Şimdi Ara

10 Gün Evli Kalıp 29 Yıl Nafaka Ödemek-TÜRKİYE''DE NAFAKA ADALETSİZLİĞİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
3.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kadınlara poziitif ayrımcılık şart ama bazen fazla ayrımcılık yapılıyor .
  • Evlenmek kumar oynamaktır üremektir sıkıntı stres demektir erken ölüm demektir
  • çokta güzel.bir uygulama. her onune gelen her onune gelenle evlenirse olacagi bu. Evlenmeyeceksin kardesim o zaman. o kadinin hayatini mahfetmeyeceksin. İsin ucun da aldatma aldatilma varsa aldatan taraf ödemeli nafakayi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evlenmeden önce evlilik sözleşmesi yapın. Yok benim eşim yapmaz yok çok seviyoruz birbirimizi olayını bırakın. Seviyorsun ama 1 ay sonra 10 yıl sonra ne olacağını bilemezsin. Sizi gerçekten seviyorsa imzalar zaten. Yok ben imzalamam diyorsa, trip atıyorsa ilişkinizi gözden geçirin. 3 ay sevgili olup evlenseniz de 3 yıl sevgili olup evlenseniz de yapın. Yarının ne getireceğiniz bilemezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilas -- 6 Ocak 2018; 17:34:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence nafaka evli kaldigin sure kadar olmali 2 sene evli kaldiysan 2 sene odiceksin

Bi kadin 2 senede is bulabilir calisabilir ustune bide nafaka alirsa gecinir rahat

Bence adil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 6 Ocak 2018; 19:47:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilas

Evlenmeden önce evlilik sözleşmesi yapın. Yok benim eşim yapmaz yok çok seviyoruz birbirimizi olayını bırakın. Seviyorsun ama 1 ay sonra 10 yıl sonra ne olacağını bilemezsin. Sizi gerçekten seviyorsa imzalar zaten. Yok ben imzalamam diyorsa, trip atıyorsa ilişkinizi gözden geçirin. 3 ay sevgili olup evlenseniz de 3 yıl sevgili olup evlenseniz de yapın. Yarının ne getireceğiniz bilemezsiniz.

Evlilik sozlesmesi evlenmeden once ki mallar icin gecerlidir evlendikten sonra kazanilan mallari kapsamaz

Ayni sekilde nafakayida kapsamaz evlilik sozlesmesi

• quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

quote:

Orijinalden alıntı: ilas

Evlenmeden önce evlilik sözleşmesi yapın. Yok benim eşim yapmaz yok çok seviyoruz birbirimizi olayını bırakın. Seviyorsun ama 1 ay sonra 10 yıl sonra ne olacağını bilemezsin. Sizi gerçekten seviyorsa imzalar zaten. Yok ben imzalamam diyorsa, trip atıyorsa ilişkinizi gözden geçirin. 3 ay sevgili olup evlenseniz de 3 yıl sevgili olup evlenseniz de yapın. Yarının ne getireceğiniz bilemezsiniz.

Evlilik sozlesmesi evlenmeden once ki mallar icin gecerlidir evlendikten sonra kazanilan mallari kapsamaz

Ayni sekilde nafakayida kapsamaz evlilik sozlesmesi

Eger mal ayriligi rejimini secerseniz evlendikten sonrayi da kapsar

• quote:

Orijinalden alıntı: cruel53

çokta güzel.bir uygulama. her onune gelen her onune gelenle evlenirse olacagi bu. Evlenmeyeceksin kardesim o zaman. o kadinin hayatini mahfetmeyeceksin. İsin ucun da aldatma aldatilma varsa aldatan taraf ödemeli nafakayi.

Öyle mi? Bir tek kadının canı kıymetli bir tek onun hayatı önemli değil mi? Bu kafayla kadınlara pozitif ayrımcılık yapıldıkça olaylar hiç bitmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leipold

Kadın çalışmaya başladıysa daha ne diye nafaka alıyor ki? Saçmalığın daniskası. Nerede eşitlik, birey ilkesi?

