Şimdi Ara

KARBÜRATÖR AYARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
24.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR,BEN TAM ANLAMIYLA BİR MOTOSİKLET TAMİRCİSİ VE MOTOSİKLET UZMANI DEĞİLİM........
    GEÇENLERDE BİR FORUMDA OKUMUŞTUM MOTOSİKLETTE EN İYİ KAR BÜRATÖR AYARI YAPMAK İSTEYEN
    MOTOSİKLETİN ARKA TEKERİ BOŞTA VEYA VİTESİ BOŞTA İKEN SON GAZ VERİLDİĞİNDE KARBÜRATÖR MOTOR ÜZERİNDEYKEN MEME VE ŞAMANDIRA KISMIYLA AYAR YAPABİLİRSİNİZ DENMİŞTİ.YANİ SON GAZ VERİLDİĞİNDE MOTORUN SESİ İYİCE AZALTILDIĞINDA KARBÜRATÖR AYRININ UYGUN OLDUĞU DENİLMİŞTİ.DOĞRUMU
    (arkadaşlar büyük harfle yazmanın sebebi RAHAT OKUYABİLMENİZ İÇİNDİR.)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Karbüratör Ayarı: Bilmeniz Gereken Her Şey

Karbüratörlü motorların düzgün çalışması için doğru hava ayarı çok önemlidir. Karbüratör hava ayarı bozuksa, aşağıdakiler gibi çeşitli sorunlara yol açabilir:

• Motor Çalışmama: Karbüratör yetersiz hava alırsa, motor yakıt-hava karışımını düzgün şekilde yakamayabilir ve çalışmayabilir.
    • Motor Güç Kaybı: Yetersiz hava girişi, motorun gücünü azaltabilir ve hızlanmasını zorlaştırabilir.
    • Yakıt İsrafı: Karbüratör hava ayarı bozuksa, motorun verimliliği düşebilir, bu da daha fazla yakıt tüketimine yol açabilir.
    • Kötü Egzoz Emisyonları: Hava ayarı yanlışsa, motor daha fazla zararlı emisyon yayabilir.

Motosiklet veya scooter gibi karbüratörlü araçlarda hava ayarı özellikle önemlidir. Uygun olmayan bir hava ayarı, aşağıdaki sorunlara neden olabilir:

• Motosiklet Hızlanmıyor: Hava ayarı çok zenginse (yakıtta fazla hava varsa), motosiklet hızlanmakta zorlanabilir.
    • Motosiklet Boğuluyor: Hava ayarı çok zayıfsa (yakıtta yeterince hava yoksa), motosiklet boğulabilir.
    • Motosiklet Tekliyor: Çok zengin veya çok zayıf bir hava ayarı, motosikletin teklemesine neden olabilir.

Karbüratör hava ayarını yapmak için şu adımları izleyebilirsin:

1. Motoru ısıtın.
    2. Hava ayar vidasını bulun.
    3. Vidayı yavaşça saat yönünde çevirerek içeri doğru çevirin. Motorun devrini dinleyin.
    4. Motorun en yüksek devrine ulaştığında vidayı durdurun.
    5. Vidayı saat yönünün tersine yarım ila bir tam tur çevirin.

Karbüratör hava ayarını doğru bir şekilde yaptığında, motorun sorunsuz çalıştığını ve iyi performans gösterdiğini fark edeceksin. Uygun hava ayarı, aracının yakıt verimliliğini artırabilir, emisyonları azaltabilir ve performansını iyileştirebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • işten anlamayan biriyseniz sakın ha !!!! özelliklede hava ayarıyla sakın ama sakın oynamayın. bu ayarla işten anlamayan birisi oynadığında fazla yakıt yakmasına veya yakıtın az gitmesine ve motorun zarar görmesine sebep olabilir. hava ayarı ve benzin ayarlarının çok iyi bilen bir kişi tarafından yapılması lazım. ustalık ve tecrübe gerektiren en önemli ayarlardan birisidir.
  • tam bir ön ayarı yok. motordan motora fark var. ben yapacağım zamanrölanti ayarını arttırıyorum sabit gazda hava ayarını motor sesine göre yapıyorum. ne boğuk çalışmalı nede teklemeli, patlatma yapmalı egzostan. eğer motorunu iyi tanıyor ve sesini hareketini biliyosan kalkış eğer şüphelerin varsa ver 20 lira tamirciye yaptır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReBeR

tam bir ön ayarı yok. motordan motora fark var. ben yapacağım zamanrölanti ayarını arttırıyorum sabit gazda hava ayarını motor sesine göre yapıyorum. ne boğuk çalışmalı nede teklemeli, patlatma yapmalı egzostan. eğer motorunu iyi tanıyor ve sesini hareketini biliyosan kalkış eğer şüphelerin varsa ver 20 lira tamirciye yaptır.

dostum bu mesajın çok önemli! yani rölati ayarını en son seviyeye getir.sonra ona göre hava ayarını yaptır.yani işin bu kısmı karbüratör motor üzerindeyken yapabilirsin değil mi?ikinciside benzin ayarını nasıl yapmalıyız benzin ayarının çok kısılması durumunda karbüratör içindeki yakıt pompası zarar görür mü?üçüncüsü hava fazla benzin az ise motorda ne gibi arızalr meydana gelebilir.

• o ayarı benim motora yaparsak rolanntid çalışma diye birşey olmaz xD onu diyen sallamış sen bakma
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur4t3358

o ayarı benim motora yaparsak rolanntid çalışma diye birşey olmaz xD onu diyen sallamış sen bakma

sence en iyi ayar nasıl olmalı..............acele cevap?
  • bildiğin işi bilen bir tamirci varsa ona git bence motosiklet tamirinden anlamıyorsan dahada bozarsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombi ayarı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.