingSize=50&pagingSize=50&a4_max=300000&a4_min=50000&a5_min=1995&a1864=51977&a1864=1118042&a1864=51978&price_min=9000&sorting=price_asc&a8=48626&a8=20&a8=62068&price_max=13000
    .
    http://www.sahibinden.com/renault-clio?pagingSize=50&price_min=8000&sorting=price_asc&price_max=13000
    .
    http://www.sahibinden.com/renault-twingo-1.2?pagingSize=50&sorting=price_desc&price_max=14000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 25 Aralık 2014; 20:41:33 >

• 8000 tl ye bulabilirsen temiz hidrolik direksiyon kılimalı enjeksiyonlu otomatik vites for ka al :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: HAKTAN06

8000 tl ye bulabilirsen temiz hidrolik direksiyon kılimalı enjeksiyonlu otomatik vites for ka al :)
    Vergisine internetten bakabilirsiniz.
    Öyle bir arabaya alındığı günden ihtibaren kasko yaptırılmamışsa kasko yaptıramazsın. Yaptırsanızda sizin ilk sigortanızın olması, aracın yaşı vs 2000tlye yakın olur.
    Trafik sigortası artık kişiye özel denebilir. Yani o yaş gurubu için ilk sigortanın 500 den aşağı olacağını sanmıyorum.

Araç masrafı olarak ikinci el araçların yaşından bağımsız olarak lastik, triger baskı balata, balatalar, akü vs sürekli masraf çıkar. Bu 50 binde araç alsanızda böyledir 150 binde de. Üstelik o yaşta bir aracın markasını ne olursa olsun bunlar dışında ek masraflarda çıkartacaktır.
    Aracın normal bakımına düzgün bir yağ kullanırsanız 150-200 lira verirsiniz.

Bu tarz az yakan araçların yakıt gideri toplu taşımadan çok da farklı olmuyor 10-15 km lık mesafelere kadar.

Yukarıda bir arkadaş başka modellere söylemiş. Twingo konsept olarak başarılı olsada o araçlar daha iyi olacaktır. Özellikle megane coupeler 12-13 bin tl için güzeldir. Ama bu araçların temizini bulmak zordur. Micranın az olması sıkıntı yaratabilir. Twingoda az sayıda var denebilir ancak parçaları diğer renault modelleriyle benzerdir.

Eğer yatırım amaçlı düşünüyorsanız almayın. Twingo ve bu yaş grubundaki araçları takip edin kolay kolay satılmadığını göreceksiniz. Üzerine biraz daha koyup en azından 2004 model başka bir araç bakmanızı tavsiye ederim. Yoksa o aracı honda vs olmadığı sürece zor satarsınız. Ayrıca eminimki doların yükselişi twingo piyasasının yükselişinden hızlıdır.

Twingonun klimalı olmasının bir manası olmaz bence. O yaşta bir aracın kliması ne kadar iyi çalışacak, motoru ne kadar güç üretecek vs. Klima olsada sağlıklı çalışmaz.
    Eğer tip sorun değil ise daha yeni bir araç olması ve buna rağmen basit bir yapıya sahip olması ile daha az sorun çıkartacak dacialar daha mantıklı olacaktır.

Eğer twingo alacaksanız bu piyasa koşullarında en iyi olanına 6-7 binden fazla vermemenizi tavsiye ederim. Twingonun ön koltukları geniştir. Çok hoş bir oturma pozisyonu vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ARES007

Vergisine internetten bakabilirsiniz.
    Öyle bir arabaya alındığı günden ihtibaren kasko yaptırılmamışsa kasko yaptıramazsın. Yaptırsanızda sizin ilk sigortanızın olması, aracın yaşı vs 2000tlye yakın olur.
    Trafik sigortası artık kişiye özel denebilir. Yani o yaş gurubu için ilk sigortanın 500 den aşağı olacağını sanmıyorum.

Araç masrafı olarak ikinci el araçların yaşından bağımsız olarak lastik, triger baskı balata, balatalar, akü vs sürekli masraf çıkar. Bu 50 binde araç alsanızda böyledir 150 binde de. Üstelik o yaşta bir aracın markasını ne olursa olsun bunlar dışında ek masraflarda çıkartacaktır.
    Aracın normal bakımına düzgün bir yağ kullanırsanız 150-200 lira verirsiniz.