Bence çalışmayan kadınların da alması çok saçma, yattığı yerden beleş para kazanmak gibi geliyor. Eğer ortada çocuk yoksa şu boşanmalarda nafaka olayı komple kalkmalı. Şimdi diyeceksiniz ki kadının maddi durumu kötüyse, sel sefil perişan haldeyse ne olacak diye. İyi de aynısı erkek için de geçerliyse ne olacak? Veya sırf yattığı yerden erkekten para koparmak için bilerek boşanmak isteyen kadınlar ne olacak? Yani bunu fırsata çevirmek çok kolay kötü niyetli bir kadın için. Ayrıca diyelim ki gerçekten kadının durumu kötü de niye yani eski kocası ona baksın sebep niye? Hani kocası onu aldatsa veya dövse ve bu yüzden boşanmış olsalar anlarım ceza niteliğinde nafaka ödenir de, anlaşmalı olarak bir çift boşandıysa kesinlikle nafaka ödemek saçmalığın daniskasıdır.

Burası Türkiye hepimiz biliyoruz var böyle kötü niyetlilerin de olduğunu bu nafaka işlerinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 6 Ocak 2018; 20:13:30 >

• Kadınlara fazla pozitif ayrımcılık yapılıyor yetti artık

• nafaka ödeyecek gücün yoksa demekki boşanmayacaksın bu devirde,evliyken eve para getirmezsen kimse seni hapise atmaz,ama nafaka ödemeyince hapis yatıyormuşsun.tamam uzun süreli nafaka yanlış,ama boşanırken kabul edip sonradan cıvıtmak pek yakışık almaz.
  • https://youtu.be/dZ0GXytB89E

Bence en iyisi bu

• Bunu kafaya takmak istemiyorsanız doğru kişiye seçeceksiniz bu kadar kolay.

Onun harici evet nafaka sistemi ülke bazlı saçma bir noktada bunu aşırı şekilde kendi çıkarı için kullanan kadınlar var. Ama arada birkaç tane uç nokta çıktı diye konunun evlilik gereksiz vs. noktasına gelmesi saçma olmuş. Benim açımdan da evlilik zor bir karar ama bu daha çok evlendikten sonra hayatın sıfırlanması çocuk vs. karınla bir nevi yeni bir döneme giriliyor ve bu çok zor. Boşanma ise çok ayrı konu.
  • Kadınların çalışmamasının ve evlenmemesinin 2 nedeni var

1.si ebeveynlerin maaşı bekar -çalışmayan kızlarına geçiyor ( erkeğe geçmiyor)

2.si de kadınlar nafaka konusunda avantajlı erkeklere göre

Bu nedenle eşcinsel, sex için dolandırılan veya 50 yaşına kadar hiç sex yapamadığı için 10 yaşındaki kız çocuğunu kandırmaya çalışan milyonlarca erkek var ülkemizde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 7 Ocak 2018; 5:45:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşşiz kalıp nafaka ödeyemeyince hapis mi yatılıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erco35coast -- 7 Ocak 2018; 15:44:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ters Adam

Nafaka kalkmamalı ama şartlar göz önünde bulundurulup belli başlı kriterlere bakılarak mantıklı bir hale geitirilmeli.

Kimisi var üniversite biter bitmez kadını alıyor,maddi durumu iyi kadının çalışmasına izin vermiyor üstüne çocuk sahibi oluyor, sonra boşanıp çocuğuda anneye veriyor. Kadın gelmiş 35 yaşına kariyer yapacak halide yok mecbur nafaka vereceksin hemde ömür boyu.

Ama kadın var adam zengin diye evlenmiş ,yemiş içmiş gezmiş boşanıp para söğüşlemeye çalışıyor buna örneğin 1 yıl iş bulma süresi vereceksin 1 yıl nafaka vereceksin.

