Şimdi Ara

100.000 Km Aşmış 7 Yaş Üsti DİZEL Alınırmı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
2
Favori
32.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kaliteli dizel(mazot) kullanıp, bakımları zamanında yapıldıysa dizelin öyle aman aman bir handikapı yok benzinli motora kıyasla.
    bizim piyasadaki bu önyargıların en temel nedeni kalitesiz mazotlarla yorulan dizel motorların çok fazla olmasıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msasker

quote:

Orijinalden alıntı: M e t i n

quote:

2005 model land rover 2.0 Td4 2007de aldik aldigimizda 80bindeydi simdi ise 132 binde alindigindan beri sadece gecen sene yakit ve hava filtresi degisildi sorunsuz, yani temiz kullanilmis olursa 200binde bile olsa sorun cikarmaz bence, gunumuzde en olu dizel motorlarin 250-300bin omru oldugu soylenir saglam motoru olan dizeller 500bini de gorur.

Emin misiniz?

Sizin aracınız ölmüş bence.

Nasil yani 132 binde arac oluyor mu ilk defa sizden duydum

5 senedir sadece yakıt ve hava filtresi değiştiyse motoru dinlemeye başla sen.

• quote:

quote:

quote:

quote:

2005 model land rover 2.0 Td4 2007de aldik aldigimizda 80bindeydi simdi ise 132 binde alindigindan beri sadece gecen sene yakit ve hava filtresi degisildi sorunsuz, yani temiz kullanilmis olursa 200binde bile olsa sorun cikarmaz bence, gunumuzde en olu dizel motorlarin 250-300bin omru oldugu soylenir saglam motoru olan dizeller 500bini de gorur.

Emin misiniz?

Sizin aracınız ölmüş bence.

Nasil yani 132 binde arac oluyor mu ilk defa sizden duydum

5 senedir sadece yakıt ve hava filtresi değiştiyse motoru dinlemeye başla sen.

Onu sadece degisen parca olarak soyledim yoksa bakimlari tam ve tabiki yagi falan da degisiyor + 5yilda 50bin kilometre az kullandik arabayi.

• quote:

Orijinalden alıntı: isimsiz34

quote:

Orijinalden alıntı: tantalis1986

dizellerin motor ömrünün kısa olduğu rivayet ediliyor.ben de merak ediyorum açıkçası

2008 albea dizel ticari taksi 529 bin kmde şahidim

ben ticaride 780.000km gördüm. hatta inanamadım bir daha baktım.
  • Tamamen kullanıcıya bağlıdır... Ülkemizde common rail ve turbo kültürü henüz pek yerleşmiş değil... Adam dizel motoru durduğu anda tak diye stop edebileceğini düşünüyor, ya da benzinli gibi spor kullanıp yüksek devirleri zorlayabileceğini... Kötü yakıttan birşey olmayacağını veyahut da....

Eğer böyle bir kullanıcıdan alacaksan 50 binde olsa bile dizel alma... Yok ama adam gibi kullanılmışsa, dizel motorların ömrü oldukça uzun olur. Nitekim taksici esnafında ufak araştırma yapan 400-500 binlerde olan dizel arabalara rastlarsın...
  • Alınır.Fakat nasıl?
    Arabayı öyle bir kontrol ettirmen lazım ki sana satan adam bile "yuh be kardeşim" diyecek.
    Servise götürülecek,En ince ayrıntısına kadar kontrolü yapılacak,sorunlu yıpranmış ezilmiş büzülmüş parçası varsa görülecek.
    Temiz denirse alınır.
    En ufak şüphe olursa alınmaz.Motor bu oyuncak değil.
  • 7 yıllık dizel en aşağı 200 bindir.