Bu tarz az yakan araçların yakıt gideri toplu taşımadan çok da farklı olmuyor 10-15 km lık mesafelere kadar.

Yukarıda bir arkadaş başka modellere söylemiş. Twingo konsept olarak başarılı olsada o araçlar daha iyi olacaktır. Özellikle megane coupeler 12-13 bin tl için güzeldir. Ama bu araçların temizini bulmak zordur. Micranın az olması sıkıntı yaratabilir. Twingoda az sayıda var denebilir ancak parçaları diğer renault modelleriyle benzerdir.

Eğer yatırım amaçlı düşünüyorsanız almayın. Twingo ve bu yaş grubundaki araçları takip edin kolay kolay satılmadığını göreceksiniz. Üzerine biraz daha koyup en azından 2004 model başka bir araç bakmanızı tavsiye ederim. Yoksa o aracı honda vs olmadığı sürece zor satarsınız. Ayrıca eminimki doların yükselişi twingo piyasasının yükselişinden hızlıdır.

Twingonun klimalı olmasının bir manası olmaz bence. O yaşta bir aracın kliması ne kadar iyi çalışacak, motoru ne kadar güç üretecek vs. Klima olsada sağlıklı çalışmaz.
    Eğer tip sorun değil ise daha yeni bir araç olması ve buna rağmen basit bir yapıya sahip olması ile daha az sorun çıkartacak dacialar daha mantıklı olacaktır.

Eğer twingo alacaksanız bu piyasa koşullarında en iyi olanına 6-7 binden fazla vermemenizi tavsiye ederim. Twingonun ön koltukları geniştir. Çok hoş bir oturma pozisyonu vardır.

Alıntıları Göster
    Al gitsin

• quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Al gitsin

Alıntıları Göster
    öğrencilik zamanı senin gibiydim şimdi almadığıma çok pişmanım. bu ülkede araba asla değer kaybetmiyor. üstü açılan modelli twingolar ben kovalarken 8bin civarıydı şimdi 12bin civarı. arabanın bakımını, gazını karşılayabileceğine inanıyorsan hiç durma al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: c.ozan

öğrencilik zamanı senin gibiydim şimdi almadığıma çok pişmanım. bu ülkede araba asla değer kaybetmiyor. üstü açılan modelli twingolar ben kovalarken 8bin civarıydı şimdi 12bin civarı. arabanın bakımını, gazını karşılayabileceğine inanıyorsan hiç durma al.

Alıntıları Göster
    Twingo bir arkadaşımda vardı. Oldukça kullanışlı bir araç. İlk başta hiç park sıkıntısı çekmessiniz çünkü araç her yere sığıyor Bence öğrenci için ideal. Zaten çoğu açılır tavanlı. Klimaya gerek bile yok. Ön kapısı ve camları baya geniş.

• quote:

8000 tl ye bulabilirsen temiz hidrolik direksiyon kılimalı enjeksiyonlu otomatik vites for ka al :)

Ford ka nın ohv motorlu modellerinden kesinlikle uzak durun. 70 bg Üstten eksantrikli ohc modeller alınabilir.
    http://www.otohaber.com.tr/ikinciel/2009/10/10/ikinci_el_karnesi_ford_ka
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

quote:

Ford ka nın ohv motorlu modellerinden kesinlikle uzak durun. 70 bg Üstten eksantrikli ohc modeller alınabilir.
    http://www.otohaber.com.tr/ikinciel/2009/10/10/ikinci_el_karnesi_ford_ka

Alıntıları Göster

• Yedek parça fiyatları yüksek diye biliyorum. Alırken sorunsuz bir tane bulmak lazım.arkadaşımda sarı renkli olanı vardı. İçi baya geniş gelmişti.iki kapı sıkıntı olmayacaksa gayet alınabilir bir araba ve sevimli duruşu okulda avantaj sağlayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: usb

