Şimdi Ara

100 liraya kasko dönemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaskolardaki fahiş fiyatlardan sıkılan vatandaşları sevindirecek düzenleme yapıldı. Yeni sistemle birlikte 100 liraya bile kasko yaptırmak mümkün olacak ve araç sahipleri düzenlenen kasko paketlerinden dilediğini seçebilecek.

Star'un haberine göre araç sahipleri nisanda başlayacak yeni dönemde 4 çeşit kasko imkanına kavuşacak. En alt kademedeki dar kaskonun bedeli 100 liradan başlıyor. Bu kaskoyu yaptıran tampon tamiri, kaporta çizikleri gibi hasarları ücretsiz yaptırabilecek.

1 NİSAN’DAN İTİBAREN ‘KAZA YAPMAM’ DİYENE GÖRE DE KASKO VAR

Türkiye'de yaklaşık 17 milyon araç sahibini ilgilendiren yeni kasko sisteminde, 100 liralık dar kapsamlı kaskonun ne tür hasarları karşılayacağı netleşti. Buna göre, dar kasko, aracın ‘yanma, çalınma, grev, lokavt, halk hareketleri, terör, deprem, sel ve su baskını’ nedeniyle uğrayacağı zararları karşılayacak.

Aynı kasko çerçevesinde, araç sahiplerine 7 maddelik bir de hasar onarım imkanı sağlanacak. Söz konusu hasar imkanları arasında ise tamponlarda ve araç kaportasında meydana gelen küçük çiziklerin boyanması, tamponların tamir edilmesi ve küçük çaptaki boyama işlemleri yer alıyor.

1 NİSAN'DAN İTİBAREN BAŞLIYOR

Yeni dönemde, dar kasko, kasko, genişletilmiş kasko ve tam kasko uygulanacak. En alt kademede bulunan dar kaskonun bedelinin ise 100 liradan başlaması planlanıyor. Birçok şirketin ise 1 Nisan’da yürürlüğe girecek olan yeni kasko sistemine yönelik yeni kasko paketleri hazırladıkları bildirildi.

Buna göre, araç sahiplerinin en çok merak ettiği kasko sınıfı olan dar kasko sistemi, daha çok ‘Ben trafiğe fazla çıkmam. Çıksam da dikkatli kullanırım’ diyen araç sahiplerine hitap edecek. Sigortacılık yetkilileri ise dar sigortanın hedef kitlesinde, eski model araçlar ile kamyonet cinsi taşıtların olacağını kaydettiler. Bugün, bir tampon tamirinin en az 100 lira olduğunu hatırlatan sigorta şirketi temsilcileri, dar kasko ile milyonlarca aracın tamir masraflarından kurtulacağını kaydetti.

100 liralık kasko ile neler yapılabilecek?

-Boya hasarlı kaporta göçük düzeltme: 10 cm çapa kadar boya ve hasar düzeltme.

-Boya tamiri: 30 cm kadar, meydana gelen çizik ve sıyrıkların kapatılması.

-Kaporta göçük düzeltme: Boyanın zarar görmediği durumlarda kaportanın düzeltilmesi.

-İç döşeme tamiri: Kumaş, halı, deri, plastik cinsi iç döşemelerde meydana gelen küçük hasarların giderilmesi.

-Leke çıkarma: İç döşemelerde meydana gelen lekelerin çıkarılması.

-Ön cam tamiri: Ön camda oluşan 10 cm’ye kadar kırık ve çiziklerin giderilmesi.

-Plastik tampon tamiri: Plastik ön ve arka tamponların hafif ve orta şiddetli darbeler sonucu uğrayacağı hasarların giderilmesi.

http://www.internethaber.com/100-liraya-kasko-donemi-507519h.htm

• umarım fiyasko değildir. yoksa çok sevindirici bir haber
  • kasko yaptırmam diyenin cebindeki 100 liraya göz diktiler. türkiyede sermayesi yerlilerin elinde olan sigorta şitketi pek kalmadı. yabancıyı kaçırmamak için bişeyler yapmak lazımdı oldu. bu hükümet vatandaşını düşünseydi dışarıya 1.25 den benzin satmazdı. geçelim bu işleri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalınırsa kasko yok ama mini onarım mı var
  • Kasko dedigin full olanidir

Arabaya birsey oldumu sigorta yapan sirketin dusunmesi gerekir benim degil

Benim kaskoda yanardag patlamasi bile var

Basaksehirde yanardag var sanki

• 100 liralık icin gidersiniz, ordaki elemanlar anlatir anlatir gözünüz korkar bi bakmissinizki kartinizdan 2000 liralik kasko primi cekiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Kasko dedigin full olanidir

Meteor düşmesi var mı peki?

