Şimdi Ara

100 PUANLIK SORU SORDU HOCA HAZİRANA KADAR SÜRE VERDİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
5
Favori
2.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dogru cevaplayan elemani bulman daha mantıklı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağolsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silvérlight

Kardeşim bakteriler yaratılan ilk canlılardandır.Hz.Adem Ve Havvanın cennetten kovulmasından sonra Hz.Adem bakterilerin o dönemki önemli şehirlerinden biri olan baktariyaya gitmiş ve krallarıyla görüşmek istemiştir.Bakteriler Hz.Ademe bakteri devletinin bir cumhuriyet olduğunu ve burada bir kral olmadığını söylemişlerdir.Bu yüzden Hz.Adem bakterilerin 13.başbakanı Ahmet Bakterioğluyla görüşmüştür.Sayın Bakterioğlu Hz.Ademin yaşadığı olaylara hüzün duymuş,onu ülkesine davet ederek bakterilerin örf,adet,yaşam biçimini öğrettirmiştir.Hz.Adem daha sonralarda yazdığı ''Bir Ömürde Bakteri Olmak'' adlı kitabında aradığın sorunun cevabını vermiştir.O kitapta sorunla ilgili ''Hepatit ortam koşulları kötü olduğunda Endospor oluşturarak 120 dereceye kadar yaşayabilirler'' diye yazmaktadır.
    Lütfen konu açmadan önce biraz araştırın.Zor değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Heat Shock Protein'lerle (HSP) alakalı olabilir. Bu proteinler yanlış katlanmış proteinleri düzeltir ve şeklinin korunmasına yardımcı olur. Sıcaklık proteinlerin katlanmasını bozduğu için dediğin canlılardaki sistem çok gelişmiş olabilir.

Ek olarak bakterilerin enzimlerinin optimum çalışma sıcaklığı yüksek olmalıdır.

Edit: Haklı olma ihtimalim düşük değil.

http://www.eolss.net/sample-chapters/c03/e6-73-02-06.pdf

(Bazı Heat Shock Protein'lere Chaperone da deniyor. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dR.ElessaR -- 5 Mayıs 2015; 0:24:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: calvin65

quote:

Orijinalden alıntı: TheContact

Endospor???
    Hepatit ortam koşulları kötü olduğunda Endospor oluşturarak 120 dereceye kadar yaşayabilirler

not ediyorum bu cevabı yarın soylicem hocaya eğer doğruysa ustam ömründe almadığın kadar dua alırsın :)

eyvallah

Endospor virüslerde oluşuyor diye biliyorum ama yamuluyorda olabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alex Turner -- 5 Mayıs 2015; 0:00:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

As a prerequisite for their survival, thermophiles contain enzymes that can function at high temperatures. Some of these enzymes are used in molecular biology (for example, heat-stable DNA polymerases for PCR), and in washing agents.

http://en.wikipedia.org/wiki/Thermophile

Yüksek sıcaklıkta bile fonksiyonuna devam eden bir enzim içeriyolarmış, hatta bu enzim moleküler biyolojide de kullanılıyomuş.

Türkçe ararsan bulamazsın, biraz daha tedaylı araştır hocana söyle yarın kap 100 ü.

sağol hocam

Endospor olayının cevapla alakası yok haberin olsun. Endospor olayı normal bakteriler için termofiller için yukarıda verdiğim cevap. Zaten dikkat edersen cümleye "Unlike other types of bacteria, thermophiles can survive at much hotter temperatures" diye başlamış. Bu enzimde uzun yapılı aminoasitlerden(protein) oluşan bir enzimmiş. Git 100'ü kap.

Edit: Hatta bazı organizmaların sıcağa dayanabilmesi için termofili enzimleri kullanılırmış moleküler biyolojide. Bu şekilde de ekleme yaparsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaYWaLkeR -- 5 Mayıs 2015; 0:08:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mstf0099

quote:

Orijinalden alıntı: MrTux

Bir belgeselde görmüştüm. Yüksek ısıya ve çok düşük derecelerdeki soğuğa bakterilerin nasıl dayandığını. 7 yaşım falan vardı o sıralar pek hatırlamıyorum. Ama bakteri uykuya dalıyordu sanırım. Üstü de bir tabaka ile örtülüyordu. Pek net bir cevap veremedim ama belki bir fikir verebilmişimdir.

dedigin sey endospor oluyotlr contacin dedigi gibi yani metabolizma yavasliyor falan fln

Aynen aynen. Benimde yazarken aklıma geldi. Ama o soruyu sadece bir kişi bildiyse cevap bilimsel değil mantıksaldır bence.
    Konuyu açan kardeşimiz okadar araştırma yapacak okadar kafasını yoracak hocadan gelen açıklama okadar saçma salak olacakki ağzı açık kalacak. Çok yaşadım böyle durumları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrTux -- 5 Mayıs 2015; 0:07:08 >

