Şimdi Ara

10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım :) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
14
Favori
19.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
527 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Muhteşem olmuş. Kızınız sizin gibi düşünceli babası olduğu için çok şanslı. 👌☺️☺️

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrik ederim,el emeği göz nuru bir çalışma olmuş . Gururlandırmıştır sizi de.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: begamermc

Allahım çıldırıyorum, dh eski günlerine geri mi dönüyor nooluyor abiiiiii, ellerinize sağlık sizlere binlerece kere minattarız.  

Hem kendi aldığım zevki, hem de sizlere de belki fikir vermesi, ve biraz da eski günlerin hatrı diyelim.

• bende calisan laptop var sadece icine elektrik almiyor..bilgisayarcilarda eski parcasi yok diyor...sarj kablosunu kesip arti eksiyi direk icini acip baglasam calisirmi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: danny_zuko

Tebrik ederim,el emeği göz nuru bir çalışma olmuş . Gururlandırmıştır sizi de.

Aslında, biraz da kendi kişisel keyfi tatmini ile başladı. Çok yönlü düşününce böyle oluyor. Sonuçta her iki taraf ta mutlu :D

• quote:

Orijinalden alıntı: shegenli chingen

bende calisan laptop var sadece icine elektrik almiyor..bilgisayarcilarda eski parcasi yok diyor...sarj kablosunu kesip arti eksiyi direk icini acip baglasam calisirmi ?

Adaptor uçlarından gelen voltaja eminseniz, power button'un da çalıştığına eminseniz denenebilir.

Butonun çalışıp çalışmadığını da basit bir avometre ile anlaşılabilir. Temas noktalarından tutturup butona basınca buzzy modunda tepki verir. :D

Sonrası, power girişine manuel müdahale. Hala olmaz ise ITE kontrolcü cibine kadar gider ki bu da sizi bizi çok aşar.

• Şu saçma sapan ülke ortamında şöyle şeyler görünce insanın gözü gönlü açılıyor, ümitleniyor, başka bir sevinç doluyor vallahi. Sıkıldım artık yok dolar bu olmuş, bu bunu demiş, o bunu yapmış...

İnsan bunlardan uzaklaşıp böyle çoluk çocuğuna bir şeyler yapabilince mutlu oluyor. Çocuğunuzun da mutluluğunu tahmin edebiliyorum, bizimkine en ufak şeyi yapsak bile o gözlerinin ışıltısı, sevinci, her şeyi unutturuyor. O an için iş-güç, ekonomi bilmemne her şeyden uzaklaşıyorsunuz.

Efsane bir çalışma olmuş, tebrik ediyorum.

• emeğinize sağlık, çok güzel olmuş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kullanıp atmayı çok teşvik ediyor günümüzdeki ürünler, ama tamir edip kullanmanın keyfi başka. Hem israf olmaması, hem bir şeyler meydana çıkartmak hem de maddi olarak minimum maliyet..

O kadar eski olmasa da, hanımın da oğlana aldığım (12 yaşında şu an) bir tane laptop vardı, 5 sene kadar önce. 4GB DDR3 RAM, 5400rpm HDD, zayıf da olsa ayrı bir grafik işlemcisi, AMD işlemci vs. 720p görüş açıları çok kötü bir ekran..

Chrome ile bir kaç tab açınca neredeyse donacak kadar yavaşlıyordu, çocuk maillerine giremiyordu neredeyse. Kaynak kullanımlarına baktığımda HDD neredeyse sürekli 100% kullanılıyordu, önce onu dağıttığım HTPC bilgisayardan çıkan SSD ile değiştirdim. Kullanılabilir hale geldi. Baktım, RAM zorluyor, boş bir RAM slotu var, 180 liraya 4GB RAM ilave sipariş verdim.. Ekran olarak da, evde iş için kullandığım 1080p ekrana akşamları bağlıyor.

Yani ufak değişikliklerle, son derece kullanılabilir, Starcraft 2 gibi çok ağır olmayan oyunları idare edecek hızda oynatabiliyor, ödev vs o tür şeyleri zaten yapabiliyor.

@asyagrafik hocam, sizin de ellerinize sağlık, sizinki daha uğraşlı olmuş ama yaklaşım benzer tabii.. Bu arada, imzanızı görünce bendeki makine zannettim, Pentax K10D,  Pentax-A 50 mm 1.4, kullandım ben de yıllarca, artık pek elime almasam da..

