Selam arkadaşlar .Piyasaya yeni giren Intel atom Z3735G -bZ3735F 4 çekirdek CPU 2gb Tam 32gb Rom Tabletler ve Mini PC ler var. Yurt dışında 100$ civarında bulunabiliyor. Örneğin Cube U67GT Iwork7 Intel Atom Z3735G 110$ Bu tabletler Android ve Windows 8.1 kurulu olarak geliyor. UEFI tabanlı gelişmiş Biosu var Ben üzerine çok düşmedim. Parted Magic USB deb başlatılabiliyor. KDE ekrana gelmeden kilitleniyor. Bu cihazda driver sıkıntısı çekmeyeceğim KDE arayüzlü hangi UEFI Linux sürümü kullanılabilir . Yıllardır alışkanlığım KDE, vazgeçemiyorum .SD kart üzerine 3. işletim sistemi olarak kurmayı düşünüyorum.
Yılların KDE kullanıcısının "Lightweight Distro" diye tabir ettiğimiz "Hafif Linux dağıtımı" bilmemesine şaşırdım doğrusu.
Fedora ARM, LXLE kurabilir sonra da QT kütüphaneleri ile KDE yapılandırabilirsin.
Ya da ARCH Linux ARM kurup doğrudan KDE ile yapılandırabilirsin kurulum esnasında. Ek olarak, KDE'yi mini PC'ler veya tabletler için önermem. RAM yönetimi, şarj tasarrufu gibi konularda KDE bazen canavar olabiliyor.
Gerçi, eski bir KDE'ci olarak Trinity kullanmak da isteyebilirsin. Malumunuz, 3.5'in baltalanan özelliklerini ve hafif yapısını uçurmuşlardı.
Aynı şekilde bende düşünüyorum z3735g işlemci 1 gb ram var şuan win 8.1 yüklü driver sıkıntısı çıkarmayacak linux arıyorum
Aletlerin windows performansları iyi .2gb ram az değil .Hafif ihtiyaç yok sanırım . KDE sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum . Uzun yolda Yanımda Laptop ile dolaşmak sıkıntı verdi . Tek korkum daha önce hiç flash kurulu UEFI windows veya linux kullanmamıştım , Çabucak flashın bozulması. İki yıldır Sandisk (10) Ultra Flash belleği test ediyorum . Eski flashlar gibi değil . Bilgi kaybına uğramak istemem . Biraz cesaretlendim .
@Toma Hawk İş başa düşecek galiba deneye yanıla bulacağız .Senin 1gb ram sıkıntı yaratabilir .O nedenle Hafif Linux sürümlerine ihtiyaç duyabilirsiniz .Gerçi 7-8 yıl önce Suse veya Mandriva 1gb Ramlerde çalıştırıyorduk . Özellikle 2gb aldım.1gb ile arasında çok fark yoktu .