Şimdi Ara

10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım :) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
14
Favori
19.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
527 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: waltran

Elinize emeğinize sağlık, çok güzel olmuş. tebrik etmek lazım.

ayrıca şımarmasın diye eline telefon verip zombi gibi youtubeda ne olduğu belli olmayan videolar izleterek küçük yaşta telefona bağımlı hale getirmektense paintte eğlenmesini sağlamak kat kat güzel ve faydalı bir etkinlik, bunun için daha çok tebrik etmek gerekir

Teşekkür ederim.

Youtubenin hayat kurtardığı zamanlar olmadı değil. İtriaf edeyim. Günde 1 saat '' shaun the sheep '' izleme hakkı var.

Henüz keşfetmemiş babalar için belirtirim. Gerçekten global anlamda evrensel bir dili olan çizgi film. Daha doğrusu maket :D film. Yapılışını izlediğimde dilimi yuttum desem yeridir. Böyle bir arka plan hazırlığı ve emek görmedim. Çok ta eylenceli. Zombi de yapmaz. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 8 Ekim 2020; 0:25:15 >

• Elinize sağlık. Gayet iyi olmuş.

Elinizdeki laptop Core2Quad ve 2gb ramli olsa, 2gb daha ram ve ssd çakıp windows 10 kurup günlük bilgisayar bile yapabilirdiniz. 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) 

Bende böyle bir laptop vardı. Alette 3gb ram vardı. ORJİNALDEN. Bir slotta 2, bir slotta 1. 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) Dokunmatik döner ekranlı HP. Dokunmatik ekranı olması kendisini değerli kıldığı için, 1gb rami söküp 4gb ram sapladım. 6gb oldu ram. Gene cins biliyorum; ama 8gb için iki ram almam gerekecekti, değmez dedim. Bir de çıkma SSD taktım.

Şu anda alete windows 10 yüklü. Ofisteki lazer CNC makinasının bilgisayarı olarak kullanılıyor. Hem CNC programı çalışırken internette kütür kütür gezebilir.

-----------------------

Gündelik işte artık pc'ler çok uzun ömürlü. Eskisi gibi 6 yılda patatese dönmüyor makineler. Eskiden işlemcinin kanırdığını hatırlarım. Şimdi kalmadı o işler. Ram yetiyorsa, bir de ssd varsa, alet gündelik kullanımda farkı hissettirmiyor.

Evde i7k 16gb ramli ssd'li bilgisayar var. Ofisteki Core2Quad ile arasında gündelik kullanımda hissedilir önemli bir fark yok. 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) Tabi, render alırken iş değişir, i7k kabaca 15 kat daha hızlı bitirir de... Gündelik kullanımda fark gerçekten yok denecek kadar az.

• Bravo güzel günlerde kullansın kızınız ☺️

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Grafik isinde iyi para var mi ? Bilgisayar teknikerler, muhendisleri niye issiz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben teknikerim.

3D mimari görselleştirme alanında uzmanlaştım. Daha doğrusu iç tasarım ve cephe tasarımı konuları alanım. Yerel olarak iş imkanlarını kendiniz oluşturuyorsunuz.

Bir noktadan sonra fikre ihtiyaç olan işverenler sizi buluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Elinize sağlık. Gayet iyi olmuş.

Elinizdeki laptop Core2Quad ve 2gb ramli olsa, 2gb daha ram ve ssd çakıp windows 10 kurup günlük bilgisayar bile yapabilirdiniz.  

Bende böyle bir laptop vardı. Alette 3gb ram vardı. ORJİNALDEN. Bir slotta 2, bir slotta 1.  Dokunmatik döner ekranlı HP. Dokunmatik ekranı olması kendisini değerli kıldığı için, 1gb rami söküp 4gb ram sapladım. 6gb oldu ram. Gene cins biliyorum; ama 8gb için iki ram almam gerekecekti, değmez dedim. Bir de çıkma SSD taktım.

