Şimdi Ara

%100 Elektrikli Renault Fluence ZE bütün detaylarıyla bu videoda (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
1
Favori
65.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilerleyen zamanlarda sistem daha da gelişecektir

ama araç yürürken şarj etmek zor mu ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extreme Victory

pardon ama benim linkime bakaniniz ve inceleyeniniz oldumu chevy; nin cozumu oldukca pratik reno' nunki gibi sacma degil... (en azindan uzun vadede sacma)

Ben linkinizi inceledim,nispeten bu araç pratikte kullanıma daha uygun zaten günümüz teknolojisi ile bundan daha gerçekçi bir çözüm de pek üretilemez diye düşünüyorum.Renault a gelince,bu araç prototip olarak kalır onlarda en azından uğraştık derler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Voleci Şeref

ilerleyen zamanlarda sistem daha da gelişecektir

ama araç yürürken şarj etmek zor mu ki

cevap yukaridaki linkimde
  • bugun itibariyle en mantiksi chevrolet volt'un sistemi.
    elektriklede sarj edilebilen buyuk bataryali hybrid araclar.
    toyotada prius'u guncellyip elektrikle sarj olabilen prius plug-in modelinii cikariyor.
    ama prius plug-in nin batarya biraz zayif, 5.2kwh. bataryayla sadece 21km gidebiliyor. bence yetersiz.
    volt un 60km menzili sehirici gunluk kullanim icin cok ideal.

ama hybrid arabalarinda kusuru iki motor iki sistem maliyeti cok artiriyor.
    turkiye sartlari icin alinmayacak fiyatlara geliyor.
    sayet hybrid araclar icin ozel vergi indirimleri getirilmezse yayginlasmalari cok zor.

batarya teknolojisi yeterince gelisse, yada ucuz maliyetli yakit pilleri ciksa, elektrikli araclar akillara zarar fiyatlarla gelebilir.
    elektrikli araclar icten yanmalilarla karsilastirinca o kadar basit yapililarki.
    motorlari cok basit yapili ustune tranmissiona, vites kutusuna ihtiyac duymuyorlar.
  • Günümüzdeki arabalar akülerini şarj edebiliyor. Araba yolda giderken dönen parçalar bataryayı bir yandan da şarj edemez mi acaba? Ya da birilerinin işine mi gelmiyor bu. Bisikletlerdeki dinamo mantığı buna da uygulanabilir pekala. Kendi elektriğini üretir dinamo ile. Oradan da bataryayı şarj edebilir araba hareket halinde iken.

Çok mu fazla uçtum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Günümüzdeki arabalar akülerini şarj edebiliyor. Araba yolda giderken dönen parçalar bataryayı bir yandan da şarj edemez mi acaba? Ya da birilerinin işine mi gelmiyor bu. Bisikletlerdeki dinamo mantığı buna da uygulanabilir pekala. Kendi elektriğini üretir dinamo ile. Oradan da bataryayı şarj edebilir araba hareket halinde iken.

Çok mu fazla uçtum?

bu şeye benzemiş, geminin veya arabanın önüne kocaman bir kol ve kolun ucuna mıknatıs baglayip onu çekmek gibi birşey dinamo vs takarsınızda dinamo enerjiyi lastiklerin donmesinden alıyor ve siz lastikleri dondurmek için yine bir enerji harcıyorsunuz yani harcadıgınız enerji mesela arabayi goturmek için 100 se dinamo için 50 daha eklenicek 50 olucak dinamoda size 40 geri vericek sonuçta getirisi goturusunden az olucak.

