Şimdi Ara

Far ayar düğmesi ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
22.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar forumda yeniyim. Uzun zamandır takip ediyorum fakat yazmıyordum ama bi sorum olacak ; Audi a4 b7 kasa aracım var ve bu araçta far yükseklik ayarının yapıldığı düğmeye basınca ne oluyor bilen var mı? Yanındaki düğme ile follow me home devreye giriyor- çıkıyor sisleri yakıyor fakat bu düğmeye basınca ne oluyor çözemedim bilen varsa paylaşırsa sevinirim :))

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Far Ayar Düğmesi: Ayrıntılı Bir Kılavuz

Arabanızın farlarını doğru şekilde ayarlamak, güvenli ve etkili bir sürüş deneyimi için hayati önem taşır. Far ayar düğmesi, farların yüksekliğini ayarlamaktan sorumludur ve gece sürüşü sırasında görüşünüzü optimize etmenize yardımcı olur.

Far Ayar Düğmesinin Konumu

Far ayar düğmesinin konumu araç modeline göre değişir. Genellikle direksiyon simidi altındaki gösterge panelinde veya orta konsolda bulunur. Bazı araçlarda düğme, far anahtarıyla birleştirilmiştir.

Audi A4 ve A6'da Far Ayar Düğmesi

• Audi A4: Far ayar düğmesi, gösterge panelinin sol alt köşesinde bulunur.
    • Audi A6: Far ayar düğmesi, orta konsolda, vites kolunun hemen yanında bulunur.

Far Ayar Düğmesinin Kullanımı

Far ayar düğmesi tipik olarak "0" ile "3" arasında ayarlara sahiptir:

• 0: Farlar tamamen aşağı doğrultulmuştur.
    • 1-2: Farlar hafifçe yukarı kaldırılmıştır.
    • 3: Farlar maksimum yükseklikte ayarlanmıştır.

Far Ayarlarını Yapma

Far ayarlarını yapmak için şu adımları uygulamanızı öneririz:

1. Arabanızı düz bir zemine park edin ve el frenini çekin.
    2. Far ayar düğmesini bulun.
    3. Farların yüksekliğini araç yüküne ve yol koşullarına göre ayarlayın.
    4. Ayarları kaydedin ve düğmeyi bırakın.

İpuçları

• Arkanızda bir duvar veya perde varken farlarınızı ayarlayın. Bu, ışık huzmesinin konumunu görmenize yardımcı olacaktır.
    • Farların her iki taraf için de eşit şekilde ayarlandığından emin olun.
    • Far ayarlarınızı düzenli olarak kontrol edin, özellikle de ağır yük taşıdıktan veya yol koşulları değiştiğinde.

Far ayar düğmesini kullanarak farlarınızı doğru şekilde ayarlamak, gece sürüşü sırasında görüşünüzü iyileştirmeye, karşıdan gelen sürücülerin kamaşmasını azaltmaya ve yol güvenliğini artırmaya yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • farların yükseklik ayarı onlar. Dokunma boşver.
  • far ayarı çevirerek yapılıyor 0 1 2 3 kademe onları biliyorum :) fakat bu düğmenin üzerine basılıyor bide farda bi değişim göremedim ama merak işte :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: style406

far ayarı çevirerek yapılıyor 0 1 2 3 kademe onları biliyorum :) fakat bu düğmenin üzerine basılıyor bide farda bi değişim göremedim ama merak işte :))
    ...

Edit: Konu sahibinin ikinci mesajını okumadan cevap yazmışım, kendisinden özür dilerim. Bu konuda beni uyaran arkadaşa da teşekkür etmekle birlikte, kaba yaklaşımını kınarım.

İyi forumlar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozann -- 13 Aralık 2012; 22:24:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: that_inspector

quote:

far ayarı çevirerek yapılıyor 0 1 2 3 kademe onları biliyorum :) fakat bu düğmenin üzerine basılıyor bide farda bi değişim göremedim ama merak işte :))

Farlar açıkken ve mğmkünse karşında bir duvar veya araç varken (yansıma için) far ayarıyla oyna ışığın yere ya da yukarı doğru oynadığını görebilirsin. Amaç aracın yük durumuna göre farı ayarlamaktır.

Okumadan etmeden cevap yazıyorsunuz arkadaş. Adam far yükseklik ayarını bildiğini söylemiş zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozanunal

quote:

Orijinalden alıntı: that_inspector

quote:

Farlar açıkken ve mğmkünse karşında bir duvar veya araç varken (yansıma için) far ayarıyla oyna ışığın yere ya da yukarı doğru oynadığını görebilirsin. Amaç aracın yük durumuna göre farı ayarlamaktır.

