Şimdi Ara

10 YIL KULLANABİLECEĞİM ARAÇ TAVSİYESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
2
Favori
4.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yilda kac km yapiyorsunuz? Eger tork hevesiniz yoksa 10 yil kullanacaginizi dusunerek lpg mantikli secim olur. Mazotun lt fiyati neredeyse benzine yaklasti ve 10 yil sonra satarken yapacaginiz km'ye bagli olarak dizeli satmak zor olacaktir, degeri cok dusecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ford genelde lpg yi sevmez.

Civic ile Focus arasinda yukseklik farki var fakat focus' da patir kutur her yere giremez. Bu iki aracla da bozuk yola girerken ayni dikkati gostermeniz gerekecek.

Dizel focus desek filo araclarindan ustunuze kalmasi yuksek. (50bin km.kullanilmis sirket aracindansa 100bin kullanilmis aile arabasini tercih ederim)

Lpg olacaksa Civic kat kat one gecer. Performans kaybi neredeyse yok gibi birsey oluyor. Suan fanrika cikisi garantili taktiriyorsa Honda ne kadar az zarar veriyor bu acidan dusunun.

Honda sirf ekonomik olsun diye boyle birseyin altina girip imajini sarsmaz.

Benim tercihim net elegance civic olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

quote:

Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

Civicin altı alçaktır bu arada , köy dediniz de buralarda köylüler fluence çok tercih ediyor.
    Fluenci hiç kullanmadım ama bu kadar köylü alıyorsa vardır bi sebebi
    Focusa gelince altı epey yüksek , bende dizeli vardı , ama benzinli de performans olarak beklentinizi karşılar .
    2009 modelden sonra makyajlandı , yeni kasasına zaten bütçeniz yetmez.
    2010-2011 modellere bakın .
    Trend: En boş versiyondur , nerdeyse hiç bi özelliği yok , tavsiye etmem . Ayrıca dizelde trendler 90 Hp .
    Collection: orta donanım , iş görür . En önemli artısı hız sabitleyici var .
    Titanium : En full olanı , donanım fazla ayrıca ses sitemi de farklı sony ses sistemi var .
    Focus sağlam , sürüşü keyifli , geniş iç hacimli , geniş bagajlı bi araç .
    Biraz serttir , ayrıca kabine yol ve llastik sesi alıyor . Yumuşak hamurlu lastikle ses azalır.
    emin değilim ama sanırım titanium ses yalıtımı noktasında daha iyi
    Çok fazla şirket aracı çıkması mevcut piyasada , özellikle dizel ve trend modelleri .
    Ayrıca dizelde km düşürme çok fazla , acemiyseniz dikkat edin tufaya gelmeyin :)
    40 binlik bütçeniz var madem , ben titanium 2010-2011 öneririm

Yanlış bilgi veriyorsun...

Focus'ların makyajlı modelleri 2008 model olarak geldi, 2011 modele kadar devam etti(2008 model makyajsızlar da var). Trend çok donanım sevmeyen birisi için yeterlidir, Trend X daha iyi olur tabi. Makyajlı modellerin Trend'lerinin hepsi 90'lık değil, aynı makyajsız kasada olduğu gibi. Hatta makyajsız kasada Trend'lerin hiçbiri 90'lık değildi. Trend Delux'lar 90'lık idi.

Bütçe 40.000 ise Titanium X tavsiye ederim, düşük km'li temiz bulunur. Şirket çıkması alma riskin de çok çok azalır. Hatta hiç diyebiliriz...

Yanlis bilgi değil arkadaş acemi ona gore konuştum. 2008 model makyajli kasa bi kac ay satıldı.
    Simdi adamin kafasi niye karissin ? Zaten butce iyi direk 2010 2011 baksin.
    2.si 40 bin butce ayırmış adama trendin donanimi nasil onerilir Allah aşkına yazık değil mi ? Celik jant hız sabitleyici park sensörü gibi en basit donanimlar bile yok.
    109 hp trend var az da olsa ama yine kafa karistirmaya gerek yok .
    Oneriyi 10 sene once en son arac almış ve 10 sene alacağı aracı kullanacak birine yapıyoruz. Adam neden 10 sene daha iyisi varken kötü versiyona binsin ?
    Ben burada iyi niyetle adama yardımcı olmaya çalışırken gelip beni suclamakla eline ne gecti ? 2 3 ay satılan 2008 model veya az sayida 109 hp trend detayini bilmese ne degisecek ?
    Yaz bakalım arama motoruna 2008 focus nasıl karman corman bi tablo çıkıyor , butcesi yeten adama 2009 dan basla demekle kötü mu ettik ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Disconnectus_Erectus -- 2 Mayıs 2014; 12:20:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilyuka

hepinize teşekkür ederim Daha fazla vaktinizi almak istemem. Focusa sabitlendim.
    Araç focus olacaksa, beni yormaması için;(10 yıl kullanmayı düşünüyorum.)
    En düşük hangi yıl olsun;
    Benzin(artı lpg) li mi daha iyi, dizel mi? (Dizel motorların erken yıprandığını söylüyorlar)
    Hangi model olsun?
    Bu da son sorum olsun? Hepinize teşekkür ederim.

