Şimdi Ara

100 lük motor bir günde 300 km gider mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
10.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yakın şehirlerden motor almayı düşünüyorum. Tabii nakil sorunu olacak. Şöyle 200-300 km mesafeli bir yerden motora binerek gitmeye kalksam ne gibi sorunla karşılaşabilirim.
    Yoksa size göre böyle birşey delilik mi olur?
    Bir de küçük teker mi daha güvenli yoksa büyük teker bir motor mu daha güvenli olur?
    Saatte 50 km den fazla hız yapmam. Bu mesafede motor su koyverir mi?
    Yolda bırakır mı?
    Patlar mı, çatlar mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

100 Lük Motor Bir Günde 300 Km Gider mi?

100 cc'lik motorlar, genellikle küçük motosikletlerde ve skuterlerde kullanılan, küçük hacimli motorlardır. Bu motorların hızı ve menzili, çeşitli faktörlere bağlıdır, ancak genellikle günlük sürüş için yeterlidir.

100 cc Motorların Hızı

100 cc'lik motorların ortalama hızı, 60-80 km/s arasındadır. Ancak bu hız, sürücünün ağırlığı, yol koşulları ve motorun bakım durumu gibi faktörlerden etkilenebilir. Örneğin, daha hafif sürücüler ve düzgün yollarda daha yüksek hızlara ulaşabilirler.

100 cc Motorların Menzili

100 cc'lik motorların menzili, tipik olarak tek bir yakıt deposuyla 150-250 km arasındadır. Ancak bu menzil, sürüş tarzı, yol koşulları ve motorun yakıt verimliliği gibi faktörlerden etkilenebilir. Örneğin, daha agresif sürüş tarzları ve engebeli yollar yakıt tüketimini artırarak menzili azaltabilir.

100 cc Motorla Uzun Yol

100 cc'lik motorlar, kısa mesafeler için idealdir, ancak uzun yolculuklar için uygun olmayabilirler. Bunun nedeni, daha düşük hızları ve sınırlı menzilleridir. Uzun yolculuklar için daha güçlü ve daha büyük hacimli motorlar önerilir.

Özetle, 100 cc'lik bir motor bir günde 300 km gidebilir, ancak bu, ideal koşullarda ve yakıt ikmali molalarıyla mümkündür. Ancak, uzun yolculuklar için daha güçlü ve daha büyük hacimli motorlar tercih edilmelidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemirci

Yakın şehirlerden motor almayı düşünüyorum. Tabii nakil sorunu olacak. Şöyle 200-300 km mesafeli bir yerden motora binerek gitmeye kalksam ne gibi sorunla karşılaşabilirim.
    Yoksa size göre böyle birşey delilik mi olur?
    Bir de küçük teker mi daha güvenli yoksa büyük teker bir motor mu daha güvenli olur?
    Saatte 50 km den fazla hız yapmam. Bu mesafede motor su koyverir mi?
    Yolda bırakır mı?
    Patlar mı, çatlar mı?

motor temizse gider hiç bir şey olmaz ama sen gidebilirmisin orası bilinmez her 70-80 km'de bir durup dinlenirsin 15dk. hiç birşey olmaz.

• ne gider uzun yol be yazın denıyecem yazarım
  • Havalar bozuk tecrüben ne acaba. Bisikletle günde 250 kilometre yapıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: remote control

Havalar bozuk tecrüben ne acaba. Bisikletle günde 250 kilometre yapıyorlar.