ayrıca pil teknolojisi gelişebilir belki ancak söyle birşey varki bu teknoloji uzun sure daha yetersiz ve saçma olmaya devam edicek malesef ve 10 yildada çok uç bir sıçrama gerçekleşmezse ki sanmıyorum dogmadan ölücek bir teknoloji oluyor. hidrojenli araçlar nedense birileri tarafından özellikle geride tutulmaya calısıyor diye dusunuyorum enazından bir süre için. petrolden kazancı buyuk olan şirketler ve devletler mesela. nedenini soylemek gerekirse honda fx clarity 3.5 litre hidrojenle 450 km yol alabiliyor ve 140 beygirlikte bir motoru var.aslında hybird-elektirikli araçlarla aynı teknoloji. yine bir elektirik motoru ve motora guç veren elektirigi pilden degilde hidrojenden aliyorsunuz.hidrojende aslında bir pil gibi dusunulebilir.suya elektirik verip hidrojene ayırıyorsunuz ve böylece elektirigi hidrojende depolamış oluyorsunuz.tabiki bir pil kadar ucuza gelmiyor bu hidrojen hücreleri ancak ne pildeki gibi bir ömrü var nede 200 kiloyu bagajda taşıyıp 8 saatte doldurmaya calısıyorsunuz dene komik rakamlardaki menzillerle sınırlanıyorsunuz. honda fx clarity california ve ingilterenin bazı yerlerinde çok sınırlı sayıda satılıyor.10 yil sonra pilli arabalardan cok hidrojenli araçlar görücez ve benzinciler hidrojen pompalarıyla dolu olucak gibi geliyor bana.umarım böyle olur ve insanları oyalamak/yolmaktan vazgeçerler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

quote:

Günümüzdeki arabalar akülerini şarj edebiliyor. Araba yolda giderken dönen parçalar bataryayı bir yandan da şarj edemez mi acaba? Ya da birilerinin işine mi gelmiyor bu. Bisikletlerdeki dinamo mantığı buna da uygulanabilir pekala. Kendi elektriğini üretir dinamo ile. Oradan da bataryayı şarj edebilir araba hareket halinde iken.

Çok mu fazla uçtum?

bu şeye benzemiş, geminin veya arabanın önüne kocaman bir kol ve kolun ucuna mıknatıs baglayip onu çekmek gibi birşey dinamo vs takarsınızda dinamo enerjiyi lastiklerin donmesinden alıyor ve siz lastikleri dondurmek için yine bir enerji harcıyorsunuz yani harcadıgınız enerji mesela arabayi goturmek için 100 se dinamo için 50 daha eklenicek 50 olucak dinamoda size 40 geri vericek sonuçta getirisi goturusunden az olucak.

ayrıca pil teknolojisi gelişebilir belki ancak söyle birşey varki bu teknoloji uzun sure daha yetersiz ve saçma olmaya devam edicek malesef ve 10 yildada çok uç bir sıçrama gerçekleşmezse ki sanmıyorum dogmadan ölücek bir teknoloji oluyor. hidrojenli araçlar nedense birileri tarafından özellikle geride tutulmaya calısıyor diye dusunuyorum enazından bir süre için. petrolden kazancı buyuk olan şirketler ve devletler mesela. nedenini soylemek gerekirse honda fx clarity 3.5 litre hidrojenle 450 km yol alabiliyor ve 140 beygirlikte bir motoru var.aslında hybird-elektirikli araçlarla aynı teknoloji. yine bir elektirik motoru ve motora guç veren elektirigi pilden degilde hidrojenden aliyorsunuz.hidrojende aslında bir pil gibi dusunulebilir.suya elektirik verip hidrojene ayırıyorsunuz ve böylece elektirigi hidrojende depolamış oluyorsunuz.tabiki bir pil kadar ucuza gelmiyor bu hidrojen hücreleri ancak ne pildeki gibi bir ömrü var nede 200 kiloyu bagajda taşıyıp 8 saatte doldurmaya calısıyorsunuz dene komik rakamlardaki menzillerle sınırlanıyorsunuz. honda fx clarity california ve ingilterenin bazı yerlerinde çok sınırlı sayıda satılıyor.10 yil sonra pilli arabalardan cok hidrojenli araçlar görücez ve benzinciler hidrojen pompalarıyla dolu olucak gibi geliyor bana.umarım böyle olur ve insanları oyalamak/yolmaktan vazgeçerler.