Yedek parça fiyatları yüksek diye biliyorum. Alırken sorunsuz bir tane bulmak lazım.arkadaşımda sarı renkli olanı vardı. İçi baya geniş gelmişti.iki kapı sıkıntı olmayacaksa gayet alınabilir bir araba ve sevimli duruşu okulda avantaj sağlayacaktır.
    10 bin lira bütçeniz varsa 7 bin lira ile araç arayın, 3 bin lirayı da kenarda tutun olası problemler için. haliyle fiat uno tarzı 6000'e motoru görece olarak sağlam bir araç alıp gezin. daha fazlası öğrenci bütçesini bozacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: usb

Yedek parça fiyatları yüksek diye biliyorum. Alırken sorunsuz bir tane bulmak lazım.arkadaşımda sarı renkli olanı vardı. İçi baya geniş gelmişti.iki kapı sıkıntı olmayacaksa gayet alınabilir bir araba ve sevimli duruşu okulda avantaj sağlayacaktır.
    @c.ozan

Kaç yıllarında kovalıyordunuz acaba ?

@chairman of the board

Şuan ailemde laguna var 2001 model.6 yıldır kullanıyoruz. Ufak tefek sorunlar haricinde benzin masrafı ve bakım masrafı harici pek bir masrafını duymadım babamdan. Sigorta v.s hariç tabi. Sanki biraz fazla abarttınız gibi . :)

@ARES007
    Vergiyi kontrol ettim, 98 modele kadar vergi Yıllık 60 tl, yani 6 aylık 30 tl. Zaten benim hedefim 98-97 model sunroof'lu bir model. :)

Sigorta v.s. demişssiniz, bunu biraz açar mısınız ? İlk sigorta olunca neden 2000 tl gibi bir masraf oluyor ? Bu arada, sigorta zorun lu mu yaptırmak ?

Megan Coupe'lerde temizlerine çok para istiyorlar :) 6-7 bin demişssiniz ama o ilanlarda o paralara hurda belgeli olanları veriyorlar

@K.Kahriman
    Aslına bakarsanız 15 bin tl param var, bunun maksimum 10 bin tl'sini ayırmak istiyorum yalnızca. Geri kalan 5 binde dursun diyorum lazım olur ileride. :)

Bu arada bahsetmeyi unuttum, Araç satış devralma işlemleri ile ilgili kesin bir bilgi bulamadım, nereden bulabilirim ? Yada bilgisi olan biri olan biri açıklayabilir mi ? Zirâ şuan şehir dışında çoğu beğendiğim Twingo. :) Usta falan sıkıntı olur diye yalnızca Karadeniz ve yakın yerlerden bakıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sh0cK. -- 25 Aralık 2014; 21:58:25 >

• Bende zamanında araştırdım kafaya koydum twi yi ama çekirdek aile olmam ve bebe olması sebebiyle 2kapi zor olacaktı uno aldım simdilik isimi görüyor.

http://www.twingofanclub.com/
    Bu siteye bak hocam gayet güzel ortam var hatta orada ki kullanıcıların araçlarından almak da bi tercih olabilir adamlar aşık twilerine
  • quote:

Orijinalden alıntı: Numb!-

@c.ozan

@chairman of the board

Şuan ailemde laguna var 2001 model.6 yıldır kullanıyoruz. Ufak tefek sorunlar haricinde benzin masrafı ve bakım masrafı harici pek bir masrafını duymadım babamdan. Sigorta v.s hariç tabi. Sanki biraz fazla abarttınız gibi . :)

@ARES007
    Vergiyi kontrol ettim, 98 modele kadar vergi Yıllık 60 tl, yani 6 aylık 30 tl. Zaten benim hedefim 98-97 model sunroof'lu bir model. :)

Sigorta v.s. demişssiniz, bunu biraz açar mısınız ? İlk sigorta olunca neden 2000 tl gibi bir masraf oluyor ? Bu arada, sigorta zorun lu mu yaptırmak ?

