Şimdi Ara

10 saniyede çöken herhangi bir işletim sistemini kurtarmak :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 10 saniyede çöken herhangi bir işletim sistemini kurtarmak :)

yaw bu daha önce neden aklıma gelmedi diye şimdi sıkıntı oldu !
    sıkıntı oldu dediğim şu güne kadar nereden bakarsan bak en PC kullanmaya başladığım günden bu güne
    100 kere tekrar kurulum için kafadan 1-2 saat harcamış olunduğunu düşünürsen
    hayatın 100-200 saati nasıl bir hiç olduğunu fark edince insan ister istemez sinirleniyor.

şimdi lafı fazla uzatmadan olayı anlatayım
    2 tane HDD vardı yanlışlıkla yedek olarak kullanacağım HDD e işletim sistemini yüklemiştim
    sonra doğru olan HDD e yükledikten sonra uzun bir süre sorunsuz kullanıyordum
    geçenlerde bir ara elektrik dalgalanması gibi kısa bir süreli bir kesinti sonrası
    işletim sistemi bilmem ne dosyası yok bile diyemeden hızlıca
    ekran bir anda maviye dönük PC kendi kendine reset atmaya başladı !

gene işin gücün yoksa 15 ile 45 dk yeniden uğraş bobam uğraş diyecektim ki
    bir den aklımda bir şimşek çaktı.

usb belleklerin birinde RAM üzerinde çalışan bir linux dağılımı vardı.
    ( bakınız >>http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Linux_distributions_that_run_from_RAM )
    bu linux direk ethernetten kablosundan direk nette girebilen bir versiyonu vardı
    onunla internete girip dosya linux üzerinde bir sync programı indirip

yanlışlıkla yedekleme HDD ine yüklediğimi >> işletim sistem dosyası bozuk olan HDD ye
    özellikle sistem dosyalarının olduğu klasör karşılaştırınca tuşuna basınca

şaka gibi gelecek ama toplasan 10 mb bile olmayan bir kaç farklı ebatlı dosya
    ( virus veya elektrik kesintisi esnasında hatalı veri yazımı nedeniyle ) orjinal halini yitirmiş dosyayı

sync programı ile değiştir dediğimde ister inanın ister inanmayın işlem saniyeler içinde bitti.
    PC yi yeniden başlatırken USB üzerinde çalışan linuxu çıkartıp tekrar açtığımda sanki hiç bir şey olmamış gibiydi.

bu iş için şu linux üzerinde şu program veya bu sync programı kullandım demeyeceğim çünkü

10 saniyede çöken işletim sistemini kurtarmak :) için aslında şu ana kadar toplamda 200 saat emek verdiğim için

burada yazan bilgilerin ne kadar zaman kazandırdığını anlaşılması için insanları 1-2 saatini bu işi anlamak için harcamasını öneriyorum, tabi bazılarınız ben HDD nin imajını aldım diyecektir.

tahmini 10 veya 20 gb arası sıkıştırılmış bir imajın gereksiz yere tekrar HDD e yazması belki 10 dk bile almayabilir
    ama HDD in kullanım yazma okuma devir süresini ciddi bir şekilde kısaltacağı gerçeği dahası HDD üzerinde tekrar defrak alanlarının oluşturulması yani verilerin yerlerinin değişmesi HDD in ömürüne ömür katmayı bırakın ciddi bir şekile kullanım ömrünü sömürdüğü düşünülürse diyeceğim ama herkes gene bildiğini okusun :)

biz 10 saniye bile sürmeyen ve HDD in ömrünü yemeyen bir uygulamadan bahsediyoruz :)
    laftan anlamayan HDD i değiştirmek için tekrar para verdiği zaman burada ne yazıyor diye tekrar bir düşünür :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 17 Eylül 2013; 8:34:03 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.