• Hangi sandalye

• Csb diyip geçiştirebilirsin

• quote:

quote:

quote:

Bir belgeselde görmüştüm. Yüksek ısıya ve çok düşük derecelerdeki soğuğa bakterilerin nasıl dayandığını. 7 yaşım falan vardı o sıralar pek hatırlamıyorum. Ama bakteri uykuya dalıyordu sanırım. Üstü de bir tabaka ile örtülüyordu. Pek net bir cevap veremedim ama belki bir fikir verebilmişimdir.

dedigin sey endospor oluyotlr contacin dedigi gibi yani metabolizma yavasliyor falan fln

Aynen aynen. Benimde yazarken aklıma geldi. Ama o soruyu sadece bir kişi bildiyse cevap bilimsel değil mantıksaldır bence.
    Konuyu açan kardeşimiz okadar araştırma yapacak okadar kafasını yoracak hocadan gelen açıklama okadar saçma salak olacakki ağzı açık kalacak. Çok yaşadım böyle durumları.

Endospor falan değil arkadaş. Endospor da bakteri kendini dış ortamdan yalıtıyor ve metabolizmasını aşırı şekilde yavaşlatıyor. Termofili bakteriler barındırdıkları enzimle yüksek sıcaklıklarda bile aynı şekilde çalışmaya devam ediyorlar. Araştırmadan lise biyolojisiyle yorum yapmayın.

• Sağlam soru nasıl oluyor. Arkadaş da yazmış zaten. Endospor yaptıklarında olumsuz şartlara dayanabiliyorlar. Çok soğuk veya sıcak da endospor yaparak yaşayabiliyorlar.
  • Hangi sandalye

• Bunu bizim yazılıda sormuşlardı lan
  • yaşayamazlar de madem o kadar az kişi bilmiş bit yeniği vardır
  • Some extreme thermophiles (hyperthermophiles) require a very high temperature (80°C to 105°C) for growth. Their membranes and proteins are unusually stable at these extremely high temperatures. Thus, many important biotechnological processes use thermophilic enzymes because of their ability to withstand intense heat.

Many of the hyperthermophiles Archea require elemental sulfur for growth. Some are anaerobes that use the sulfur instead of oxygen as an electron acceptor during cellular respiration. Some are lithotrophs that oxidize sulfur to sulfuric acid as an energy source, thus requiring the microorganism to be adapted to very low pH (i.e., it is an acidophile as well as thermophile). These organisms are inhabitants of hot, sulfur-rich environments usually associated with volcanism, such as hot springs, geysers, and fumaroles. In these places, especially in Yellowstone National Park, zonation of microorganisms according to their temperature optima occurs. Often, these organisms are colored, due to the presence of photosynthetic pigments.

• quote:

Merhaba arkadaşlar soru şu

termofilik bakteriler yüksek ısılarda yaşayabilirler(100 derece vs.) peki bu ısılara nasıl dayanırlar ?

bu soruyu hacaya götürsem 100 vericek aramızda biyolojisine güvenen arkadaşlar varsa lütfen soylesin

NOT: Hoca 5 yıldır aynı soruyu soruyomuş tüm sınıflarına bu zamana kadar sadece 1 kişi bilmiş yani anlicağınız sağlam soru.

googlede falan aradım bulamadım, biyoloji forumlarına baktım ordada bişey yok.

Hocanız muhtemelen proteinlerin neden denatüre olmadıklarını soruyor.

Endospor ve yüksek opt. çalışma sıcaklığı bu soruya cevap olmaz. Benim dediğimi araştırın, öğrenin ve güzelce açıklayın. Sonuç alırsanız alıntılarsınız

• Normal canlılardaki enzimler belirli bir sıcaklık aralığı dışına çıktığında enzimin yapısı bozuluyor ama termofilik bakterilerde bu sıcaklıklarda çalışabilen enzim var diye biliyorum.
  • Ol dedi ve oldu

• Herkese teşekürler yarın konuya gelicem cevabı doğru olanlarım

• quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

quote:

quote:

quote:

Endospor falan değil arkadaş. Endospor da bakteri kendini dış ortamdan yalıtıyor ve metabolizmasını aşırı şekilde yavaşlatıyor. Termofili bakteriler barındırdıkları enzimle yüksek sıcaklıklarda bile aynı şekilde çalışmaya devam ediyorlar. Araştırmadan lise biyolojisiyle yorum yapmayın.

Dış ortamdan yalıtırken sıcaktan korunmuyormu? Hoca daha detaylı bilgi verse diğer türlüsünü de düşünürüz. "lise biyolojisiyle yorum yapmayın" bu cümleye bir şey demek bile istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrTux -- 5 Mayıs 2015; 1:58:23 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.