Şimdi Ara

%100 cpu sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
1.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    %100 cpu sorunu

başlangıç bölümü böyle şimdi güvenli modda malwarebytesi deneyeyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Metality

Windows'u Güvenli modda başlatıp orada Malwarebytes ile tarattınız mı? Bir de görev yöneticisinde başlangıç bölümünün ekran görüntüsünü atar mısınız?

Güvenli modda malwarebytes ile tarattım ve yine bi sonuc yok + olarak kaspersky ile de tarattım yine bi tehdit yoktu ve bunu yaparken görev yöneticisini açtığımda sonuçlar normaldi

%100 cpu sorunu
    %100 cpu sorunu

• Güvenli modda sıkıntı yoksa problem yazılımla alakalı herhalde.
    Temiz kurulum yaptığını söylemiştin yanlış hatırlamıyorsam.
    Kullandığın ISO virüslü olabilir mi? Flash belleğe Windows'u nereden/nasıl yazdırdın?
    Ben de bilemedim.
    Belki Windows güncellemeleri ile alakalıdır. Geçenlerde sıkıntılı güncellemeler gelmişti hep.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklıma başka bir çözüm gelmiyor. Windows'un gereksiz uygulama ve özelliklerinin kaldırıldığı bir windows'tan indirip onu kurabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Forum1th

Güvenli modda sıkıntı yoksa problem yazılımla alakalı herhalde.
    Temiz kurulum yaptığını söylemiştin yanlış hatırlamıyorsam.
    Kullandığın ISO virüslü olabilir mi? Flash belleğe Windows'u nereden/nasıl yazdırdın?
    Ben de bilemedim.
    Belki Windows güncellemeleri ile alakalıdır. Geçenlerde sıkıntılı güncellemeler gelmişti hep.

Son güncellemeden 4 gün sonrasında pc sıkıntıya girdi

• Sorun hala çözülmemiştir çözümlerinizi bekliyorum

• whoelia W kullanıcısına yanıt

SoftwareDistribution klasörünü sildiniz mi?

• Evet sildim fakat sorun hala devam ediyor ne yapsam düzelmedi sanırsam gerçekten cpuda sıkıntı var .d

Google Chrome kaldırıp geride dosyası kalmayacak şekilde silip yeniden yüklemeyi deneyin. Benim başıma gelen benzer ilginç bir durumdan bahsetmek isterim, yer işaretleri çubuğunda tuttuğum sayfalardan herhangi birini açtığımda işlemcinin %100'e dayanmasıydı örneğin youtube sayfasını bile açsam %100 yaklaşıyordu tabii yer imlerindeki tüm sayfaları boşalttım ve sonra siteleri geri yerine tekrar yerleştirip yer imleri çubuğundan açtığımda durumun düzeldiğini farketsemde temp dosyasını silip sonra google chrome kaldırıp geride dosyasını bile bırakmayıp sonra da yeniden yükledim ve artık sorun yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 22 Mayıs 2021; 17:10:12 >
  • İlginç ama deneyeyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-84B7F5BB9

Google Chrome kaldırıp geride dosyası kalmayacak şekilde silip yeniden yüklemeyi deneyin. Benim başıma gelen benzer ilginç bir durumdan bahsetmek isterim, yer işaretleri çubuğunda tuttuğum sayfalardan herhangi birini açtığımda işlemcinin %100'e dayanmasıydı örneğin youtube sayfasını bile açsam %100 yaklaşıyordu tabii yer imlerindeki tüm sayfaları boşalttım ve sonra siteleri geri yerine tekrar yerleştirip yer imleri çubuğundan açtığımda durumun düzeldiğini farketsemde temp dosyasını silip sonra google chrome kaldırıp geride dosyasını bile bırakmayıp sonra da yeniden yükledim ve artık sorun yoktu.

denedim sadece biraz daha hızlandı fakat yine %10 bazen 20 kadar fazla kullanım var

İşlemciniz intel ise Denetim masası-> Program ekle kaldırdan bakın Intel Optane Pinning Explorer Extensions kuruluysa yüksek cpu ve rem kullanımına sebep oluyordu onu bir kaldırıp deneyin

• Hayır AMD A6 işlemci kullanıyorum.

• Aşağıdaki regedit ayarı sizde de 0 mı değilse yapıp bir deneyin

HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Search

BingSearchEnabled=0

Birde APU'nun driverini güncel değilse güncellermisiniz

https://www.amd.com/en/support

veya kullandığınız bilgisayarın markasının sitesinde desteğine bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 23 Mayıs 2021; 0:49:9 >
  • günaydın.

konu ile ilgisi olmayabilir ama benim de başımdan benzer bir durum geçmişti pandemiden önce.

formattan sonra windows 10(lisanslı) kurduğum fx-8300 işlemcili bilgisayar mikro takılmalar(micro stuttering) yaşıyordu.

tam elimi fare imlecine götürüp ekranda oynatıcam, fare 1-2 sn. ağır çekim ilerleyip duruyordu.

çıldırtan bir konuydu, aradım taradım interneti, 1903 güncellemesinin amd işlemcili bilgisayarlarda windows search'ün ara ara %100 kullanım yapmasına neden olduğunu yazıyordu.

kendime ultra düşük güç tüketen geçici bir bilgisayar yapıp 1,5 sene kadar kullandım. ama iş için yetmeyince tekrar bu kasayı devreye aldım.

tabi bu arada bayağı güncelleme gelmişti windows 10 için. en son sürüme güncelledikten sonra 4-5 aydır sıkıntı görmedim.

dediğim gibi sizin konu ile ilgisi olmayabilir ama böyle bir durum söz konusu idi amd işlemciler için.

• bu arada format atmanın çözüm getirmediğini belirtmişsiniz.

diğer arkadaşların belirttiği üzere herhangi bir virüs olma ihtimaline karşılık, hızlı format yerine tam format(yavaş, diski kazıyan) bir format yapma şansınız var mıdır?

tabi sürücünüzün boyutuna göre bayağı(ama bayağı) bir sürebilir. sabırla beklemeniz gerecek bu durumda.

eğer elzem bir kullanımınız yoksa, cuma gecesi mesela başlatıp cumartesi sabah-öğle arasına kadar tamamlayabilir ve temiz bir windows kurabilirsiniz.

o aralıkta biter diye tahmin ediyorum boyuta göre...

• Dediğiniz regedit ayarını bulamadım. Ek olarak APU driverı sıfırlamamla birlikte gitti.

%100 cpu sorunu
  • srkn kullanıcısına yanıt

Maalesef yapma şansım yok

• srkn kullanıcısına yanıt

Ben de bi anda gelip gidiyor anlamadığım şekilde ve bu kullanan gözükmüyor

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.