Şimdi Ara

%100 Disk Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumda önceden açılmış %100 disk sorunlarına baktım fakat yardımcı olmadı. PC önceden 5-6 saniyede açılıp kapanırken şuan 3-5 dakikaları buluyor. Oyun oynarken belirgin bi kasma yok fakat excel ve windows dosyalarda anlık takılmalar mevcut. Bilgisayarı 1 senedir kullanıyorum

Bilgisayarın özellikleri :
    teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    Teknobiyotik V3.5 Killer Version 2020 - AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz, RX580 8GB, 8GB Ram, 240GB SSD Oyuncu Bilgisayarı - Ekran Kartlı Oyuncu Bilgisayarı - Oyuncu Bilgisayarı - Bilgisayar | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/bilgisayar/oyuncu-bilgisayari/ekran-kartli-oyuncu-bilgisayari/teknobiyotik-v3-5-killer-versiyon-2020.html
    SDD = ADATA SU630 *

Örnek %100 disk : %100 Disk Sorunu ( steamde oyun guncellemesi yapılıyor fakat pc boştayken de %80-100 arasında dolaşıyor genellikle)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancanruso -- 7 Eylül 2020; 19:29:11 >

• Suruculer guncel mi? Format atmayi denediniz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    sürücüler güncel. format atmayı denemedim o konu hakkında bilgim yok. Uzun uğraslar sonucu benzer sorunu yaşayan birisini buldum hatta arkadas bu forumda da konu acmış, oteki forumda cozume ulasmış.

konusunun linki :https://forum.donanimhaber.com/win-10-pro-ssd-sorunu--144892208#144892208

öteki forumda '' Arkadaşlar Sorunu çözdüm saçma bi şekilde bios ayarlarına birşey olmuş sanırım bios ayarlarını sıfırladım şuan eskisi gibi 5-10 saniyede açılıyor disk kullanımıda düştü.'' şeklinde belirtmiş çözümü. BİOS sıfırlamak nedir nasıl yapılır hiç bilmiyorum. yaptıktan sonra dökümanlarım ve oyunlarım silinir mi ?Bilgi verebilir misiniz ?

• cancanruso kullanıcısına yanıt
    Bios sıfırlamak büyük mesele değil öyle. Olmazsa siz de deneyin. Oyunlar vs silinmez.

Anakart üzerinde büyükçe bir saat piline benzeyen bir pil var. Bilgisayarın elektriğini kesip sonra o pili çıkartıp bir 5 dk bekleseniz yeter. Alternatif olarak anakart üzerinde genelde alt kısımda cmos reset pinleri vardır. O pinleri bir tornavida ile kısa devre yapabilirsiniz. Tabii yine önce bilgisayara gelen elektriği kesmeniz lazım. Bir kaza çıkmasın diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.