Megan Coupe'lerde temizlerine çok para istiyorlar :) 6-7 bin demişssiniz ama o ilanlarda o paralara hurda belgeli olanları veriyorlar

@K.Kahriman
    Aslına bakarsanız 15 bin tl param var, bunun maksimum 10 bin tl'sini ayırmak istiyorum yalnızca. Geri kalan 5 binde dursun diyorum lazım olur ileride. :)

Bu arada bahsetmeyi unuttum, Araç satış devralma işlemleri ile ilgili kesin bir bilgi bulamadım, nereden bulabilirim ? Yada bilgisi olan biri olan biri açıklayabilir mi ? Zirâ şuan şehir dışında çoğu beğendiğim Twingo. :) Usta falan sıkıntı olur diye yalnızca Karadeniz ve yakın yerlerden bakıyorum

Sigorta kaza durumunda kendi aracınızın hasarını ve karşı aracın hasarının trafik sigortası limitini aşan kısmını öder. Zorunlu değildir. Bu otomobilde kasko olarak geçer.

Bunun dışında kaza yaptığınızda karşı tarafın hasarını ödeyen(25-30 bin gibi bir limiti var.) trafik sigortası zorunludur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ARES007

quote:

@c.ozan

@chairman of the board

@ARES007

@K.Kahriman

Sigorta kaza durumunda kendi aracınızın hasarını ve karşı aracın hasarının trafik sigortası limitini aşan kısmını öder. Zorunlu değildir. Bu otomobilde kasko olarak geçer.

Bunun dışında kaza yaptığınızda karşı tarafın hasarını ödeyen(25-30 bin gibi bir limiti var.) trafik sigortası zorunludur.

Alıntıları Göster
    Twingo dışında alternatif az. broadway,mazda 323,uno... araçlarda genç ve öğrenciye gitmeyeceğine göre twingo mantıklı seçim.Lakin yedek parçada kokpit ve elektronik aksam,benzin pompası gibi parçalar zor bulunuyor.Alırken herşeyine bakıp al,çakmaklığından tut cam sileceğine kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Twingo dışında alternatif az. broadway,mazda 323,uno... araçlarda genç ve öğrenciye gitmeyeceğine göre twingo mantıklı seçim.Lakin yedek parçada kokpit ve elektronik aksam,benzin pompası gibi parçalar zor bulunuyor.Alırken herşeyine bakıp al,çakmaklığından tut cam sileceğine kadar.

Alıntıları Göster
    tipo twingo ve uno dan daha rahat bir araçtır hocam (bana göre). ancak tipo nun temizini bulmak cidden zor.
    bu araçların temizlerini bulursanız hiçbiri de sizi üzmez bence.

bir tavsiyede bulunayım . araç alırken mutlaka yanınıza bilen birini alın. piyasada o kadar çakal var ki turşusu çıkmış araçları millete satıyorlar.
    6 ya alıp 10 a satanlar var düşünün. arabayı alırken araba şöyle kötü böyle kötü derler. satarken de '10 numara bi araba abi' derler. 'ben bununla memlekete gittim ailemi bindirdim güvenmesem gitmezdim' derler. yani karşısındaki insana güven vermek için ellerinden geleni yaparlar. benden söylemesi
    tabi hak hukuk bilen insanlar da var. onları tenzih ederim.

bu arada bahsettiğimiz araçlar :

• quote:

Selamlar arkadaşlar.

Öğrenciyim, 23 yaşındayım.çalışarak biriktirdiğim paramı değerlendirmek istiyorum. Boşta durduğunda (mevduat altın vade v.s.) pek getirisi olacağını sanmıyorum. Daha öncedende bu tür bir girişimde bulundum 6 bin tllik bir mebla için, bu yüzden tecrübe ile sabittir.

Okuduğum Üniversite memleketime 2 saat mesafede, mini otobüslerle yolculuk acayip yoruyor ve dolmuş gibi rin tin tin gidiyorlar.Bu yüzden bu parayı yatırım olarak araba almak istiyorum.Twingo'yu gözüme kestirdim. Tüplüsü çok az yakıyor benzinliside, ama ben tüplüden yanayım tabi.

Bir aracın sorun çıkarma ihtimali neye bağlıdır ? Hız yapıp 180 görecek değilim, tangur tungur çukurlara giricdek değilim, Tabiki kullanıma bağlıdır muhakkak ama bir araç durduk yere sorun verir mi ?