dusuncelerinize katiliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

quote:

Çok mu fazla uçtum?

dogru soylemissiniz. ama hidrojenle yakit pilinin sorunu uygulanabilirligi degil maliyeti.

yoksa yakit pilleri eski bir teknoloji. 1960larda aya giden araclarda bile kullaniliyordu.
    yakit pilinin esas sorunun platin icermesi. platin altindan cok daha pahali bir metal ve su an tum dunyada cikarilmis dolasan platini eritip bir olimpik havuza bosaltsaniz ancak ayak bileginize kadar gelir. yani maliyetini gecsek bile su anki sistemle dunyadaki tum araclarda kullanmaya yetecek kadar platin yok. (simdi bunun uzerine "turkiyedeki platin rezevleri ve gelecegin enerji kaynagi platin" tarzi haberler turemez insallah )

hondaydi sanirsam, gm de olabilir. gecen aciklamada bulundu: yakit pillerinde kullanilmasi gereken platin miktarini ciddi bicimde dusurmeyi basardiklarini ancak buna ragmen yakit pillerinin 2025den once kullanilir hale gelemiyecegini dusunduklerini soyledi.

• Pilleri Duracell den almak lazım... 10 kata kadar
  • Şimdi pahalı bunlar bi yeni modeli çıksın alırız.
  • Bir defa da rica etsek, bu tanıtımlarda, araçlardaki o yüzlerce kiloluk pillerin üretimi esnasında ortaya çıkan kirlilikten bahsetseler... Çok mu zor? Normal bir araçtan çok daha fazla çevreye zararı olan araçları çevreci diye sunmaları gerçekten çok komik bir hal almaya başladı.

Bir de yeni bir terane çıkmış ki, sormayın gitsin; yakıt pilinizin ömrü dolarsa, ücretsiz yenisini veriyoruz! Pil Mars'tan geliyor çünkü. Son derece doğal ve zararsız ki, yenisini veriyorsunuz işi bitince. Üretimi zaten yeterince kirletiyor dünyayı, bir de yedeklerini verin!

Aracın çevreci olmasının tek koşulu az emisyon yayması falan değildir. Milleti ayakta uyutuyorlar "0" emisyon falan diye. Pil de bu aracın bir parçası ve üretilmek zorunda. Pil üretilirken yayılan emisyonun hesabını kim veriyor acaba? Önce bunu söylesinler!
  • Bizim ustalar bozar bunu
  • Zaten Türkiye'ye satılması hemen olmayacağından altyapı hazırlanır o zamana kadar korkmayın.Devlet (belediyeler) ile anlaşmalar bu konuda kilit rolü oynayacak.Şehir için kullanım için zaten biçilmiş kaftan bu araç...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Bir defa da rica etsek, bu tanıtımlarda, araçlardaki o yüzlerce kiloluk pillerin üretimi esnasında ortaya çıkan kirlilikten bahsetseler... Çok mu zor? Normal bir araçtan çok daha fazla çevreye zararı olan araçları çevreci diye sunmaları gerçekten çok komik bir hal almaya başladı.

Bir de yeni bir terane çıkmış ki, sormayın gitsin; yakıt pilinizin ömrü dolarsa, ücretsiz yenisini veriyoruz! Pil Mars'tan geliyor çünkü. Son derece doğal ve zararsız ki, yenisini veriyorsunuz işi bitince. Üretimi zaten yeterince kirletiyor dünyayı, bir de yedeklerini verin!

Aracın çevreci olmasının tek koşulu az emisyon yayması falan değildir. Milleti ayakta uyutuyorlar "0" emisyon falan diye. Pil de bu aracın bir parçası ve üretilmek zorunda. Pil üretilirken yayılan emisyonun hesabını kim veriyor acaba? Önce bunu söylesinler!

