Şimdi Ara

100$ altı İki kart arasında kararsız kaldım, tavsiye istiyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Herşeyden önce yıllardır fx5200 kullanan bir insan olduğumu belirtmek isterim : ) Pek oyun oynamadığım oyunlarıda alt konfigürasyonlarda çalıştırdığım için kartımdan pek şikayetim olmadı ama pci-exp slotlu bir anakart satın aldım ve ekran kartımıda bu teknolojiye uygun olarak yenilemek istiyorum nasıl olsa dx10 çıksada ben en az iki sene bu kartımla idare ederim... Forumda ilgili bölümleri uzun uzun dolaştım itiraf etmem gerek ki bir hayli kafam karıştı :) Ancak yeni teknolojiler konusunda biraz aşinalığım olduktan sonra piyasa araştırmasına yöneldim ve 100$ altı alabileceğim kartları taradım. Kafamda bazı elemeler yaptıktan sonra iki model arasında kararsız kaldım

Birincisi;
    512 MB SAPPHIRE X1300 HM DDR2 PCIE 256512

Bellek(Mb) 512MB 128-bit
    Bellek Tipi DDR2
    Chipseti ATI Radeon X1300
    Tv Out VAR
    DVI VAR
    Ek Özellikler Bus yapısı: PCI Exp 16X
    İşlemci hızı: 450MHz
    RAMDAC: 400Mhz
    Standartlar: DirectX 9.0
    Maks. Çözünürlük: 2560x1600
    İşletim sistemi: Windows XP / Windows Vista

Fiyat: 92 USD + KDV 160,67YTL (KDV Dahil)

İkincisi ise;
    512 MB SAPPHIRE X550 HM DDR PCI-E DVI 256512

Bellek(Mb) 512MB 128-bit
    Bellek Tipi DDR
    Chipseti ATI Radeon X550
    Tv Out VAR
    DVI VAR
    Ek Özellikler Çekirdek Hızı :400MHz
    Bellek Hızı :500MHz
    Vga Slot :PCI Express 16X
    Ramdac :2x400MHz
    Üretim Teknolojisi :0.11 Mikron
    Transistör Sayısı :75 Milyon
    Piksel Doldurma Oranı:1.6 Gpiksel/sn
    Texture Doldurma Oranı :1.6 Gtexel/sn
    Bellek Bant Genişliği :8.0 GB/sn
    Soğutma :Pasif � Heatsink
    3D Görüntü Kalitesi :
    Piksel Shader Versiyonu:2.0
    Vertex Shader Motoru :2
    Vertex Shader Versiyonu :2.0
    DirectX :9.0
    OpenGL :2.0
    Bellek Optimizasyonu :Hyper Z III+
    Full Screen Anti-Aliasing :Smoothvision 2.1
    Max.Multisample AA Modu :6x
    HDR(10:10:10:2) :10-bit integer
    TruForm :Truform 2.0
    Video Kalitesi :
    Adaptive De-Interlace :Video Shader HD
    Video Hızlandırma :DivX, WMV9, MPEG-2, MPEG-4
    Görüntüleme Desteği :
    TV Out Desteği :Var - 1024x768
    Çift Monitör Desteği :Var - Hydravision 3
    DVI :Var
    HDTV Uyumlu :Evet
    HDMI Uyumlu/ HDCP Hazır :Hayır
    Dual-Link Özelliği:Yok
    Doğal Görüntü Desteği :8-bit / 16.7 Milyon Renk
    3D Grafik Çözünürlüğü :2048x1536
    Fiyat : 69 USD + KDV 120,50YTL (KDV Dahil)

Kartlar Arasında karşılaştırma yaparken ilk önce bellek tipine ve veri akış hızının kaç bit değerinde olduğuna baktım daha sonrada işlemci ve bellek hızlarını karşılaştırdım, bu iki kartı karşılaştırınca ilk kartın işlemcisi 50 mhz hızlıyken ikincinin bellek hızı 100 mhz hızlı bunlardan hangisi daha önemli bir fikrim yok. Başka hangi kriterleri karşılaştırmalıyım bu konuda da bir fikrim yok. Acaba bu iki kart arasında 22$'lık fiyat farkı olmasının nedeni nedir? Bu arada ilk kartın pasif sogutuculu olması benim ona olan ilgimi bir hayli arttırıyor varsın o/c yapamıyayım ama pasif sogutma kullanayım bu ilk tercihim. Eğer üçüncü bir tavsiyeniz olursa onlarada açığım fakat bu 100 doların üzerine koyacak daha param yok : ) Zaten ilk karta olan ilgim aradaki 22$'lık fark yüzünden başladığı anda son buluyor hep ikinci karta doğru yöneliyorum : ) Eğer cevaplarsanız memnun olurum, teşekkürler....

