Şimdi Ara

100 PUANLIK SORU SORDU HOCA HAZİRANA KADAR SÜRE VERDİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
5
Favori
2.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence de salgiladiklari enzim sayesinde sicaga dayanikli oluyorlardi. Tam olan cevabi merak ettim. Yarin hocanla konustuktan sonra beni haberdar et lutfen .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kist: Bazı bakteriler besin maddelerinin azalması, kuruma, fazla metabolit birikmesi gibi durumlarda oval veya küresel dayanıklı formlar oluştururlar. Bunlara endospor denir. İlk defa Pasteur tarafından fark edilmiş, Prevot tarafından dirençlilikleri ortaya konmuştur. Vejetatif hücrelere nazaran aşırı sıcak veya soğuk, ozmotik basınç, kuruluk, çeşitli zehirli kimyasal maddelere daha dayanıklıdırlar.

Kısaca kist haline dönüşerek dayanıyorlar.

Detaylı bilgi istersen;
    http://forum.gidagundemi.com/bakterilerde-kapsul-salgi-kist-ve-spor-olusumu-t9477.html

Not: Biyoloji okuyorum bize anlatılanlarda buydu.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrTux

quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mstf0099

quote:

Bir belgeselde görmüştüm. Yüksek ısıya ve çok düşük derecelerdeki soğuğa bakterilerin nasıl dayandığını. 7 yaşım falan vardı o sıralar pek hatırlamıyorum. Ama bakteri uykuya dalıyordu sanırım. Üstü de bir tabaka ile örtülüyordu. Pek net bir cevap veremedim ama belki bir fikir verebilmişimdir.

dedigin sey endospor oluyotlr contacin dedigi gibi yani metabolizma yavasliyor falan fln

Aynen aynen. Benimde yazarken aklıma geldi. Ama o soruyu sadece bir kişi bildiyse cevap bilimsel değil mantıksaldır bence.
    Konuyu açan kardeşimiz okadar araştırma yapacak okadar kafasını yoracak hocadan gelen açıklama okadar saçma salak olacakki ağzı açık kalacak. Çok yaşadım böyle durumları.

Endospor falan değil arkadaş. Endospor da bakteri kendini dış ortamdan yalıtıyor ve metabolizmasını aşırı şekilde yavaşlatıyor. Termofili bakteriler barındırdıkları enzimle yüksek sıcaklıklarda bile aynı şekilde çalışmaya devam ediyorlar. Araştırmadan lise biyolojisiyle yorum yapmayın.

Dış ortamdan yalıtırken sıcaktan korunmuyormu? Hoca daha detaylı bilgi verse diğer türlüsünü de düşünürüz. "lise biyolojisiyle yorum yapmayın" bu cümleye bir şey demek bile istemiyorum.

Amaç korunmak değil faaliyetlerine hiçbir değişme olmadan devam etmesi ki normal bakterilerden ayıran özellik de budur. Araştırmadan başkasının yorumunu onaylamışsın direkt, ne söylememi bekliyordun ? :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mstf0099

quote:

Bir belgeselde görmüştüm. Yüksek ısıya ve çok düşük derecelerdeki soğuğa bakterilerin nasıl dayandığını. 7 yaşım falan vardı o sıralar pek hatırlamıyorum. Ama bakteri uykuya dalıyordu sanırım. Üstü de bir tabaka ile örtülüyordu. Pek net bir cevap veremedim ama belki bir fikir verebilmişimdir.

dedigin sey endospor oluyotlr contacin dedigi gibi yani metabolizma yavasliyor falan fln

Aynen aynen. Benimde yazarken aklıma geldi. Ama o soruyu sadece bir kişi bildiyse cevap bilimsel değil mantıksaldır bence.
    Konuyu açan kardeşimiz okadar araştırma yapacak okadar kafasını yoracak hocadan gelen açıklama okadar saçma salak olacakki ağzı açık kalacak. Çok yaşadım böyle durumları.