Şu anda alete windows 10 yüklü. Ofisteki lazer CNC makinasının bilgisayarı olarak kullanılıyor. Hem CNC programı çalışırken internette kütür kütür gezebilir.

-----------------------

Gündelik işte artık pc'ler çok uzun ömürlü. Eskisi gibi 6 yılda patatese dönmüyor makineler. Eskiden işlemcinin kanırdığını hatırlarım. Şimdi kalmadı o işler. Ram yetiyorsa, bir de ssd varsa, alet gündelik kullanımda farkı hissettirmiyor.

Evde i7k 16gb ramli ssd'li bilgisayar var. Ofisteki Core2Quad ile arasında gündelik kullanımda hissedilir önemli bir fark yok.   Tabi, render alırken iş değişir, i7k kabaca 15 kat daha hızlı bitirir de... Gündelik kullanımda fark gerçekten yok denecek kadar az.

Elimde, Core2Quad Q6600 ve P35DS3L bileşenleri var. Zamanında CPU render ile çok emek vermiştir bana.

Hala dediğiniz gibi günlük işlerde gayet yeterli. O zamanlara göre 4 çekirdek rüya idi. Cpu renderi bıraktı bırakalı işlemciye yatırım yapmıyorum. GPU render daha hızlı.

RTX 2070 ve Ryzen 7 1700 işimi fazlasıyla görüyor. Yakın geçmişte 2070'i 4000 TL ye aldım. Şuan 5500.

Kasamı 5 ay önce almıştım. Anakart Ram ve İşlemci önceki senelerden kalma. RTX 3000 serileri çıkınca bunu yedeğe ayıracağım. Biraz upgrade ile güncel olur.

10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 8 Ekim 2020; 2:36:40 >

• Çok harika görünüyor, elinize sağlık hocam. Ben de bir yazılımcı olarak ilerde çocuğuma ufak bir mobil oyun yazmak istiyorum.

• Renk şahane

• Hocam çok tebrik ederim. Yalnız tadilat dolabınızında maşallahı var.Yok yok kasa versek pc çıkarırsınız siz ordan 😂

• Emeğinize sağlık. Benim 16 yıllık laptopum için aynı şeyleri yapmama gerek kalmadı, çünkü hala çalışıyor. Fujitsu-Siemens Amilo M1425 model 2004 model laptopun hala orjinal bataryası 1.5 saat gidiyor. 128MB Ati Radeon 9700M ekran kartı ve Pentium M 2000 dothan ve 2 GB DDR 333 mhz ram, 320 GB Western Digital Scorpio Blue 7200rpm ve Windows 7 Pro kurulu. Photoshop, internet, youtube, Acrobat Professional, MS Office hepsini açıyor. Çünkü arkasında Made in Germany yazıyor. Üreticilerin üretimini Çin'e kaydırmadan hemen önce üretilen son Alman malı laptop!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 8 Ekim 2020; 2:43:19 >
  • güzelll

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tebrikler , ufaklık şanslı sizi gibi bir babası olduğu için.Beraber sağlıklı ve mutlu bir hayat dilerim.

Ayrıca artık verimlilik şart , döviz arttı artı salgın nedeni ile bilgisayar fiyatları çok arttı , forumdaki arkadaşlar Lütfen eski donanımlarımızı boşa yatırmak yerine satalım.(Parası önemli değil bedava verilirse kıymeti bilinmiyor.) ki tekrar kullanıma dönsün.

Bir süre madmax'e benzeyecek hayatımız :(

not:Laptoplarda tolerans olsada 19v bir adaptör daha iyi olabilir.

• asyagrafik kullanıcısına yanıt

Paint tarzı resim düzenlemesi var. ekran kartının da sıkıntı çıkarmaz.

usb belleğe kopyala dene derim yüklemeden deneye bilirsin... mxlinux

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan_gokturk -- 8 Ekim 2020; 7:53:19 >
  • Ben de windows xp'de teams uygulaması çalışmadığı için 14 senelik Amd Athlon X2 4200 bilgisayara windows 10 32 bit kurdum. Agp ekran kartını tanıtana kadar göbeğim düştü.