Binbir çeşit insan binbir sebepten boşanma olayı var. Hepsi ayrı ayrı incelenmeli ve mantıklı kriterler uygulanmalı.

o iş öyle yapılamaz.

her duruma göre ayrı maddemi yazılacak.

"zengin kocayla evlenmiş kadına boşanırsa 1 yıl nafaka, kendiyle denk eğitimde biriyle evlenmiş bir kadına ömür boyu nafaka" gibi birşeymi olur.

Mesele basit ve kesin olmalı.

evlilik öncesi kazanılan mal, miras (evlilik sonrasında kalsada kadın hak iddia etmemeli, belkide edemiyordur araştırmadım), parada kadın hak iddia edemez.

boşanma halindede erkek çocuk-ları için ödeme yapmalı. kadın içinde en fazla 1 yıllık ek nafaka ödemeli. ve asgari ücret çalışıyor olarak, nafaka kesilmesi olarak kabul edilmeli.

erkekten çalışmasa bile nafaka isteniyor ama kadın asgari ücretle çalışsa "asgari ücret yeterli değil, erkek nafaka ödeyecek" deniliyor.

Böyle birşey olamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: MiLLETiNVEKiLi

Kadınların çalışmamasının ve evlenmemesinin 2 nedeni var

1.si ebeveynlerin maaşı bekar -çalışmayan kızlarına geçiyor ( erkeğe geçmiyor)

2.si de kadınlar nafaka konusunda avantajlı erkeklere göre

Bu nedenle eşcinsel, sex için dolandırılan veya 50 yaşına kadar hiç sex yapamadığı için 10 yaşındaki kız çocuğunu kandırmaya çalışan milyonlarca erkek var ülkemizde

Bana göre bu maaş işinede devlet el atmalı.

belli kriterler koymalı babadan-anadan kalan maaştan yararlanmak için.

ülkede binlerce, onbinlerce ana-babadan kalan maaşı alabilmek için boşanmış ama hala kocasıyla birlikte yaşayan kadın vardır eminim, hatta birine şahit dahi oldum.
  • bu evlılık amelelıktır diyenlerin. Hepsi evlilik mahsulü olmasıda komik

Samanlık mahsulü olanda olabılır ama hadi yiyorsa söylesin :D

• Nafaka olayını duyunca aklıma Jim Carrey ' nin '' Liar Liar '' filmi geliyor

Kocasını aldatan kadın ayrılırken adamın mal varlığının yarısı olan 11.35 milyon doları ve 2 çocuğu için her ay çocuk başı 10.000 dolar nafaka almak istiyor.

Şimdi burada adalet nerede ?

Tamamen kalkması bir kısmı mağdur eder orası kesin ama düzenleme kesinlikle şart.

Atıyorum gerçekten durumu olmayana X süre nafaka ödenmeli.SGK tarafından işe girdiği tespit edilirse nafaka anında kesilmeli.

Kadına asgari ücret yetmez nafaka ödemeye devam etmek neyin kafası ya ?

Adam asgari ücretle çalışıyorsa ona çok mu fazla geliyorda maaşının bir kısmını nafaka olarak vermek zorunda kalıyor ?

Nerede kaldı kadın erkek eşitliği ? Ben bir eşitlik göremiyorum.

Kadınların neden erkeklerden daha uzun yaşadığı belli oldu.

Çalışmıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuralsiz111 -- 8 Ocak 2018; 10:31:41 >

• Her bekarın gelip "evlilik çok saçma" demesi ne kadar anlamsızsa Evlilik Hukukunda da benzer anlamsızlıkta kanunlar var. Nafaka olabilir, ama şartlar düzenlenmeli ve çalışmayan kadının imkanlar doğrultusunda çalışmaya özendirilmesi gerekli. Türkiye'de bu işler mi bilmem ama yurt dışında işsizlik ödeneği için sürekli iş arayıp iş bulamamak zorundasın
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.