• quote:

Orijinalden alıntı: asyagrafik

Hem kendi aldığım zevki, hem de sizlere de belki fikir vermesi, ve biraz da eski günlerin hatrı diyelim.

Alıntıları Göster

vallaha teşekkür için cümleler kifayetsiz kalıyor hocam.

• @cat_power

Starcraft dedin beni can evimden vurdun. Eskiler bilir o oyunun keyfini.

Artık benimde elim Dslr'ye gitmiyor. Telefon pratik. Bıraktık bu işler. Antika olma yolunda ilerliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ormanci

Şu saçma sapan ülke ortamında şöyle şeyler görünce insanın gözü gönlü açılıyor, ümitleniyor, başka bir sevinç doluyor vallahi. Sıkıldım artık yok dolar bu olmuş, bu bunu demiş, o bunu yapmış...

İnsan bunlardan uzaklaşıp böyle çoluk çocuğuna bir şeyler yapabilince mutlu oluyor. Çocuğunuzun da mutluluğunu tahmin edebiliyorum, bizimkine en ufak şeyi yapsak bile o gözlerinin ışıltısı, sevinci, her şeyi unutturuyor. O an için iş-güç, ekonomi bilmemne her şeyden uzaklaşıyorsunuz.

Efsane bir çalışma olmuş, tebrik ediyorum.

Sağolun arkadaşım. Hayatımız onlar. Heşşeyimiz onlar. Öncelikli olarak bizler mutlu olursak onlar mutlu olur.

Kendi zevklerimiz ile onlarınkini birşeştirmemin yolunu bulursak herkes mutlu. Ben mutlu. Cocuk mutlu. Hanım mutlu  

Ama dolar 7.80   İşim gereği üst düzey sistem kullanmak zorunda kalıyorum. Sistemlerimin çoğunun da garantisi bitti. Anakart bozulsa, B550 veya 570 alsam CPU 1. nesil çalıştırmıyacak. Derken Ram ler düşük kalacak. Af edersiniz kol gibi :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 8 Ekim 2020; 14:14:50 >

• Hocam ellerinize sağlık. O kızın yerinde olsam saklarım. O kadar değerli ki.

• Henüz soyut kavramlarımız yeni yeni gelişiyor. Değerini bilmesi zaman alır. Ziyan yok :D Mutlu olsun da.

Hedefim sıfır kasasını temin edip taşımak.  

• Elinize emeğinize sağlık

• güzel olmuş ama burda(avrupada yaşıyorum) ki küçük kızın on kat daha fazla imkanı olup TR'de böyle işlerle uğraşılması can sıkıyor

bu yeni ipadlerde falan neler neler var görseniz aklınız şaşar

• İmkansızlıktan böyle bir etkinlik yapmadığımı önce belirteyim. Tamamen değerlendirme maksatım var. Tabi imkanı olmayanların da böyle yapıp bir şeyler üretmeye çalışması da olası. Yadsınamaz bir gerçek. :( Faka emin olun ki, imkanı olupta sürüsüne bereket cihazı almak yerine, değerlendirmek sureti ile sahip olmanın keyfini gençler çok sonra anlaacaklar. Şuan da zor anlaşılmasu.

Orta hallinin güzel ülkemdeki hali içler acısı. RAM alamayacak duruma geldik. Üzülüyorum. Xigmatek yerine tabiki nzxt kraken almak isterdim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 8 Ekim 2020; 14:34:27 >
  • asyagrafik kullanıcısına yanıt
    evet.normal arac tv buzdilabi vs.elektriginden anlarim ama bilgisayarlar farkli tabi..dediginiz terimlere fransiz kaldim :) ama adaptoru kesip lehimlicem elektrik girisine

• Tebrikler çok güzel olmuş. Ben de aynı özellikteki dizüstüyle canlı ders veren bilişim öğretmeniyim. İşime yarayacak dizüstü 5000den 7000bine 1 ayda çıktı. Yorum yapacak gücüm bile kalmadı.

• 1 ay önce hanıma Huawei d15 aldım 4500 TL'ye. Dediğiniz gibi sadece 1 ayda 7000 TL oldu. Bu kadarı da dolar değil!

Adi bir fırsatçılık söz konusu yazıklar olsun bu satıcılara. İnsanların pandemi de işini kaybetti. Geliri düştü. Online eğitim için ihtiyac doğdu. Firmalarin yaptıkları adilikten başka bir şey değil.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.