2009 ustu olsun en az , ben dizelciyim ama dizelin dezavantajlari da cok.
    Bununla birlikte bakimli bi dizel gayet ömürlük olur fakat sıkıntı 2. el alırken ortaya çıkıyor. Sirket çıkması , km dusurme gibi...
    Yoksa sahibinden temiz bakimli bi dizel benim onerim olur bulursaniz.
    Artık benzin dizel farkina siz dusunup karar verin , 2010 ve ustu titanium alin ,
    X paket de ekli olursa daha kral olur tabii.

• Fluence al dağ bayır tepe tepe kullan.
  • focus

• en yuksek olanı ve benzınlı olanı tercih et.

lpg kıtını kendın tak. ömürlük bin
  • Focus almak mantıklı gibi.Yol tutuşu iyi,araç yüksek yerede sürtmez,kasa zaten sağlam fakat yakıtı konusunda tereddütlüyüm o kadar da olur ama .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

quote:

Civicin altı alçaktır bu arada , köy dediniz de buralarda köylüler fluence çok tercih ediyor.
    Fluenci hiç kullanmadım ama bu kadar köylü alıyorsa vardır bi sebebi
    Focusa gelince altı epey yüksek , bende dizeli vardı , ama benzinli de performans olarak beklentinizi karşılar .
    2009 modelden sonra makyajlandı , yeni kasasına zaten bütçeniz yetmez.
    2010-2011 modellere bakın .
    Trend: En boş versiyondur , nerdeyse hiç bi özelliği yok , tavsiye etmem . Ayrıca dizelde trendler 90 Hp .
    Collection: orta donanım , iş görür . En önemli artısı hız sabitleyici var .
    Titanium : En full olanı , donanım fazla ayrıca ses sitemi de farklı sony ses sistemi var .
    Focus sağlam , sürüşü keyifli , geniş iç hacimli , geniş bagajlı bi araç .
    Biraz serttir , ayrıca kabine yol ve llastik sesi alıyor . Yumuşak hamurlu lastikle ses azalır.
    emin değilim ama sanırım titanium ses yalıtımı noktasında daha iyi
    Çok fazla şirket aracı çıkması mevcut piyasada , özellikle dizel ve trend modelleri .
    Ayrıca dizelde km düşürme çok fazla , acemiyseniz dikkat edin tufaya gelmeyin :)
    40 binlik bütçeniz var madem , ben titanium 2010-2011 öneririm

Yanlış bilgi veriyorsun...

Focus'ların makyajlı modelleri 2008 model olarak geldi, 2011 modele kadar devam etti(2008 model makyajsızlar da var). Trend çok donanım sevmeyen birisi için yeterlidir, Trend X daha iyi olur tabi. Makyajlı modellerin Trend'lerinin hepsi 90'lık değil, aynı makyajsız kasada olduğu gibi. Hatta makyajsız kasada Trend'lerin hiçbiri 90'lık değildi. Trend Delux'lar 90'lık idi.

Bütçe 40.000 ise Titanium X tavsiye ederim, düşük km'li temiz bulunur. Şirket çıkması alma riskin de çok çok azalır. Hatta hiç diyebiliriz...

Yanlis bilgi değil arkadaş acemi ona gore konuştum. 2008 model makyajli kasa bi kac ay satıldı.
    Simdi adamin kafasi niye karissin ? Zaten butce iyi direk 2010 2011 baksin.
    2.si 40 bin butce ayırmış adama trendin donanimi nasil onerilir Allah aşkına yazık değil mi ? Celik jant hız sabitleyici park sensörü gibi en basit donanimlar bile yok.
    109 hp trend var az da olsa ama yine kafa karistirmaya gerek yok .
    Oneriyi 10 sene once en son arac almış ve 10 sene alacağı aracı kullanacak birine yapıyoruz. Adam neden 10 sene daha iyisi varken kötü versiyona binsin ?
    Ben burada iyi niyetle adama yardımcı olmaya çalışırken gelip beni suclamakla eline ne gecti ? 2 3 ay satılan 2008 model veya az sayida 109 hp trend detayini bilmese ne degisecek ?
    Yaz bakalım arama motoruna 2008 focus nasıl karman corman bi tablo çıkıyor , butcesi yeten adama 2009 dan basla demekle kötü mu ettik ?