Bahsettiğiniz 250 km yapanlar sadece yol yarış tipini kullananlar olup o km yi yapmak ciddi kondüsyon ister. Ben amatör olarak MTB ile günde 60-70 km tur yaparım. Sadece bir keresinde 150km yaptım onda da su kaybı yüzünden sorun yaşıyordum. Haliyle motorda da kullanım esnası su kaybı titreşimden ötürü fazladır ve dikkat bozup kaza yaptırır. 750 cc lik bir motorla Bursa'dan tek molayla gelmiştim ama 100cc lik motorla (motorun koltuğuna bağlı) en az 3 mola verilerek gelinebilir. Aksi taktirde hem motor şişer hemde kaba etinizi hissetmezsiniz.
  • Aynen mola vererek ve motoru sıkıştırmayarak cok rahat gidersin bi sorun olmaz da nasıl ve kaç saate gidersin orasını bilmem ben 600 cc honda motorumla 100 -120 km hızlı giderek 3-4 saate gidiyorum 300 km bir yolu sen 50 km nasıl gidersin walla düşünemiyorum ... genelde küçük motorlarda işlem basit adam motoru sıkıştırıyo hız yaaprak ve sürekli motor şişio ondan sonra görürsün yani durumları hele gelelim yazın motor hararet yaptıgını gördüm 100 lük yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknisye

Aynen mola vererek ve motoru sıkıştırmayarak cok rahat gidersin bi sorun olmaz da nasıl ve kaç saate gidersin orasını bilmem ben 600 cc honda motorumla 100 -120 km hızlı giderek 3-4 saate gidiyorum 300 km bir yolu sen 50 km nasıl gidersin walla düşünemiyorum ... genelde küçük motorlarda işlem basit adam motoru sıkıştırıyo hız yaaprak ve sürekli motor şişio ondan sonra görürsün yani durumları hele gelelim yazın motor hararet yaptıgını gördüm 100 lük yani

Evet ben de bunu düşündüm zaten. Aslında 100 lük motorla 300 km yapmak akıl karı değil fakat insan mecbur kalınca katlanmak zorunda kalabiliyor. Genellikle satılık motor ilanları İzmir'de oluyor. Satın alsam nakliye sorunu olacak. Son çare olarak motora binerek gelmeyi deneyebilirim. Dediğiniz gibi motor sizi yolda bırakırsa resmen rezillik olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet Nakliye sorun olabilir ama bu yönden bende size hak veriyorum küçük büyük motor fark etmez de yolculuk gezerek görerek falan motorla ayrı bir keyif sizin yerinizde ben olsam aynı şeyi yapardım yaz mevsimi içinde tabiki kışın asla gezerek gelirdim ...
  • Bende yeni motorumu almaya istanbul'a gideceğim otobüsle.Gelirken motorumla rodajı tamamlayarak geleceğim.Motor Kawasaki Z750R.Sabahın köründe çıksam 60-70 km hız ile 7-8 saatte gelirim gibi.Biraz adrenalin birazda sıradışı olmak için bende 450km ankara'ya gelmeyi planlıyorum. 300 km bişey değil.:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asonas

Bende yeni motorumu almaya istanbul'a gideceğim otobüsle.Gelirken motorumla rodajı tamamlayarak geleceğim.Motor Kawasaki Z750R.Sabahın köründe çıksam 60-70 km hız ile 7-8 saatte gelirim gibi.Biraz adrenalin birazda sıradışı olmak için bende 450km ankara'ya gelmeyi planlıyorum. 300 km bişey değil.:D

Valla aldiginizda resimleri yuklerseniz gozumu gonlumuz acilir
  • Tamam dostum çarşım benim ;) Eğer hevesli iseniz kawalara yeni açılan platformumuza beklerizwww.kawaturk.com ;) Fotoları orada görücüye çıkartacağız ehuehue :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asonas

Tamam dostum çarşım benim ;) Eğer hevesli iseniz kawalara yeni açılan platformumuza beklerizwww.kawaturk.com ;) Fotoları orada görücüye çıkartacağız ehuehue :D

olmaz mı kawasaki ve ducati manyağıyımdır.

Değil moda olana
    Gönlümüzde yatana
    Herkesin İnadına
    Ölümüne Kawa

• Bende motor tutkunuyum dur kawasaki ve yamaha vazgeçilmezim :......niyetim var yakında 600 cc bir motor daha şimdilik honda var onla idare ediyoruz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.