Şimdi Ara

100 MBPS WiFi Ayarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
2
Favori
5.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar modemin wifi çıkışından en fazla 30-40 mbps gibi bir hız alıyorum. Bir kaç ayar vardı hızı yükseliyordu. Doğum gününde verilen 100 mbps hakkında yapıyordum da ayarları unutmuşum bulamadım da. 100 mbps var kablolu kullanıyorum fakat kablosuz 20-30-40 bu aralarda seyrediyor. Bazen 60-70 görüyor sonra tekrar düşüyor.

Ayarlar konusunda yardımcı olabilecek var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

100 Mbps Wi-Fi Ayarları

100 Mbps Wi-Fi bağlantısı, yüksek hızlı internet deneyimi için idealdir. Bu hızlar, çoklu cihaz bağlantıları, çevrimiçi oyunlar ve yüksek çözünürlüklü video akışı gibi bant genişliği yoğun görevler için yeterlidir.

100 Mbps Wi-Fi bağlantısı kurmak için bir 100 Mbps modem ve uyumlu bir yönlendiriciye ihtiyacınız olacak. Modeminizi internet servis sağlayıcınızdan (ISS) alabilirsiniz ve yönlendiriciyi elektronik mağazalarından veya çevrimiçi olarak satın alabilirsiniz.

Yönlendiriciyi kurmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Yönlendiriciyi güç kaynağına bağlayın.
    2. Bir Ethernet kablosu kullanarak yönlendiriciyi 100 Mbps modeminize bağlayın.
    3. Yönlendiricinin açılmasını bekleyin.
    4. Bilgisayarınız veya mobil cihazınız gibi bir cihazla yönlendiricinin Wi-Fi ağına bağlanın.
    5. Yönlendiricinin web arayüzüne erişin (genellikle yönlendiricinin alt kısmında bulunan bir etikette belirtilen IP adresini tarayıcınıza yazarak).
    6. Yönlendiricinin yönetici kullanıcı adı ve parolasını girin (ayrıca yönlendiricinin altındaki etikette bulunur).
    7. Wi-Fi ağınızın adını (SSID) ve şifresini ayarlayın.
    8. Değişiklikleri kaydedin.

Wi-Fi bağlantınızın 100 Mbps hızında çalıştığından emin olmak için bir hız testi gerçekleştirebilirsiniz. Çoğu ISS, web sitelerinde ücretsiz hız testi araçları sunar.

100 Mbps Wi-Fi bağlantısıyla şunları yapabilirsiniz:

• Aynı anda birden fazla cihazı bağlayın.
    • Kesintisiz çevrimiçi oyun oynayın.
    • Yüksek çözünürlüklü videoları akışlayın.
    • Büyük dosyaları hızlıca indirin ve yükleyin.

100 Mbps Wi-Fi bağlantısı, eviniz veya işletmeniz için mükemmel bir seçimdir ve hızlı ve güvenilir bir internet deneyimi sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam modemde 5Ghz desteği yok ise 50Mbps üzeri hız görememeniz normal. 2.4Ghz frekans için 40-50Mbps arası oynak bir hız görürsünüz genelde.
  • cbw-383zn modeli hocam normalde görüyordum destekliyordu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sadece 802.11N kullan. bir de öyle dene.
  • Düzenleyici mod kapalı 802.11 n-modu'da otomatikte. Farklı bir şey mi yapmalıyım?
  • https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/136731872

şurdaki ayarları dene bir arkadaşa atmıştım sorunu hallolmuştu
  • eneskaanb E kullanıcısına yanıt
    Tamamdır eve geçince deneyeceğim hocam. Teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Morgoth Draqe

Düzenleyici mod kapalı 802.11 n-modu'da otomatikte. Farklı bir şey mi yapmalıyım?
    otomatikten çıkar onu sadece 802.11N kullansın cihaz.
  • Hocam kapalı ve otomatik seçenekleri var sadece açılması için farklı bir seçeneği mi açmalıyım? Çünkü ya oto yapabiliyorum ya da kapalı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Morgoth Draqe

Hocam kapalı ve otomatik seçenekleri var sadece açılması için farklı bir seçeneği mi açmalıyım? Çünkü ya oto yapabiliyorum ya da kapalı
    50 ve 100 Mbps hız alan kullanıcıların kablosuz modem ayarlarının yapılandırılması gerekmektedir. Bu doğrultuda modem arayüzünde

1.Kablosuz sekmesinin altında yer alan OBSS Varlığı'nın 0 (Devre Dışı) olarak ayarlanması,

2.Band Genişliği'nin 40 Mhz olarak seçilmesi

3.Kontrol Kanalı İçin Yan Band (Yalnız 40 Mhz) bölümünün de "Üst" olarak işaretlenmesi gerekmektedir.

4. Kanal için en yüksek sayı hangisiyde onu seç.

Alintidir. Burayi incele dene.https://forum.donanimhaber.com/netmaster-cbw-383zn-kablosuz-wi-fi-sorunu--110067579

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Denedim hocam sonuç aşağıdaki gibi.

100 MBPS WiFi Ayarları

Modem ile 1 ay kadar önce doğum günü sebebiyle 100 mbps kullanım yapmıştım. Sonra sıfırlamıştım ayarlarım gitti şimdi de bir türlü o hızlara ulaşamıyorum.
  • Aşağıdaki ekran görüntülü ayarları daha önceden de yapmıştım lakin pek sonuç değişmemişti. 20-30 en fazla 40'lara çıkabiliyordum. Şuanda en azından kablosuz 60-70 aralığında seyir gösteriyor.

Ayarları yapmadan önce fabrika ayarlarına dönmenizi şiddetle tavsiye ederim. Bende bu şekilde sonuç verdi.

100 MBPS WiFi Ayarları

100 MBPS WiFi Ayarları

• Evet, netmaster modemlerde wifi ayarlarini degistirdikten sonra ac kapa yapmak faydali.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.