• Palit 7300GT Sonic 91$+KDV
    inan bu 2 kart onun yanına bile yaklaşamaz
    zaten bu kartlar Hyper Memory olduğu için senin sistemini hızlandırmaz aksine yavaşlatır bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRQX -- 25 Kasım 2006; 0:00:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: TRQX

Palit 7300GT Sonic 91$+KDV
    zaten bu kartlar Hyper Memory olduğu için senin sistemini hızlandırmaz aksine yavaşlatır bile

+1
  • quote:

Teşekkür ederim, inandım :) Zaten forumda sık sık adı geçen kartlardan birisi bu ama üzerindeki fan beni korkutuyor açıkçası...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jamramone

quote:

Teşekkür ederim, inandım :) Zaten forumda sık sık adı geçen kartlardan birisi bu ama üzerindeki fan beni korkutuyor açıkçası...

obukulerinde fan bile yok

• kesinlikle uzak dur o ikisinden parana yazık olur.

madem uzun süre kullanacaksın seni o süre içinde mümkün olduğunca idare edecek bi kart almalısın ki bu durumda o kart 7300gt oluyo.

fiyatı ve performansı yerli yerinde eli yüzü düzgün güzel bi karttır.

palit in sonic modelini bulamasan bile 80$ a msi ın 7300gt si mevcut.onun kadar iyi performansa ve iyi oc kapasitesine sahip olmasa bile gene sölediğin kartlardan çok daha iyidir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jamramone

quote:

7*** serisinin ısınmaması, daha yavaş dönen ve daha küçük fanlar takılarak piyasaya sürülmesini sağlıyor,
    böylece ses sorunu çıkma ihtimali diğer kartlara ve serilere göre daha az diyebilirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 7600gs sonic 103 $+kdv değilmiydi
  • quote:

Orjinalden alıntı: NakkaSss

7600gs sonic 103 $+kdv değilmiydi

en ucuz 114$+kdv (gigatek'de)
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: NakkaSss

7600gs sonic 103 $+kdv değilmiydi

en ucuz 114$+kdv (gigatek'de)

hmm ilk çıktıgında 103 den alan olmuştu baya demek zam gelmiş bende onu neden düşünmüyo arkadaş diye sorucaktım ama biraz daha katarsa 7600gs sonic alsın daha mantıklı olur
  • Bence her ikisi de değil.bunları alacagına ikinci el bir 6600gt alsan daha iyidir.biraz daha üste koysan 7600gs alabilirsin.
  • bence sen bunlara para verme. benim ati 9200 series grafik kartım bile 128 bit veri yoluna sahip.
    SAPPHIRE X550 nin 400MHz hızı var. bu bana göre orta bir değer. 256 bit lik bir grafik kartı bulursan da biraz paraya kıyıp onu al derim.

ama sadece buna bakmamak lazım. biraz teknik konuşulacak olursa işlemci-bellek-video card üçgenin hızını tespit etmen gerkir. eğer bunu yaparsan fazladan para vermezsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: EneRGy.

Bence her ikisi de değil.bunları alacagına ikinci el bir 6600gt alsan daha iyidir.biraz daha üste koysan 7600gs alabilirsin.

7300gt varken 6600gt alınmaz bu saatten sonra

Zaten arkadaşın da beklentiler fazla değil 7300gt ideal
  • Powercolor X800GTO-www.eksenbilgisayar.com 99$+kdv. netten değilde yerinden alınırsa indirimli alinabilir. Yalnız özelliklerini dikkatlice gözden geçirip sorun arkadaşlar. Netteki bilgiler eksik veya yanlış olabiliyor
  • quote:

@trox

bu 7300gt sonic in 3d mark 05 değerlerini biliyormusun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: maybera

quote:

@trox

4000 civari alıyor
    http://www.pclabs.gen.tr/yazi-551-2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 25 Kasım 2006; 12:51:03 >

• çok iyi kart....
  • quote:

Orjinalden alıntı: maybera

quote:

@trox

TRqX

7300GTS'ler düz 7600GS'lerin puanlarına yetişebiliyor hatta bazıları geçebiliyor bile
    ben 4,3 K alanını gördüm (tek çekirdekli sistemde)

• Palit 7300GT Sonic 91$+KDV
  • Sonic olmayan 7300GT de yukardaki iki karttan da çok iyi. Bu iki karttan birini kesinlikle alma.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.