Endospor falan değil arkadaş. Endospor da bakteri kendini dış ortamdan yalıtıyor ve metabolizmasını aşırı şekilde yavaşlatıyor. Termofili bakteriler barındırdıkları enzimle yüksek sıcaklıklarda bile aynı şekilde çalışmaya devam ediyorlar. Araştırmadan lise biyolojisiyle yorum yapmayın.

Dış ortamdan yalıtırken sıcaktan korunmuyormu? Hoca daha detaylı bilgi verse diğer türlüsünü de düşünürüz. "lise biyolojisiyle yorum yapmayın" bu cümleye bir şey demek bile istemiyorum.

Amaç korunmak değil faaliyetlerine hiçbir değişme olmadan devam etmesi ki normal bakterilerden ayıran özellik de budur. Araştırmadan başkasının yorumunu onaylamışsın direkt, ne söylememi bekliyordun ? :)

Herhangi bir şey demeni beklemiyorum açıkçası :)
    Ek olarak onun dediğini onaylama ile konuda bahsi geçen şeyi onaylamak arasında ne tür bir bağlantı kurdun merak ettim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrTux -- 5 Mayıs 2015; 3:01:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alex Turner

quote:

Orijinalden alıntı: calvin65

quote:

Orijinalden alıntı: TheContact

Endospor???
    Hepatit ortam koşulları kötü olduğunda Endospor oluşturarak 120 dereceye kadar yaşayabilirler

not ediyorum bu cevabı yarın soylicem hocaya eğer doğruysa ustam ömründe almadığın kadar dua alırsın :)

eyvallah

Endospor virüslerde oluşuyor diye biliyorum ama yamuluyorda olabilirim

geçen sezon virüslerde oluşuyordu hocam mali krizden bakterilere düştüler bu sezon.

• Thermophiles are extremophiles that thrive in high temperatures. Normally, these high temperatures would kill most organisms. However, thermophiles have various physiological adaptations to survive such a harsh environment. Every molecule in the cell is capable of withstanding high temperatures. For example, they have very stable cell membranes that are resistant to the effects of high heat. Also, they have heat resistant enzymes that avoid denaturation by high heat by being tightly folded. A notable example of a heat resistant enzyme is Taq polymerase which comes from Thermus aquaticus. This enzyme is commonly used in PCR due to the use of high heat in the process.

Hücrelerindeki her molekül yüksek sıcaklığa dayanıklıymış. Hücre zarları yüksek sıcaklığın etkilerine karşı çok sabitmiş.
    Sıcaklığın doğal yapılarını bozma ihtimaline karşı kendilerini sıkıştıran bir enzime sahiplermiş neyse efendim

Dil Sınıfı 1 - Sayısal Sınıfı 0

• quote:

Orijinalden alıntı: YukarıBakanKaraAyYüzü

quote:

Orijinalden alıntı: BurayaNerdenÜyeOluyoruz

100 PUANLIK SORU SORDU HOCA HAZİRANA KADAR SÜRE VERDİ

merhaba,

eksi verdim

iyi akşamlar

Merhaba

Katılıyorum

Artınızı verdim

• quote:

Orijinalden alıntı: KettoPlazma

quote:

Orijinalden alıntı: Herc-Ü-Merc

Çümkü ALLAH öyle yaratmıştır

100 garanti

Sınavı Allah olmuyor o oluyor.

olmamış knk öyle nokta falan koymuşsun ama yok olmamış
  • Termolifik bakteriler çok yüksek sıcaklıklara dayanabilcek enzim sentezleyebilirler. Bide endospor oluşturarak.