Bütçe 30-40 arası diyor, donanım yeterli geliyorsa ve bu piyasa ve araba kalabalığında temiz, düşük fiyatlı, eline para kalabileceği Trend de alabilir. Yazımın sonunda 40.000'e Titanium X de bulabileceğini zaten yazdım.

• Chevrolet piyasadan çekildi ama 10 yıl kullanmayı düşünüyorsanız 2. Eli sizin için sorun olmaz.
    Ben sıfır olarak chevrolet aveo almanızı öneriyorum hem yakıtı uygun hem de oldukça güvenli bir araç. Yanında sununlan standart donanımlar da gerçekten iyi.
    Bende birkaç ay içerisinde ilk aracımı almayı düşünüyorum yaklaşık 30 bin bütçem olucak bu araç için zorlama yapıcam fakat forumda gerçekten bilgili insanlar var bu yorumum onlara ne kadar mantıklı gelir bilmem. Ayrıca yorum yaparlarsada sevinirim. O paraya değecek bir araç mı yoksa alınmaz mı bilmiyorum.

Sadece öneri ve aklımdan geçen aracı yazdım araçlar hakkında pek bir bilgim yoktur.

• Al bi japon yağını suyunu değiştir uzun yıllar bin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corolla ve civic almakta fayda var. Focusun 10 yıl boyunca uzmeden (hemde lpg ile) kullanılabilir olduğunu düşünmüyorum. Bütçe biraz daha yüksek olsa idi CRV veya RAV4 alınabilirdi.

• quote:

hepinize teşekkür ederim Daha fazla vaktinizi almak istemem. Focusa sabitlendim.
    Araç focus olacaksa, beni yormaması için;(10 yıl kullanmayı düşünüyorum.)
    En düşük hangi yıl olsun;
    Benzin(artı lpg) li mi daha iyi, dizel mi? (Dizel motorların erken yıprandığını söylüyorlar)
    Hangi model olsun?
    Bu da son sorum olsun? Hepinize teşekkür ederim.

Temiz bir dizel alırdım ben olsam. Focus doğru tercih sizin için. Şimdiden hayırlı olsun

• umutsirvan kullanıcısına yanıt
    maalesef net bütçem 35. Zorlama 40 olabiliyor ancak.
  • Corolla hem altı yüksek hem de focustan daha sağlam bence.Civic köy yollarına gelmez
  • Corolla kullanıcısı olarak 8. yılı doldurduk bu sene, 370 bin km de dizel araç. Hala bir sorun yaşamadık, sağlamlık arıyorsanız japon araçlarına bakın derim. Uzun yıllar sizi üzmez.
  • Çabuk yetişin JAPONCU'lar aklımı çelecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyuka -- 2 Mayıs 2014; 13:50:50 >
  • quote:

Çabuk yetişin JAPONCU'lar aklımı çelecek...

Kardeş kararına saygı duyarız para senin
    2004 Civic vtec kullandım yaklaşık 20 ay toplamda 40000 km yaptım 10000 km rutin bakım hariç sanayiye gitmedim. Su an 2008 Colt Amt kullanıyorum 49000 km de aldım su anda 91000 km de bu ay 2 sene olacak alalı. 60000 ve 75000 km bakımları hariç sıfır sorun.
    Kullandığımız araçlara göre yorum yapıyorum japondan pişman olmazsın sorunları yokmu illaki var en basitinden deli gibi yol ve motor sesi alır almaz diyen yalan söyler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • JAPON'culardan önemle rica ederim;
    mevcut bütçemle COROLLA alacak olursam...
    1- 2010'un altına düşmem gerekecek.
    2- Bu nedenle aracın km'si yüksek olacak.
    3- Tüm bunlara razı olursam en son hangi yıla kadar tercih etmem gerekir. (az biraz donanım da şart olur.)
    4- Ayrıca lpg ve dizel seçenekleri hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.
  • mgzgn kullanıcısına yanıt
    Alay etmek için yazmadım. Kimseyle alay etmek gibi bir düşüncem yok. Bütün yorumlarınızı ilgiyle takip ediyorum. Gerçekten kafam karıştı. O yüzden böyle bir yorum yaptım. Mitsubishinin yaşadığım yerde servisi yok. Bilgilerinize...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.