Okumadan etmeden cevap yazıyorsunuz arkadaş. Adam far yükseklik ayarını bildiğini söylemiş zaten.

Sorumun cevabını alamadım ama beni anlayan birisi çıkmış teşekkür ederim :) İlk defa araba sahibi olmuyorum ilk defa far ayar düğmesi olan arabamda olmadı ama dediğim gibi far ayar düğmesinin üzerine basılıyor bu araçta aynı modelden aracı olan varsa , yararlı bişeyse paylaşayım bende öğreneyim diye yazdım :)) Er gözüküyozya millet küçümsüyo bizi :))

•  Far ayar düğmesi ???

bir kullanıcı kitapçığı buldum oradan baktım sadece ayar yapması gerektiği yazıyor. . Basılınca bir işlevden bahsetmemişler eğer dediğiniz koyduğum düğme ise?

Kitapçık için online
    http://tr.scribd.com/doc/56610785/Audi-A4-B7-Owners-Manual

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ayna Ayar Düğmesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arabanın arkasına yük bindiğinde; mesela bagaja ağır yük koyulunca ve arka koltuklara da yolcu oturunca, arabanın önü havaya kalkar ve farları yaktığında farlar aydınlatması gereken bölgeden daha yukarıyı aydınlatır. Bu durumda ayar düğmesini 1-2-3 konumlarından birine getirince farlar aşağı doğru hareket ederek arabanın önünü aydınlatır. Ayar yapmazsan, kısa farla giderken bile önündeki araç sürücüsü seni uzunları yakmış zanneder ve atraksiyon yapar seni uyarmak için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

Noooldu la?
  • Yukarıda tartışma çıkmıştı mesajları okumadan yazıyorsunuz adam zaten biliyor far yükseklik ayarı nedir diye v.s.
  • Biliyorsa ne demeye konu açıyor acaba Akşam vakti yaksın farları, koysun bagaja 5 torba çimento, bassın dursun düğmeye. Belki otomatik ayarlıdır far yüksekliği. 1-2-3 yoktur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABABA2307 -- 14 Aralık 2012; 8:16:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

Far ayar düğmesi ???

bir kullanıcı kitapçığı buldum oradan baktım sadece ayar yapması gerektiği yazıyor. . Basılınca bir işlevden bahsetmemişler eğer dediğiniz koyduğum düğme ise?

Kitapçık için online
    http://tr.scribd.com/doc/56610785/Audi-A4-B7-Owners-Manual

Far ayar düğmesi ???

benim aracımdaki far ayar düğmesi bu şekilde ve bu düğmenin üzerine basılıyor belkide önemli bişey değil ama dedimya merak işte :) hem keşfetmiş paylaşmış oluruz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

Biliyorsa ne demeye konu açıyor acaba Akşam vakti yaksın farları, koysun bagaja 5 torba çimento, bassın dursun düğmeye. Belki otomatik ayarlıdır far yüksekliği. 1-2-3 yoktur?

Yeniyiz diyemi bu kadar gergin cevap vermeler anlayamadım? Fotoğraf paylaştım konu ile ilgili,,, okuyupta cevap yazıyorsanız eyvallah ama lütfen küçümser gibi cevaplar vermeyin teşekkür ederim :)
  • Sanırım çevirmeli bir düğme olduğu için ve şöförün diz kısmına yakın olduğu için diziniz çarpıp ayarı bozulmasın diye basmalı yapmışlar...Böylece içeriye bastırıyorsunuz yanlışlıkla ayarı değişmiyor.
  • STYLE406, o cevap sana değildi ki! Alınganlık yapma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABABA2307 -- 14 Aralık 2012; 17:07:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: D-Assault

Sanırım çevirmeli bir düğme olduğu için ve şöförün diz kısmına yakın olduğu için diziniz çarpıp ayarı bozulmasın diye basmalı yapmışlar...Böylece içeriye bastırıyorsunuz yanlışlıkla ayarı değişmiyor.

Gayet mantıklı geldi teşekkür ederim :))
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

Biliyorsa ne demeye konu açıyor acaba Akşam vakti yaksın farları, koysun bagaja 5 torba çimento, bassın dursun düğmeye. Belki otomatik ayarlıdır far yüksekliği. 1-2-3 yoktur?

Yeniyiz diyemi bu kadar gergin cevap vermeler anlayamadım? Fotoğraf paylaştım konu ile ilgili,,, okuyupta cevap yazıyorsanız eyvallah ama lütfen küçümser gibi cevaplar vermeyin teşekkür ederim :)

Arkadaşımıza katılıyorum yanlışlıkla değmesin diye düğme işlevi kapatılıyor. Şuan bir çok çamaşır makinesinde olan bir özellik çoluk çocuk çevirmesin diye.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.