• Denediniz mi yaşıyor mu ?
  • 5 yilda bir kisi bilmis diyosun bu kadar basit degildir o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: TheContact

Endospor???
    Hepatit ortam koşulları kötü olduğunda Endospor oluşturarak 120 dereceye kadar yaşayabilirler

Cevap buysa çokta zor bir soru değil.Tabi buysa

• Isı değil sıcaklık

100 derece ısı mı olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Termofilik arkeler, bakteri değil. Endospor olayı yok arkadaşın çevirdiği ingilizce yazı doğru. Bunlar belli başlı enzimler salgılayarak extrem koşullarda hayatta kalıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Silvérlight

Kardeşim bakteriler yaratılan ilk canlılardandır.Hz.Adem Ve Havvanın cennetten kovulmasından sonra Hz.Adem bakterilerin o dönemki önemli şehirlerinden biri olan baktariyaya gitmiş ve krallarıyla görüşmek istemiştir.Bakteriler Hz.Ademe bakteri devletinin bir cumhuriyet olduğunu ve burada bir kral olmadığını söylemişlerdir.Bu yüzden Hz.Adem bakterilerin 13.başbakanı Ahmet Bakterioğluyla görüşmüştür.Sayın Bakterioğlu Hz.Ademin yaşadığı olaylara hüzün duymuş,onu ülkesine davet ederek bakterilerin örf,adet,yaşam biçimini öğrettirmiştir.Hz.Adem daha sonralarda yazdığı ''Bir Ömürde Bakteri Olmak'' adlı kitabında aradığın sorunun cevabını vermiştir.O kitapta sorunla ilgili ''Hepatit ortam koşulları kötü olduğunda Endospor oluşturarak 120 dereceye kadar yaşayabilirler'' diye yazmaktadır.
    Lütfen konu açmadan önce biraz araştırın.Zor değil.

Csb

• Ekstrem sartlarda yasamak ve çogalmak için organizmalar metabolik ve diger hücresel fonksiyonlarını bu ortamlara adapte etmek zorundadır.
    Termofillerin hücre membranı doymus yag asitlerinden yapılıdır. Bu yag asitleri hücreye hidrofobik bir ortam saglar ve yüksek sıcaklıkta yasaması için hücreyi yeterince sıkı ve sert tutar.

Buyur hocam. Al sana 100
  • daywalker kardeşimizin cevabını götürdüm güzelce açıkladım eklemeler falan yaptım fakat hoca daha ayrıntılı olması lazım dedi bu basit hali dedi

Endspor olayı yanlışmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: thequick

Ekstrem sartlarda yasamak ve çogalmak için organizmalar metabolik ve diger hücresel fonksiyonlarını bu ortamlara adapte etmek zorundadır.
    Termofillerin hücre membranı doymus yag asitlerinden yapılıdır. Bu yag asitleri hücreye hidrofobik bir ortam saglar ve yüksek sıcaklıkta yasaması için hücreyi yeterince sıkı ve sert tutar.

Buyur hocam. Al sana 100

yarın hocaya götürcem cevabını, buraya alıntılarım hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vahocan

Thermophiles are extremophiles that thrive in high temperatures. Normally, these high temperatures would kill most organisms. However, thermophiles have various physiological adaptations to survive such a harsh environment. Every molecule in the cell is capable of withstanding high temperatures. For example, they have very stable cell membranes that are resistant to the effects of high heat. Also, they have heat resistant enzymes that avoid denaturation by high heat by being tightly folded. A notable example of a heat resistant enzyme is Taq polymerase which comes from Thermus aquaticus. This enzyme is commonly used in PCR due to the use of high heat in the process.

Hücrelerindeki her molekül yüksek sıcaklığa dayanıklıymış. Hücre zarları yüksek sıcaklığın etkilerine karşı çok sabitmiş.
    Sıcaklığın doğal yapılarını bozma ihtimaline karşı kendilerini sıkıştıran bir enzime sahiplermiş neyse efendim

Dil Sınıfı 1 - Sayısal Sınıfı 0

biraz ayrıntılayıp cevap olarak vericem hocam sağolun.

• quote:

Orijinalden alıntı: calvin65

daywalker kardeşimizin cevabını götürdüm güzelce açıkladım eklemeler falan yaptım fakat hoca daha ayrıntılı olması lazım dedi bu basit hali dedi

Endspor olayı yanlışmış

Bence beklemiyordu doğru cevap vereceğini işi yokuşa sürüyor şimdi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.