Şimdi Ara

100 Mbps / 20 Mbps Sınırsız Kablonet İçin Hangi Modem ? (2024)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evime verebilecekleri internet hizmeti 100mbps down/20mbps up şeklinde olabiliyor.

sitelerinde gördüğüm modem seçenekleri şu an itibarı ile aşağıdakiler.

H&D NE1611C Modem

Netmaster Infinity 401 Modem

ZTE ZXHN - F6600 Modem (G-Pon teknolojisi ile hizmet verilen adreslerde kullanılabilir.)

Huawei - EG8247W Modem (G-Pon teknolojisi ile hizmet verilen adreslerde kullanılabilir.)

Zyxel - VMG3625-T50B Modem (VDSL teknolojisi ile hizmet verilen adreslerde kullanılabilir.)

hangisini seçmek akıllıca olur acaba arkadaşlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UyGaR___ -- 22 Ağustos 2024; 22:30:33 >

• Altyapınız GPON değilse H&D NE1611C Modem. Ben kullanmıyorum ama ana konuda daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz ben de oradan aldığım bilgiyi aktarıyorum.

• var mı başka bilgisi olan ?

• TT alt yapısıysa Zyxel - VMG3625-T50B verirler, DOCSIS varsa izmir de genelde bölge bölge Netmaster Infinity ve H&D veriliyor hangisi denk gelirse.

• mertcangokgoz kullanıcısına yanıt

bizim bunlardan birini seçme noktasında hakkımız var mı peki hocam ? bana bunu ver dediğimde tamam çekebiliyorlar mı ?

• UyGaR___ kullanıcısına yanıt

Seçme şansınız pek olmaz, ne denk gelirse.

• 100/20Mbps almak için bir süre Netmaster Infinity 401 kiraladım, Klasik Netmaster deneyiminin ilerisine geçemedi. Bu yüzden tercih etmedim. İki yıldır H&D NE1611C modelini kullanıyorum, kabul edilebilir hizmet vermekte. Ara yüzü kısıtlı ve ayar yedekleme yok. Kablosuzu bir kaç cihazı idare edebiliyor.

• mertcangokgoz kullanıcısına yanıt
    Mertcan bey merhaba, tt fiber altyapısında (ONT + TP-Link AX1800 Modem) comnet iss den hizmet alıyorum, bu firmanın uygulamasında keenetic modem satışını da yaptığını gördüm. Şunu merak ediyorum;
    - keenetic modem satın alsam ve ONT cihaza TT modem yerine keenetic modemi taksam internete bağlananilir miyim?
    - birçok forumda ttnet veya SOL başka modeme izin vermiyor ancak mac klonlama ile kullanılaniliyor tarzı yazılar okudum, bunu aşanilir miyiz? (iss ayarları saklı ve sabit dns bile değiştirmeye müsade etmiyor)
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bizansman -- 3 Eylül 2024; 22:7:27 >
  • Merhaba

1. Evet internete sorunsuz bağlanabilirsiniz @KYTECHNGAMING hem satın alma hem de destek konusunda yardımcı olacaktır.
    2. Neredeyse Tüm ISP'ler günümüzde başka cihaza izin veriyor Fiber ve DSL'de o yüzden bu gibi sorunlar yaşanmıyor. (SOL hariç)
  • bizansman kullanıcısına yanıt

Kendi cihazlarınızı kullanırsınız.

Servis sağlayıcıların dayatmaları laftan ibarettir.

• Netmaster Infinity 401 Modem getirdiler. hong kong ellerinde yokmuş.

ayrıca sıfır da değil cihaz, kullanılmış.

pek memnun kalmadım bu işten ama online oyunlarda göreceğim artık ne durumda olacağını.

down/up normal görünüyor.

bilgisayarımı evime taşıdığımda test sonuçları vs paylaşırım detaylı.

şu an sadece wifi üzerinden bakabildik. hali ile sonuçlar da ona göre.

modemin wifi menzili bok gibi ama.

modemi sadece modem olarak kullan. modemin wifi özelliğini kapat, harici bir router ve access point kullan TP-Link Archer C64 gibi. ben bu cihazı aldım, rahat ettim. daha önce bin türlü wifi sorunu yaşıyordum, şu an hiç sorun yok.
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt
    cok sagol hocam detayli cevap icin. dedigin sekilde yapacagim o halde. 🙃
    Rica ederim. Benim işime yaradı, başkalarının da işine yarasın. Bahsettiğim model şart değil, benzer başka marka model cihaz da iş görür. Hatta daha iyileri de vardır.
  • güncelleme:

Xiaomi Mi WiFi Router 4A alıp, infinity modemi kabaca bypass ettim, gayet memnunum. mis gibi oldu internet.

call of duty falan dahil hiçbir multide sorun yaşamıyorum.

hatta 20 mbps uplaod, playstation portal'da da çok fark etti. cam gibi görüntü devamlı. hiç dalgalanma yapmıyor.

şiddetle tavsiye ederim bu Xiaomi Mi WiFi Router 4A aletini...

allah infinity 401 in belasını versin.  

Hocam selamlar, birebir aynı router ve modeme sahibim. yaptığınız işlemleri hatırlıyorsanız daha detaylı yazma şansınız var mı?

• bosweell kullanıcısına yanıt

hocam merhaba;

yapacağın iş kabaca şöyle...

Xiaomi routerın kutusundan 1 adet küçük ethernet kablosu çıkıyor.

o kablonun bir ucunu infinity modeme, diğer ucunu Xiaomi router ın tek giriş olan tarafına (1 + 2 şeklinde ethernet portları, 1 tane olan yere) takıyorsun ve Xiaomi ara yüzüne girip ayarlıyorsun. burada ben hiç ayar yapmadım, nasıl geldi ise öyle kullanıyorum. wifiye bağlanacağın zaman da Xiaomi nin ağ ismi olana bağlanacaksın. infinity yi komple görmezden geleceksin. köprüleme vs o işleri beceremedim, bu yöntem iş görünce bıraktım böyle.

gayet sorunsuz çalışıyor. 2 modem de açık ve yanyanalar.

edit: eski cihazlarının tümünden infinity wifi ağını unutmalarını ayarlamayı atlama. yanlışlıkla ona bağlanmasınlar. ha dilersen infinity arayüzünden wifisini kapatabilirsin ama dursun dedim ben. keyfine kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UyGaR___ -- 18 Ekim 2024; 17:36:1 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.