O pil üreticilerin sorunu değil mi ? Otomobil üreticisi olarak kendi ürününüzün CO2 emisyonundan sorumlusunuz, pilin üretim aşamasında ne kadar çevreyi kirlettiği renault'un sorunu ya da dert etmesi gereken bir konu değil.Pil üretim aşamasındaki emisyonlar ( ki var mı ya da ne kadardır hiç bir fikrim yok) sıfıra düştüğünde siz otomobil üreticisi olarak zaten hazırsınızdır bu tarz bir mesaja ihtiyacı olanlar için.

• quote:

Orijinalden alıntı: sfrr

Batarya degisiminden ziyade cift batarya yapıp,1'i gorevde iken digerini arac yol alırken dinamo ile sarj etselerdi...

bunu baya bir zamandır bende düşünüyorum ve neden böle yapmadıklarını anlamıyorum bi batarya aracı götürcek motora bağlı bir dinamo öteki bataryayı şarj etcek elektronik sistemle diğeri bittimi tak ötekine geçicek
  • quote:

Orijinalden alıntı: bowers wilkins

quote:

Batarya degisiminden ziyade cift batarya yapıp,1'i gorevde iken digerini arac yol alırken dinamo ile sarj etselerdi...

bunu baya bir zamandır bende düşünüyorum ve neden böle yapmadıklarını anlamıyorum bi batarya aracı götürcek motora bağlı bir dinamo öteki bataryayı şarj etcek elektronik sistemle diğeri bittimi tak ötekine geçicek

Şaka yapıyor olmalısınız değil mi??
  • quote:

quote:

1 batarya 250 kilo desem yeter herhalde
  • Bu araca 2 adet elektirikle şarj olabilir pil takılsa ve bu pillerin biri kullanımda olsa, 160 km gideceği yere 80 km de bitse aradaki enerji kaybıyla diğer biten pil şarj edilse ve bu döngü devam etse bu sayede dışarıdan müdahaleye gerek kalmaz.

Pillerin ebatları ufaltılıp teknolojileri biraz daha ilerkediği zaman 3 tane takılsa ve 50x3=150 km yapsa hem pillerin ömrü uzun olur hemde aracı şarj eder. Şarjda aracın aküden direk beslendiği zaman değilde ayağınızı gazdan çekip tamamen potansiyel enerjisiyle giderken yapsa veya yüksek süratte giderken. Bu sayede bende 7. kattan kablo sallandırmaktan veya şarj istasyonu aramaktan kurtulsam.
  • quote:

quote:

Diyelim batarya 100br elektirik üretiyor.Bunu tekerleklere iletirken 50brimi ile bataryayı şarj ediyor 50br ile motora güç vererek tekerlekleri döndürüyor.
    Bakın hem performans yarıya düştü hem bataryadaki birim.Zaten belli bir süre sonra yarısı yarısı yarısı derken bataryada elektirik kalmayacak.
    dinamo motora giden milin çarkına eklenirse mutlaka onun enerjisini çalacaktır.

Şimdi siz 1km yol yürüyün birde bir arkadaşınızı sırtınıza alın öyle 1 km yürüyün.
    Diyebilir miyiz aynı enerji ile 1 kişi gideceğine niye 2 kişi gittimiyor.Niye millet tek başına yürüyor?

• Dinamo olayı mantıksız çünkü dinamonun dönmesi arabanın itme gücüyle olacaktır ancak şöyle birşey düşünüyorum ben:

90km hızla giderken aracın ön paneline çarpan hava arabanın hızını düşürüyor.. Doğrudan kaportaya çarpmak yerine aracın önünde bulunan deliklerden girerek aracın içindeki pervaneli dinamolardan elekrik üretilebilir.. Belki totalde çok fazla bir enerji olmaz ama en azından dişe dokunur bir miktar çıkar...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.