Bir aracın ortalama yıllık masrafı ne olur ? Sigorta, yağ v.s.? (Tüp/Benzinden bahsetmiyorum tabiki.)

Tipo / Uno al diyenlere şimdiden sorayım, neden tipo/uno ? Ama tipo /uno tarzı arabalarda konfor hiç mi hiç yok, ailemin eski arabası uno'ydu, oradan biliyorum. Halbuki Twingo'da klimasından sunroof'una kadar herşey mevcut oluyor, birazda bu yüzden Twingo'ya kanım çok ısındı. Tek kapı olmasını da hiç mi hiç dert etmiyorum, kullanıcıları için soruyorum çok mu kullanılşssız oluyor ?

Aracını yakın zamanda satmış bir öğrenci olarak yazıyorum.
    Hocam araba işini yatırım olarak görüyorsanız o iş imkansız... Evet aldığınız fiyattan fazlasına satabilirsiniz ama araç için harcayacaçınız para kesinlikle daha fazla olur... Hele twingo gibi bir arabayı satmasıda tahminim zor olur.
    Durduğu yerde arıza çıkarırmı demişsiniz ... Evet çıkarıyor(5 günde yeni akünün bitmesi gibi.) bilmediğiniz bir şehirde sanayi, ustalara laf anlatma işi de zor oluyor... Olmadık zamanda basitte olsa sıkıntı çıkaran araç moral bozabiliyor. İkinci elde satıcılara hiç güvenmem,sıkıntılı bir durum. Aynı zamanda aracı satarken de alıcılar sıkıntı tüm iyiniyeti suistimale hazırlar. Önerim şu ki iyi bir geliriniz ve araca çok ihtiyacınız yoksa dertsiz başınıza dert açmayın... Bana da zamanında dediler dinlemedim orası ayrı mesele.

• quote:

Orijinalden alıntı: adam94

quote:

Selamlar arkadaşlar.

Aracını yakın zamanda satmış bir öğrenci olarak yazıyorum.
    Hocam araba işini yatırım olarak görüyorsanız o iş imkansız... Evet aldığınız fiyattan fazlasına satabilirsiniz ama araç için harcayacaçınız para kesinlikle daha fazla olur... Hele twingo gibi bir arabayı satmasıda tahminim zor olur.
    Durduğu yerde arıza çıkarırmı demişsiniz ... Evet çıkarıyor(5 günde yeni akünün bitmesi gibi.) bilmediğiniz bir şehirde sanayi, ustalara laf anlatma işi de zor oluyor... Olmadık zamanda basitte olsa sıkıntı çıkaran araç moral bozabiliyor. İkinci elde satıcılara hiç güvenmem,sıkıntılı bir durum. Aynı zamanda aracı satarken de alıcılar sıkıntı tüm iyiniyeti suistimale hazırlar. Önerim şu ki iyi bir geliriniz ve araca çok ihtiyacınız yoksa dertsiz başınıza dert açmayın... Bana da zamanında dediler dinlemedim orası ayrı mesele.
    Bence hiç maceraya girme. Öğrenci adam için araba lüks. Kim ne derse dersin ben böyle düşünüyorum. Biriktirdiğin parayı değerlendirmek için araba alayım dersin ama astarı yüzünden pahalıya gelebilir.

Araç almak bence yatırım olamaz. ( Piyasası çok hızlı bazı modeller hariç ). Babamın bir lafı var. "Araba demek masraf demek".

Paranın 3 te 1 iyle altın, geri kalan paranın yarısıyla euro, kalan paranın ise yarısıyla dolar al. Gerisi de TL de dursun. Ne olur ne olmaz.

Böylelikle altın düşse euro çıkar, öteki düşse öbürü çıkar dengelersin.

Warren buffet'ın bir sözü var.

"On Investment: Do not put all eggs in one basket"

Yani diyor ki "Bütün yumurtaları tek sepete koyma." Olur da sepet delinirse hepsini kaybetme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hboluk -- 26 Aralık 2014; 14:12:10 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.