100 de kalmaz o.
  • 2004 Model 1.4 307 Almistik ki hala duruyor .Bu zamana kadar benzinli kullandik hep. Simdiye kadar bi sorunla karsilasmadik gorunen o ki daha uzun surede kullanilip binilecek bi arac.
    Bakimlari duzenli yapildiysa gozun kapali bine bilirsin .
  • 2004 133binde megane 2 hb 1.5dci motorlu aracım yeni fabrikadan çıkmış araç kadar temiz çalışıyor. Yeter ki bakımlarını düzgün yaptırın. Parça değişimi gerektiğinde adi mallara yönelmeyin. 200-300 binden önce motoru rektefiye getireni sanayide zopayla dövüyorlar öyle diyim..
  • Eurodizel öncesi yakıtlar kaliteli olmadığı için 2005 öncesi dizel araç almak biraz riskli. İşini bilen binicisinden alacaksanız çok sorun yaşamazsınız ancak bu tür araçları al-satçılardan almayın. Ya da güneydoğu falan kaçak mazotla yürütülmüş sonra İstanbul'a getirilen satılan araçlardan uzak durun. Arkadaşların dediği gibi vakit harcayın iyice motoruna aksamına baktırın.
  • 88 model reno flash dizel 200.000km alınır mı peki desem?
  • Arkadaşlar yorumlarınızı okudum kendim sorento 2005 model 2,5 ex kullanıyorum ve hayatımda kullandığım en konforlu arabadır. araçın bakımı düzenl,i yapıldığında araç hiç sorun çıkarmıyor ve insan araba kullandığını o zman anlıyor. Jeep konforu başka olur bilirsiniz. Ben herkese tavsiye ederim. Hatta almak isteyen varsa sahibinden.com sitesinden 117552025 nolu ilandaki aracımı da alabilirler. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Mahallede ki galerinin önünden geçerken Kia Sorento dikkatimi çekti. Alacağımdan değil ama bir sorayım dedim, içeri bile girmeden üstelik.
    Kia Sorento 2003 model, 2.0 Dizel otomatik 105 bin Km ve 33.000TL istiyor.

o aracın 105 binde olma ihtimali 7 çocuklu bir kadının bakire olma ihtimali ile aynı.
  • Dizel motorun ömrü kısadır lafı kocaman bir yalan...Direksiyonda insan olsun 500.000 km ile ile 1.000.000 km yol yapan bir çok dizel motor var..Her 100.000- 125.000 km de TURBO ve ENJEKTÖR kontrol edilir..Sorun varsa yenilenir..Başka bir durum yok.. EK... Motor bitik ve rektefe yapılacak ise aynı marka ve model iki arabanın Dizel motoru benzinli motorundan daha pahalı yapılıyor..Yenileniyor..Bilginiz olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 18 Mart 2013; 7:40:19 >
  • hor kullanmamışsa ve bakımını günü gününe yaptırmışsa sorun olacağını zannetmem.geçen 450 binde dizel taksi gördüm takır takır çalışıyordu.
  • Bakımları zamanında yapıldıysa alınır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakımları servisten düzenli yapılmış ağır bir kazasıda yoksa 200000 km olsada alınır
  • Bakımları aksatılmadan zamanında yapılmışsa, hor kullanılmamışsa, ağır kazası yoksa alınır niye alınmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: molarrr

7 yıllık dizel en aşağı 200 bindir.

100 de kalmaz o.

niye kalmayacakmış anlamadım, bende 2006 model 407 1.6 HDİ var 109bin km de, tüm bakımları yetkili serviste yapılmış kayıt altında, kaporta gram boya görmemiş (nazar değmez inşallah), çoğu üst modellerden temiz yani..
    velhasıl konuyla ilgili olarak, neden alınmasınki derim, bakımları kayıt altında olduktan sonra ve de hor kullanılmadıktan sonra gayet mantıklı bir seçim olur..
  • İstanbul / Avrupa yakasında, rutin bakımları dışında servis yüzü görmeyen 2011 model fiat albea 1.3 multijet motorlu taksiye bindim. Kilometre sayacı 540 bin gösteriyordu.

10 bin kilometrede bakıma sokulup,
    Her bin kilometrede benzin istasyonlarında satılan "depo katkısı" adı altında satılan yakıt temizleyicisi satın alıp deposuna boşalttığını iddia ediyordu.

Dizel araçların üretiliş amacı ekonomi odaklıdır. Fakat bmw bu durumu m550d şeklinde motor çıkararak f10 kodlu aracına m5 ismi vererek piyasaya sürmüştür.

Dizel aracın 3500 d/d 'den sonra ne gücü kalıyor, ne de ataklığı. Bilinçli bir dizel araç sahibi sürekli bu devirlere çıkılmayacağını zaten bilir.
    Fakat üzülerek söylüyorum ki, günümüzde dizel aracının ataklığını fırsat bilip bu şekilde yol alan kaç yolcu varsa aracın kilometresi yükselmeden satıyor ve ceremesini aracın sonraki sahibi çekiyor.

Bizim milletimizde şu var;
    Nasılsa satarım, sonraki sahibi düşünsün!

Umarım böyle düşünen bir satıcının arabasını alan insanlardan olmayız.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.