Rusya'da yeni poliçelere eklemeye başlamışlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mini onarım + doğal afetler

Bence fena değil. Kaskolar ne kadar az zarar ederse primler o kadar düşer.
  • Hayatimda ilk defa araba alacagim 2.el olacak arac fiyati haric ne gibi harcamalarim olacak ustadlar bu tarz bi konu goremedim kuaura bakmayin yardimci olacaklara tesekkurler

Vergi kasko zorunlu sogorta trafik işlem bunlar nedir ne kadardir korktum araba almaktan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B46CB32A -- 26 Şubat 2013; 23:38:41 >
  • büyük kaza yapan üzülür bu sefer ,hayırlısı diyelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

quote:

Herşey var herşey

Çoğu insan atlar bunu mesela

Trafik sigortası 25.000 tl'ye kadar olan hasarı öder

Diyelim ben ferrari'ye çarptım hasar 100.000 tl

75.000 tl'ye cebimden ödemem lazım

Ama kaskom devreye girecek bu durumda karşı tarafa verilen hasar SINIRSIZ ÖDENİYOR

• Bir de sigorta şirketinin bakış açısıyla yaklaşalım. 100 TL'ye sattığınız poliçe için ne kadar teminat verirsiniz? Zorunlu trafik sigortasından ucuza satılan kasko neyi kapsayabilir ki?
  • Sadece çalınırsa malımdan olmayayım diye kasko yaptırıyordum. Bu iş bana yarayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ernn93

100 liralık icin gidersiniz, ordaki elemanlar anlatir anlatir gözünüz korkar bi bakmissinizki kartinizdan 2000 liralik kasko primi cekiliyor

Hemide 10 taksit 200 200 odersin iste. Gunde bi siğara parasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catalyst -- 27 Şubat 2013; 10:08:13 >
  • Vatandaş zararlı çıkar kesin. Ülkemizin canım çok dürüst! esnafı, işletmecisi(İstisnalar var elbet, ancak azınlık) her zaman olduğu gibi bu sistemi de kendi menfaatleri doğrultusunda bi güzel uyarlar, kılıfına uydurur, vatandaşı yolmanın yolunu bulur...
  • Birçokları için yeni birşey olabilir ancak sizler için olmamalıydı:)

Zira "HDI Sigorta' dan 99 TL'ye Kasko!" başlığı ile 21 Şubat 2010 tarihinde bu sayfalardan paylaşım yapılmıştı zaten.

Değişen şey bunun kasko genel şartlarına dahil edilmesi oldu sadece.

Aracın değerine göre 100 TL'den başlamak üzere çalınma(anahtarla çalınma dahil),yanma,deprem,terör ve sel ana teminatlarının yanında yol yardım,mini onarım,ihtiyari mali mesuliyet,ferdi kaza,hukuksal koruma,sağlık gibi paketlerin de eklenebileceği bir poliçe.

Detaylarından yukarıda başlığını verdiğim bölümde bahsetmişiz zaten.Ayrıca kendimden örnek verecek olursam 1997 model UNO aracıma 8,000 TL araç değeri üzerinden yol yardım dahil 135 TL'ye poliçemi yaptım.Korkum hırsızlık ve olmadık yerde ve zamanda yolda kalma ihtimali idi.Haziranda bitecek.Çok şükür birşey olmadı.İstersem, uygun bir fiyat çıkarsa "full" diye adlandırılan tam bir kaskoyu da düşünüyorum kendim için.Çünki bu şekilde biterse %30, 1.Yıl indirimim olacak tam kasko için üstelik.Halbuki geçen sene isteseydim de aracıma "full" kasko yapamıyordum çünki ilk kaskom olacaktı ve aracım 10 yaşın üzerindeydi.

Aynı şirkette (HDI) bir de bunun "kaskosuza kasko" diye başka bir versiyonu var ki o da güzel bir alternatif.Çünki çarpışma teminatı da var bunda.Bundaki en önemli koşul aracın da araç sahibinin de son iki tam yıl içinde hasar kaydı olmayacak ve zorunlu trafik sigortası 6.veya 7.basamakta olacak.Trafik sigortasını HDI veya başka bir şirketten yaptırdıktan 15 gün içinde alınabiliyor bu poliçe.16.gün yok.Ayrıca şirket araçları ve ticari araçlar için de yok.Fiyatları 100 TL'den başlamıyor ama son derece makul."Full" kasko fiyatının bazen yarısı bazen 1/3 ü dahi çıkabiliyor.Üstelik çalınma,yanma,deprem,terör,sel teminatlarına ilave çarpışma hasarları da dahil.Ama dikkat:çarpışma!Yani başka bir motorlu araç ile.Ve kaza tutanağı,kendi aramızda ya da polis, şart.Kusur bizde dahi olsa seçime göre 5,000 ya da 10,000 TL'ye kadar kendi aracımızdaki hasar ödeniyor.Bizde değilse karşı tarafın sigortasından alabileceğimizi biliyoruzdur zaten.Ama direğe,duvara,bariyere vurduysak yani kaza tek taraflı ise geçmiş olsun:)Buna da yol yardım gibi diğer ek teminatlar eklenebiliyor...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

quote:

Herşey var herşey

Çoğu insan atlar bunu mesela

Trafik sigortası 25.000 tl'ye kadar olan hasarı öder

Diyelim ben ferrari'ye çarptım hasar 100.000 tl

75.000 tl'ye cebimden ödemem lazım

Ama kaskom devreye girecek bu durumda karşı tarafa verilen hasar SINIRSIZ ÖDENİYOR

kaç tane ferrari var ki gidipte onu bulup çarpacaksın? böylesine düşük ihtimaller için gereksiz paralar harcamaya gerek yok. sokakta kafamıza saksı düşecek diye kaskla gezmek gibi bişey bu.

• Az önce haberlerde 100 liraya kasko haberlerinin yalan olduğunu söyledi.
  • 200 tl verirsek ne olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmaz, imkansız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.