Şimdi Ara

10 yıllık 3 anakartımda bozuldu nedeni nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba iyi bayramlar arkadaşlar.Ortalama kullanım süreleri 10 yıl olan 3 anakartımda bozuldu.
    bozulan ilk anakartım agp 8x asus
    ikincisi gigabayt ga 61 li bir modeldi pcı expres 16xti
    ve bugün bozulan anakartım yine GA-MA74GM-S2H (rev. 1.x)
    önceki anakartlarımda yaşadığım sorunlar aniden görüntü kesiliyor monitör kapalı duruma geçiyor kasa resetleriyor ve görüntü bir müddet gelmiyor
    çözümlerim bilgisayarı kapat ramleri çıkar ide kablolarını çıkar işlemciyi çıkar bir müddet bekle topla ve sorun düzelsin.
    bozulan ilk anakartımda bu şekilde sorunları çözdüm ama bu sorunlar baş gösterdikten ortalama 6 ay 1 sene aralığüında iki anakartımda bozuldu.

Bugün bozulan anakartımda ise yine uzun bir zaman önce teklemişti monitörden görüntü birçok sefer gidip kasa kapatmış ya da resetlenmiş bilgisayar açılmamıştı sayısını hatırlamıyorum ama 100 sefer vardır.
    Son nefesini bugün verdi zaten.Şuan her bir parçayı söktüm sabah düzelir diye bekliyorum.
    Nete okuduğum çözümler statik elektiriği boşalt diyor.Güç kaynağının 2 demirini temas ederek.İşlemciye termal macun sür diyor.
    cmos resetle bir çok çözüm sunmuşlar.

anakarttan ramleri çıkarınca uyarı sesi almıyorum.
    bu anakartın öldüğünümü gösterir?

yardımcı olursanız sevinirim.

• Anakartı tek ram takıp çalıştırın tam sistem haliyle. Hiçbir uyarı vermeden açılmıyorsa(buzzer takılı olmalı) sorun anakarttadır. Bios pilini değiştirin, cmos reset yapın, üstündeki heatsinklerin macununu değiştirin, post yoksa ve halen sinyal yoksa anakart bozulmuştur.
    Bulabiliyorsanız anakart diagnostic cihazları var onlar gösterir arızayı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • L.J kullanıcısına yanıt
    bios pili bitik.bios pili takmadan sağlam bir anakartın açılmasında sorun oluşurmu?dediğim gibi ekrana hiç görüntü gelmiyor ram takılı olmayıncada uyarı sesi vermiyor.
    tek ram denedim.uygulamadığım yöntemler macun sürmek (anakartı clear cmostan resetlemedim 2 pinli yere soket takıp.)
    bios pili olmadan anakart çalışırmı ve ramler takılı olmayınca sinyal sesi vermiyorsa anakart bozukmudur?
  • zen1988 Z kullanıcısına yanıt
    Bios pili çok ucuz bişe. Baktım şimdi cr2032 3V pil çarşıda 5 liraya bulursunuz.

Cmos clear için soket(jumper) gerek yok bir tornavidayla iki pine aynı anda dokunun 5 sn tamamdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ppsunda 10 yıl önceki gibi dandik güç veren frizby psuysa o gebermiş olabilir pc o şekilde kapanıyorsa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.