• Merhaba konu dışı olacak ama sürekli eski donanım haber geri mi geliyor deniyor forumda. Tabi eski donanım haber daha bilgi doluydu diyebiliriz ama eskiden böyle şeyleri çekip videoya falan orda burda paylaşan yoktu. Şimdi bir pc tamiri yazsanız binlerce video çıkar. Bilgi kirliliği ile birlikte kim neyi kendine uygun bulmakta zorlanıyor. Tıklama için yapılan görseller falan doğal olarak bir dejenerasyon oldu bence. Yani böyle tamir falan işleri el ayağa düştü nerdeyse. Bunun için de üyeler böyle konular açmıyor olabilir. Sıradanlaştı diyebiliriz kısaca. Ben bundan dolayı eski konular açılmıyor diye düşünüyorum. Devir değişiyor, iyi veya kötü forumda değişiyor. Bu çok normal

• Yeterince güzel olmuş, emeğinize sağlık :)

• Tezgah çok güzelmiş. Elinize sağlık.

• quote:

Orijinalden alıntı: asyagrafik

Elimde, Core2Quad Q6600 ve P35DS3L bileşenleri var. Zamanında CPU render ile çok emek vermiştir bana.

Hala dediğiniz gibi günlük işlerde gayet yeterli. O zamanlara göre 4 çekirdek rüya idi. Cpu renderi bıraktı bırakalı işlemciye yatırım yapmıyorum. GPU render daha hızlı.

RTX 2070 ve Ryzen 7 1700 işimi fazlasıyla görüyor. Yakın geçmişte 2070'i 4000 TL ye aldım. Şuan 5500.

Kasamı 5 ay önce almıştım. Anakart Ram ve İşlemci önceki senelerden kalma. RTX 3000 serileri çıkınca bunu yedeğe ayıracağım. Biraz upgrade ile güncel olur.

Alıntıları Göster

Valla elinize sağlık. Çok tatlı olmuş kasa.

Ama ben tam manası ile ölücüyüm bu işlerde. Kasama para vermedim. Evdeki baba bilgisayarımda bile vermedim. Abd'ye taşınan arkadaşımda cooler master cm stacker vardı. Bu bilgisayarı ailesi kullanmaya başladı. Sonra bilgisayar bozuldu. Ben de anakart, PSU, kasa takası yaptım. Aile mutlu ayı gibi kasadan kurtulduk PC de çalışıyor diye. Ben mutlu beleşe kasam oldu.

Kabaca 15 yaşında. Ama full tower. İçinde çift kale maç yap. İki tane 36cm radyatör iki PSU iki ekran kartı sokarım. 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) su soğutmayı bırakalı yıllar oldu. Geri dönsem, elimdeki bloğu kullanır, radyatörümü alır, akvaryum su pompası ve su kabı olarak da plastik kilitli saklama kabı kullanırım. 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) Ne de olsa kasa içini göstermiyor. Ama sanıyorum yeni sistem toplarsam su sogutma gerekecek gibi duruyor. Yeni işlemcilerde Tekrar cozuttu bu ısı problemi meselesi.

• Harikaaaa

• Ellerinize sağlık. Gerçekten işe yarar bir şey ortaya koymak çok keyifli ve hatta dışarıdan izlemek bile çok keyifli.
    Geçenlerde, rahatsız olduğu için kullanmadığım bt kulaklığı, kupon kullanmak için aldığım kulaküstü kulaklığa bağlayarak ikisine de hayat vermiştim. Paylaşmak hiç aklıma gelmedi açıkçası. Çok basit işler aslında ama ilham olabiliyor. Paylaşımınız için teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.